Discus Dana Yüreği Yapım Sorusu


Ahmet35Çevrim Dışı

Kayıt: 29/04/2011
İl: Izmir
Mesaj: 92
Ahmet35Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 27 Ekim 2012 11:34
Merhaba yaklasık 1 aydır discus besliyorum 10 adet aldıydım ve suan hepsi saglıklı bir şekilde büyümeye devam ediyor tek sorun bazen cok koyu siyah renklere geciyor bazıları ayrıca yem konusunda asırı derecede iştahlılar ne versem yiyolar ama ben dana yüregi vermek istiyorum malum kurban bayramındayız ve elmde suan dana yüregi var balıklarım 1 ayda 2.-2.5cm den 4-5cm e kdr cıktı ortalma ama yüregi nasıl hazırlıcagımı bilmiyorm ilkk sorum yürek haslancakmı veya sarımsak bezelye haslancakmı elimde dana yüregi sarımsak bezelye tetra discus var mama icin bunları nasıl yapıcam yardımlarınızı bekliyorum... :D

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

amorphisÇevrim Dışı

Kayıt: 08/12/2010
İl: Adana
Mesaj: 188
amorphisÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 27 Ekim 2012 12:32
Öncelikle bayramını kutlarım. Forumda dana yüreği olarak arama yaparsan bolca bilgi mevcut. Kabaca anlatacak olursak dana yüreğini sinirlerinden ve yağından ayırdıktan sonra kıyıyorsun kasapta ya da evdeki blenderla. sarımsağı eziyorsun ister suyunu koy istersen ezdiklerinin hepsini. bezelye koymuyorum ben. tetra discusu ezerek toz haline getir ve hepsini bir kapta karıştır sonra folyoya dök hepsini spatula yardımıyla ince tabaka haline getir folyoyu kapat buzluğa at donduktan sonrada balıklarına bir defada yetecek büyüklükte parçalara böl bi saklama kabında buzlukta kalsın öğünlerde birer parça halinde verirsin. Sağlıklı balıklar.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

icemasterÇevrim Dışı

Kayıt: 29/12/2010
İl: Istanbul
Mesaj: 94
icemasterÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 27 Ekim 2012 16:24
Merhaba,

Ben aşağıdaki gibi hazırlıyorum herhangi bir eksikliğini ya da zararını görmedim.

Bir adet dana yüreğini sinir ve yağlardan güzelce ayırıp iki kere kıyma makinesinden geçirip içine sarımsak ( 7-8 diş rendelenmiş ), vitamin ( 2-3 ml ), ıspanak ( haşlanmış, bir tutam ), karides (mutfak robotunda çekilmiş olarak ) , granül yem ( 10gr vitamin ile ıslatılarak ) ekleyip güzelce harmanladıktan sonra buzluk poşetlerine doldurup yassı hale getirip dondurursanız yeminiz hazır olur.

Kolay gelsin.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir