demosoni,bemba,duboisi


ilkaykaraaslanÇevrim Dışı

Kayıt: 10/04/2010
İl: Ankara
Mesaj: 22
ilkaykaraaslanÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 07 Mayıs 2010 19:50
Teşekkürler.Burası net.Peki akvaryum dağılımı nasıl olmalı?Saygılar

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ŞAFAKÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 24/12/2006
İl: Istanbul
Mesaj: 234
ŞAFAKÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 07 Mayıs 2010 21:02
darXis nickli arkadaşımız
Demasonileri en kısa zamanda tropheusların arasından alsanız iyi olur.600 litre tankta bile olsa tropheuslar demasonilere hayat vermezler.

asichackal nickli arkadaşımız
 
Demasoniler troplara yem olmadan bir an önce çıkarın akvaryumdan.
 
 
 
Selamlar...Ben sizlerle aynı fikirde değilim.Nacizane olarak benim fikrimi sorarsanız..600 litrelik tankta gönül rahatlığı ile besleyebilirsiniz.Ben 350 litrelik akvaryumumda 3dişi 2 erkek tropheus golden kazumba,5 dişi 2 erkek demasoni hiçbir sorunla karşılaşmadan besledim ve demasonilerimden abartısız buna emin olun en az 800 yavru aldım,bunların canlı şahidide robinson nickli atilla hocamız ve lafeyette nickli latif altunyaprak arkadaşımızdır...Tropheus golden kazumbalarıma gelince 3 defa yavru aldım ve sayılarıda 10,11 ve 9 idi..
 
Gerçi şu anda demasonilerden hevesimi aldığım için koloniyi sattım.Tankımda 15 bemba ve 6 golden kazumba var.Ama en kısa zamanda demasoni eklemeyi düşünüyorum.Tabiki bu benim kendi gözlemlerim ve yaşadığım tecrübedir...
 
 
 
Saygılar...
ŞAFAK2010-05-07 21:10:14

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

darXisÇevrim Dışı

Kayıt: 18/12/2009
İl: Eskisehir
Mesaj: 4234
darXisÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 07 Mayıs 2010 22:47
[QUOTE=ŞAFAK]
Ben 350 litrelik akvaryumumda 3dişi 2 erkek tropheus golden kazumba,5 dişi 2 erkek demasoni hiçbir sorunla karşılaşmadan besledim ve demasonilerimden abartısız buna emin olun en az 800 yavru aldım, [/QUOTE]
Tropheus erkekleri 1 erkek 5 dişiyken bile terör estiriyor, 3 dişi 2 erkekken nolacağını tahmin etmek zor değil.Sizde sorun çıkmamış olabilir,ama genel olarak böyle birşey büyük risktir.Yavru konusuna ise değinmeyeceğim,üremek balığın doğasıdır zaten.Farklı göllerin balıkları aynı yerde bulundurulmamalıdır bu bilimsel bir gerçektir.
[QUOTE=ilkaykaraaslan] .Burada sorun şu formda konu açıyoruz fakat pek cevap gelmiyor.Yeni olduğumuz için kimseyide tanımıyoruz.Sonra yine konu açmak zorunda kalıyoz.Biraz siz yardımcı oldunuz özel mesajla sağolun.Ama genelde biz yeniler akvaryumcuların insafına terkediliyozkullanılsın.yardımcı olursanız sevinirim.saygılar. [/QUOTE]
Bu görüşünüze katılmıyorum şahsen.Pek cevap gelmiyor demişsiniz,hemen hemen açtığınız bütün konularda akvaryumunuz konusunda uyarılar var.Fakat takip ediyorum siz bir sonraki konuda yine uyumsuz türlerle devam ettiğinizi beyan ediyorsunuzTebessüm(ki bir kez daha aşağıda dile getiricem)Bu da bizi değil akvaryumcuları dinlediğiniz anlamı taşır ki koyduğunuz 5 milyardan sözlerine çok itibar ettiğiniz sonucuna varıyorumTebessümKonunuza elbet cevap atılır,ama sabretmelisiniz.Sonuçta balık bir yere kaçmıyor,1 gün olmaz 2. gün olur.Sabırsızca davranıp kazık yemekten iyidir değil mi?Bakın ben konunuzu yine cevaplayayım.Daha önce de tür önerilerimi söylemiştim diye hatırlıyorum.Yine ileteceğim,umarım bu sefer tanklarınızı ideal düzene oturtursunuzTebessümSizin sorunuz:
[QUOTE=ilkaykaraaslan]akvryumlar100lt boş ,600lt malavi:(1e 2d yunus 13cm,  1e4d ad sp 6cm, 1e4d şeker pembe 4cm, 1e 4d beyaz prenses 3cm)600lt tropheus(10ad yavru bemba3cm,1e4d duboisi 5cm,5ad demosoni yavru 3cmburada akvaryumlarda hangi balıklar olsun ve hangi yemler kullanılsın.yardımcı olursanız sevinirim.saygılar. [/QUOTE]
-Beyaz prenses,Şeker pembe sert balıklardır,sarı prenses ve yunus gibi balıklarla olmaz.
-3 cm lik balığın cinsiyeti anlaşılmaz.
-600 litrelik tanklarınızdan birinde yunus,sarı prenses,demasoni ve uyumlu bir tür daha karması yapabilirsiniz(bu tür onlarla eşdeğer sertlikte olacak-beyaz prenses,şeker pembe gibi sert türler olmaz.)
-100 litrelik tankınız ise mesela tek tür beyaz prensese ev sahipliği yapabilir.Bu şekilde de sadece şeker pembeyi gönderir,demasoniyi yunus-sarı prensesin yanına alır,sağlıklı şekilde yolunuza devam edersiniz.
-Eğer bir önceki mesajınızda okuduğum gibi sarı prenses-yunustan sıkıldıysanız,şeker pembe-yaşayan kaya gibi sert türlerden oluşan bir tank olabilir.Ki bu konuda seçenekler kısıtlı.Tabi sarı-beyaz-yunus-demasoniler yolcu bu seçenekte.
-Diğer seçenek beyaz prenses-mavi prenses-kenyi-auratus türlerinden oluşan agresif malawiler karması olabilir.Bu seçenekte de yine sarı-yunus-demasoni-şeker pembe(etçil olduğundan) yolcu.
-600 litrelik 2. tankınızda 2 tür tropheus olabilir.Bunun için de 1 erkek 6 dişilik iki koloni kurabilirsiniz.12 yetişkin tropheus da sizi fazlasıyla tatmin edecektir.
-Malawi akvaryumunda demasoniler otçul olduğundan otçul ağırlıklı yemleme yapmalısınız.Etçil yemi haftada 1 2 defa az miktarda verebilirsiniz.
-Tropheus akvaryumunda ise tamamen otçul yemleme yapmanız gerekli.
Umarım sizi aydınlatabilmişimdir,ve akvaryumlarınızı en kısa zamanda ideal düzene kavuşturursunuzGöz%20Kirpma


darXis2010-05-07 23:28:32

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ilkaykaraaslanÇevrim Dışı

Kayıt: 10/04/2010
İl: Ankara
Mesaj: 22
ilkaykaraaslanÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 08 Mayıs 2010 01:04
Arkadaşlar yorumlarınız için teşekkürler.Yalnız Mehmet bey yanlış anlamışsınız. 1)Hiç  kimse akvaryumculardan  kazık yemek istemez.2)Sizin tavsiyenizle daha önce yaşayan kaya,köpek balığı,melek,ahli, kadanga vs balıkları akvaryumdan çıkarmıştım(yani akvaryumcuları dinlemiyorum)3Şeker pembe,beyazprenses almayacaktım orada haklısınız ama çocuk ağladı bi dolduruşa geldik renklerinden dolayı. Ama hemen çıkaracağım4)Yukarıda yazılan ayrıntılı tavsiye benim için yeterli.Bu konuda birdaha konu açmayacağım herkese iyi geceler teşekkürler.


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir