Demasonilerim Yumurtalarını Yutuyor!


AELDARIANÇevrim Dışı

Kayıt: 28/07/2011
İl: Istanbul
Mesaj: 772
AELDARIANÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 12 Eylül 2015 21:56
Selamun Aleykum.Hayırlı günler dilerim.Karşılaştığım bir problemi sizin yardımlarınızla çözmek istiyorum.Gelelim soruma:

100x40x50 akvaryumda 8 dişi 2 erkek demasoni besliyorum.Dişiler 6-7-8 cm daha önce yavru vermiş tam damızlık balıklar. Ben alalı 1.5 ay falan oldu.Bu süre içinde bütün dişiler 2-3 kez yumurta aldılar.Fakat bir türlü yavru almayı başaramadım. Her seferinde yumurtaları yavaş yavaş yuttular. 6 günlük bir dişimi kusturduğumda mantarlaşmış yumurtaları ve mantarlaşmak üzere olanları gördüm.Yumurtalar döllenmemişti.Alfa erkeğin kısır olabileceğini düşündüm ve onu ayırdım.3 gün önce diğer erkek ile bir dişim yine çiftleşti.Ağzı tıka basa doluydu fakat şimdi baktığımda epeyce inmiş.Bu işten iyi anlamayan balıkta yavru yok sanır o derece.O kadar da olsa tutmayı başarırsa bakacağız yavru olacak mı diye.Stres demeyin hiç ürkeklik göstermediler.İçlerine sp kaçmış sanki [:)] Yeme çok düşkünler.Evde yürürken dışarıya su sıçratıyorlar.Bu yüzden yuttuklarını düşünüyorum.Nasıl korkutacağım bunları bilmiyorum[:)]

Bu arada balıkları aldığımda en küçük dişi doluydu ve 11 yavru aldım.Şu an 1.5 aylıklar. Başka da yavru olmadı zaten. 15-20 günde bir yavru aıyorlar toplasan 1.5 ayda 250-300 yumurta boşa gitti.

Tecrübeli arkadaşları göreve davet ediyorum.Herkese hayırlı günler dilerim.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Berke11Çevrim Dışı

Kayıt: 10/07/2015
İl: Istanbul
Mesaj: 391
Berke11Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 13 Eylül 2015 02:06
Benim tahminimce tek sebebi olabilir disi agzina yumurta alinca erkekler disileri bazen rahatsiz ediyor o yuzden akvaryumda bolca saklanma yeri olmasi lazim ama saklanma yeri olmasina rahmen hala rahatsiz ediliyorsa o zaman agzi dolu disiyi gece karanlikta yakalayip baska bir yere alin ve orda birakin kendisi kusun.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir