ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
mert61
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
15 Mayıs 2011 15:05
Son Ziyaret:
23 Haziran 2012 11:11
Toplam Mesaj:
54 [0.01 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
mert türk
Doğum Tarihi:
03 Mart 1984
Yaş:
40
İl:
Trabzon
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Mert TÜRK

SON 10 MESAJI

İç yan sump takıldım kaldım.......
[QUOTE=djnuh_xn] [QUOTE=mert61] Nuh bey kusura bakacak bir durum yok, bana sadece yazı uzun ve karışık geldiği için net ve özet cevap olsun diye sordum, belki arkadaşın fikirlerinde de değişim olmuştur malum neredeyse 2 hafta geçmiş. O yüzden çizeceğim planı tam onun isteği ölçülerde olmasını istedim. Ayrıca 2. sorumun cevabını yazıda bulabiliyorsanız lütfen paylaşın. [/QUOTE]

Mert bey amacım tartışmak değil sadece uyarmaktı neyse ama sump ın sağda veya solda olması nekadar büyük bi sorunki oraya takıldınız alttan  veya üstten olsa tamamda ha sağda ha solda hiç farkı yok iyi günler
[/QUOTE]

Tartışmak gibi bir amacım benim de yok Nuh bey. Ben sadece soruları yineleme sebebimi açıkladım. Ama siz hala benim mesajımı sorguluyorsunuz. Sumpun sağda ve ya solda olmasının hiç önemi yok demişsiniz ama sump planını çizerken önem arzediyor. Izgara bölümü sumpun yerine göre konumlanacağı için sorum gayet yerinde. İki plan birbirinin tam tersi çünkü. Tartışmak istemiyorsunuz ama mesajımı tamamen gereksiz bir mesaj olarak nitelendiriyorsunuz. Bırakın neyin gereksiz, neyin önemli olup olmadığına konu sahibi karar versin. İyi günler.
İç yan sump takıldım kaldım.......
Nuh bey kusura bakacak bir durum yok, bana sadece yazı uzun ve karışık geldiği için net ve özet cevap olsun diye sordum, belki arkadaşın fikirlerinde de değişim olmuştur malum neredeyse 2 hafta geçmiş. O yüzden çizeceğim planı tam onun isteği ölçülerde olmasını istedim. Ayrıca 2. sorumun cevabını yazıda bulabiliyorsanız lütfen paylaşın. mert612012-06-22 11:51:07
İç yan sump takıldım kaldım.......
Memati bey ben yan sump kullanıyorum, kendim tasarlayıp yaptım ve çok da memnunum. sıfır ses ve mükemmel temizlik yapıyor. Taşma sorunu da yok. herşey akvaryumun içinde olup bitiyor. Tüm arkadaşlara iç sump sistemini tavsiye ediyorum.  Suyun sabit duracağı nokta, akvaryumdan suyun alındığı bölümün yüksekliğidir. Yani ilk bölüm. Sonra ki bölümler 5 er santim alçak olabilir. Su taşarak diğer bölümlere oradan da son hazneye ulaşır. Buradan da kafa motoru ile su akvaryuma verilir. motor durduğunda su ilk hazne yüksekliğinde sabit kalacaktır.

Sorularıma cevap verirseniz istediğiniz ölçlerde bir plan çizip paylaşabilirim.
 1- yapmak istediğiniz akvaryumun boy en ve yüksekliği nedir?
 2- yan sumpu akvaryumun sağında mı solunda mı düşünüyorsunuz?
 3- akvarymunuzun yüksekliği ne kadar, su seviyesinin kaç santimde sabit durmasını istiyorsunuz? mesela benim akvaryumun yüksekliği 45 cm su seviyem 42cm de sabit duruyor.
Demasoni Gerçekten Harika Balık
[QUOTE=mert61] Arkadaşlar bu sefer de 2.dişim yumurta aldı hemen yavru tankına aldım. (60lt) Elimde Eheim Pickup 2010 İç Filtre mevcut, yavrular için fazla geleceğini düşünüyorum, yapacağı akıntı ve filtre delikleri yavrular için sıkıntı olacaktır, o yüzden dişi yavruları salmadan iç filtreyi tül veya kadın çorabı içine koymayı düşünüyorum, sizce bu yavruları güvende tutmak için uygun bir çözüm olabilir mi? [/QUOTE]

Arkadaşlar Eheim Pickup 2010 u tül veya kadın çorabının içine koyup 60 lt yavru tankında kullanabilir miyim? Yoksa Yavrular için pipo filtre mi almam lazım?
Demasoni Gerçekten Harika Balık
[QUOTE=chameau] Selam bu balıklar harika renkleri olsun görünüşleri olsun, bende 2 tane var ayrı bir tankta tutuyorum cichlid denemiyim olmadığı için bişey merak ediyorum acaba tropikal balıklarla geçimleri nasıl olur deneyen varmı? Mesela plati lepistes, tetra gibi balıklarla. (Zannetmiyorum ki iyi geçinsinler bakım şartlarıda farklı tabiki ama yine de merak ettim deneyimleyen varmı acaba)
[/QUOTE]

Bu deneyim balık kaybıyla sonuçlanacaktır, çünkü demasoniler serttir, diğer balıklara vuracaklardır. Bu durumda tropikallerin hiç şansı olmayacaktır.
Demasoni Gerçekten Harika Balık
Arkadaşlar bu sefer de 2.dişim yumurta aldı hemen yavru tankına aldım. (60lt) Elimde Eheim Pickup 2010 İç Filtre mevcut, yavrular için fazla geleceğini düşünüyorum, yapacağı akıntı ve filtre delikleri yavrular için sıkıntı olacaktır, o yüzden dişi yavruları salmadan iç filtreyi tül veya kadın çorabı içine koymayı düşünüyorum, sizce bu yavruları güvende tutmak için uygun bir çözüm olabilir mi? mert612012-03-04 23:57:22
Demasoni Gerçekten Harika Balık
Erkekde biraz hareketlenme görsem umutlanacağım ama dişiyi her gördüğünde kasılıp yan yatıyor. Yanlış bilmiyorsam bu hareket dişinin üstünlüğünü kabul ettiği anlamına geliyor. Durum buyken çiftleşme döneminde yine erkeğin baskın hale gelmesi doğalarında olan bir durum mu yoksa sadece bir ihtimal mi?
mert612012-03-02 13:29:20
Düzen neden değişti. Demasonileri anlamak.
Yardımınız için teşekkür ederim. Trabzon'da demasoni bulmam çok zor, elimdekileri akvaryumcuya zorla getirttirdim. İnternetten temin etmem mümkün olur mu? Demasoni alımı yapabileceğim güvenilir bir site var mı? Ne tavsiye edersiniz?
Düzen neden değişti. Demasonileri anlamak.
Önceden erkek baskındı, çiftleşmiştiler de ama şimdi dişi baskın. Bunun sebebi dişinin çabuk büyümesi, neden böyle bir dengesizlik meydana geldi çözemedim. Erkeğin tekrar baskın duruma gelmesi sağlanabilir mi? Baskın dişiyi bir süre ayırmak çözüm olabilir mi? 

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

KULLANICILAR

  • 27 Online Kullanıcı, 15 Üye

Online Kullanıcılar

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.