ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
AHMET BULUT
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
05 Eylül 2014 22:30
Son Ziyaret:
21 Nisan 2015 15:06
Toplam Mesaj:
87 [0.02 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
AHMET BULUT
Doğum Tarihi:
15 Aralık 1995
Yaş:
28
İl:
Istanbul
Meslek:
Öğrenci
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA


350 Litre YUNUS CİKLET
&
120 litre LEPİSTES akvaryumu
Üretim amaçlı damızlık altı koloni

SON 10 MESAJI

yunus ve sp nin yanına frenatus çöpçü ve sorularım
Selamlar.
Çöpçü yerine vatoz eklemenizi öneririm. Dipteki fazlalık yemleri de yerler aç kalınca. Hem dengeli yemlerseniz sıkıntı olmaz zaten. Vatozlar çiftleşmeye v.s de karışmaz. Sıukıntı olacağını düşünmüyorum. Tabi tercih sizin.
Saygılar 
Yeni akvaryum için görüşler .
Kayıt kuşakları sen sağlam bir şekilde atarsan yada attırırsan sıkıntı olacağını sanmıyorum. Metan çerçevesi de olduğunu göz önünde bulundurursak arkadaşın söylediği gibi suyu biraz az bir şekilde koyman daha sağlıklı olucak elbette...
Saygılar 
2 erkek sp kovalamaca ve titreme
Arkadaşlar mı yanlış anladı yoksa ben mi bilmiyorum ama benim bu başlıktan anladığım 2 erkek sp nin birbiri ile titreyerek kovalaması. Sanırım doğru anladım. Yanlış anladıysam da genel kültür olarak akıllarda kalsın. Sp'ler alan savunması yaparlar. Akvaryumda 1 den fazla sp varsa baskınlık belirtmek için çok hızlı bir şekilde birbirlerini kovalarlar. Çiftleşiyor gibi gözükebilir ama aslında bu bir güç gösterisidir. Ve çiftleşmekten çok daha hızlıdır.
İnşallah doğru anlamışımdır.
Saygılar 
üretimhane
Selamlar...
Yavru boylarda alıp kendiniz damızlık boya çıkararak elinizdeki küçük balıkları elden çıkararak damızlık koloni oturtmanızı öneririm. Kar elde etmek istiyorsanız mavi prensesden ziyade sürmeli veya kafalı yunus, demosoni, sarı prenses daha çok giden türler. Büyük bir akvaryum yaparım diyorsanız Frontosa gibi çok yumurta alan ve pahalı türleride göz atmanızı öneririm. En fazla 200 liraya hepsinin yavrusundan çok sayıda alabilirsiniz. 1 yılda beklerim diyorsanız elinizde 10 numara oturmuş dişi erkek oranı ayarlanmış sağlıklı balıklar kalacak. Tabi tercih sizin.
Şimdiden kolay gelsin...
Saygılar 
Yunus balığım yavruladı ne yapabilirim
Yumurta şeklindeyse hala, daha keselerinden çıkmadılarsa kuluçka makinesi ile hepsini çıkarttırıp sonra diğer balıkların yanına almanı tavsiye ederim. Aksi halde hepsi mantarlaşıcak...
japon akvaryumuna mangrowe
Japon balıkları için zararı değil aksine yararı olur. Fakat bildiğiniz üzere japon balıkları obur ve açgözlü hayvanlardır. Ayrım yapmazlar ve doymak bilmezler. Çok yumuşak yapraklar olması halinde yeme ihtimalleri gerçekten çok yüksek.
Saygılar 
Balıklarım hakkında bilgi almak istiyorum
Selamlar
Yunuslarınız kafa yapmıycaklar. Boşyere beklemeyin derim. Çünkü hiç biri kafalı yunus değiller. Kafalı yunuslar bu kadar geç kafa yapmaz. 1 yaşında bile kafa şekillerindeki farklılığı rahatlıkla görebilirsiniz. Ama sağlıklı gözüküyorlar.
Sağlıklı hobiler dileğiyle
Saygılar 
Büyük Hacimli Akvaryum
Merhaba
Arkadaşların dediğine katılıyorum. Benim 600 değil ama 350 litre bir akvaryumum var. 3/1 değişmem gerektiğini söylediler hep. İlk başlarda öyle yapıyordum. Haftada bir 5-6 damacana (100-120) litre su değişimi yapıyordum. Atık suları direk tuvalete. Sonra bir hortum yardımıyla sularını bahçeye boşaltıp aynı zamanda bitkileri ağaçları sulamaya başladım. Yalnız böyle yaptığım 4 ay boyunca fatura hiç balık olmadan önceki durumun 2-3 katı fazla gelmeye başladı. Balık zevki bu kadar maliyetli olmamalı diye düşünürken 1 ay boyunca hiç su değişikliği yapmasam, sadece dip temizliği ve haftada bir dış filtre temizliği yapsam nasıl olur diye düşündüm. 1 ay boyunca değişiklik yapmadım. Tabi bir yandan da korkuyorum balıklarım ölürmü diye. 1 ayın sonunda su değişikliği yaptım. Hiçbir sıkıntı olmadı. Dış filtrem çok sağlam. Dipte hiç pislik bırakmıyor. Zaten balıkların 5 dakikadan fazla tüketemeyeceği bir yemde vermediğimden dolayı fazla yemde kalmıyor. Kalanlarıda vatozlar tüketiyor zaten. 6 aydır bu şekilde devam ediyorum. ayda bir dış filtre bir içine 100 litre kadar su ekliyorum. Suda hiç bir sıkıntı yok. Ve balıklarımda gayet sağlıklı.
Biraz uzun oldu kusura bakmayın 
Saygılar 
Daha cok yumurta
Merhaba

Verimli yavru alımında akvaryum hacmi, ısısı, kaç adet balık olduğu, su değişim sıklığı, ilaçları, yemleme sıklığı, yem kalitesi gibi birçok etken bulunuyor.
*Sarı prensesler için en uygun ortam 200 litre olup 2 erkek 8 dişi olması uygun görülür. 
*Haftada 1-2 defa yem takviyesi yapmakta fayda vardır. 
*Genelde otçul yemler ile beslenmelidir. 
*Su ısısı 22-27 derece arasında olup ortalama 24-25 derecede sabit tutulmalıdır. *
*Haftada bir %25 su değişimi yapılmalıdır.
*Dip temizliği düzenli olarak yapılmalı ve iç veya dış filtre muhakkak kullanılmalıdır.
*Akvaryum bol kayalıklı, tünelli, saklanılacak yer çok olmalıdır. Sarı prensesler biraz ürkek balıklar olduğundan sürekli kayalıkların arasına saklanma ihtiyacı duyacaklardır ve kayalıklı bir akvaryumda çok daha mutlu olacaklardır.
*Işık sürekli açık kalmamalı ve direk güneş ışığı alan bir yerde akvaryum bulundurulmamalıdır.
*Damızlıkların 1 yaşını geçmiş olması gerekir.

Bu maddelere uymanız halinde çok sağlıklı, verimli ve düzenli yavru almanıza garanti veriyorum.

Saygılar 
yunus ciklet ile hangi ciklet türler baka bilirim
Merhaba...

YUNUS ile SARI PRENSES beslenebilir. Birbiriyle çok uyumlu bir türdür. Sarı prenses için biraz daha ot ağırlıklı besin vermeniz ve biraz mağara oluşturmanız lazım. Fakat ikiside genelde dip balıkları. Yunus orta kısımlara çıkar en fazla. Üst taraflarda göremezsiniz fazla. Üst taraflarda da balığım olsun akvaryumum dolu gözüksün diyorsanız ICEMAN öneririm. Genelde orta ve üst yüzeylerde yüzmeyi seven balıklardır. 3'üde aynı akvaryumda beslenebilir. Akvaryumun Alt taraflarında sarı, siyah çizgili balıklar, orta tarafda mavi renkli balıklar ve üst tarafta da mavi-sarı renkli balıklar akvaryumunuzda çok güzel bir görüntü oluşturur. Fakat her zaman tek tür beslemek sağlık açısından da yavru alımı açısından da daha verimli olur...

Saygılar 

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.