Discus akvaryumum


cokuldasÇevrim Dışı

Kayıt: 28/01/2009
İl: Izmir
Mesaj: 113
cokuldasÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 12 Ağustos 2012 23:40
Uzun süredir temizlemediğim akvaryumumu elden geçirmeye karar verdim.  Böylece kullandığım fitre sistemini de paylaşmak faydalı olur diye düşündüm, yorumlarınızı bekliyorum..






Akvaryumun köşesini bir camla böldüm üçgen bir filtre bölümü oluştu köşede. filtre malzemelerini yerleştirdim. Camın altında suyun akvaryuma dönmesini sağlayan 1 cm lik bir boşluk var.
Diğer köşedeki süngersiz iç filtre, suyu filtre bölmesine bir hortum yardımıyla taşıyor. Böylece iç döngü sağlanmış oluyor. Bu sistemi 1 yıldır kullanıyorum, çok memnunum..
 






Ve balıklar biraz beklemeden sonra yeni ortamlarındalar...





Bizim ufaklık streste...


cokuldas2012-08-13 00:03:32

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Ulvi ÖzuğurÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 10/08/2012
İl: Istanbul
Mesaj: 1041
Ulvi ÖzuğurÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 13 Ağustos 2012 04:55
Pratik bir çözüm olmuş, elyafı su içinde bırakmaz sık sık değiştirirseniz daha iyi olur... Üçgen şeklinde ve bölmeniz ölçüsünde akrilik malzeme ile bu işi gerçekleştirebilirsiniz.
(en üstten 4 cm aşağıya akrilik plakayı tutması için 3*3 kare cam parçaları 3 köşeye slikonlayıp matkap ile delikler açacağınız üçgen akrilik plakayı bu cam parçalara oturtursunuz, elyafıda plaka üzerine alırsınız böylece elyaf kaba pislikleri su içinde değil su dışında tutmuş olur)

Balıklarınız gayet sağlıklı görünüyor, iyi günlerde büyütün... 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

kebodiscusÇevrim Dışı

[B]5756,3[/B]
Kayıt: 19/04/2010
İl: Izmir
Mesaj: 630
kebodiscusÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 18 Ağustos 2012 14:10
   Coşkun bey merhaba...

   Zamanımızın imkanları ile bir çok şeye ulaşabiliyoruz. Ama hala hazırda el emeği olan içine hislerin katıldığı her ne olsa dahada kıymetleniyor. Önümüz bayram çocukluğumuzun bayramlarını anımsıyorumda. Birkaç gün önceinde bir bayram telaşesi olurdu. Dün daha görüşülen insanları görmek onlara ikramlarda bulunmak yani betimlersek paylaşmanın insana insanlığını yaşattıran aziz duygusu...

   Forumlar gelişen zamanda bir nebze bu paylaşıma hizmet etmekte. Bu bağlamda el emeği ve zaman ayırarak yaptığınız filtrasyon nacizane benim hoşuma gitti. Markalı ürünlerden ziyade el emeği sistemler bence daha anlamlı. Eğer olurda ileride hobinizin çapını genişletmeyi düşünürseniz emin olun birçok yönden artıda olacaksınız.

 Canlılarınızın türleri güzel. Ayrıca filtrayona bağlı olarak su kalitenize doğru orantılı pigemntsizlikleride hoş. Yalnız demeden geçemeyeceğim. İştigal ettiğim sektörde ustalardan geçme bir kural vardır. Çalışanı tamir etmeyeceksin.  Temizlik vb. genelde göz zevkine hitap etsede canlıların genel yapılan temizliksel değişimden sonra daha önceki su değerlerine adapte olup stabil değerleri yakalaması zorlayarak geçen bir süreçtir. Bu konumda mümkün mertebe yapılan değişiklikleri zamana yaymanın faydasını belritmekde hobiye yeni başlayan arkadaşlara yardımcı olacak bir donedir.

  Emeklerinize sağlık diyorum, inşallah gelişen zamanlarda canlılarınızın bebeklerinide bizlerle paylaşırsınız.

  Bayramınızı tebrik eder, hobide her daim mutlulukla buluşmak temennilerimide sunarım...
 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

mkaleÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 29/04/2011
İl: Istanbul
Mesaj: 776
mkaleÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 18 Ağustos 2012 14:30
Merhaba,
 
Herşey çok güzel eklemek istediğim tek bişey var oda sump kısmında sanırım zeolit yok, onu da eklersen bence çok iyi olur ve mutlaka faydasını göreceksin.
 
 
Balıkların da gayet gözel görünüyor güle güle büyütmen dileği ile.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir