Demasonilerim Çok Ürkek Neden ?


uçanmarulÇevrim Dışı

Kayıt: 09/08/2014
İl: Eskisehir
Mesaj: 26
uçanmarulÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 16 Eylül 2014 20:18
Arkadaşlar merhabalar,
Akvaryum boyutları 120-70-50.Akvaryumun içinde 8 adet (2-3 cm ) sarı prenses 7 adet (2-3 cm ) demasoni 10 adet (4-5 cm ) demasoni var.15 Aydır elimde olan Sarı prenses ve yunus kolonilerini satıp bizim sarılardan seçtiğim 8 yavru ve 3 farklı arkadaştan aldığım demasoniler ile yeni bir akvaryum kurdum.Akvaryuma balıkları koymadan 48 saat suyu dinlendirdim.Klor düzenliyici attım.Suyun sıcaklığını 27 santigrat dereceye getirdim.Bir tane iç motor,Bir tane dış motor var.Akvaryumda bir testi ve bolca taş var.(fotoğraf paylaşacağım zaten).Günde 4 kez yem atıyorum(tetra,sera,super fısh,ve salata ya da bezelye).Ama demasoniler 1 haftadan beri çok az hareket ediyor.Yem attığım zaman sarı prensesler hemen hareketlenip yeme koşup afiyet ile yiyorlar ancak demasoniler yemin dibe inmesini bekliyorlar.Çok az hareket ediyorlar.Beni gördükleri zaman kaçacak yer arıyorlar.İlk aldığımda alışsınlar diye düşündüm ama tam 8 gün geçti hala alışamadılar.Sebebi nedir ? 
Akvaryumun uzaktan görünümü 


Size bir başka sorum daha olacak.Yunuslardan kalma elimde 30 tane yunus yavrusu var (1-2 cm ).50 lt lik.Yavru akvaryumunda duruyorlar.Artık iyice yerleri dar gelmeye başladı bence.Sizce büyük akvaryumun içine atsam sıkıntı olur mu ? 
Bahsi geçen yavrular ;


Demasonilerin afiyetle yiyeceği bir yem var mıdır(marka olarak). Ne tavsiye edersiniz ? 

Sizce akvaryumdaki taş oranı yeterli mi ? Ya da başka bir eksik kusur var mıdır ? 

Yorumlarınızı bekliyorum...



Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

AHMET BULUTÇevrim Dışı

Kayıt: 05/09/2014
İl: Istanbul
Mesaj: 87
AHMET BULUTÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 16 Eylül 2014 21:57
Öncelikle Selamlar.

Balıklarınız yanında ani hareketler yapmayın akvaryum içinde oynama ve cama vurma gibi işlemleri uygulamayın. Balıklarınızın karşısına günde en az bi (tabi mümkünse) 30 dakika oturup yem attıkdan sonra onları izleyin. Yem atarken sizi görmelerini sağlayın. 

Akvaryum içindeki taşları biraz daha yayıp mağara gibi yapabilirsiniz. İç filtreyi biraz daha yukarı doğru koyarsanız aşağı kısımlarda akıntı az olacağı için balıklarınız daha iyi yüzecektir. 

Gel gelelim yunuslara. 1-2 cm lik yunuslarda sıkıntı olmaz. Balıkları yan yana koyabilirsiniz tabi büyüyünce ayırmak şartı ile. 

Saygılar 


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

uçanmarulÇevrim Dışı

Kayıt: 09/08/2014
İl: Eskisehir
Mesaj: 26
uçanmarulÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 17 Eylül 2014 09:06
Büyünce ne kadar büyünce yani 3-4 cm kadar birlikte yaşarlar mı ? Yunus yavrularımı çok seviyorum sonuçta elime doğdular :D Ama onları koyacak yerim yok. Demasoni ve yunus bir arada yaşayamaz. 2.bir akvaryum alacak maddi durumumda yok bu vaziyet beni üzüyor.

Bir de büyük akvaryumun içinde çöpçü balığı falan yok.Ama kumun üstünde bir hayli pislik oluştu.Sizce çöpçü almama gerek var mı ben pek işe yaradığını düşünmediğim için almadım.Sizce almalı mıyım ? alırsam ne almalıyım ? 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir