ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
mangulay
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
14 Haziran 2012 16:46
Son Ziyaret:
08 Haziran 2014 21:11
Toplam Mesaj:
8 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Elifnur Özer
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Ankara
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA


Ad ve Soyad

SON 8 MESAJI

Bitkim Hareket Etti
Çok teşekkür ederim yanıtınız için. Moss türü... Hımmm... İnternette toplu birşekilde gördüğümde hayran kaldığım bir bitki. Umarım çoğaltabilirim  Diğerlerinin ne olduğu bilen arkadaşlar türlerini söyleyebilirler mi? Ona göre bakımını yapacağım da 
Bitkim Hareket Etti
Arkadaşlar 2 gün önce akvaryumuma bitkiler aldım. İlk defa bitki besleyeceğim. Aklımda elodea vardı ama petshopçuda yokmuş, o da bana ismini bilmediğim 3 farklı türden bitki verdi. İlk resimde ortadaki koyu renkli  asılmış olan bitki dün bildiğiniz hareket etti.  Balıktan falan olmuştur diye düşünürken bir kere daha yukarıya doğru hareket ettiğini gördüm. O sırada betam usul usul akvaryumun en uzak köşesinde yüzüyordu. Bugün ise yukarıya tamamiyle çıkmış durumda. Sizce bu normal mi? Olabilir birşey mi yoksa balık o kadar uzakta olmasına rağmen bitkiye etki eder mi? Bir de bitkilerin türlerini söylerseniz araştırıp haklarında daha fazla bilgi sahibi olabilirim. Şimdiden teşekkürler...
Bu arada ışık kullanmıyorum. Gündüz odam çok güneş alır. Ve aslında suyun yüksekliği normalde yarısına kadar değildir, dinlenmiş su kattığım için suyun dinlenmedeydi orada.
Dış Parazit akvaryum susuz kalınca gitmiş midir?
Hepinize ayrı ayrı teşekkür ederim. Sanırım bol tuzla yıkayıp 1 ay kuru bırakacağım. Hatta 2 haftada bir yine tuzla ve kaynar su ile yıkayacağım. Şuanda yaralı olan balık bayağı kendine geldi. Diğerini görünce kafa tutuyor. Birbirlerini her gördüklerinde ağızlarını açıp kavga etmeye çalışıyorlar. Umarım 1 ay boyunca strese yenik düşmezler :(
Çöpçü balığımın gözleri yok !
Bildiğim kadarıyla cikletler özellikle sarı prensesler vatoz ve çöpçüleri öldüresiye yiyorlar. Başlangıç olarakta gözlerinden başlıyorlar. Bu süreci akvaryumun küçüklüğü, vatoz ve çöpçülerin cikletlere göre küçüklüğü, saklanabilecekleri yerlerin azlığı, cikletlerin küçüklükten etçilliğe alışmaları hızlandırıyor. Bir kerede benim başıma gelmişti. Özellikle vatozların sırtları sert olduğu için sırtlarını yiyemiyorlar ama gözlerini yiyince hayvan ters dönüyor. Dolayısıyla altındaki yumuşak dokuyu yiyerek öldürüyorlar. Dediğim gibi akvaryum büyük olmalı, vatoz büyük olmalı vs. vs.
Dış Parazit akvaryum susuz kalınca gitmiş midir?
Fotoğraf:

Canlıdaki Belirtiler: 
Akvaryum Kapasitesi (litre):

Akvaryumdaki Diğer Canlılar:

Bilinen Tüm Su Değerleri (pH, sıcaklık, amonyak, nitrat):

Filitrasyon:

İlaç Kullandıysanız İsimleri ve Miktarları:

Diğer Genel Bilgiler (Su değişim sıklığı, akvaryumda en son yaptığınız değişiklikler vb.) :

Olayı en kısa haliyle anlatmaya çalışayım. Benim akvaryumda bir dış parazit boy göstermişti. Balıkları kaybetmemle balık beslemeyi bıraktım. Çünkü akvaryumu kaynar suyla yıkadım. 1 gün susuz bırakıp güneşin altına koydum. Ama ertesi gün sapasağlam balığı dış parazitten kaybettim. Yaptığım onca şeyden sonra dış parazit gitmemiş. Ben bıraktım ama babamın akvaryumunda bugün sorunlar çıktı. 
akvaryum resimdeki gibi balıklar için çok küçük. Erkek (koyu mavi) olan diğerini yuvayı yaptıktan sonra tırtıklama başladı. Bu ciklet türünde baskın bir erkek olursa diğer erkeklerin renklerini gösteremeyip dişiler gibi soluk renkli olabileceğini duymuştum. Sonradan diğer balığın erkek olabileceği şüphesine düştüm. Erkek olan diğerini akşama bırakmayacağı için annemle akvaryumu plastik bir kapakla böldük. Akvaryum zaten küçüktü şimdi daha küçük oldu, bu şekilde devam edemez biliyorum. Öte yandan plastik her ikisi içinde zararlı onu da biliyorum. 
Bu yüzden ben diyorum ki, belki benim akvaryumdaki parazitler susuz kalınca ölmüşlerdir. 1 ay az bir süre değil sonuçta. Ama akvaryumum da bu süre zarfında bazı değişiklikler oldu. Aysberkin içinde bulduğumuz bir tırtılı kuşlardan ötürü bırakmaya kıyamadığım için akvaryumu iyice yıkadıktan sonra yarısına kadar toprakla doldurdum. Çimler ektim. Dallar yerleştirdim filan. Bu bu şekilde 2. Haftasını dolduruyor. Şuanda tek çarem bu akvaryum. Ben kendi akvaryumumu tekrar yıkasam dış parazit hala ve hala ortaya çıkar mı? yaralı balık çok stres altında şuanda. Biliyorum bana birçok yönden kızacaksınız, bütün herşeyin farkındayım. Lütfen şuanda bana acil olarak gereken tek şey ne yapmam gerektiği. Bana bir fikir verin, lütfen. 
.
Balığım Sıkıştı ve Çıkardığımda Felç Olmuş Gibiydi.

Dün en fazla 2 mesaj yazma sınırım olduğu için cevap yazamadım. Akvaryumda içi karanlık, ufak bir testi var zaten. Sanırım saklanmak istese oraya girerdi ve çıkmazdı.
sabah baktığımda hala solungaçları hareket ediyordu. Az önce baktığımda ise ölmüş. Aslında balık hakkında bahsetmek istediğim birşey daha var. Balığım tek başına 6 ay geçirdi. Daha sonraları balığın halsizleştiğini farkettim. Birkaç gün sonra da akvaryumun dibinde hareketsizce durmaya başladı. Yana yatık değil veya dengesi bozulmuş gibi de değil. Bütün gün kumları bile karıştırmıyor, olduğu yerde hareketsizce duruyordu. Bir tek beni görünce veya yem verirken canlanıyordu sonra yine aynı. Yani fiziksel açıdan hastalık belirtisi olarak hiç birşey de yoktu. İç parazit desem dışkısında bir anormallik yoktu. Ölmüyordu da. ..Sonra bir balık daha aldım yanına. İlk gün ciddi ciddi yüzdüğünü, yem aradığını gördüm. Ertesi gün yeni balıkta bizimkine uymuş, her ikisi de dipteydi. 1 hafta böyle geçti. Sonra bir sabah bir baktım bizimkinin karnının altı yara olmuş. Gözlerimin önünde yeni balık orayı tırtıkladı. Ayrı bir kaba koydum. Ben resmini gördüğünüz balık ölecek diye düşünrken yeni balık akvaryumun tavanında (sanırım hava kesesi patlamış) ölü buldum. Bizimkinin ise yarası 1-2 gün sonra düzeldi. Ama bu yeni balık gidince yine resmini gördüğünüz balık dipte hareketsizce durmayı kesti. 1 hafta boyunca normal bir japon balığı gibi yüzüyorken ve ben artık kendine geldi diye düşünüyorken aksesuara takılması vakasıyla karşı karşıya geldim. Yani asıl hikaye bu. Belki buradanda birşeyler çıkar. Şimdi benim anlamadığım artık balık öldüğüne göre neden yüzebiliyorken yüzmeyi reddediyordu? internetten çok araştırdım ama hiç bir hastalık belirtisi yokken neden o haldeydi. Yeni balık geldi, sonra öldü ve bizimki düzeldi. Ben çok aramıştım bu konuyu ama hiç cevap alamadım. Belki bu sorunla karşı karşıya olanlar için birşey yazılabilir. Balığın yemesi normal, dışkısı normal, yem yerkenki yüzüşü normal, benden korkmuyor ama neden bütün gün dipte duruyor?.
Balığım Sıkıştı ve Çıkardığımda Felç Olmuş Gibiydi.
İyi ama sorun nerde? Omurgası mı kırılmıştır? Hava kesesi mi patlamıştır? Şokta mı? Felçli mi? Sorunu bilsem en azından bunun için birşeyler yapabillirim. Lütfen moral bozucu şeyler söylemekten ziyade sorunla ilgili fikrinizi söyleyin. Şuanda ona ihtiyacım var. 
Balığım Sıkıştı ve Çıkardığımda Felç Olmuş Gibiydi.
Fotoğraf:

Canlıdaki Belirtiler: Japon balığımı bu sabah resimde görünen aksesuarın beyaz yerlerine sıkışıkken buldum. Çıkardığımdaysa balık yan döndü. İki büklüm oldu. Yüzemiyor ama ağzını açıp açıp kapatıyor. Elimi görünce hareket etmeye çalıştığını görebiliyorum ama birazcık bile ilerleyemeden olduğu yerde yatık bir şekilde duruyor. Arka kuyruğu biraz yenmiş gibi ama akvaryumda başka balık yok. Ne yapmam gerekiyor? lütfen yardım edin. Hala yaşıyorken birşeyler yapmak istiyorum.

Akvaryum Kapasitesi (litre):16 Lt

Akvaryumdaki Diğer Canlılar: Başka balık yok.

Bilinen Tüm Su Değerleri (pH, sıcaklık, amonyak, nitrat):

Filitrasyon:Motora sahip.

İlaç Kullandıysanız İsimleri ve Miktarları: 6-7 ay önce Beyaz benek ilacını kullanmıştım. Ama yakın zamanda ıspanak ve sarımsaktan başka ek olarak verdiğim birşey yok.

Diğer Genel Bilgiler (Su değişim sıklığı, akvaryumda en son yaptığınız değişiklikler vb.) :

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.