ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
Berke11
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
144
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
10 Temmuz 2015 00:32
Son Ziyaret:
18 Aralık 2021 02:36
Toplam Mesaj:
391 [0.12 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Berke
Doğum Tarihi:
16 Temmuz 1998
Yaş:
25
İl:
Istanbul
Meslek:
Öğrenci
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Berke ÇETÜKKAYA

SON 10 MESAJI

Hava Motoru Önerisi
Merhaba şuanda mevcut 4 tane akvaryumum var hepsi üretim tankı olduğu için pipo filtre kulllanıyorum ama hava motorum 2 tane ve ayrı ayrı hava veriyorum ileride akvaryum sayısı artacağı için tek motora geçicem sizden ricam 5-6 akvaryuma rahat rahat hava verebileceğim güçte sesiz çalışan bir hava motoru önerebilirseniz sevinirim.
Dişi Cüce Vatozun Erkeğe Saldırması
Herkese merhaba geçen 2 hafta önce 1 adet süper Red damızlık dişi ve 1 adet Red marble tül damızlık altı erkek aldım ve bunları aynı akvaryuma koydum acelem olmadığı için damızlık erkek almadım kendim büyütürüm vakti gelincede yumurtlarlar diye düşündüm ama geçen akvaryuma bakarken süper Red dişi erkek Red marble ı aşırı derecede kovalıyordu erkeğe bakınca bütün tüllerinin parçalandığını gördüm dişiyi ayırdım hemen dişi şuan yumurta toplamış vaziyette erkek küp tutmuyordu bende sonuçta tam damızlık değil yakında tutar herhalde diye düşündüm ama aklıma bazı dişilerinde çok azda olsa bıyık çıkartma ihtinali geldi benim erkek vatozumum bıyıklar 1 2 milimetre kadar dişiden eminim ama erkek diye düşündüğüm dişi olabilir mi dişinin erkeğe saldırması pek normal gelmedi o yüzden ve ayrıca erkeğin karnı gittikçe şişiyor şuan anlam veremedim resimleri paylaşıyorum yardımcı olursanız sevinirim.
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/175886/181220190345181.jpg[/IMG]
Süper Red dişi (akvaryuma yeni koydum rengi o yüzden biraz gitti)
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/175886/181220190345221.jpg[/IMG]
Red marble dişi diye düşündüğüm
Vitasand siyah bitki kumu kullanan var mı?
[QUOTE=MOONLİGHT]
Ben de birkaç kötü yoruma rağmen birçok iyi yorum var dedim ve sipariş ettim bu gün öğlen elime geçti öğlenden beri 6 ya da 7 yıkama ve hala daha suyu doldurup biraz ovalayınca su simsiyah kalıyor . Akvaryuma koyayım filtre ile birkaç güne temizlenir diyeceğim ama ben japon bakacağım bilirsiniz japonlar kumla oynamayı severler. Bu da sürekli su bulanık olacak mı demek? Gerçekten içime bir kurt düştü [:'(][/QUOTE]

Kumunuzun Vitasand olduğuna eminmisiniz ben hiç yıkamadan kullanıyodum suda hiçbir bulanıklık olmuyordu sonuçta yıkanmış kum diye satılıyor aldığınız yerle bir konuşun isterseniz ayrıca ben japonlar için daha ince taneli kumları öneriyorum ama tercih meselesi tabi bir şey diyemem.
Vitasand siyah bitki kumu kullanan var mı?
[QUOTE=MOONLİGHT]Kumu kullanan arkadaşlar bir sorun yaşadı mı? Tavsiye edilebilecek bir ürün mü?
Kullanan arkadaşların yorulmarını bekliyoruz. [/QUOTE]

Merhaba ben 2-3 sene boyunca kullandım karides vatoz dahil birçok balık baktım hiçbir sıkıntı yaşamadım renk olarak çok güzel bir kum ama siyah olduğu için akvaryum kenarlarında yem artıkları vesaire zamanlar birikiyor ve kötü bir görüntü oluşuyor bunun için 2-3 ayda bir akvaryum kenarındaki kumları karştırırsanız bir sorun olmayacaktır.Sadece sarı ateş neonlarımda dedğim gibi yavaş büyüme gözlemledim ama sonradan farklı kumda hatta aktif toprakta yetiştirmeme rahmen yavaş büyüme devam etti yani kumla bir alakası olmadığını anladım.
Canlı Bitki Ekleme Süreci
Bitkiyi eklerken su olup olmaması size kalmış bir şey eğerki akvaryumu yeni kuracaksanız su kullanmadan bitkileri ekmenizi tavsiye ederim daha rahat ekersiniz ama akvaryumda su varsa o şekilde ekin yanlız bitkileri ektikten sonra su koyacaksanız suyun oda sıcaklığında olmasına dikkat edin bir gün önceden suları şişelere doldurup bekletin ki oda sıcaklığına gelsin aksi taktirde şebekeden gelen su sıcaklığını ayarlayamicaksiniz ve bitkiler ya donmaktan olucek yada sıcaktan ericekler en iyisi oda sıcaklığında olan bir su kullanın. Bitki olarak Java fern köklere kayalara misina ile sarılarak tutturuluyor.Tilki kuyruğuna gelicek olursak daha önceden çok baktım ama en iyi verimi kuma ekmeden su üstündeyken aldım o yüzden daha köklü bitkiler seçerseniz daha sağlıklı olur.Örneğin eledoa tilki kuyruğuna yakın bir bitkidir. Ve köklü bir bitkidir onu tercih ederseniz daha iyi olur acele etmeden araştırarak yaparsanız bir aksilik yasamazsiniz. Biraz uzun oldu ama umarım yardımcı olabilmişimdir .
İcemanimin Ağzında Yumurtalı Var?
[QUOTE=SalihNarci]Çok net değil ama var gibi.[/QUOTE]

Banada öyle geldi ne yapmamı önerirsiniz büyük ihtimalle ilk yumurtası şimdi kusturup kuluçka makinesine alsam sonraki hamileliklerde sıkıntı olurmu?
İcemanimin Ağzında Yumurtalı Var?
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/175886/060520191323281.jpg[/IMG]
Bu Alüminyum Profili Nereden Bulabilirim?
[QUOTE=Makkaya]Resimdeki wallwasher kasa olmasi lazim. Ekstradan profil ayak yapmislar.[/QUOTE]

Profil ayak konusunu ben kendim halledicem de sizin dediğiniz kasa türüne baktım ama pek benzetemedim.
Bu Alüminyum Profili Nereden Bulabilirim?
Herkese merhaba power LED armatür yapıcam ama alüminyum profil ararken bu tarz bir armatüre rastladım bu armatürün alüminyum profilini nereden bulabilirim ürün kodunu falan bulamadım bilen varsa söyleyebilir mi?
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/175886/250420191950561.jpg[/IMG]
Bu Bitkinin Türü Nedir?
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/175886/100420191708261.jpg[/IMG]

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.