Demasoni ve Yem Sıkıntım + Cüce Vatoz


acemibalıkÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 28/10/2008
İl: Bolu
Mesaj: 2624
acemibalıkÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 12 Şubat 2012 20:48
Konunuzu okumaya başladım ve tamda balıklar yem yemiyorlar vatoz yesin bizde onu yeriz diye bekliyorlar diye düşünüyordum ve konunun altına yazacaktım şakayla karışık uyarı olsun diye.Sayfa atlayınca vatozun içler acısı halini okudum. Böyle konuları yöneticiler bence ilk sayfaya taşıyıp örnek olarak göstermeliler. Çok arkadaş var bende yaşıyor bende yavru verdiler diye yazıyorlar sonrasındada bu gibi durumlar ortaya çıkıyor. Cüce cichlidler dışında bu balıklara kesinlikle cüce vatoz olmaz. Leopar vatoz ve onlardan en az bir boya yakın büyüklükte olacak. Adam akvaryumda saklanma alanı var diyor cüce vatoz yaşıyor diyor ya kardeşim vatoz yaşamıyor yaşamaya uğraşıyor saklanarak. Geçmiş olsun işallah balıklarınız zamanla istediğiniz forma ulaşır. 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

mert61Çevrim Dışı

Kayıt: 15/05/2011
İl: Trabzon
Mesaj: 54
mert61Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 12 Şubat 2012 22:25
[QUOTE=acemibalık]Konunuzu okumaya başladım ve tamda balıklar yem yemiyorlar vatoz yesin bizde onu yeriz diye bekliyorlar diye düşünüyordum ve konunun altına yazacaktım şakayla karışık uyarı olsun diye.Sayfa atlayınca vatozun içler acısı halini okudum. Böyle konuları yöneticiler bence ilk sayfaya taşıyıp örnek olarak göstermeliler. Çok arkadaş var bende yaşıyor bende yavru verdiler diye yazıyorlar sonrasındada bu gibi durumlar ortaya çıkıyor. Cüce cichlidler dışında bu balıklara kesinlikle cüce vatoz olmaz. Leopar vatoz ve onlardan en az bir boya yakın büyüklükte olacak. Adam akvaryumda saklanma alanı var diyor cüce vatoz yaşıyor diyor ya kardeşim vatoz yaşamıyor yaşamaya uğraşıyor saklanarak. Geçmiş olsun işallah balıklarınız zamanla istediğiniz forma ulaşır. [/QUOTE]

"Böyle konuları yöneticiler bence ilk sayfaya taşıyıp örnek olarak göstermeliler." derken ne demek istediğinizi pek anlayamadım. Ortada bir yanlış varsa bunun, olumlu olumsuz örneklerle değil de bu hobiyle uğraşanları aydınlatacak kaynaklarla yapılması daha doğru bir yaklaşım olacaktır. Aksi taktirde biri çıkar ben yaptım oldu der, diğeri bak o yaptı olmadı der. Böyle bir sonuca varmak pek mümkün olmasa gerek. Bu hobiye ilk adımı atacak olan kişi ya forumlara girip bilgi edinecektir ya da akvarcumlara danışarak. Yanılıyor muyum? Şahsen ben Demasoni ile cüce vatozun birarada bakılamayacağına dair bizleri bilgilendiren bir yazı okusaydım, ya da bugüne kadar konuştuğum akvaryumculardan böyle bir uyarı gelseydi kesinlikle bile bile yanlış yapmaz, hiçbir canlıya en ufak zarar gelmesine razı olmazdım. Bu konuda bizleri aydınlatacak bir kaynak varsa lütfen  paylaşın. Bu yanlışı yapmış veya yapacak olanlara doğru yolu göstermiş olursunuz.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

acemibalıkÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 28/10/2008
İl: Bolu
Mesaj: 2624
acemibalıkÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 13 Şubat 2012 08:59
Yanlış anlamayın sizle ilgili birolay değil, siz yem konusunu açtınız, balıklarınızın yavru olmasından dolayı denediniz ve olmadı ama o arada bu olay meydana geldi, başkalarına şu saatten sonra önerirmisiniz, bence önermezsiniz. Benim demek istediğim burdada örnek var hesabı, yani yöneticiler cüce vatozların zarar gördüğü cichlidle ilgili konuları toplayıp kesinlikle olmaz diye bir konu açsınlarki yeni başlayanlar başkalarının etkisinde kalıp cüce vatoz cichlid yapmasınlar. Ben kaç defa uyardım, hatta benim mesajlarımda çok vardır bu konu. Seninki gibi konuların olduğu linkleri yazdım uyardım olmuyor diye. Yoksa sende suç yokki zaten hepimiz başlarda böyle hatalar yaptık. Senin konuyu ben geç gördüm tam olmaz sorun olur diye yazacaktım olay zaten meydana gelmiş. Demek istediğimi anladınız sanırım.acemibalık2012-02-13 09:01:05

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

mert61Çevrim Dışı

Kayıt: 15/05/2011
İl: Trabzon
Mesaj: 54
mert61Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 13 Şubat 2012 12:04
Anladım, size de hak veriyorum tabi, ama bu cüce vatoz cichlid konusunda sorun yaşayan da var yaşamayan da. insanı denemeye iten de bu zatan, ben koyayım belki sorun olmaz diyor. Sonra olan vatoza oluyor, gözü gidiyor, ya da öldürülüyor. Siz ne kadar kötü örnekler gösterirseniz gösterin, bir tane olumlu örnek gördü mü insan şansını denemek ister. Benim demek istediğim bu. Ayrıca akvaryumcuların da yanlış yönlendirmesi var bu konuda. (tabi adam işin ticaretinde) Ben bu saatten sonra koymamayı düşünüyorum, hiçbir canlıyı deneme tahtası haline getirecek değilim. Yosun sorununu bir önceki sayfada da belittiğim gibi camları silerek giderebilirim. Ya da sizin de dediğiniz gibi leopar vatoz alabilirim.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

babur alimovÇevrim Dışı

[B]8859,2[/B] [B]13176,3[/B]
Kayıt: 27/04/2011
İl: Antalya
Mesaj: 1437
babur alimovÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 14 Şubat 2012 14:26
[QUOTE=mert61]Tüm arkadaşlara cevapları için teşekkür ederim.

Babur bey yem sorununu çok şükür çözdük, akvaryuma alıştıkça daha da iyiye gidiyor durum. Daha önce sp, iceman, canlı doğuran vs baktım, yavru da aldım. demasoni de ilk tecrubem ama ön hazırlığımı iyi yaptım, onlara en uygun ortamı hazırlamaya çalıştım elimden geldiği kadar. Eksiklerim mutlaka olacaktır.

İnanın ben bahsedildiği gibi bir çekingenliklerini görmedim. Spden daha girişken, daha canayakınlar. Şuan gayet iyi anlaşıyoruz, neredeyse elimden yem yiyecekler. (ilerde o da olur inşallah) Kurulu düzeni de bozmak istemem açıkcası. Onun için tek türde devam etmeyi düşünüyorum. İlerde saklanmalar, çekingenlikler başgösterirse tavsiyenize uyup saulosi ekleyebilirim. Ayrıca bugün farkettim, demasonilerden bir tanesi (erkek olsa gerek) kayaların arasında kumu eşeleyerek kendine yuva yapıyordu, bu ortamı benimsediklerinin bir göstergesi sanırım. Splerde de aynı durumu gözlemlemiştim.

Vatoz olayına gelirsek, açıkcası tek tür old. kaynaklanabilir dediğiniz gibi. Bir yabancıyı kabullenmemiş olabilirler. O yüzden vatozu çıkarmayı düşünüyorum. Düzenli temizlik yaparak yosun sorununu hallederim gibime geliyor. Ama dediğim gibi ilerde sıkıntı yaşarsam demasonilerimin yanına saulosi ve vatoz eklerim. Yalnış mı düşünüyorum?
[/QUOTE]

 Mert bey ciklet konusunda bilgili olduğunuza sevindim açıkçası demosonilere yazık olmicak :D inş herhangi bir sıkıntı yaşamazsınız soulosi koymanızada gerek kalmaz o zaman yem olayını çözdüyseniz balıklarınızda çekingen durumlar sergilemiyorlarsa artık bekleme zamanı yavruları yakın zamanda tanıtacaksiniz inş camlarda olusan yosunları temizlemenizde sıkıntı yok taşlarda vs yerlerde oluşan yosuna dokunmasanızda olur çünkü demosonilerde yosun yemeyı severler onlar gerekli temizliğide yapacaklardır yosun konusunda saygılarımla inş tavsiyelerimi çok bilmişlik yapıyormuşum gibi algılamamışsınızdır tekrar tebrik ederim inş bol yavrular alırsınız 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

mert61Çevrim Dışı

Kayıt: 15/05/2011
İl: Trabzon
Mesaj: 54
mert61Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 14 Şubat 2012 14:42
Ne bilmişliği Babür bey olur mu öyle şey, tavsiyeleriniz için çok teşekkür ederim, tecubelerinizden her zaman faydalanmak isterim. Ben bu işte yeni sayılırım, tecrubeli arkadaşlardan öğreneceğim daha çok şey var.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir