ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
mrt_26
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
10 Ocak 2012 01:59
Son Ziyaret:
17 Ağustos 2016 23:51
Toplam Mesaj:
245 [0.05 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
mert çavuş
Doğum Tarihi:
22 Ocak 1990
Yaş:
34
İl:
Eskisehir
Meslek:
öğrenci
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

MERT ÇAVUŞ
TROPHEUS BLACK KRİZA
TROPHEUS DUBOİSİ MASWA
125X60X60H
TURUNCU SAKURA-HELENA-CÜCE
70-30-35H

SON 10 MESAJI

sarı prenses renk sorunu
Balıklarınız sağlıklı ise muhtemelen başka bir türle kırılmıştır o yüzden renk farklılıkları olabilir. Fotoğraf paylaşırsanız daha kolay yardımcı olabiliriz.

acemi yunuscuyum.
Akvaryuma salınım yapmayacağından emin olduğunuz taşları kullanabilirsiniz. 700litre güzel bir hacim. Bu hacimde geniş bir koloni besleyebilirsiniz. 2-3 erkek 12-15 dişi bence harika olur. Yunuslar o ihtişamlı boylara erişip güzel yavru vereceklerdir. Kaliteli bir ırk almaya dikkat edin antalyada var bildiğim kadarıyla güzel ırkta yunus satan arkadaşlar. Deniz kenarından taş-kaya kullanmadan önce güzelce tuzlu suda kaynatmanızı öneririm sonrasında sorun olacağını sanmıyorum. Şimdiden hayırlı olsun.

koloniyi ne zaman oluşturabilirim?
Akvaryum 150 litre ise malawi den demasoni olabilir. Ya da cüce cichlidlerden ramirezi kribensis kakadu vs olabilir. bitki de koyabilirsiniz cüce cichlidlerle beraber güzel bakılabilirler. Diğer türleri önermiyorum bu hacimde. Bu halde beslemeye devam ederseniz yunus cichlid 20-25 cm boylara ulaşabilen bir tür sizin tankınızda 13-15 cm i geçebileceğini sanmıyorum baskın 1 erkeğin geri kalan erkekler baskın olamayacağı için 8-10 cm olacaktır yıllarca besleseniz de daha fazla büyümeyecektir. Bu türü çok istiyorum başka tür beslemem derseniz de 1 erkek 2-3 dişi şeklinde besleyin ama tabi bence hayvanlaraa zulm etmeye gerek yok türü değiştirmek en mantıklısı.
koloniyi ne zaman oluşturabilirim?
Merhaba yavrularınız güzel bir biçimde büyür bu tankta fakat sağlıklı bir koloni oluşturmak için yunus cichlid 300 litre civarı bir akvaryum hacmine ihtiyaç duymaktadır. Güzel büyük boylara ulaşabilmesi için. cinsiyet ayrımı 6-7 aydan sonra yüzde 70 belli olur. Dişiler yavru alıp attıktan sonra 10 ay-1 yıl kesin cinsiyetler söylenebilir.
Tropheus İkola
1. resim erkek 2. resim dişi gibi görünüyor.
Calvus Hakkında
Merhabalar calvus bildiğiniz gibi kabukçul bir canlı, bir erkek ve bir dişi çift şeklinde yavru verebilir 220 lt de 2 damızlık çift yaşayabilir. Fakat tek damızlık çift alırsanız yavruları ayırmanıza gerek kalmaz anne babası yavruları büyütecektir.  Büyük bir deniz kabuğu olursa akvaryumda onu sahipleneceklerdir. 
2_ Calvusların birkaç farklı türü vardır. En sevileni ve yaygını calvus black pearl. İstediğiniz, beğendiğiniz türü besleyebilirsiniz.
3_ Calvus en geç büyüyen cichlid türlerinden biridir. Damızlık boy, üreyen bir çift olarak almanız çok daha iyi olur.

Yunus ile demosoni beslenir mi?
Yem olarak genel cichlid yemleri var hemen hemen her markaya ait var bu yemlerden mesela nls cichlid formula, jbl cichlid granul gibi genel yemler. Yüzde elli bu yemlerle yüzde elli bitkisel olarak beslerseniz, haftada bir gün de protein ağırlıklı etçil bir yem verebilirsiniz sıkıntı yaratmaz. Uyum içinde yaşarlar.
BİTKİLİ AKVARYUM İÇİN BİLGİ
https://www.youtube.com/watch?v=2n9m1wp0nYI
 bu videoda cuba nasıl dikileceğini güzel anlatmış. Akvaryumunuz cuba için çok yüksek fakat dipteki kum aşırı kalın çok profesyonel ellerde bu tür bir akvaryum idare edilebilir size bol şans diliyorum çok uğraş göstermek gerekecek fakat başarırsanız harika sonuçlar çıkacaktır ortaya. Kum katmanları arasına kaliteli markaların katı gübrelerinden eklemenizde fayda var. Elinizdeki lav kırığı ne kalınlıkta bilmiyorum fakat bitkili tanklar için en alta en ince kumu üste çıktıkça daha kalın olanı koymakta fayda var.  Sıvı gübre ve co2 katkısıyla cuba ve diğer bitkileri yetiştirebileceğinizi düşünüyorum. Floresanlar ile ilgili bilgi vermemissiniz bence tammaı daylight olmamalı aquastarve grolux 1 er tane 3 adet de daylight eklerseniz alacağınız verimi arttıracağını düşünüyorum. Bu yazdıklarımı zaten biliyor da olabilirsiniz fakat belki bir faydası dokunur diye düşünerek yazdım. Saygılar.
Dekorasyonda Beni En Çok Düşündüren Nokta
 Merhaba yukarıdaki dekor her ne kadar göze güzel görünse de bence iyi bir dekor değil akvaryum hacmini oldukça azaltmış. 2-3 cm bir balığı yakalamak isterseniz bu tankta imkansız olacaktır. Pislik kesinlikle birikecektir ve bunu önlemenin pek bir yolu yok, bildiğiniz üzere pisliğin belli bir yerde birikmesi ve temizlenmemesi sakıncalı bir durum ve hastalıklara ölümlere yok açabilir. Makaranta veya labio, frenatus cichlid çöpçüsü olarak adlandırılıyor olabilir fakat bu çok doğru bir algı değil. Her birinin kendine özgü özellikleri ve bu hayvanlar için sağlanması gereken şartları var. Bence bu dekordan vazgeçip daha sade balıkların aralarında yüzebilecekleri bir dekor uygulamalısınız. Tabi benimki sadece bir görüş alternatif görüşleri de değerlendirebilirsiniz. Saygılar. 
Yunus ile demosoni beslenir mi?
Yaşar hocam bir sıkıntı yaratmaz. Fakat bazı makalelerde yunusun mavi renk balıklara karşı daha agresif tavır sergilediğini okumuştum doğruluk payı varmıdır bilmiyorum akvaryum şartları uygunsa ben sorun çıkacağını düşünmüyorum.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.