ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
ilkaykaraaslan
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
10 Nisan 2010 19:29
Son Ziyaret:
09 Ağustos 2010 02:14
Toplam Mesaj:
22 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
ilkay karaaslan
Doğum Tarihi:
01 Ocak 1974
Yaş:
50
İl:
Ankara
Meslek:
elektrik
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

ilkay karaaslan

SON 10 MESAJI

bemba ikola ayırımı
Arkadaşlar herkese merhaba.1-Balıklarımdan iki tanesinde hafif kızarıklık başladı bitanesi dahada siyahlaştı bitanesi aynen sarımtırak bantlı duruyor.Yanlız bunları ithal bemba olarak almıştım.2-Balıklarımdan(yeni aldğım 4ay önce)orange bemba bitanesini kaybettim.Balığın alt kısmında (üreme organında)beyaz sıvı gibi bişey vardı.3-Bu ölümden üç dörtgün sonra bu gün baktığımda balıklarımın büyük bir kısmında ağızlarında (gri, açık yeşilimsi veya açık mor)grimsi bi renk oluşmuş durumda.Tehlikeylemi karşı karşıyayım bi yardımcı olursanız memnun olurum.Herkese iyi geceler.Saygılar.
bemba ikola ayırımı
Aynen öyle.Eski balıkların bantları hala açık sarı. Halbuki bemba diye almıştım.3cm oldular.yardımcı olursanız sevinirim.iyi geceler.
bemba ikola ayırımı
Arkadaşlar iyi geceler.Ben akvaryumcudan 10 ad bemba 3cm ve 5ad duboisi 6cm almıştım.Sonra 3ad duboisi ve 5 ad bemba öldü.Kalan 2ad duboisiyide erkek oldukları için akvaryumdan çıkarttım.Kalan 5ad bembanın yanına 15 ad bemba ekledim.Yeni balıkları formda satan bi arkadaşdan aldım.Yeni balıklar kesin bemba orange.Ama eski 5ad balık bembaların yanında ikola gibi druyor.Çünkü bantları siyah ve açıksarı çizgili ayrıca  üst yüzgçleri siyah.Acaba  bunlar renklerini sonradanmı açacak.Balıklar 3cm civarı.Yeni eklediğim bembalar ise 4-5-6 cm civarında ama bantları portakal rengi gibi. Kızınca büyükleri iyice belirginleşiyor.foto çekme imkanım olmadığı için özür dilerim.İkolayı brembadan nasıl ayırt ederim.saygılar.
bemba ikola ayırımı
Yavru bemba ile ikolayı nasıl ayırt edebilirim. Boy 2.5_ 3cm teşekkürler.
demosoni,bemba,duboisi
Arkadaşlar yorumlarınız için teşekkürler.Yalnız Mehmet bey yanlış anlamışsınız. 1)Hiç  kimse akvaryumculardan  kazık yemek istemez.2)Sizin tavsiyenizle daha önce yaşayan kaya,köpek balığı,melek,ahli, kadanga vs balıkları akvaryumdan çıkarmıştım(yani akvaryumcuları dinlemiyorum)3Şeker pembe,beyazprenses almayacaktım orada haklısınız ama çocuk ağladı bi dolduruşa geldik renklerinden dolayı. Ama hemen çıkaracağım4)Yukarıda yazılan ayrıntılı tavsiye benim için yeterli.Bu konuda birdaha konu açmayacağım herkese iyi geceler teşekkürler.

demosoni,bemba,duboisi
Teşekkürler.Burası net.Peki akvaryum dağılımı nasıl olmalı?Saygılar
demosoni,bemba,duboisi
Mehmet bey çok teşekkür ederim.Biliyorsunuz ben hep size sorarak hareket ediyorum.Burada sorun şu formda konu açıyoruz fakat pek cevap gelmiyor.Yeni olduğumuz için kimseyide tanımıyoruz.Sonra yine konu açmak zorunda kalıyoz.Biraz siz yardımcı oldunuz özel mesajla sağolun.Ama genelde biz yeniler akvaryumcuların insafına terkediliyoz.Sonra baktık olmuyo hevesliyizde öyle akvaryumcu değiştiriyoz.Benim bu kaçıncı konu açmam ama bu sefer biraz yorum var ama yanlış anlaşılma var. Tetra discus  adlı yem malaviler için yukarıda yazılı.çok özür dilerim söylemekten sıkılırım 5 aylık serüvende 5 milyar para harcadım ne ben mutluyum nede balıklar mutlu.Tecrübeli arkadşlar biraz daha yardımcı olursa şu akvaryumu oturturuz sonra zevkle izler hembiz hem balıklar mutlu olur.Bu noktada elimdeki balıklar,yemler ve akvaryumlar.Tetra discus,sera otcul,seraspiruluna tablet ,akvryumlar100lt boş ,600lt malavi:(1e 2d yunus 13cm,  1e4d ad sp 6cm, 1e4d şeker pembe 4cm, 1e 4d beyaz prenses 3cm)600lt tropheus(10ad yavru bemba3cm,1e4d duboisi 5cm,5ad demosoni yavru 3cm)burada akvaryumlarda hangi balıklar olsun ve hangi yemler kullanılsın.yardımcı olursanız sevinirim.saygılar. ilkaykaraaslan2010-05-07 19:47:24
demosoni,bemba,duboisi
Malaviler için en iyi yem dediler her balık bu yemi  yer dediler hatırı sayılır ücrete 3kg aldım. o zaman yazın bu balıklara göre oyemi alayım. Tropheuslar için yeşil renk bitkisel dediler poşette ve sera spirulina tablets (haftada bir dediler)almıştım.sizce balık dağılımı ve yem çeşitleri ne olmalı saygılar.
demosoni,bemba,duboisi
Merhabalar.600 lt ama 2 akvaryum.Malavi akvaryumunda 600 lt şu an (1e 2d yunus 13cm,  1e4d ad sp 6cm, 1e4d şeker pembe 4cm, 1e 4d beyaz prenses 3cm) var.Tetra discus isimli  kırmızı renk yemle besliyorum.Zaten demosonileri oraya atacaktım.Akvaryumcu orada yaşamaz dedi.600 lt tanganyika akvaryumuna (1e 4d duboisi5-6 cm ,10ad bemba yavru 3cm,5ad demosoni yavru 3cm)atmamı söyledi.Sizde böyle yazınca şöyle bir karar aldım.İhtiyar anne ve babama 100 litrelik akvaryumu vereceğim. Onlar yemleri atacak.Bense haftada bir akvaryumun temizliğini yapacağım.Evler yakın. Bizim ailede akvaryum işi biraz geç başladı (bende olduğu gibi) Arkadaşlar kusura bakmayın lafı uzattım fomdada yeniyim.Balıklar yukarıda belli.Sizden ricam bu akvaryumlara(600+600 bunlar ortadan ayrı tek akvaryum gibi gözüküyor 2,5 metre ayrıca eski akvaryummum100lt)nasıl bir dağılım yapalım.Bizim ihtiyarlara hangi balıkları verelim.Beslnmeleri de dikkate alınarak,görüntü hoşluğu da dikkate alırsanız sevinirim.
demosoni,bemba,duboisi
Açıkçası ne demek istediğinizi anlayamadım.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.