DIŞ PARAZİT


OBABAÇevrim Dışı

Kayıt: 14/11/2010
İl: Izmir
Mesaj: 494
OBABAÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 30 Mayıs 2013 23:17
Fotoğraf:

Canlıdaki Belirtiler:KUMA KAYALARA SÜRTÜNME

Akvaryum Kapasitesi (litre):540 LİTRE

Akvaryumdaki Diğer Canlılar:6 ADET MALAWİ CİKLET

Bilinen Tüm Su Değerleri (pH, sıcaklık, amonyak, nitrat):BİLMİYORUM

Filitrasyon:EX 1200 İÇERİSİ , 2 LİTRE SPORAX , TROPİCAL  MEDİA SET

İlaç Kullandıysanız İsimleri ve Miktarları: Contra Ichtyo

Diğer Genel Bilgiler (Su değişim sıklığı, akvaryumda en son yaptığınız değişiklikler vb.) : Haftada %30 su değişimi .Nerdeyse 6 aydır ana tankımda yenemediğim bir dış parazit problemim vardı . Tanktaki bütün malzemeleri kayası kumu dış filtre malzemelerin hepsini değiştirdim balıklarıda contra ichtyo ile yıkayıp başka tanka aldım 1 aydır balıkların hiçbir sıkıntısı yok,   1 ay  önce ana tankı yeniden kurdum yeni malzemeleriyle yeni kayaları yeni kumuyla .Boş olarak 2 hafta çalıştı .Balıkları 2 hafta sonra  ekledim balıklarda hiç  bir sorun kalmamış gibiydi  dün  gene farkettim ki balıklar yeniden sürtünüyor acayip moralim bozuldu , balıkları yeniden ichyto ile yıkayıp başka tanka aldım hiçbir sıkıntıları kalmadı ben parazit diyorum ama başka bir sebebimi var  bilemedim .Balıkların sürtünme sorununu nasıl çözebilirim.
UV FİLTRE almayı düşünüyorum acaba bu sorunumu çözermi yardımcı olacak arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim.

OBABA2013-05-30 23:20:35

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

thekobayÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 04/07/2011
İl: Bursa
Mesaj: 460
thekobayÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 30 Mayıs 2013 23:22
Keşke başka bir tanka almasaydınız tankta bitki koysa kaya tuzu koyup bir yemek kaşığı kadar falan ısıtıcının sıcaklığını 2-3 derece arttırsaydınız daha iyi olurdu.Ani sıcaklık değişimlerinde dış parazit olma olasılığı yüksek oluyor.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

itswipÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 06/09/2012
İl: Ankara
Mesaj: 871
itswipÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 30 Mayıs 2013 23:43
UV Filitre bu sorunu çözmez. Suda serbest halde yüzen algleri yokeder, suyu bir nebze berraklaştırır, temizler. Balığın o şekil yıkanması doğru değil. Bazı arkadaşlar tuz banyosu yaptırıyorlar. Dış parazit çok geniş bir konu. Balık popülasyonundan tutun sudaki nitrat artışına kadar birçok nedeni olabilir. Kum ne marka kumdur? Dekorlar nelerdir? Daha sonra filitrasyon, su sıcaklığı v.s. Contra da beyaz benek ilacıdır. Genelde o amaçla kullanılır. 2 hafta içerisinde yeni tankta ne gibi aşamalar yaşandı? Bakteri oluşturuldu mu? Su yeterince havalandırıldı mı? Bunların hepsi önemlidir. Bazı arkadaşlar abarttığımı düşünebilirler lakin tecrübeyle sabittir. Benim düşüncelerim bunlar. 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

OBABAÇevrim Dışı

Kayıt: 14/11/2010
İl: Izmir
Mesaj: 494
OBABAÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 31 Mayıs 2013 00:03
İlacı yanlış yazmışım  kullandığım ilaç bio ichyto , balık popülasyonu yok sadece tek tür  malawi cikletim var ,kum 0 numara silis kum  kayalar bildiğimiz doğal kayalar .6 balık için  içerisi kaliteli media setleriyle desteklenmiş ex1200  kullanıyorum ,havalandırma içinse çift çıkışlı hava motorum ve buna bağlı iki adet sünger filtrem var .

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir