Dere kumuna- tuz ruhu- salınım


SwordFishÇevrim Dışı

Kayıt: 16/03/2010
İl: Istanbul
Mesaj: 54
SwordFishÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 01 Nisan 2010 03:36
İyi bir fikre benziyor, teşekkür ederim.
Saygılar

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

mustafaerdogarÇevrim Dışı

Kıdemli Akvarist
[B]6033,1[/B] [C]3,2,38529[/C]
Kayıt: 13/12/2007
İl: Istanbul
Mesaj: 2469
mustafaerdogarÇevrim Dışı
Kıdemli Akvarist
Gönderim Zamanı: 01 Nisan 2010 15:48
Başlıkta üzerinde durmak gereken bir konu var: Türünü bilmediğiniz bir kumu, inşaat kumlarını yada dere kumlarını öncelikle tuz ruhu ile teste tabi tutmak gerekiyor. Bu aslında çok basit bir mantık. Bitki akvaryumunda kullanılacak kumda aranan özellikleri bilen herkes bu şekilde yapacaktır (ki bu özellikleri hem sabit konularda hemde eski başlıklarda defalarca yazdık). Kullanılacak kayalar ve taşlar içinde aynı durum geçerli. Daha öncede bir başlıkta benzer bir durumu okuyunca belirtme ihtiyacı duydum.. 
 
Bir kişide  tuz ruhu için nitrik asittir demiş; doğrusu hidroklorik asittir (HCL). Nitrik asit kezzap olarak geçiyor. Yanlış bilgilendirme olmaması için düzeltme ihtiyacı duydum..
 
Torf, çay yada suyu yumuşatma özelliği çeşiti köklerle suyu sertleştirecek kum yada kayaların birarada kullanılmasının suyun sertliğini ve  pH' ı dengede tutacağını düşünen veya yapıp başarılı olduğunu düşünenlere malesef bu durumun kısa vadeli olacağını veya dengeli su değerleri oluşturmayacağını söylemeliyim. En güzeli uygun kum ve kaya seçimi oluyor. Yazıldığı gibi uygun tane boyutunda kuvars veya silis kum güzel seçimler olur.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir