Discus akvaryumu kurulumu


SlmDmlÇevrim Dışı

Kayıt: 21/11/2013
İl: Giresun
Mesaj: 2
SlmDmlÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 21 Kasım 2013 23:20
Yaklaşık 1 ay oldu bende katıldım aranıza. İlk deneyimim oldu forumdan baya takip ettim akvaryumu mu kurarken.
Şuan akvaryumumda 4 tane yunus 3 tane frontoza var. Bunları iade edip discus beslemek istiyorum.
Yunus ve frontoza birlikte beslenmiyomuş forumdan öğrendim ama alırken akvaryumcu arkadaş olur dedi bende göze hoş göründüğü için aldım.
Büyük discus fiyatlarına baktım gerçekten baya pahalı üretim için değil bitkili göze hoş görünen bi akvaryum yapmak istiyorum.
Yavru alıp kendim büyütüp beslemek istiyorum.
Akavaryum özelliklerini yazayım isterseniz yardımcı olmak istiyen bi arkadaş olursa teşekkür ederim şimdiden.
200lt akvaryumum var
Şuan akvaryumda hali hazırda 15kg beyaz silis kum batık gemim ve 3 parça kayam var ne tür ekleme ve çıkarmalar yapmalıyım?
-Tetra Ex-700 dış filtrem var
-tetra 200w ısıtıcım var
-çif çıkışlı bi hava motorum var
-Bide aydınlatmam mevcut.

-Arka fon acık renk mavi


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

mrt_26Çevrim Dışı

Kayıt: 10/01/2012
İl: Eskisehir
Mesaj: 245
mrt_26Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 22 Kasım 2013 05:14
Öncelikle hoşgeldiniz malesef bu işe ticari bakan insanlar olmazlara olur diyorlar. Eğer akvaryum konusunda tecrübesizseniz discus biraz riskli olabilir oldukça hassas canlılardır bitki akvaryumları da idaresi zor sorunu çok olan akvaryumlardır tecrübeli arkadaşlar bitki akvaryumlarıyla harikalar yaratmaktalar bu göze çok güzel görünüyor farkındayım fakat bence eğer çok tecrübeli değilseniz. Melek ve bakımı kolay bitkilerle başlamalısınız anubias türleri, saz , kripto gibi bitki türleri sizin için iyi olacaktır bu akvaryuma ramirezi, kribensis gibi cüce cichlidler de ekleyebilir seyir zevki yüksek bir akvaryum yaratırsınız daha sonra istediğiniz discus akvaryumuyla ve bitkilerle harika bir akvaryum kurabilirsiniz.Yanlış anlamayın ben mesajınızdan çok deneyimli olmadığınızı anladım yanlış anladıysam kusura bakmayın bu öneriyi sadece daha önce bu tür balıklar ve akvaryum sahibi olmadığınızı varsayarak verdim.Saygılar

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Oguzhan_otoÇevrim Dışı

Özel Üye
[B]3747,3[/B]
Kayıt: 07/10/2008
İl: Ankara
Mesaj: 613
Oguzhan_otoÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 22 Kasım 2013 20:53
Abdullah bey 2 şekilde yol izleyebilirsiniz,

1-Bitkisiz cama cam da 6 lı bir grup tankınız hacmine uygun olur.
Bu tanka 4-5 cm boyunda balıklar ile başlarsınız 2 günde bir su değişimi ve yürek mama beslenme olarak beslerseniz,10 ay sonra büyük güzel 6 tane discus unuz olur.Tabiki eş tutacaklardır.

2-Bitkili yapmak istiyorum dersenizde yine 6 lı bir 9-10 cm boyunda bir grup alırsınız tabi maliyet artıyor burada,kumunuzu bitkilere ve discus lara göre seçersiniz bitkileri eklersiniz bitkileriniz bol olmalı biraz.Bir miktarda kütük eklersiniz güzel bir kombinasyon olur ve haftada bir yüzde 50 su değişimi ile balıklarınız gayet sağlıklı yaşarlar.İlerleyen zamanlarda yine eş tutumu olacaktır tabiki.

Bitkili kumlu tanklarda yavru dıscuslar düzgün büyüyemezler yanık kalma ihtimalleri yüksektir.Buda hem görüntü hemde balığın anatomisinden uzak bir yaşam sürdürmesini diğer discuslarla arasında fark olacağı için sizi rahatsız edecektir.Ama yavru boyunu geçmiş orta boylarla bitkili tanklar için daha uygundur.

Şöylede yapabilirsiniz ilk aldınız daha tam balık hakkında bir malumatınız olmaz,cam camda beslersiniz balıklar hem düzgün boylanır hemde ilerde zevk verirler baktıkça.Baktınız büyüdüler eklersiniz kumunuzu bitkinizi tankınıza ondan sonra keyfi artar.İlk başta bir takım sorunlarla karşılaşırsanız müdahaleniz kolay olur acemiliğini atarsınız cama camda.

Saygılar...

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

GOLD1978Çevrim Dışı

Kayıt: 03/11/2006
İl: Ankara
Mesaj: 355
GOLD1978Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 23 Kasım 2013 12:14
Abdullah bey foruma ve hobiye hoşgeldiniz,yukarıda ki arkadaşların yazdıklarına ek olarak şu an akvaryumunuzda bulunan kaya ile işiniz discus ta olmayacaktır .
Gerek suyu sertleştirmesi , gerekse balıkların ani hareketlerinde zarar verebileceği için kayaları çıkartmanız gerekir,mevcut kumunuz discuslar için uygun bir kum çeşididir.İçine yem ve dışkı girip kalmayacağı için uygundur,sadece dip temizliği yaptıkça kumunuz da eksilir zamanla.

Fakat discus konusunda ( okudukça göreceksiniz ) hem forumda hem de tüm dünya genelinde 2 farklı görüşü savunan yazılar var, cama camcılar ve bitkili ve dekorasyonlu discuscular.
Ağırlıkta camacam işi üretime , canlıları sık yemleme ve su değişimi ile boylandırmaya yönelik olup diğer görüş ise sağlıklı bir şekilde görsel açıdan tatmin edici şekilde discus beslemek isteyenlerdir.Tavsiyem her iki görüş ve yöntem ile ilgili konu okumanız ve kararınızı bunun ardından vermenizdir.
Sonrasında her iki yolda da mutlaka hepimiz size memnuniyetle yardımcı olacağızdır.
Saygılar.


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir