ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
seagull
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
18 Mayıs 2010 11:38
Son Ziyaret:
22 Ekim 2019 22:57
Toplam Mesaj:
12 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Ismail Gurcan
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Ankara
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Ismail Gurcan

SON 10 MESAJI

Kalsiyum Karbonat
Merhaba Arkadaşlar,

Kasanga Rainbowlarımı daha büyük bir tanka yerleştirdiğim için boş kalan ve kalsiyum karbonat içeren tankımda kırmızı karides yetiştirmeyi düşünüyorum. Tankta sadece kırmızı karides olacağından, sevdikleri bitlikerden bulundurmalk istiyorum, kalsiyum karbonatlı kumda yetişen bir bitki var mıdır? ve ya kökleri bu tip kumda yetişen bir bitki yoksa bu ortamda su bitkisi kullanarak karides yetiştirebilir miyim?
teşekkürler.
iç filtre
160x65 derinlik x 55 yükseklik
red rainbow kasanga (14 adet).

iç filtre
Merhaba 570 lt lik tankımda eheim 228 dış filtre kullanacağım bununla birlikte bir iç filtre kullanmalı mıyım? kullanmalıysam hangi marka ve ve modeli konusunda önerinizi rica edeceğim. Sitenin iç filtre bölümünde önerilen eheim 2048 modelini piyasada bulamadığımı da not etmek isterim.

teşekkürler.
malzemeler ve tasarım hakkında
Merhaba Arkadaşlar,

 Halen Red rainbow kasanga'larımı bulunduğu tanktan 160x55hx55yüksekliğe sahip siparişini verdiğim yeni tankıma yerleştireceğim. Tanka yerşleştireceğim malzemeleri konumlandırırken bazı noktalarda kafama takılanları sizinle paylaşmak isterim. Elimdeki malzemeler: Eheim 2228 dış filtre ada marka güçlü bir ısıtıcı

1- Kum olarak coralx'in whitex kalsiyum karbonat kumunu kullanıyorum. Bununla birlikte Hagen markayı kullananlarında olduğunu biliyorum 25 kg. lik kovalarda fiyatlar sırası ile 65 tl ile 85 tl. Kumumu Hagen ile değiştirmeli miyim? dediğim gibi coralx den balıklar memnun gibi?

2- Tankı sipariş ederken, hayvanların genellikle dipte dolaşmaları nedeniyle derinliği 65 cm olarak belirledim. Akvaryumun iki ucuna kayaları piramıt tarzı yerleştirmeyi düşünüyorum doğru bir yaklaşım mı? 

3- Akvaryumda kayalıklar içinde oluşacak dışkı ve diğer artıkları temizlemenin bir yolu var mı? Küçük akvaryumda çok sorun olmasa bile eni geniş bir akvaryumda temizlik biraz sorun olacak gibi geliyor.

4-Sump filtre kullanmayacağım için ısıtıcı ve iç filtre gibi görselliği nispeten bozan malzemeleri akvaryumun tek bir yerinde mi toplamalıyım yoksa ikisini akvaryumun diğer uclarına mı konumlandırmalıyım.

önerileriniz veya benim aklıma gelmeyen değerli fikirlerinizi paylaşmanız dileklerimle.

Safa
akvaryumum için hangi kumu seçmeliyim ?
Konu chiclid akvaryumu olunca, hayvanların sağlığı açısından kalsiyum karbonat içeren kumu tercih etmek lazım. Balıklardan sağlıklı ve sorunsuz bir yaşam periyodu isteniyorsa burada oluşacak 3-5 tl üzerinde durmaya gerek yok kanımca.
Tropheus akvaryumu
Merhaba,
Şu an içerisinde 15 adet red rainbow kasanga bulunan 200 lt lik akvaryumumu büyültmek istiyorum. Şimdiki akvaryumumun uzunluğu 1 metre ki bunu 150 veya 175 cm ye çıkaracağım. Yükseklik ve derinlik açısından akvarymun orantıları ne olmalı. Gözlemlerime göre bu tip balıklar dipte gezindikleri için yükseklik yerine derinlik kısmına mı önem vermeliyim? derinliği 60 cm yüksekliği 50 cm yapmak uygun mudur? veya bunun hesaplanan standart bir oranı mevcut mudur? Bu kapasitedeki bir akvaryum dolaplı olacaktır, dolap yaptırırken gözönünde bulundurmam gereken bir durum var mı? (sumph sistemin gürültülü olacağını düşünerek iyi bir dış filtre ile sistemi kuracağım).

Onerileriniz için şimdiden teşekür ederim.
Kasanga akvaryumu için
Merhaba,
Yaz aylarında 100 cm uzunluğundaki akvaryumumu 180 cm boya getirecek yeni bir akvaryum yaptırmayı düşünüyorm. Şu andaki akvaryumda bir iç bir de dış filtre bulunmakta. Sorum; 180 cmlik akvaryumdan odaya yayılan sesi endüşük seviyede tumak için dış filtre mi yoksa sump filtrasyon sistemi mi kullanmam gerektiği..

Sump sistemin daha sağlıklı olduğu ancak dışarıya dış fitreye nazaran daha çok gürültü verdiğini söyleyen bir arkadaş var. Evde kurmayı düşündüğü bu akvaryum için sizin önereceğiniz filtreleme sistemi ne olmalıdır diye soruyorum.

teşekkürler..

Safa
enginkoc342012-01-26 15:04:40
tropheus ikola ile Corydoras Sterbai çöpçü
Rainbow Kasanga kolonimde dipte oluşan yem artıklarını yok etmesi için birbuçuk ay önce iki adet cüce vatoz aldm. Cüce vatozlar yüksek Ph da sorunsuz bir şekilde yaşadılar. Nevar ki, fayda zarar hesabını yaptığımda, başlangıçta akvaryuma yerleştirme fikrimin yanlış olduğuna karar vermeme neden olay; dipteki yem artıklarını yemesine rağmen orataya fevkalade dışkı atıkları çıkarmasıydı. Ben yem veya koloni atıklarını yok edeyim derken üstüne 2 adet olmalarına karşı bıraktıkları atıkla mücadele etmemdeki güçlüktü. Daha bu sabah vatozları akvaryumdam alıp diğer akvaryumuma taransferini yaptım. Bende akvaryumda çöpçü- vatoz barındırmanın koloni için ek bir getirisi olmayacağı inancı oluştu. seagull2011-12-27 10:51:25
Kasanga için Kaya/taş
Tropheus red rainbow kasanga akvaryumu için ne tür kaya gerekiyor?
Yuvarlak keskin hatları olmayan dere taşı, granit taş uygun mudur? ne tavsiye edersiniz? Geçenlerde mağra yapmak için aldığım kayrak taşı suda salınım yaptığı için uygun değilmiş!

Demasoni için akvaryum hazırlama
Ankara dışında olduğumdan mesajı ancak okuyabildim. Tavsiyeleriniz için çok teşekkür ederim. Işıklandırma olarak 1 sıra mavi bir sıra beyaz led var, umarım yeterli olur.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.