ÖZELLİKLER
Kullanıcı Adı:
Amra
Kullanıcı Grubu:
Forum Özel Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
74
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
20 Nisan 2011 00:57
Son Ziyaret:
06 Kasım 2018 18:25
Toplam Mesaj:
795 [0.14 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:
BİLGİLER
İMZA
Aytekin
SON 10 MESAJI
Frontosa Blue Zaire Moba Çok Güzel Paylaşım Olmuş
Bu kadar güzeleri ülkemizde varmı açaba ?
[VID]https://youtu.be/C1g0R2qh6Rc[/VID]
Bu kadar güzeleri ülkemizde varmı açaba ?
[VID]https://youtu.be/C1g0R2qh6Rc[/VID]
Melek Alicam Ne Onerirsiniz
Bunlar çok Güzel bunlardan bulmaya çalışın
[VID]https://youtu.be/18jxcqTh68M[/VID]
Bunlar çok Güzel bunlardan bulmaya çalışın
[VID]https://youtu.be/18jxcqTh68M[/VID]
Melek yumurta dökerken
Uzun zaman oldu buyurun video [VID]https://youtu.be/qVH81tQCoYI[/VID]
Uzun zaman oldu buyurun video [VID]https://youtu.be/qVH81tQCoYI[/VID]
Daphnia Moina
Yakın zaman da konuyu tekrar ele alacam arkadaşlar .
Yakın zaman da konuyu tekrar ele alacam arkadaşlar .
Arowana Yumurta dökerken .
Daha net bir video buldum
[VID]https://www.youtube.com/watch?v=2RHkCphHXMs[/VID]
Daha net bir video buldum
[VID]https://www.youtube.com/watch?v=2RHkCphHXMs[/VID]
Evde Su Piresi Yetiştirmek (dafinia)
[K]Evde Su Piresi Yetiştirmek[/K]
Su pireleri genel olarak su birikintilerinde su sıcaklığının 15 derece 22 derece arasında olduğu ortamlarda bol olarak bulunurlar. Ülkemizde bu gibi yerden toplanan su pirelerini mevsiminde akvaryumculardan satın almak mümkündür. Günümüzde her ne kadar su piresinin doğadan sağlanması mümkün olsa da mevsim dışı temin edilme güçlüğü ve akvaryum balıkçılığı ile ilgilenenlerin su pirelerini satın almayı tercih etmeleri nedeniyle, su piresi üretimi bir iş fikri olarak değerlendirilebilir. Üretilen su pireleri kaliteli ve besin değerleri yüksek ise piyasadaki balık yemi tedarikçileri ve akvaryum balıkçılığı ile ilgilenenler tarafından yüksek oranda rağbet görecektir. Canlı yemin besin olarak kullanımı yetiştirilen balıkların et kalitesinin arttırılmasında, beslemeden kaynaklanan hastalıkların giderilmesi ile yüksek yaşama oranının sağlanmasında, anaç balıklardan elde edilen yumurta ve sperm kalitesinin daha iyi olmasından dolayı canlı yem kullanımı büyük önem taşır.
Diğer taraftan akvaryum balıklarının üretiminde renk parlaklığının korunması ve üreme kondisyonuna ulaşmada canlı yem kullanmanın önemi büyüktür. Örneğin Discus, Beta ve Melek balığı gibi birçok akvaryum balığının üreme kondisyonuna ulaşabilmesinde ve başarılı bir yavru alımının gerçekleştirilmesinde canlı yemle beslendikleri takdirde başarının artacağı bir gerçektir.
[K]Yetiştirme Ortamının Hazırlanması[/K]
[K]Su Sıcaklığı[/K]
Su pireleri günlük ve yıllık sıcaklık değişimlerine karşı oldukça dayanıklıdırlar. En uygun gelişme sıcaklıkları 18¬25 °C dir.
Dafinia Su Piresi Yetiştiriciliği
Yetiştirme Kabı Derinliği
Su piresi yetiştirilecek kabın derinliğinin 40¬-50 cm. olması tavsiye edilmektedir
Suyun pH Değeri
pH’nın 7.1¬8.0 olduğu ortamlar su piresinin yaşaması için en uygun uygunudur.
Tuzluluk
Maksimum % 0.005′lik tuzlulukta yaşadıkları ve üredikleri belirlenmiştir.
Havalandırma
Su Pirelerinin yetiştirme yapıldığı ortam kuvvetli bir havalandırmayla çok iyi karıştırıldığında dişiler üzerindeki yumurta sayısının, alg üretiminin ve dişi sayısıyla populasyon yoğunluğunun arttığı görülmüştür.
Işık
Yetiştirme ortamı direkt güneş ışığına maruz kalmamalıdır. Ancak ortamda bulunan ve su piresinin en önemli besini olan fitoplanktonun gelişmesi için günün belli saatlerinde belli ölçüde ışık alacak şekilde üretim ortamı düzenlenmelidir. Su piresi türleri tatlı sularda yaşayan ve boyları 1¬3 mm arasında değişen küçük kabuklu su canlılarıdır. Su piresi türleri uzun yıllardan beri balık yetiştiriciliğinde canlı yem olarak kullanılmaktadır. Özellikle akvaryum balıklarının beslenmesinde sıklıkla kullanılan su piresi, balıklarda çok iyi bir gelişmeye neden olmaktadır.
Su Piresi Üretimi
Su pirelerinde üreme eşeyli (seksüel) ve eşeysiz (aseksüel) dönemler içerir. Yüksek yoğunlukta bulundukları pek çok ortamda birey topluluğunun (populasyonun) eşeysiz üreme fazındaki dişilerden oluştuğu gözlenmiştir. Uygun (Optimal) koşullarda su piresinin her 2,5–3 günde bir yeni yumurtlama dönemine girer. Bir dişi yaşamı boyunca 25 yeni yumurtlama dönemine girebilmektedir.
Dişi bireylerde orta bağırsağın iki yanında yer alan bir çift yumurtalık (ovaryum) bulunur. Yumurtalar vücudun sırt kısmı ile dış kabuk arasındaki geniş boşlukta gelişiler. Ovaryum içerisinde dörtlü gruplar oluştururlar. Bunlardan sadece bir tanesi verimli olur. Diğerleri gelişme için besin ortamı oluştururlar. Bu yumurtalara yaz yumurtası denir. Ufak ve ince kabukludurlar. Bu yumurtalar döllenmeden gelişir. Birey sayısındaki artışın bir sonucu olarak besin azlığı veya su sıcaklığındaki değişim durumunda ortamda erkek bireyler görülür. Bu erkekler bir veya iki çiftleşme organına sahiptir. Çiftleşme sonucunda oluşan yumurtalar büyük ve etrafları koruyucu zar (membran) ile örtülüdür. Böyle bir yapı onlara kötü ortam koşullarına karşı direnç sağlar.
Ortam koşulları normale döndüğünde umurtalarda partenogenetik yolla üreyen dişiler meydana gelir. Üretim, yeterli koşulların sağlanması sonucunda kendiliğinden gerçekleşir. Özellikle direk güneş ışığından uzak bir bölgede bolca havalandırma ve taze su üretim için yeterli ortamı sağlar. Genel olarak 50x50x50 bir akvaryum ev ortamında üretim için yeterli olacaktır. Üretim ortamı koşulları da yetiştirme ortamı koşulları gibidir.
[K]Su Piresi Üretim Yöntemi[/K]
Bu yöntem küçük çaplı üretim amacıyla kullanılan en pratik yöntemdir. Bir cam kap içerisine elenmiş 1 kg bahçe toprağı, iyice ezilmiş ve en az 10 günlük 200 gram at gübresi ve 10 litre su konur. Suyu tuzlu olmamalıdır. Hazırlanan bu karışım 3 gün kadar bekletilerek süzülür. ½ ya da ¼ oranında su ile seyreltilerek bu karışıma su piresi aşılanır. 3 hafta sonra ortamda bol miktarda su piresinin ürediği görülür. Burada dikkat edilmesi gereken en önemli konu akvaryumların 1/3 oranında gölgelenmesidir. Bu şekilde suyun ısınması engellenir ve su sıcaklığının 20¬25 0C de sabit kalması sağlanabilir. Kullanılan suda dikkat edilmesi gereken; çeşme suyu kullanılıyorsa bir iki gün dinlendirilmiş olmasıdır. Evlerde kullanılan filtrelerden alınan suların da en az bir gün dinlendirilmesinde fayda vardır.
Özellikle discus yetiştiricilerinin kullandığı osmos tipi su filtrelerinden alınan sular hemen kullanılabilir.
[K]
Su Piresin de Damızlık Sağlama[/K]
Su piresi doğal ortamda fitoplanktonca ve organik besinlerce zengin, sığ ve durgun su birikintilerinde yaşarlar. Genelde su sıcaklığının 18-250C olduğu mevsimlerde bolca bulunabilir. Süzme işlemi göz açıklığı 0.5 mm olan sentetik ve dayanıklı tülden yapılmış ve geniş ağızlı ( en az 50 cm) kepçeler yardımıyla yapılır. Kepçenin dibinde biriken su pireleri dikkatlice yıkanarak temizlenir. Yarısı su yarısı hava ile dolu naylon torbalarla yetiştirme ortamına taşınır.
[K]Su Piresinin Üreme Rejimi[/K]
Su piresi ayrı eşeylidir. Ortamdaki bireylerin çoğunluğu dişidir. Dişi bireylerde orta bağırsağın iki yanında bir çift yumurtalık (ovaryum) bulunur. Yumurtalar sırt tarafta (dorsalde) bulunan kuluçka kesesi içine açılan bir kanal aracılığı ile bırakılır. Yumurtalar vücudun sırt tarafı ile dış kabuk arasındaki geniş boşlukta gelişirler. Yumurtalık (ovaryum) içinde dörtlü gruplar oluştururlar. Bunlardan biri gelişir. Bu yumurtalara yaz yumurtaları denir. Bu yumurtalar döllenmeden gelişir. Ortam koşulları bozulduğunda ( su sıcaklığının düşmesi, besin azalması gibi) dişiler kış yumurtalarını oluştururlar. Ortam koşulları normale döndüğünde erkek bireyler bu yumurtaları döller ve eşeyli üreme meydana gelir.
[K]Su Piresi Beslenmesi[/K]
Su pireleri besin olarak bakteri, maya, tek hücreli alg (mikroalg ve 2¬3 hücreden oluşan mavi¬yeşil alg kolonileri ) , dip çamuru (detritus) , çözünmüş organik materyalleri kullanırlar. Su piresi yetiştiriciliğinde en çok kullanılan besinler tek hücreli yeşil alglerdir. Su piresi yetiştiriciliğinde çiftlik gübresi, kuru ot ve diğer vejetasyonlar, kepek, maya, tahıl tozu, mineral gübreler, bahçe toprağı kullanılır. Bunun yanı sıra Su piresi yetiştiriciliğinde kullanılan yapay yemler arasında alabalık yavru yemi, pamuk tohumu, soya unu, mezbaha artıkları ve yonca unu karışımı da bulunmaktadır. Özellikle ev ortamında yetiştirme yapılırken besleme için yağsız süt tozu, soya fasulyesi unu ve pamuk tohumu sıkça kullanılır. Ekmek mayasıyla su piresi üretildiğinde ortamdaki çoğalmanın oldukça fazla olduğu görülmüştür. Bu yöntemde 70¬80 litrelik bir akvaryumda 50¬60 gram ekmek mayası gelecek şekilde havuz suyu ile bir karışım elde edilir.
Bu karışıma su piresi aşılanır. Su berraklaştıkça ortama maya eklenmelidir. Ancak maya suya CO2 vereceğinden ortam mutlaka havalandırılmalıdır. Su piresi üretimi sırasında üretimin yavaşlatılması Su piresi üretimi sırasında üretimin yavaşlatılması istendiğinde ortamın sıcaklığı düşürülerek kış yumurtası oluşması sağlanır. Bu yumurtalar toplanarak dondurularak saklanabilir. Gerekli olduğunda ise su içinde yavaş yavaş su sıcaklığı yükseltilerek yumurtaların açılması sağlanır. Üretimin en yoğun olduğu aylar mayıs – haziran ve eylül – ekim aylarıdır. Diğer aylarda üreme son derece yavaştır. Çünkü su piresinin gelişip çoğalması için gerekli olan ortam sıcaklığı bu aylarda en uygun düzeydedir. Su piresinin taze olarak tüketilmesi en çok tercih edilen yoldur. Süzülen su pireleri çok iyi bir şekilde yıkanır ve balıklara verilir.
[K]Evde Su Piresi Yetiştirmek[/K]
Su pireleri genel olarak su birikintilerinde su sıcaklığının 15 derece 22 derece arasında olduğu ortamlarda bol olarak bulunurlar. Ülkemizde bu gibi yerden toplanan su pirelerini mevsiminde akvaryumculardan satın almak mümkündür. Günümüzde her ne kadar su piresinin doğadan sağlanması mümkün olsa da mevsim dışı temin edilme güçlüğü ve akvaryum balıkçılığı ile ilgilenenlerin su pirelerini satın almayı tercih etmeleri nedeniyle, su piresi üretimi bir iş fikri olarak değerlendirilebilir. Üretilen su pireleri kaliteli ve besin değerleri yüksek ise piyasadaki balık yemi tedarikçileri ve akvaryum balıkçılığı ile ilgilenenler tarafından yüksek oranda rağbet görecektir. Canlı yemin besin olarak kullanımı yetiştirilen balıkların et kalitesinin arttırılmasında, beslemeden kaynaklanan hastalıkların giderilmesi ile yüksek yaşama oranının sağlanmasında, anaç balıklardan elde edilen yumurta ve sperm kalitesinin daha iyi olmasından dolayı canlı yem kullanımı büyük önem taşır.
Diğer taraftan akvaryum balıklarının üretiminde renk parlaklığının korunması ve üreme kondisyonuna ulaşmada canlı yem kullanmanın önemi büyüktür. Örneğin Discus, Beta ve Melek balığı gibi birçok akvaryum balığının üreme kondisyonuna ulaşabilmesinde ve başarılı bir yavru alımının gerçekleştirilmesinde canlı yemle beslendikleri takdirde başarının artacağı bir gerçektir.
[K]Yetiştirme Ortamının Hazırlanması[/K]
[K]Su Sıcaklığı[/K]
Su pireleri günlük ve yıllık sıcaklık değişimlerine karşı oldukça dayanıklıdırlar. En uygun gelişme sıcaklıkları 18¬25 °C dir.
Dafinia Su Piresi Yetiştiriciliği
Yetiştirme Kabı Derinliği
Su piresi yetiştirilecek kabın derinliğinin 40¬-50 cm. olması tavsiye edilmektedir
Suyun pH Değeri
pH’nın 7.1¬8.0 olduğu ortamlar su piresinin yaşaması için en uygun uygunudur.
Tuzluluk
Maksimum % 0.005′lik tuzlulukta yaşadıkları ve üredikleri belirlenmiştir.
Havalandırma
Su Pirelerinin yetiştirme yapıldığı ortam kuvvetli bir havalandırmayla çok iyi karıştırıldığında dişiler üzerindeki yumurta sayısının, alg üretiminin ve dişi sayısıyla populasyon yoğunluğunun arttığı görülmüştür.
Işık
Yetiştirme ortamı direkt güneş ışığına maruz kalmamalıdır. Ancak ortamda bulunan ve su piresinin en önemli besini olan fitoplanktonun gelişmesi için günün belli saatlerinde belli ölçüde ışık alacak şekilde üretim ortamı düzenlenmelidir. Su piresi türleri tatlı sularda yaşayan ve boyları 1¬3 mm arasında değişen küçük kabuklu su canlılarıdır. Su piresi türleri uzun yıllardan beri balık yetiştiriciliğinde canlı yem olarak kullanılmaktadır. Özellikle akvaryum balıklarının beslenmesinde sıklıkla kullanılan su piresi, balıklarda çok iyi bir gelişmeye neden olmaktadır.
Su Piresi Üretimi
Su pirelerinde üreme eşeyli (seksüel) ve eşeysiz (aseksüel) dönemler içerir. Yüksek yoğunlukta bulundukları pek çok ortamda birey topluluğunun (populasyonun) eşeysiz üreme fazındaki dişilerden oluştuğu gözlenmiştir. Uygun (Optimal) koşullarda su piresinin her 2,5–3 günde bir yeni yumurtlama dönemine girer. Bir dişi yaşamı boyunca 25 yeni yumurtlama dönemine girebilmektedir.
Dişi bireylerde orta bağırsağın iki yanında yer alan bir çift yumurtalık (ovaryum) bulunur. Yumurtalar vücudun sırt kısmı ile dış kabuk arasındaki geniş boşlukta gelişiler. Ovaryum içerisinde dörtlü gruplar oluştururlar. Bunlardan sadece bir tanesi verimli olur. Diğerleri gelişme için besin ortamı oluştururlar. Bu yumurtalara yaz yumurtası denir. Ufak ve ince kabukludurlar. Bu yumurtalar döllenmeden gelişir. Birey sayısındaki artışın bir sonucu olarak besin azlığı veya su sıcaklığındaki değişim durumunda ortamda erkek bireyler görülür. Bu erkekler bir veya iki çiftleşme organına sahiptir. Çiftleşme sonucunda oluşan yumurtalar büyük ve etrafları koruyucu zar (membran) ile örtülüdür. Böyle bir yapı onlara kötü ortam koşullarına karşı direnç sağlar.
Ortam koşulları normale döndüğünde umurtalarda partenogenetik yolla üreyen dişiler meydana gelir. Üretim, yeterli koşulların sağlanması sonucunda kendiliğinden gerçekleşir. Özellikle direk güneş ışığından uzak bir bölgede bolca havalandırma ve taze su üretim için yeterli ortamı sağlar. Genel olarak 50x50x50 bir akvaryum ev ortamında üretim için yeterli olacaktır. Üretim ortamı koşulları da yetiştirme ortamı koşulları gibidir.
[K]Su Piresi Üretim Yöntemi[/K]
Bu yöntem küçük çaplı üretim amacıyla kullanılan en pratik yöntemdir. Bir cam kap içerisine elenmiş 1 kg bahçe toprağı, iyice ezilmiş ve en az 10 günlük 200 gram at gübresi ve 10 litre su konur. Suyu tuzlu olmamalıdır. Hazırlanan bu karışım 3 gün kadar bekletilerek süzülür. ½ ya da ¼ oranında su ile seyreltilerek bu karışıma su piresi aşılanır. 3 hafta sonra ortamda bol miktarda su piresinin ürediği görülür. Burada dikkat edilmesi gereken en önemli konu akvaryumların 1/3 oranında gölgelenmesidir. Bu şekilde suyun ısınması engellenir ve su sıcaklığının 20¬25 0C de sabit kalması sağlanabilir. Kullanılan suda dikkat edilmesi gereken; çeşme suyu kullanılıyorsa bir iki gün dinlendirilmiş olmasıdır. Evlerde kullanılan filtrelerden alınan suların da en az bir gün dinlendirilmesinde fayda vardır.
Özellikle discus yetiştiricilerinin kullandığı osmos tipi su filtrelerinden alınan sular hemen kullanılabilir.
[K]
Su Piresin de Damızlık Sağlama[/K]
Su piresi doğal ortamda fitoplanktonca ve organik besinlerce zengin, sığ ve durgun su birikintilerinde yaşarlar. Genelde su sıcaklığının 18-250C olduğu mevsimlerde bolca bulunabilir. Süzme işlemi göz açıklığı 0.5 mm olan sentetik ve dayanıklı tülden yapılmış ve geniş ağızlı ( en az 50 cm) kepçeler yardımıyla yapılır. Kepçenin dibinde biriken su pireleri dikkatlice yıkanarak temizlenir. Yarısı su yarısı hava ile dolu naylon torbalarla yetiştirme ortamına taşınır.
[K]Su Piresinin Üreme Rejimi[/K]
Su piresi ayrı eşeylidir. Ortamdaki bireylerin çoğunluğu dişidir. Dişi bireylerde orta bağırsağın iki yanında bir çift yumurtalık (ovaryum) bulunur. Yumurtalar sırt tarafta (dorsalde) bulunan kuluçka kesesi içine açılan bir kanal aracılığı ile bırakılır. Yumurtalar vücudun sırt tarafı ile dış kabuk arasındaki geniş boşlukta gelişirler. Yumurtalık (ovaryum) içinde dörtlü gruplar oluştururlar. Bunlardan biri gelişir. Bu yumurtalara yaz yumurtaları denir. Bu yumurtalar döllenmeden gelişir. Ortam koşulları bozulduğunda ( su sıcaklığının düşmesi, besin azalması gibi) dişiler kış yumurtalarını oluştururlar. Ortam koşulları normale döndüğünde erkek bireyler bu yumurtaları döller ve eşeyli üreme meydana gelir.
[K]Su Piresi Beslenmesi[/K]
Su pireleri besin olarak bakteri, maya, tek hücreli alg (mikroalg ve 2¬3 hücreden oluşan mavi¬yeşil alg kolonileri ) , dip çamuru (detritus) , çözünmüş organik materyalleri kullanırlar. Su piresi yetiştiriciliğinde en çok kullanılan besinler tek hücreli yeşil alglerdir. Su piresi yetiştiriciliğinde çiftlik gübresi, kuru ot ve diğer vejetasyonlar, kepek, maya, tahıl tozu, mineral gübreler, bahçe toprağı kullanılır. Bunun yanı sıra Su piresi yetiştiriciliğinde kullanılan yapay yemler arasında alabalık yavru yemi, pamuk tohumu, soya unu, mezbaha artıkları ve yonca unu karışımı da bulunmaktadır. Özellikle ev ortamında yetiştirme yapılırken besleme için yağsız süt tozu, soya fasulyesi unu ve pamuk tohumu sıkça kullanılır. Ekmek mayasıyla su piresi üretildiğinde ortamdaki çoğalmanın oldukça fazla olduğu görülmüştür. Bu yöntemde 70¬80 litrelik bir akvaryumda 50¬60 gram ekmek mayası gelecek şekilde havuz suyu ile bir karışım elde edilir.
Bu karışıma su piresi aşılanır. Su berraklaştıkça ortama maya eklenmelidir. Ancak maya suya CO2 vereceğinden ortam mutlaka havalandırılmalıdır. Su piresi üretimi sırasında üretimin yavaşlatılması Su piresi üretimi sırasında üretimin yavaşlatılması istendiğinde ortamın sıcaklığı düşürülerek kış yumurtası oluşması sağlanır. Bu yumurtalar toplanarak dondurularak saklanabilir. Gerekli olduğunda ise su içinde yavaş yavaş su sıcaklığı yükseltilerek yumurtaların açılması sağlanır. Üretimin en yoğun olduğu aylar mayıs – haziran ve eylül – ekim aylarıdır. Diğer aylarda üreme son derece yavaştır. Çünkü su piresinin gelişip çoğalması için gerekli olan ortam sıcaklığı bu aylarda en uygun düzeydedir. Su piresinin taze olarak tüketilmesi en çok tercih edilen yoldur. Süzülen su pireleri çok iyi bir şekilde yıkanır ve balıklara verilir.
İstanbul melek üreticileri
O Emreciğim naber nasılsın iyi misin uzun zaman oldu şuan elimde duble dark veil tail ve saymaya üşendiğim 20 yakın tür var .Amra 2014-04-13 01:30:39
O Emreciğim naber nasılsın iyi misin uzun zaman oldu şuan elimde duble dark veil tail ve saymaya üşendiğim 20 yakın tür var .
İstanbul melek üreticileri
Jurzan bey size seve seve yardımcı olurum elimde çok değişik türlerde melekler mevcut.
Jurzan bey size seve seve yardımcı olurum elimde çok değişik türlerde melekler mevcut.
adi salyangoz arıyorum
Gel bana topla hepsini :))
Gel bana topla hepsini :))
SON MESAJLAR
- Saksı İle Veya Leğen İle Mini Pond Kurulumu SaviaSora, 18:21
Akvaryum Tasarımı ve Dekorasyonu - Zeytin Bitkisi Moris, 18:07
Bitki Türleri ve Bakımı - Orta Amerika'ya Dönüş Frkn, 17:45
Akvaryum Tanıtımı - Lampeye Killifish,pseudomogil Gertrude Akvaryumu Senaquatics, 17:45
Akvaryum Tanıtımı - Yeni Kurulumum 2. Ayını Tamamladı Sizce Nasıl? riderfish, 17:44
Akvaryum Tanıtımı - 🧿 En Güzel Fotoğraflarınızı Gösterin riderfish, 17:41
Akvaryum ve Su Altı Fotoğrafçılığı - Powerled Pcb AMANOGARDEN, 16:34
Yeni Üye Forumu - Betamda Kuyruk Erimesi Mi Var? haritacı71, 16:11
Yeni Üye Forumu - Yem Markası Kurmak scorpion26, 16:08
Akvaryum Dünyasından Haberler - Kedi Balıgında Beyaz Benek efebudak, 14:53
Yeni Üye Forumu - Yıllar Sonra Hobiye Dönüş enginhayta, 14:17
Akvaryum Tanıtımı - Sumbu Shell Cinsiyetleri? kocoglu, 14:16
Cinsiyet ve Tür Belirleme - Balığımda Kuyruk Erimesi Var Mı ? sukeyne, 10:53
Hastalıklar ve İlaçlar - 300 Litrelik Akvaryum İçin Filtre Önerisi ilhannnn01, 09:12
Filtreleme Seçenekleri - Co2 Siz Kırmizı Olan Bitki Varmı altum123, 08:38
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Akvaryum Neden Böyle Oluyor Kahverengi Heryer aqualife1995, 08:14
Yeni Üye Forumu - Tuz Çözeltisine Lepistes Düştü GhostKoi, 02:21
Hastalıklar ve İlaçlar - Sobo Akvaryum FatihÇalışkan, 20:59
Yeni Üye Forumu - Anubias Yosun Sorunu yggdrasils, 20:57
Bitki Türleri ve Bakımı - Yeni Kurulum Urar, 20:26
Yeni Üye Forumu - 35x35x35 Akvaryumum akvaristsaglam, 14:11
Yeni Üye Forumu - Akvaryum Dip Çekimi ahmetfiratozkaya, 13:04
Yeni Üye Forumu - Ciklet Balıklarımın Cinsi Nedir ? omeryesil18, 22:30
Cinsiyet ve Tür Belirleme - Vatozumun Üzerinde Beyaz Lekeler Var egemenc, 21:12
Hastalıklar ve İlaçlar - Budama Sonrası Kararma halilvr5, 16:39
Hastalıklar ve İlaçlar - Bitkilerde Büyüme Durması Ve Yaprak Dökülmesi Urar, 13:19
Bitki Akvaryumları Genel - 40 Litrede Beslenebilecek Kolay Bulunan Balıklar Betta_King, 12:03
Yeni Üye Forumu - Havuz Balıkları Ve Gereksinimleri GhostKoi, 02:28
Yeni Üye Forumu - Ternapi Medaka Pondları ternapi, 00:35
Akvaryum Tanıtımı - Geophagus Günlüğü oguzozt, 23:54
Güney Amerikan Cichlidleri - Betta'nın Türü Hakkında Hakky53, 22:44
Cinsiyet ve Tür Belirleme - Poecilia Velifera Kaangzkr, 21:50
Canlı Doğuranlar Tanıtımı - Blackwater İçin Arkaplan Bitkisi √olkaπ, 18:55
Bitki Türleri ve Bakımı - Yavru Flowerhorn'um ÇınarTurhan, 16:48
Güney Amerikan Cichlidleri Tanıtımı - Akvaryum Sterilizasyonunu Sizlernasıl Yapıyorsunuz Belisarius, 14:38
Hastalıklar ve İlaçlar - Beyaz Betta Balığı 🫠 sedatyagci, 14:11
Cinsiyet ve Tür Belirleme - Red Mangrove (rhizophora Mangle) Numenor, 13:51
Akvaryum Tanıtımı - 7 Yıl Aradan Sonra Yeniden Merhaba :) AMANOGARDEN, 11:13
Akvaryum Tanıtımı - 15 Litrelik Akvaryuma Balık Tavsiyesi Altınbalığı, 23:43
Yeni Üye Forumu - 110x40x50 Dış Filtre Önerisi Altınbalığı, 23:38
Yeni Üye Forumu - Electric Blue Acara Yavru Artemia Desteği Umutoty, 21:39
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Lepistes Havuzu harsebjk, 20:56
Akvaryum Tanıtımı - Elma Salyongozu beypazarlı, 17:29
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - 120-140lt Akvaryum Kurulumu İçin Tavsiye Sufisu, 16:45
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - German Blue Ramirezi Aguamentist, 13:36
Güney Amerikan Cichlidleri Tanıtımı - Zeminde Leonardit Ve Zeolit Kullanımı Belisarius, 10:30
Yeni Üye Forumu - 150*50*50 Bitkili Akvaryum Kurulumu peceneq, 03:06
Bitki Akvaryumları Genel - Karidesler İçin Filtre Ve Isıtıcı Şart Mı ? Belisarius, 01:15
Omurgasızlar - Lowtech Bitkiler İle Hobiye Dönüş EmirY, 00:27
Akvaryum Tanıtımı - Hamile Lepsites Hareketleri Cyber_Scout, 21:57
Yeni Üye Forumu
GÜNCEL 100 TANITIM
SON İLANLAR
- 3cm Kafalı Beyaz Yunus Yavruları 300 tetikk 19:08
- High-tech Bitki Çeşitleri BuRAK 18:47
- Farklı Türlerle Birlikte Cichlid Türleri Aqualandakvaryum 18:33
- Similis-speciosus-sumbu Shell-leleupi erdo_bg 18:28
- Bloody Mary Karides gulec_44 17:53
- Staurogyne Repens gulec_44 17:53
- Bitki Çeşitleri emreemin 17:06
- Bitki Gübre Seti Satış Ve Destek emreemin 17:06
- Armatür Powerled Ölçülerinize Göre Destek Verilir emreemin 17:06
- Bitkili Akvaryum Balıkları emreemin 17:06
- Anubias - Bucephalandra - Moss Çeşitleri karidesrehberi 15:32
- Neocaridina - Caridina Karides- Cüce Kerevit - Yem karidesrehberi 15:32
- Balık Yavruluğu - Akvaryum Malzemeleri - Teraryum karidesrehberi 15:32
- Fanlı Akvaryum Soğutma Termostatlı karidesrehberi 15:32
- Papağan Çiklet Acil Satılık Ghuney 14:57
- Sıfır Fluval 107 - Fluval 206 Mil Pervane Ve Kapak erimgorgulu 14:49
- L144 Tül Yavrular erimgorgulu 14:49
- Sıfır İthal Filtreler ootkn 14:37
- Su Soğutucu Cihazı Probu İle ootkn 14:37
- Diy Gübreler Kargo Bedava Bitkiler, Balıklar reano 13:50
- Karides ,vatoz, Bitki Çeşitleri, Gübre reano 13:50
- Mpanga Ve Sarı Prenses Ercankurt 13:42
- Bolbitis Heudelotii, Trident Fern metsi 13:35
- Akvaryum 30*30 metsi 13:35
- Gold Laser Corydoras (3d-6e) Emirk 13:19
- Canlı Yemler (grindal,mikrofex,mikrokurt) Hasada H Kaangzkr 13:17
- Kan Kırmızı Kiraz Karides(seleksiyon Yapıldı) Kaangzkr 13:17
- Saz,gül,mikra,rotala Blood Red,sessiliflora, Kaangzkr 13:17
- 🌿 Makro➕️ Mikro➕ Excel🌲 Akvaryum Gübreleri kilic88 13:06
- 80 X 40 X 40 Extra Clear Akvaryum Ve Full Set alperemrecakir 12:53
- 13 Adet L144 Yavru Ve 2 Adet Ramirezi Canerkartal 12:07
- Subulata ALP85 11:57
- Endler Karışık ALP85 11:57
- L144 Mavi Göz Pala Vatoz Kanlar FULL RED MEHMET 11:46
- Dophin C1300 Dış Filtre Sıfırdan Farksız Garantili FULL RED MEHMET 11:46
- Reeflowers Pearl Whıte Sand Kum 200 Kg FULL RED MEHMET 11:46
- Jbl Novo M Vatoz Çöpçü Yemi FULL RED MEHMET 11:46
- Amazon Hançeri Cryptocoryne Canlı Üreyen Bitkiler FULL RED MEHMET 11:46
- Exel , Ramshorm , Bitki CevdetSERBEST 11:15
- Su Piresi 200 - 300 Adet 100 Tl CevdetSERBEST 11:15
- Moss Teli CevdetSERBEST 11:15
- Nano Akvaryum LEGEND59 11:12
- Sobo 3500 Kafa Motoru LEGEND59 11:12
- Sadece Takas Selçuks 10:57
- Su Piresi & Yeşil Su & Infusoria Amati340 10:22
- Ista Yüzey Temizleyici (surface Skimmer) I521 Amati340 10:22
- Ramshorn Salyangoz (10 Adet) Amati340 10:22
- Osmocote Akıllı Kapsül Gübre ( 9 Ay Etkili) Amati340 10:22
- Microfex( Dero Worm) & Sirke Kurdu Amati340 10:22
- Akvaryumların İhtiyaçları GETS34 10:00
KULLANICILAR
- 55 Online Kullanıcı, 31 Üye
Online Kullanıcılar
Mehmet006,
sSmash,
DigitalPen,
ternapi,
Jeveux,
hakanmorcicek,
osmandbnl,
Koksal Gurkan,
bysmokin,
BassBoost,
sakal34,
SaviaSora,
artgy,
emreemin,
Aqualandakvaryum,
hasancn,
oguzozt,
tetikk,
ALP85,
888starz_owEi,
eksisekiz,
ardatamay,
erimgorgulu,
Fatih_hakankaan,
runfile,
serdar131977,
Hidro Dinamik,
888starz_pwPr,
Tata,
Bozajuniors,
erkanmazici,
Lofta,
FORUM İSTATİSTİKLERİ
- 3,797,668 Mesaj
- 408,613 Konu
- 91 Forum
- 145,128 Forum Üyesi
- 1,466 Özel Forum Üyesi
- 29 Kıdemli Akvarist
- 1,941 Dün Giriş Yapan Üye
Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.
