Dış Parazit akvaryum susuz kalınca gitmiş midir?


mangulayÇevrim Dışı

Kayıt: 14/06/2012
İl: Ankara
Mesaj: 8
mangulayÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 19 Ağustos 2012 13:45
Fotoğraf:

Canlıdaki Belirtiler: 
Akvaryum Kapasitesi (litre):

Akvaryumdaki Diğer Canlılar:

Bilinen Tüm Su Değerleri (pH, sıcaklık, amonyak, nitrat):

Filitrasyon:

İlaç Kullandıysanız İsimleri ve Miktarları:

Diğer Genel Bilgiler (Su değişim sıklığı, akvaryumda en son yaptığınız değişiklikler vb.) :

Olayı en kısa haliyle anlatmaya çalışayım. Benim akvaryumda bir dış parazit boy göstermişti. Balıkları kaybetmemle balık beslemeyi bıraktım. Çünkü akvaryumu kaynar suyla yıkadım. 1 gün susuz bırakıp güneşin altına koydum. Ama ertesi gün sapasağlam balığı dış parazitten kaybettim. Yaptığım onca şeyden sonra dış parazit gitmemiş. Ben bıraktım ama babamın akvaryumunda bugün sorunlar çıktı. 
akvaryum resimdeki gibi balıklar için çok küçük. Erkek (koyu mavi) olan diğerini yuvayı yaptıktan sonra tırtıklama başladı. Bu ciklet türünde baskın bir erkek olursa diğer erkeklerin renklerini gösteremeyip dişiler gibi soluk renkli olabileceğini duymuştum. Sonradan diğer balığın erkek olabileceği şüphesine düştüm. Erkek olan diğerini akşama bırakmayacağı için annemle akvaryumu plastik bir kapakla böldük. Akvaryum zaten küçüktü şimdi daha küçük oldu, bu şekilde devam edemez biliyorum. Öte yandan plastik her ikisi içinde zararlı onu da biliyorum. 
Bu yüzden ben diyorum ki, belki benim akvaryumdaki parazitler susuz kalınca ölmüşlerdir. 1 ay az bir süre değil sonuçta. Ama akvaryumum da bu süre zarfında bazı değişiklikler oldu. Aysberkin içinde bulduğumuz bir tırtılı kuşlardan ötürü bırakmaya kıyamadığım için akvaryumu iyice yıkadıktan sonra yarısına kadar toprakla doldurdum. Çimler ektim. Dallar yerleştirdim filan. Bu bu şekilde 2. Haftasını dolduruyor. Şuanda tek çarem bu akvaryum. Ben kendi akvaryumumu tekrar yıkasam dış parazit hala ve hala ortaya çıkar mı? yaralı balık çok stres altında şuanda. Biliyorum bana birçok yönden kızacaksınız, bütün herşeyin farkındayım. Lütfen şuanda bana acil olarak gereken tek şey ne yapmam gerektiği. Bana bir fikir verin, lütfen. 
.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ForzaCagdasÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 07/09/2011
İl: Çorum
Mesaj: 443
ForzaCagdasÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 19 Ağustos 2012 13:51
Akvaryumu iyice dezenfekte etmen lazım kaya tuzuyla yıka sonra iç filtreni ısıtıcını Kum vs falanda kaya tuzuna yatır mikroplar kırılsın sonra kullanabilirsin.Sadece başlığı okudum bu arada :)

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Dadash06Çevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 29/06/2011
İl: Ankara
Mesaj: 543
Dadash06Çevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 19 Ağustos 2012 17:10
[QUOTE=ForzaCagdas]Akvaryumu iyice dezenfekte etmen lazım kaya tuzuyla yıka sonra iç filtreni ısıtıcını Kum vs falanda kaya tuzuna yatır mikroplar kırılsın sonra kullanabilirsin.Sadece başlığı okudum bu arada :)[/QUOTE]
Birebir katılıyorum. Ek olarak akvaryumunuzu ve tüm malzemelerini çamaşır susuyla yıkayıp bolca duruladıktan sonra 2 gün güneş altında bekletirseniz yine aynı şekilde o problemden kurtulursunuz. Sağlıklı Balıklar..

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

OBABAÇevrim Dışı

Kayıt: 14/11/2010
İl: Izmir
Mesaj: 494
OBABAÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 19 Ağustos 2012 20:07
Sorunun resimde görülen akvaryumsa bence bu tür sorunlardan asla kurtulamazsın . Sebebi de şudur akvaryumun hacmi ve filitrasyon malzemelerin yetersiz görünüyor o resimde görülen akvaryumda ve kullandığın  o filtreyle asla ciklet beslenmez saygılarımla....

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

serkan6Çevrim Dışı

Kayıt: 25/01/2012
İl: Tekirdag
Mesaj: 49
serkan6Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 20 Ağustos 2012 17:50
Başıma gelen "nematot "solucan sorunundan sonra  bende  hobiyi  bırakıyordum .çözümüm şu oldu ,kumu dekoru hava taşını hortumu  attım ,akvaryum 25 gün kadar boş beklettim potasum permanganıtlı su dolu ayrı 40 litrelik akvaryumda 2 gün çalıştırdım ısıtıcı filtre vb , aynı dezenfektasyondan geçti.üç beş kere duruladım ve yeni kurduğum akvaryumda hiç bir zararlı parazik oluşmadı .dezenfektasyon sonrası 2yada 5  gün yeterli olurmu  bilemem ancak 20,25 gün sonra bu yöntem çözümüm oldu.çamaşır suyunu kesinlikle önermem ardından kitlesel kayıp olabilir olaki akvaryumunuz çamaşır suyu ile temizlendi 20  gün  kadar  bol havalandırarak ve aralarda  yıkanarak yeni kurulumda sorun  yaratmayabilir.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

mangulayÇevrim Dışı

Kayıt: 14/06/2012
İl: Ankara
Mesaj: 8
mangulayÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 29 Ağustos 2012 13:15
Hepinize ayrı ayrı teşekkür ederim. Sanırım bol tuzla yıkayıp 1 ay kuru bırakacağım. Hatta 2 haftada bir yine tuzla ve kaynar su ile yıkayacağım. Şuanda yaralı olan balık bayağı kendine geldi. Diğerini görünce kafa tutuyor. Birbirlerini her gördüklerinde ağızlarını açıp kavga etmeye çalışıyorlar. Umarım 1 ay boyunca strese yenik düşmezler :(

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir