ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
itswip
Kullanıcı Grubu:
Forum Özel Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
436
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
06 Eylül 2012 00:08
Son Ziyaret:
19 Şubat 2021 09:50
Toplam Mesaj:
871 [0.21 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Hakan Yurtkuran
Doğum Tarihi:
01 Ocak 1987
Yaş:
37
İl:
Ankara
Meslek:
Akademisyen
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Evrendeki her canlıya saygılı ol.

SON 10 MESAJI

Erkek Pilati Dişi Lapistesle Çiftleşmeye Çalışıyor
[QUOTE=H.özkan1985]tswip]Platiden beklenmeyen hareketler :) Bu tarz durumlarda olayı akışına bırakmakta fayda var. Endişelenmeyin. Balık türleri, sayıları hakkında bilgi verirseniz daha verimli yönlendirme yapılabilir. Çünkü platiler kendi türüyle bile nazlı çiftleşen balıklardır. Gözünü lepistese diktiyse tankta bir eşitsizlik olabilir. [/QUO

O konuda eşitsizlik var evet erkek lapistes ölmuştu çokça yavru aldığım için lapistesin erkeğini almadım iki dişi pilati ve bir erkek pilatim var birtanede kılıç 6 tane de lapistes var [/QUOTE]

O zaman bir an önce dengeyi sağlamak lazım. Sanırım bir tane erkek lepistes, bir tane de dişi plati alırsak çözeriz gibi.
Akvaryumun Dibinde Biriken Tortu..
Adnan Bey, kum neden kullanmadık?
Hangi Isıtıcı
8 litrede yaşam döngüsü kurmak gerçekten zor olur. Evet belki size geçmez ama hangi canlıyı koyarsak koyalım zorlanacaktır. 8 litre suya bir bardak dinlendirilmemiş su koymak bile bütün dengeyi bozabilir. Mümkünse arkadaşların dediği gibi biraz tankı büyütelim. Hem sizin için iyi olur hem de balık için.
Bitkili Akvaryum
Midye kırığı yerine basit bir dere kumu başlangıç için ideal. Yolunuz açık olsun :)
Erkek Pilati Dişi Lapistesle Çiftleşmeye Çalışıyor
Platiden beklenmeyen hareketler :) Bu tarz durumlarda olayı akışına bırakmakta fayda var. Endişelenmeyin. Balık türleri, sayıları hakkında bilgi verirseniz daha verimli yönlendirme yapılabilir. Çünkü platiler kendi türüyle bile nazlı çiftleşen balıklardır. Gözünü lepistese diktiyse tankta bir eşitsizlik olabilir.
50 Litre Akvaryuma Balık Önerisi
Bahsettiğiniz kriterlerde bir balık aklıma gelmedi. Isıtıcı kullanılırsa 1e3d lepistes konulabilir. Isıtıcının temel amacının da suyu ısıtmak değil, aynı ısıda olmasını sağlamak olduğunu hatırlatalım.
1,3 Ton Kare Akvaryum
[QUOTE=monster]Ela Hanım merhabalar,

Çok sık rastlamadığımız ve cüretkar bir kurulum olmuş. Ben daha yeni denk geldim. Her şeyden önce gönülden tebrik ederim.

Kayıp yaşamamış olmanız harika bir durum. Ancak haddim olmayarak beni rahatsız eden bir detayı paylaşayım.

Akvaryumun üst çerçeveleri çok kalın değil mi? O çerçeveler olmasa akvaryum çok daha ihtişamlı ve ilgi çekici görünecek gibi geliyor bana.

Bu güzelliğin uzun yıllar sürmesi dileğiyle.

Sağlıklı hobiler.

[/QUOTE]

Estafurullah ne demek her türlü fikre, görüşe açığız. Öncelikle akvaryum maddi imkansızlıklar nedeniyle "bodur" oldu :) Taç kapağa gelince, onun tasarımı konusunda hiçbir çalışma yapmadım. Taç kapak olsun üstünden suyu görebilelim dedik yılmaz usta öyle yapmış. Kesinlikle daha kibar olabilirdi. Yalnız böyle bir tankın çizimi, üretimi, nakliyesi derken kapağın boyu, estetiği tamamen gözden kaçmış. İlerde bu konuya el atabiliriz.
Su Yoncasına Sahip Bir Akvaryum Nasıl Temizlenir
Su yoncasını sağlıklı bir şekilde yaşatabilirseniz dip çekimine gerek kalmaz. Tabi iç filtre kullanmalısınız. Akvaryumun özelliklerini bilmediğim için pek bilgi veremedim.
Sump Sistemi Önçalışması
Öncelikle emeğinize sağlık. Sump konusunda benim sıra dışı tekniklerim oluyor, fazla eleştiriliyor öncelikle bunu bilmenizi isterim. Bölmeler bana fazla geldi. Filtre malzemelerini iki bölmede tutabilirsiniz. Suyun taşacağını sanmıyorum. Örnek olarak yaptığım kare akvaryumun sump una bakabilirsiniz. Kolay gelsin.
1,3 Ton Kare Akvaryum
[QUOTE=CaagriBey]Maşalllah,

Harika bir çalışma olmuş. Bizde yazılalım bu okula :)[/QUOTE]
Tabi bekleriz buyrun :)

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.