Dikkat Dikkat Melek Dünyasına Girdiniz." E_C_N--rcall--gozturk"


UYSALAKARÇevrim Dışı

Kayıt: 22/09/2009
İl: Içel
Mesaj: 69
UYSALAKARÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 02 Kasım 2011 21:08

Asıl amaç Ercan beyin söylediğini yapmak 1. 5 ay sonra ilk elemeyi yapmak. Balıkların büyüme durumuna göre her geçen ay balıkların sayısı azaltılacak. Böylelikle en sağlıklı balıklar eş seçim dönemine kadar belirlenmiş olacak. Geride bırakılacak 15-20 adet balıktan eş tutanlar ayrı taklara alınacak. .


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

undesirableÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 06/10/2006
İl: Mugla
Mesaj: 800
undesirableÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 02 Kasım 2011 21:43
Herkese tekrar merhabalar.
Bir süredir fuar, taşınma vs. gibi sebeplerden konuyu takip etsem de mesaj yazamamıştım. Tekrar aranızdayım. 

Merak edenler için; bir süre önce fotoğraflarını paylaştığım yavruların ardından bir parti daha yavru aldım. Bu yumurtaları çiftin tankında bıraktım ve oldukça az kayıpla yavrular serbest yüzüşün ilk günlerini anne ve baba ile geçirdiler. Bir süre sonra çiftin inanılmaz direnişine rağmen yavruları sifonlayarak başka bir tanka aldım. Taşınma telaşını da çok şükür herhangi bir kayıp vermeden(şimdilik) atlattık. İlerleyen zamanlarda fotoğraf paylaşacağım. 

Bununla birlikte, evimin çok yakınında bulunan bir ithalatçıda ilk kez rastladığım bir melek türü gördüm. Balıklar double dark renginde, tül yüzgeç ve double tail bettalardaki gibi çift kuyrukları var. Şahsen bu gibi varyeteleri (tül yüzgeç vb) pek sevmem fakat ilginizi çekebileceğini düşündüm. Aynı yerde çok hoş, yavru boylarda albino silver melekler de vardı. Akvaryumcu adını buraya yazıp yanlış anlaşılmak istemem. Dileyen olursa özel mesajla adres ve isim verebilirim.
undesirable2011-11-02 21:45:22

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

gozturkÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 23/10/2007
İl: Ankara
Mesaj: 938
gozturkÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 02 Kasım 2011 23:36
[QUOTE=beyaz_kartal][QUOTE=gozturk][QUOTE=beyaz_kartal] [QUOTE=gozturk][QUOTE=beyaz_kartal][QUOTE=gozturk][QUOTE=beyaz_kartal]Herkese Merhabalar,
 
200 lt akvaryumum ,11 adet 3 aylık melek balıklarım var.Yanlız silver zebra yavrularımdan biri dün sizlere ömür bugünse 2 tane gold yavrum yeme çıkmadı.Saklanmaya başladılar.Yem olarak Nls veriyorum.Yaklaşık 1 aydırda yavrularım büyüsün diye %30 su değişimi yapıyorum.Nls ' nin iç parazitin baş düşmanı olduğunu biliyorum.Ölen yavrumda 2-3 yeme çıkmadı ancak işin garibi ölürken karnı şişikti.Hasta olduğunu sandığım yavrularda bunu gözlemlemedim henüz.Sizce sorun nedir?
[/QUOTE]
Her ne kadar iç parazit düşmanı olan bir yem kullansanız dahi sonuçta bir yem herhangi bir ilaç kadar etkili olamaz.Balıklarınız üzerindeki herhangi bir stres ortamının dışa vurumu bu şekilde bir hastalık şeklinde dışa vurmuş.Verdiğiniz bilgiler neticesinde herhangi bir sonuca varmak zor.Ancak su değişimlerinizi hangi sıklıkla ve nasıl yaptığınız sorusu ilk aklıma gelen soru.Bunda cevap bulamazsak başka sorunlar arayacağız...[/QUOTE]
Merhaba Gürkan Bey,
Öncelikle ilginiz ve alakanız için çok teşekkür ederim.Ben su değişimlerini haftada bir %30 şeklinde ve çeşme suyuyla yapıyorum.Çünkü dinlendirilmiş suyu evde muhafaza edecek imkanım yok malesef.Bugün hasta olan gold meleğimi de kaybettim.Ancak zebra yavrum gibi karın şişikliği yoktu.Diğer balıklarımda herhangibir hastalık belirtisi yok gayet sağlıklı görüntüleri var.Buna karşın balıklarım 1-2 içinde saklanmaya başlayıp takribi 4. günde ölmes, beni korkuttu.Pul ve kuyruklarında bir deformasyon ,midelerinin içe göçmesi söz konusu değil.Kafamda sizinde söylediğiniz gibi stress faktörü var.Onunda belirtilerinin ne olduğunu bilmiyorum.
[/QUOTE]
Merhaba,
Belirtileri saklanmalarıdır zaten.Nedeni ise düğüm noktası elbette.Su değişimini çoğumuz çeşmeden yapıyoruz.Şehir şebekesinden kaynaklı herhangi bir sorun olabilir.Eş dosta sorun bakalım onlarda birşey varmı?Suyu tahminimce hızlı olarak değiştirmiyorsunuzdur.
 
Aslında saklanma 2-3 türlü nedenden kaynaklanır.Saklanan balıkları kovalayan başka bir balık vardırki bu şartlarda balık saklanır ama kolay kolay ölmez.Sonuçta bu balıklara 5-6 gün yem verme ölmüyorlar.Ancak 3 aylık melek zaten diğerini saklanmasına neden olacak kadar kovalamaz.
 
Başka nedeni onları ürküten başka bir unsur vardır,evde sürekli cama vuran bir ufaklık mesela.ancak melek kolay kolay bundan da etkilenmez.Mesela sarı prenses olsa günlerce yüzünü göremezsiniz.
 
Hem saklanması hemde ölmesi ruhsal değil bedensel bir sıkıntının delaletidir diye düşünüyorumki tek çeşit yemleme yapmıyorsunuzdur umarım.Yada bayatlamış bozulmuş yem sindirim sistemlerini bozar buda iç bakteriyel kusurların tetikleyicisidir.Sadece nls veriyormuşsunuz gibi algıladım ilk mesajınızdan.
 
Isıtıcınıza bir bakın sıcaklık sorunu varmı?
 
Bunları bir değerlendirin cevap bulamazsak düşünmeye devam edelim.
 
 
[/QUOTE]
Merhaba,
Suyu hızlı değiştiriliyorum. Mahallemde melek besleyen arkadaşlarım var. Onlarda çeşme suyu kullanıyorlar. Ayrıca stres olarak, sadece karşılarına geçip izliyoruz. Herhangibi rahatsız edici unsurun olduğunu da sanmıyorum ama son söylediğiniz çok mantıklı geliyor. Ben bu aralar nls'nin dozunu kaçırdım sırf ona yükleniyorum. Aslında kan kurdu almıştım çeşit olsun diye ama sevmediler. Geçenlerde yumurta sarısı verdim ondan da olabilir gibi geliyor. Sizin önerebileceğiniz yem çeşitleri varsa gerçekten çok iyi olur. Artemiyayı ve su piresini malesef beceremiyorum. Ancak artemiya özlü pul yemler varmış sizce onları mı denesem? Hem kolayca form tutmalarına yardımcı olur... Yoksa daha hafif etçil yemler mi kullansam?..
[/QUOTE]
Emrah bey kusura bakmayın ilk cümlem için ama belirtmek zorundayım.Arka arkaya gelen hatalar zinciri sonucunda balık kaybı yaşamışsınız.
1.Suyu hızlı değiştirmek.Ne yaparsanız yapın suyu hızlı değiştirmeyin.Bu balık 23-24 derecede yaşıyor ama 28 derceden su değişimi neticesinde hızlı olarak 25 dereceye düşsün hemen tepki veriyor.
2.Tek tip yemleme.Kendinizden pay biçin sadece kuru fasülye yiyorsunuz.Ne hale gelirsiniz. :) Şaka bir tarafa tek tip yemleme bozar mahveder bu hayvanı.
3.Kan kurdu olarak hangi ürünü verdiniz bilmiyorum ama normal şartlarda yemeleri lazım.
4.Ben hiçbir zaman yumurta sarısı veremedim.Çünkü nasıl yapılıyor bu iş bilmiyorum desem inanın.Artemianın karşı konulamaz yenme isteği ve yediklerindeki hızlı büyümeleri dışkı renkleri vs açılardan işte bu işin ağa babası artemiadır dememe yol açtı.Size gelince 3 aylık balığa neden yumurta sarısı veriyorsunuz ne gerek var.Dikkat etmezseniz suyu bozar.Verenler bunu yavru larvalara veriyor.
5.Artemia su piresini becermek zorundasınız bugün değilse bile yavru alınca şart olacak.
6.Artemia özlü pul yem varmış demişsiniz.Evet var ancak % kaç artemia içerdiği ve markası önemli.Yemde marka çok önemli.Pet dajana diye bir yem aldım.Arkadaş bir tane balık yemezmi yutan kusuyor geriye.
7.Son olarak verebileceğiniz yemler.Sera Gvg Mix , Sera Vipan, Sera Bits,Sera Flora,Nls Cichlid formula,Nls Grow,Nls Thera A,Tetra Min,Tetra phyll,Tetra Bits.Bu yemleri hayvansal kökenli bitkisel kökenli olarak sınıflandırıp %60 hayvansal %40 bitkisel ağırlıkta en az 3-4 tanesini sıraya koyarak ve azar azar alıp çabuk bitmesini sağlayıp yerine daha önce almadığınızdan alıp bu şekilde beslemenizi öneririm.
[/QUOTE]
Gürkan Bey,
Tecrübelerinizi benimle paylaştığınız için tekrar teşekkür ederim.Sizi dinleyerek yem çeşitliliği sağlıycam.Sanırım sorunum anlaşıldı.Kaş yapalım derken göz çıkardık.Suyu yanlış şekilde değiştirdim.Son olarak dinlendirilmiş su haricinde, nasıl bir değişim yapmamı söylerseniz beni çok mutlu ediceksiniz...Sizin gibi üstadlar olduğu sürece düşe kalka öğrenicez bu işi inşallah...
[/QUOTE]
Emrah bey öm de cevap verdim.Bir dostun daha sorunu çözülmüş oldu.Kimse üzülmesin,melekler ölmesin :)

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

AmraÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 20/04/2011
İl: Istanbul
Mesaj: 795
AmraÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 04 Kasım 2011 00:13
Evet 2. geleneksel yumurta transferi yine gercekleşti.  rastlantısal2011-11-04 08:12:18

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

rcallÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 06/07/2007
İl: Manisa
Mesaj: 1665
rcallÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 04 Kasım 2011 21:50
[QUOTE=Amra] Evet 2. geleneksel yumurta transferi yine gercekleşti.  [/QUOTE]
Son durumu alalım Aytekin hocam.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

AmraÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 20/04/2011
İl: Istanbul
Mesaj: 795
AmraÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 04 Kasım 2011 22:15
Evet 32 saat oldu abiler mantarlaşan yumurta sayısı :)) 15 güzel haber mantarlaşanlar ayrı ayrı bölümlerde .
Kronik bir durum değil yani bu sefer daha çok cıkacak gibime geliyo onlarada da 300lt diğer tankı tahsiz edeceğim bakalım ne olacak ?
Ve geriye kalan 22 saatlik bir bölüm kaldı ki heyecandan ölecem sonunda
Ramazan abi dediğin gibi yapdım 2 tane hava taşı kulanıyorum bu sefer sürkilasyon heryere işliyo pimaj borunun şimdilik olaylar bu arkadaşlar .

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

hersanliÇevrim Dışı

Kıdemli Akvarist
Kayıt: 06/03/2010
İl: Kocaeli
Mesaj: 893
hersanliÇevrim Dışı
Kıdemli Akvarist
Gönderim Zamanı: 04 Kasım 2011 22:33

Aytekin abi, herhangi bir su değişikliği yaptın mı? 

Sana getirdiğim suyumu kullanıyorsun şuanda?


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

drama212Çevrim Dışı

Kayıt: 12/09/2011
İl: Istanbul
Mesaj: 117
drama212Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 04 Kasım 2011 22:36
Merhabalar. Geçen hafta balıklarımın tüpçüğü çıktığı gün ev taşımak durumunda kaldım. Blıkları naklettikten sonra yumurtlama olmadı 1 hafta geçti hala tüpçüğü çok az çıkmış şekilde. Yumurtlamayacakmı acaba. Neredeyse 1 aydır yumurrtlamıyorlar :(

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

gozturkÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 23/10/2007
İl: Ankara
Mesaj: 938
gozturkÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 04 Kasım 2011 23:19
[QUOTE=drama212]Merhabalar. Geçen hafta balıklarımın tüpçüğü çıktığı gün ev taşımak durumunda kaldım. Blıkları naklettikten sonra yumurtlama olmadı 1 hafta geçti hala tüpçüğü çok az çıkmış şekilde. Yumurtlamayacakmı acaba. Neredeyse 1 aydır yumurrtlamıyorlar :([/QUOTE]
 
Kısa süreli stres ortamı oluşmuş.Sorun değil yumurtlar... 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

AmraÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 20/04/2011
İl: Istanbul
Mesaj: 795
AmraÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 05 Kasım 2011 00:58
Hersanli evet senin suyu kullanıyorum sonuçlar mükemmel . rastlantısal2011-11-05 01:00:15

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

alpkimÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 24/02/2007
İl: Bursa
Mesaj: 1511
alpkimÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 05 Kasım 2011 18:10
Buradan Tüm Dostlarımın Kurban Bayramını En İçten Dileklerimle Kutlar,
Hepimiz İçin Hayırlara Vesile Olmasını Temenni Ederim...

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

eRtu.Çevrim Dışı

Kayıt: 14/10/2011
İl: Ankara
Mesaj: 109
eRtu.Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 05 Kasım 2011 18:43
Arkadaşlar 2 senedir 6adet melek besliyordum, 65lt lik tankımı 14.10.2011 tarihinde  0 dan kurdum 2 ölüm gerçekleşti :(..Fakat aramıza sanırım yenileri katılıyor bu çiftimin 2. yumurtlaması :) bakalım ne olacak ilkinde hepsini yemişlerdi



Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

AmraÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 20/04/2011
İl: Istanbul
Mesaj: 795
AmraÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 05 Kasım 2011 20:56
Evet kuyruklar görüldü ve şimdi diğer tanka nakletim balıkları, bu sefer çok az mantarlaşma sözkonusu oldu. :))
Hersanli tamam da abi bu kadar balığı nereye koyacaz abi Allah'tan bayramdan hemen sonra 3 tane daha 130.50.50 akvaryum geliyor. Orda boylanır senin keretalar abi.
rastlantısal2011-11-05 21:40:00

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

hersanliÇevrim Dışı

Kıdemli Akvarist
Kayıt: 06/03/2010
İl: Kocaeli
Mesaj: 893
hersanliÇevrim Dışı
Kıdemli Akvarist
Gönderim Zamanı: 05 Kasım 2011 22:54
30-40 mantarlaşmayla atlattık bu seferki transferi. Kullandığımız suyun mantarlaşmanın az olmasında payı çok oldu. MaaşaAllah. Tabi  Aytekin abinin emekleri ve Ramazan abinin Aytekin abiye transfer sırasında elini kaba sok yelle diyerek verdiği tavsiyeleri gözardı edemem

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir