ÖZELLİKLER
Kullanıcı Adı:
Amra
Kullanıcı Grubu:
Forum Özel Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
74
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
20 Nisan 2011 00:57
Son Ziyaret:
06 Kasım 2018 18:25
Toplam Mesaj:
795 [0.14 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:
BİLGİLER
İMZA
Aytekin
SON 10 MESAJI
Frontosa Blue Zaire Moba Çok Güzel Paylaşım Olmuş
Bu kadar güzeleri ülkemizde varmı açaba ?
[VID]https://youtu.be/C1g0R2qh6Rc[/VID]
Bu kadar güzeleri ülkemizde varmı açaba ?
[VID]https://youtu.be/C1g0R2qh6Rc[/VID]
Melek Alicam Ne Onerirsiniz
Bunlar çok Güzel bunlardan bulmaya çalışın
[VID]https://youtu.be/18jxcqTh68M[/VID]
Bunlar çok Güzel bunlardan bulmaya çalışın
[VID]https://youtu.be/18jxcqTh68M[/VID]
Melek yumurta dökerken
Uzun zaman oldu buyurun video [VID]https://youtu.be/qVH81tQCoYI[/VID]
Uzun zaman oldu buyurun video [VID]https://youtu.be/qVH81tQCoYI[/VID]
Daphnia Moina
Yakın zaman da konuyu tekrar ele alacam arkadaşlar .
Yakın zaman da konuyu tekrar ele alacam arkadaşlar .
Arowana Yumurta dökerken .
Daha net bir video buldum
[VID]https://www.youtube.com/watch?v=2RHkCphHXMs[/VID]
Daha net bir video buldum
[VID]https://www.youtube.com/watch?v=2RHkCphHXMs[/VID]
Evde Su Piresi Yetiştirmek (dafinia)
[K]Evde Su Piresi Yetiştirmek[/K]
Su pireleri genel olarak su birikintilerinde su sıcaklığının 15 derece 22 derece arasında olduğu ortamlarda bol olarak bulunurlar. Ülkemizde bu gibi yerden toplanan su pirelerini mevsiminde akvaryumculardan satın almak mümkündür. Günümüzde her ne kadar su piresinin doğadan sağlanması mümkün olsa da mevsim dışı temin edilme güçlüğü ve akvaryum balıkçılığı ile ilgilenenlerin su pirelerini satın almayı tercih etmeleri nedeniyle, su piresi üretimi bir iş fikri olarak değerlendirilebilir. Üretilen su pireleri kaliteli ve besin değerleri yüksek ise piyasadaki balık yemi tedarikçileri ve akvaryum balıkçılığı ile ilgilenenler tarafından yüksek oranda rağbet görecektir. Canlı yemin besin olarak kullanımı yetiştirilen balıkların et kalitesinin arttırılmasında, beslemeden kaynaklanan hastalıkların giderilmesi ile yüksek yaşama oranının sağlanmasında, anaç balıklardan elde edilen yumurta ve sperm kalitesinin daha iyi olmasından dolayı canlı yem kullanımı büyük önem taşır.
Diğer taraftan akvaryum balıklarının üretiminde renk parlaklığının korunması ve üreme kondisyonuna ulaşmada canlı yem kullanmanın önemi büyüktür. Örneğin Discus, Beta ve Melek balığı gibi birçok akvaryum balığının üreme kondisyonuna ulaşabilmesinde ve başarılı bir yavru alımının gerçekleştirilmesinde canlı yemle beslendikleri takdirde başarının artacağı bir gerçektir.
[K]Yetiştirme Ortamının Hazırlanması[/K]
[K]Su Sıcaklığı[/K]
Su pireleri günlük ve yıllık sıcaklık değişimlerine karşı oldukça dayanıklıdırlar. En uygun gelişme sıcaklıkları 18¬25 °C dir.
Dafinia Su Piresi Yetiştiriciliği
Yetiştirme Kabı Derinliği
Su piresi yetiştirilecek kabın derinliğinin 40¬-50 cm. olması tavsiye edilmektedir
Suyun pH Değeri
pH’nın 7.1¬8.0 olduğu ortamlar su piresinin yaşaması için en uygun uygunudur.
Tuzluluk
Maksimum % 0.005′lik tuzlulukta yaşadıkları ve üredikleri belirlenmiştir.
Havalandırma
Su Pirelerinin yetiştirme yapıldığı ortam kuvvetli bir havalandırmayla çok iyi karıştırıldığında dişiler üzerindeki yumurta sayısının, alg üretiminin ve dişi sayısıyla populasyon yoğunluğunun arttığı görülmüştür.
Işık
Yetiştirme ortamı direkt güneş ışığına maruz kalmamalıdır. Ancak ortamda bulunan ve su piresinin en önemli besini olan fitoplanktonun gelişmesi için günün belli saatlerinde belli ölçüde ışık alacak şekilde üretim ortamı düzenlenmelidir. Su piresi türleri tatlı sularda yaşayan ve boyları 1¬3 mm arasında değişen küçük kabuklu su canlılarıdır. Su piresi türleri uzun yıllardan beri balık yetiştiriciliğinde canlı yem olarak kullanılmaktadır. Özellikle akvaryum balıklarının beslenmesinde sıklıkla kullanılan su piresi, balıklarda çok iyi bir gelişmeye neden olmaktadır.
Su Piresi Üretimi
Su pirelerinde üreme eşeyli (seksüel) ve eşeysiz (aseksüel) dönemler içerir. Yüksek yoğunlukta bulundukları pek çok ortamda birey topluluğunun (populasyonun) eşeysiz üreme fazındaki dişilerden oluştuğu gözlenmiştir. Uygun (Optimal) koşullarda su piresinin her 2,5–3 günde bir yeni yumurtlama dönemine girer. Bir dişi yaşamı boyunca 25 yeni yumurtlama dönemine girebilmektedir.
Dişi bireylerde orta bağırsağın iki yanında yer alan bir çift yumurtalık (ovaryum) bulunur. Yumurtalar vücudun sırt kısmı ile dış kabuk arasındaki geniş boşlukta gelişiler. Ovaryum içerisinde dörtlü gruplar oluştururlar. Bunlardan sadece bir tanesi verimli olur. Diğerleri gelişme için besin ortamı oluştururlar. Bu yumurtalara yaz yumurtası denir. Ufak ve ince kabukludurlar. Bu yumurtalar döllenmeden gelişir. Birey sayısındaki artışın bir sonucu olarak besin azlığı veya su sıcaklığındaki değişim durumunda ortamda erkek bireyler görülür. Bu erkekler bir veya iki çiftleşme organına sahiptir. Çiftleşme sonucunda oluşan yumurtalar büyük ve etrafları koruyucu zar (membran) ile örtülüdür. Böyle bir yapı onlara kötü ortam koşullarına karşı direnç sağlar.
Ortam koşulları normale döndüğünde umurtalarda partenogenetik yolla üreyen dişiler meydana gelir. Üretim, yeterli koşulların sağlanması sonucunda kendiliğinden gerçekleşir. Özellikle direk güneş ışığından uzak bir bölgede bolca havalandırma ve taze su üretim için yeterli ortamı sağlar. Genel olarak 50x50x50 bir akvaryum ev ortamında üretim için yeterli olacaktır. Üretim ortamı koşulları da yetiştirme ortamı koşulları gibidir.
[K]Su Piresi Üretim Yöntemi[/K]
Bu yöntem küçük çaplı üretim amacıyla kullanılan en pratik yöntemdir. Bir cam kap içerisine elenmiş 1 kg bahçe toprağı, iyice ezilmiş ve en az 10 günlük 200 gram at gübresi ve 10 litre su konur. Suyu tuzlu olmamalıdır. Hazırlanan bu karışım 3 gün kadar bekletilerek süzülür. ½ ya da ¼ oranında su ile seyreltilerek bu karışıma su piresi aşılanır. 3 hafta sonra ortamda bol miktarda su piresinin ürediği görülür. Burada dikkat edilmesi gereken en önemli konu akvaryumların 1/3 oranında gölgelenmesidir. Bu şekilde suyun ısınması engellenir ve su sıcaklığının 20¬25 0C de sabit kalması sağlanabilir. Kullanılan suda dikkat edilmesi gereken; çeşme suyu kullanılıyorsa bir iki gün dinlendirilmiş olmasıdır. Evlerde kullanılan filtrelerden alınan suların da en az bir gün dinlendirilmesinde fayda vardır.
Özellikle discus yetiştiricilerinin kullandığı osmos tipi su filtrelerinden alınan sular hemen kullanılabilir.
[K]
Su Piresin de Damızlık Sağlama[/K]
Su piresi doğal ortamda fitoplanktonca ve organik besinlerce zengin, sığ ve durgun su birikintilerinde yaşarlar. Genelde su sıcaklığının 18-250C olduğu mevsimlerde bolca bulunabilir. Süzme işlemi göz açıklığı 0.5 mm olan sentetik ve dayanıklı tülden yapılmış ve geniş ağızlı ( en az 50 cm) kepçeler yardımıyla yapılır. Kepçenin dibinde biriken su pireleri dikkatlice yıkanarak temizlenir. Yarısı su yarısı hava ile dolu naylon torbalarla yetiştirme ortamına taşınır.
[K]Su Piresinin Üreme Rejimi[/K]
Su piresi ayrı eşeylidir. Ortamdaki bireylerin çoğunluğu dişidir. Dişi bireylerde orta bağırsağın iki yanında bir çift yumurtalık (ovaryum) bulunur. Yumurtalar sırt tarafta (dorsalde) bulunan kuluçka kesesi içine açılan bir kanal aracılığı ile bırakılır. Yumurtalar vücudun sırt tarafı ile dış kabuk arasındaki geniş boşlukta gelişirler. Yumurtalık (ovaryum) içinde dörtlü gruplar oluştururlar. Bunlardan biri gelişir. Bu yumurtalara yaz yumurtaları denir. Bu yumurtalar döllenmeden gelişir. Ortam koşulları bozulduğunda ( su sıcaklığının düşmesi, besin azalması gibi) dişiler kış yumurtalarını oluştururlar. Ortam koşulları normale döndüğünde erkek bireyler bu yumurtaları döller ve eşeyli üreme meydana gelir.
[K]Su Piresi Beslenmesi[/K]
Su pireleri besin olarak bakteri, maya, tek hücreli alg (mikroalg ve 2¬3 hücreden oluşan mavi¬yeşil alg kolonileri ) , dip çamuru (detritus) , çözünmüş organik materyalleri kullanırlar. Su piresi yetiştiriciliğinde en çok kullanılan besinler tek hücreli yeşil alglerdir. Su piresi yetiştiriciliğinde çiftlik gübresi, kuru ot ve diğer vejetasyonlar, kepek, maya, tahıl tozu, mineral gübreler, bahçe toprağı kullanılır. Bunun yanı sıra Su piresi yetiştiriciliğinde kullanılan yapay yemler arasında alabalık yavru yemi, pamuk tohumu, soya unu, mezbaha artıkları ve yonca unu karışımı da bulunmaktadır. Özellikle ev ortamında yetiştirme yapılırken besleme için yağsız süt tozu, soya fasulyesi unu ve pamuk tohumu sıkça kullanılır. Ekmek mayasıyla su piresi üretildiğinde ortamdaki çoğalmanın oldukça fazla olduğu görülmüştür. Bu yöntemde 70¬80 litrelik bir akvaryumda 50¬60 gram ekmek mayası gelecek şekilde havuz suyu ile bir karışım elde edilir.
Bu karışıma su piresi aşılanır. Su berraklaştıkça ortama maya eklenmelidir. Ancak maya suya CO2 vereceğinden ortam mutlaka havalandırılmalıdır. Su piresi üretimi sırasında üretimin yavaşlatılması Su piresi üretimi sırasında üretimin yavaşlatılması istendiğinde ortamın sıcaklığı düşürülerek kış yumurtası oluşması sağlanır. Bu yumurtalar toplanarak dondurularak saklanabilir. Gerekli olduğunda ise su içinde yavaş yavaş su sıcaklığı yükseltilerek yumurtaların açılması sağlanır. Üretimin en yoğun olduğu aylar mayıs – haziran ve eylül – ekim aylarıdır. Diğer aylarda üreme son derece yavaştır. Çünkü su piresinin gelişip çoğalması için gerekli olan ortam sıcaklığı bu aylarda en uygun düzeydedir. Su piresinin taze olarak tüketilmesi en çok tercih edilen yoldur. Süzülen su pireleri çok iyi bir şekilde yıkanır ve balıklara verilir.
[K]Evde Su Piresi Yetiştirmek[/K]
Su pireleri genel olarak su birikintilerinde su sıcaklığının 15 derece 22 derece arasında olduğu ortamlarda bol olarak bulunurlar. Ülkemizde bu gibi yerden toplanan su pirelerini mevsiminde akvaryumculardan satın almak mümkündür. Günümüzde her ne kadar su piresinin doğadan sağlanması mümkün olsa da mevsim dışı temin edilme güçlüğü ve akvaryum balıkçılığı ile ilgilenenlerin su pirelerini satın almayı tercih etmeleri nedeniyle, su piresi üretimi bir iş fikri olarak değerlendirilebilir. Üretilen su pireleri kaliteli ve besin değerleri yüksek ise piyasadaki balık yemi tedarikçileri ve akvaryum balıkçılığı ile ilgilenenler tarafından yüksek oranda rağbet görecektir. Canlı yemin besin olarak kullanımı yetiştirilen balıkların et kalitesinin arttırılmasında, beslemeden kaynaklanan hastalıkların giderilmesi ile yüksek yaşama oranının sağlanmasında, anaç balıklardan elde edilen yumurta ve sperm kalitesinin daha iyi olmasından dolayı canlı yem kullanımı büyük önem taşır.
Diğer taraftan akvaryum balıklarının üretiminde renk parlaklığının korunması ve üreme kondisyonuna ulaşmada canlı yem kullanmanın önemi büyüktür. Örneğin Discus, Beta ve Melek balığı gibi birçok akvaryum balığının üreme kondisyonuna ulaşabilmesinde ve başarılı bir yavru alımının gerçekleştirilmesinde canlı yemle beslendikleri takdirde başarının artacağı bir gerçektir.
[K]Yetiştirme Ortamının Hazırlanması[/K]
[K]Su Sıcaklığı[/K]
Su pireleri günlük ve yıllık sıcaklık değişimlerine karşı oldukça dayanıklıdırlar. En uygun gelişme sıcaklıkları 18¬25 °C dir.
Dafinia Su Piresi Yetiştiriciliği
Yetiştirme Kabı Derinliği
Su piresi yetiştirilecek kabın derinliğinin 40¬-50 cm. olması tavsiye edilmektedir
Suyun pH Değeri
pH’nın 7.1¬8.0 olduğu ortamlar su piresinin yaşaması için en uygun uygunudur.
Tuzluluk
Maksimum % 0.005′lik tuzlulukta yaşadıkları ve üredikleri belirlenmiştir.
Havalandırma
Su Pirelerinin yetiştirme yapıldığı ortam kuvvetli bir havalandırmayla çok iyi karıştırıldığında dişiler üzerindeki yumurta sayısının, alg üretiminin ve dişi sayısıyla populasyon yoğunluğunun arttığı görülmüştür.
Işık
Yetiştirme ortamı direkt güneş ışığına maruz kalmamalıdır. Ancak ortamda bulunan ve su piresinin en önemli besini olan fitoplanktonun gelişmesi için günün belli saatlerinde belli ölçüde ışık alacak şekilde üretim ortamı düzenlenmelidir. Su piresi türleri tatlı sularda yaşayan ve boyları 1¬3 mm arasında değişen küçük kabuklu su canlılarıdır. Su piresi türleri uzun yıllardan beri balık yetiştiriciliğinde canlı yem olarak kullanılmaktadır. Özellikle akvaryum balıklarının beslenmesinde sıklıkla kullanılan su piresi, balıklarda çok iyi bir gelişmeye neden olmaktadır.
Su Piresi Üretimi
Su pirelerinde üreme eşeyli (seksüel) ve eşeysiz (aseksüel) dönemler içerir. Yüksek yoğunlukta bulundukları pek çok ortamda birey topluluğunun (populasyonun) eşeysiz üreme fazındaki dişilerden oluştuğu gözlenmiştir. Uygun (Optimal) koşullarda su piresinin her 2,5–3 günde bir yeni yumurtlama dönemine girer. Bir dişi yaşamı boyunca 25 yeni yumurtlama dönemine girebilmektedir.
Dişi bireylerde orta bağırsağın iki yanında yer alan bir çift yumurtalık (ovaryum) bulunur. Yumurtalar vücudun sırt kısmı ile dış kabuk arasındaki geniş boşlukta gelişiler. Ovaryum içerisinde dörtlü gruplar oluştururlar. Bunlardan sadece bir tanesi verimli olur. Diğerleri gelişme için besin ortamı oluştururlar. Bu yumurtalara yaz yumurtası denir. Ufak ve ince kabukludurlar. Bu yumurtalar döllenmeden gelişir. Birey sayısındaki artışın bir sonucu olarak besin azlığı veya su sıcaklığındaki değişim durumunda ortamda erkek bireyler görülür. Bu erkekler bir veya iki çiftleşme organına sahiptir. Çiftleşme sonucunda oluşan yumurtalar büyük ve etrafları koruyucu zar (membran) ile örtülüdür. Böyle bir yapı onlara kötü ortam koşullarına karşı direnç sağlar.
Ortam koşulları normale döndüğünde umurtalarda partenogenetik yolla üreyen dişiler meydana gelir. Üretim, yeterli koşulların sağlanması sonucunda kendiliğinden gerçekleşir. Özellikle direk güneş ışığından uzak bir bölgede bolca havalandırma ve taze su üretim için yeterli ortamı sağlar. Genel olarak 50x50x50 bir akvaryum ev ortamında üretim için yeterli olacaktır. Üretim ortamı koşulları da yetiştirme ortamı koşulları gibidir.
[K]Su Piresi Üretim Yöntemi[/K]
Bu yöntem küçük çaplı üretim amacıyla kullanılan en pratik yöntemdir. Bir cam kap içerisine elenmiş 1 kg bahçe toprağı, iyice ezilmiş ve en az 10 günlük 200 gram at gübresi ve 10 litre su konur. Suyu tuzlu olmamalıdır. Hazırlanan bu karışım 3 gün kadar bekletilerek süzülür. ½ ya da ¼ oranında su ile seyreltilerek bu karışıma su piresi aşılanır. 3 hafta sonra ortamda bol miktarda su piresinin ürediği görülür. Burada dikkat edilmesi gereken en önemli konu akvaryumların 1/3 oranında gölgelenmesidir. Bu şekilde suyun ısınması engellenir ve su sıcaklığının 20¬25 0C de sabit kalması sağlanabilir. Kullanılan suda dikkat edilmesi gereken; çeşme suyu kullanılıyorsa bir iki gün dinlendirilmiş olmasıdır. Evlerde kullanılan filtrelerden alınan suların da en az bir gün dinlendirilmesinde fayda vardır.
Özellikle discus yetiştiricilerinin kullandığı osmos tipi su filtrelerinden alınan sular hemen kullanılabilir.
[K]
Su Piresin de Damızlık Sağlama[/K]
Su piresi doğal ortamda fitoplanktonca ve organik besinlerce zengin, sığ ve durgun su birikintilerinde yaşarlar. Genelde su sıcaklığının 18-250C olduğu mevsimlerde bolca bulunabilir. Süzme işlemi göz açıklığı 0.5 mm olan sentetik ve dayanıklı tülden yapılmış ve geniş ağızlı ( en az 50 cm) kepçeler yardımıyla yapılır. Kepçenin dibinde biriken su pireleri dikkatlice yıkanarak temizlenir. Yarısı su yarısı hava ile dolu naylon torbalarla yetiştirme ortamına taşınır.
[K]Su Piresinin Üreme Rejimi[/K]
Su piresi ayrı eşeylidir. Ortamdaki bireylerin çoğunluğu dişidir. Dişi bireylerde orta bağırsağın iki yanında bir çift yumurtalık (ovaryum) bulunur. Yumurtalar sırt tarafta (dorsalde) bulunan kuluçka kesesi içine açılan bir kanal aracılığı ile bırakılır. Yumurtalar vücudun sırt tarafı ile dış kabuk arasındaki geniş boşlukta gelişirler. Yumurtalık (ovaryum) içinde dörtlü gruplar oluştururlar. Bunlardan biri gelişir. Bu yumurtalara yaz yumurtaları denir. Bu yumurtalar döllenmeden gelişir. Ortam koşulları bozulduğunda ( su sıcaklığının düşmesi, besin azalması gibi) dişiler kış yumurtalarını oluştururlar. Ortam koşulları normale döndüğünde erkek bireyler bu yumurtaları döller ve eşeyli üreme meydana gelir.
[K]Su Piresi Beslenmesi[/K]
Su pireleri besin olarak bakteri, maya, tek hücreli alg (mikroalg ve 2¬3 hücreden oluşan mavi¬yeşil alg kolonileri ) , dip çamuru (detritus) , çözünmüş organik materyalleri kullanırlar. Su piresi yetiştiriciliğinde en çok kullanılan besinler tek hücreli yeşil alglerdir. Su piresi yetiştiriciliğinde çiftlik gübresi, kuru ot ve diğer vejetasyonlar, kepek, maya, tahıl tozu, mineral gübreler, bahçe toprağı kullanılır. Bunun yanı sıra Su piresi yetiştiriciliğinde kullanılan yapay yemler arasında alabalık yavru yemi, pamuk tohumu, soya unu, mezbaha artıkları ve yonca unu karışımı da bulunmaktadır. Özellikle ev ortamında yetiştirme yapılırken besleme için yağsız süt tozu, soya fasulyesi unu ve pamuk tohumu sıkça kullanılır. Ekmek mayasıyla su piresi üretildiğinde ortamdaki çoğalmanın oldukça fazla olduğu görülmüştür. Bu yöntemde 70¬80 litrelik bir akvaryumda 50¬60 gram ekmek mayası gelecek şekilde havuz suyu ile bir karışım elde edilir.
Bu karışıma su piresi aşılanır. Su berraklaştıkça ortama maya eklenmelidir. Ancak maya suya CO2 vereceğinden ortam mutlaka havalandırılmalıdır. Su piresi üretimi sırasında üretimin yavaşlatılması Su piresi üretimi sırasında üretimin yavaşlatılması istendiğinde ortamın sıcaklığı düşürülerek kış yumurtası oluşması sağlanır. Bu yumurtalar toplanarak dondurularak saklanabilir. Gerekli olduğunda ise su içinde yavaş yavaş su sıcaklığı yükseltilerek yumurtaların açılması sağlanır. Üretimin en yoğun olduğu aylar mayıs – haziran ve eylül – ekim aylarıdır. Diğer aylarda üreme son derece yavaştır. Çünkü su piresinin gelişip çoğalması için gerekli olan ortam sıcaklığı bu aylarda en uygun düzeydedir. Su piresinin taze olarak tüketilmesi en çok tercih edilen yoldur. Süzülen su pireleri çok iyi bir şekilde yıkanır ve balıklara verilir.
İstanbul melek üreticileri
O Emreciğim naber nasılsın iyi misin uzun zaman oldu şuan elimde duble dark veil tail ve saymaya üşendiğim 20 yakın tür var .Amra 2014-04-13 01:30:39
O Emreciğim naber nasılsın iyi misin uzun zaman oldu şuan elimde duble dark veil tail ve saymaya üşendiğim 20 yakın tür var .
İstanbul melek üreticileri
Jurzan bey size seve seve yardımcı olurum elimde çok değişik türlerde melekler mevcut.
Jurzan bey size seve seve yardımcı olurum elimde çok değişik türlerde melekler mevcut.
adi salyangoz arıyorum
Gel bana topla hepsini :))
Gel bana topla hepsini :))
SON MESAJLAR
- Endler Koleksiyonum Köroglu.88, 17:22
Canlı Doğuranlar - 45x35x35 Amazon Blackwater Kurulumum √olkaπ, 17:21
Akvaryum Tanıtımı - 30 Küp Akvaryumda Hangi Balığı Besleyebilirim EmiirKaan, 17:18
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Cüce Amerikan Dünyası Laetacara, 16:26
Güney Amerikan Cichlidleri - Dizayn Önerisi Savvah, 15:45
Yeni Üye Forumu - Parkede Eğim Can78, 13:55
Yeni Üye Forumu - Sunsun 603b Filtre Dizilimi seiryuhare, 13:13
Filtreleme Seçenekleri - Bunun Ne Olduğunu Bilen Var Mı Cyber_Scout, 12:53
Yeni Üye Forumu - Tabanda Pomza Taşı SuperSport, 12:12
Taban ve Gübreleme - 📌 Yeni Tank Sendromu Ve Azot Döngüsü seiryuhare, 11:12
Makaleler ve Tercümeler - Orandalarda Kuyruk Erimesine Çözüm Bulamıyorum Cyber_Scout, 11:07
Hastalıklar ve İlaçlar - Sunsun603b Dış Filtre Ve Dış Filtre Malzemeleri Cyber_Scout, 11:02
Filtreleme Seçenekleri - Nano Tankta Eriyen Bitki Yaprakları Fin World, 08:37
Bitki Akvaryumları Genel - Karidesimde Yumurta Varmı, Dişi Erkek Ayrımı NightWist, 04:16
Omurgasızlar - Yosun Sorunu EmiirKaan, 03:48
Yeni Üye Forumu - 50lt Akvaryum Sessiz Filtre Önerisi Manguday, 00:44
Yeni Üye Forumu - Java Fern Çürümesi Fin World, 23:45
Bitkili Akvaryum Canlıları - Nerite (salyangoz) Üretmeyi Başardım Millet Cyber_Scout, 23:13
Bitkili Akvaryum Canlıları - 70lt(70x35x35) Akvaryumum İçin Tür Tavsiyesi Jotunheim, 23:10
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Hastalık Mı Genetik Mutasyon Mu? Cyber_Scout, 23:02
Hastalıklar ve İlaçlar - İmparator Ciklet Dişisi Arıyorum Emrullahakv44, 22:57
Yeni Üye Forumu - Japon Balığımda Sorun Var Deniz001, 22:36
Hastalıklar ve İlaçlar - Yeni Tetra Akvaryumum Hasan117, 22:22
Akvaryum Tanıtımı - Ternapi Medaka Pondları ternapi, 21:02
Akvaryum Tanıtımı - Vahşi Beta Ve Labirentli Hobicileri, Birleşin! Akvaryumcu_Doru, 20:22
Labirentliler - Killifish Serüvenim Rafayel, 17:59
Yeni Üye Forumu - Akvaryum Koyacağım Zeminde Eğrilik Can78, 17:55
Yeni Üye Forumu - Tek Tüp İle Birden Fazla Gaz Çıkışı Alma (co2) Barrcuda, 17:55
Işık CO2 ve Ekipmanlar - Su Kaplumbağası Yumurtlama Dönemi asliaral, 17:52
Yeni Üye Forumu - Walstad Metodu Denemesi Hasan117, 17:51
Bitki Akvaryumları Genel - Akvaryumun Dibindeki Kırmızı Toplar Oozer3466, 17:17
Yeni Üye Forumu - Hava Sirkülasyonu İçin Sineklik İle Çerçeve Oozer3466, 17:13
Kendin Yap Sistemler (DIY) - Neolamprologus Multifasciatus Mithrandirr, 14:49
Tanganyika Cichlidleri Tanıtımı - 120x40x50h İlk Mbuna Deneyimi Hsrt, 13:47
Akvaryum Tanıtımı - Chihiros B20 Bitkileri Kızartmaya Yeter Mi? aquaticathearmi, 12:46
Aydınlatma - 🎧 Şu Anda Ne Dinliyorsunuz? | Bir Forum Klasiği ツ Killicory, 12:34
Forum ve Site Hakkında - Akvaryuma 4 Aşamada Kök Ekleme BLGHN, 12:17
Akvaryum Tasarımı ve Dekorasyonu - 84l Lepistes Akvaryumunda Filtre Önerisi aquaticathearmi, 10:27
Yeni Üye Forumu - Akvaryumda Teşhis Konulamayan Ve Çözülemeyen Sorun mrmustang, 09:19
Canlı Doğuranlar - Su Mercimeği Üretimi Dexy12, 08:58
Bitki Akvaryumları Genel - L144 Karın Şişmesi mareq, 01:05
Yeni Üye Forumu - Sobo Sf 550f Bypass Sorunu mustafakrml, 20:50
Filtreleme Seçenekleri - Betta Karında Şişlik Tatar10, 20:38
Hastalıklar ve İlaçlar - Yeni Bir Kurulum ogurcay, 18:12
Akvaryum Tanıtımı - Yeni Kurulumum 2. Ayını Tamamladı Sizce Nasıl? ogurcay, 18:11
Akvaryum Tanıtımı - 55 Litre Caridina Akvaryumu – Baştan Sona Kurulum Django, 17:47
Akvaryum Tanıtımı - Lepistes Hobicisi Olmak İstiyorum Killicory, 15:33
Yeni Üye Forumu - Ankara Akvaryumcu Öneri EmiirKaan, 15:16
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - İlk Defa Lapistes Besliyorum aquaticathearmi, 13:24
Yeni Üye Forumu - Karides İçin Canlı Yem Olur Mu? TuRKeR, 13:16
Omurgasızlar
GÜNCEL 100 TANITIM
SON İLANLAR
- Aciliyetten Ada Solar1 Green Şok Fiyata Aporetti 16:35
- Kalın Bant Duboisi Maswa Yavru &ramshorn Salyangoz yns325 16:19
- Yerli Üretim Apistogramma Trifasciata rhn35 15:56
- C. Vatoz, Moss, Karides, Lepistes, Katil Salyangoz Aquarist101 15:54
- Yeni Malzemeler Ve 37cm İthal Akvaryum Takasa Açık Aquarist101 15:54
- Çeşitli Malzemeler Zaid 15:10
- Genç Damızlık Süper Red Shortfin ( Tülden Doğma ) SinanBulut 14:52
- Helena Salyangozu -samsun orcrist 14:31
- Sıfır İthal Filtreler ootkn 14:05
- Gap Xıı Dış Filtre Makul Balık Takası Olur suleymanl144 13:47
- Medaka Yetiştirme Seti 5'lik-10'luk ternapi 13:41
- Aquaboxtr Akıllı Çoklu Priz (pano) sdurmaz1965 12:57
- Mikro Kiriza Yavru - Comp. Kantalamba F0 Hiko 11:54
- Satılık Afro Jalo Reef Yavrular thercan 11:13
- Exel , Ramshorm , Bitki CevdetSERBEST 11:13
- Su Piresi 200 - 300 Adet 100 Tl CevdetSERBEST 11:13
- Moss Teli CevdetSERBEST 11:13
- Diy Gübreler Kargo Bedava Bitkiler, Balıklar reano 11:09
- Karides ,vatoz, Bitki Çeşitleri, Gübre reano 11:09
- Osmos Ve Muhtelif Malzemeler Formicasmind 11:02
- Otomatik Yemleme Makinesi kazbek1 10:57
- Sunsun Hbl 701 Askı Filtre Sıfır Ürün kazbek1 10:57
- Acill Satılık L333 Grubu Arch.Hüseyin 10:49
- Christmas Moss Ve Java Fern Kaan Frt 10:21
- Akvaryumların İhtiyaçları GETS34 10:14
- Zateksuaritma Akvaryum Arıtma Sistemleri Reef Seri zafer3885 09:48
- Akvaryum Arıtma Sistemleri zafer3885 09:48
- Mutlaka Listeye Bakınız Coskun59 09:45
- Jumbo Elma Salyangoz Altın Sarısı Coskun59 09:45
- Mangrow Üstü Anubiaslar(yeni), Cüce Cyrptocoryne nikon_ 09:40
- Melek, Koi Betta, Red Cap Oranda, Tül Yavru Vatoz nikon_ 09:40
- Mikro Kurt Kültürü, Kızılağaç Kozalağı nikon_ 09:40
- Demasoni Yavru Veren Koloni tarikyksl 08:36
- Rainbow Çift Ve Severum Erkek aires 08:23
- Microfex Canlı Yem Bursa Rafayel 08:20
- Mikrofex-grindal-mikrokurt-su Piresi-izya Tubifex tuncaysargin 08:10
- Ramshorn Ve Minare Salyangoz Redrainbow 07:55
- Pistia , Flame Moss , Java Moss gyunda 07:37
- Karides , Salyangoz , Kırma Karides 3tl gyunda 07:37
- Akvaryum , Su Piresi , Balık Yemi gyunda 07:37
- Yellow Tiger King Cobra Lepistes, L144 Longfin EKAR 07:28
- Mesaquarium'dan Sağlıklı Ramshorn Salyangoz Mesaquarium 05:21
- Kaliteli Malzemeler Ve Yati Kökleri MurathanM 03:04
- Geophagus Arıyorum MurathanM 03:04
- Hobiciden Kaliteli Bitkiler( Takasa Açık) sakal34 02:43
- Cryptocoryne Wendtii Flamingo sakal34 02:43
- Show Boy Albino Astronot MarkOrion 02:39
- 4 Adet Festivum, 2 Adet Ramirezi Canerkartal 01:26
- Nadir Tanganyika Ciklitleri DiscusTurk 00:39
- Metal Cımbız 30 Cm MasterChiefHakan 00:15
KULLANICILAR
- 87 Online Kullanıcı, 48 Üye
Online Kullanıcılar
sina cen,
TolgahanA,
ternapi,
İnci Kefali,
ulutasatilla,
Tr_bg,
muhammetozdemir,
Xelpid,
Tatar10,
thelxs,
Fures34,
bor31,
SaidAlabas,
yeekim,
cassiopeiar,
Berkant,
ahmetfiratozkaya,
pianoƒish,
yokte,
upeker,
by__cg,
AtaDemircii,
sirhill,
tuncaysargin,
lZer0l,
hasancn,
onurtopal,
Koksal Gurkan,
HalilSefaa,
mertt1925,
osmandbnl,
Sufisu,
Alibicimcilci,
TonyMcLegend,
anlkaplan,
Mirt,
3muratyucel8,
nadirsivri,
00cngz00,
kerimkoz,
Flytheshrimp,
hayvanlareniyi,
aires,
Aporetti,
capitano,
SinanBulut,
Erkanl,
√olkaπ,
Giray ATASEVEN,
FORUM İSTATİSTİKLERİ
- 3,797,668 Mesaj
- 408,613 Konu
- 91 Forum
- 145,128 Forum Üyesi
- 1,466 Özel Forum Üyesi
- 29 Kıdemli Akvarist
- 1,941 Dün Giriş Yapan Üye
Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.

