ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
amorphis
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
08 Aralık 2010 13:37
Son Ziyaret:
03 Aralık 2022 18:38
Toplam Mesaj:
188 [0.04 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
H. Hilmi Sümbül
Doğum Tarihi:
05 Aralık 1983
Yaş:
40
İl:
Adana
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

H. Hilmi Sümbül

SON 10 MESAJI

Hangi ısıtıcı?
200W ısıtıcı işini rahatlıkla görecektir. hem ısı dengeleme açısından hemde su değişimlerinde ideal ısıyı yakalama açısından. Bir de ileride akvaryumu büyütmek istediğinizde 100w ısıtıcı işinizi görmeyecektir tekrar alma durumunda kalacaksınız. Marka olarak markalarda dahi çeşitlilik olsa da . Sıralama olarak eheim - fluval - tetra-jbl gibi markalar bütçeniz dahilinde size sorun çıkarmayacaktır.
 
Dip süpürgelerinin hemen hemen hepsi aynı mantıkla çalıştığı için çok extrem bir ürün almanıza gerek yok. el değmeden dip çekimi hem zor hem de bu işin doğasına aykırı :) illa elin o suya değecek :)
yok ben öyle istiyorum diyorsanda 1-1.5 litrelik pet şişenin alt kısmını kesip kapak kısmına uygun pvc boru (akvaryum yüksekliğinden biraz uzun olmak kaydıyla) ve biraz hortumla çözebilirsin.
Evcilal hakkında
Hocam bugüne kadar ilk defa sizden duyuyorum evcilal hakkında olumsvz yorumu. çekinmeden alışveriş yapabileceğiniz nadir işletmelerden birisidir kendileri.
Abdullah Taylan Ankara

İsmi geçen arkadaşların hiçbirini tanımamakla birlikte bu iş arap saçına dönmüş durumda. Çözülecek gibi de görünmüyor. mağdur olan her kimse(ki burada isim belirtmem yanlış olur tüm forumu okumuş olmama rağmen) bir noktadan sonra sineye çekmek zorunda kalıyor. Biz hobiciler olarak güzel bir koloni için 3-4 aylık maaşımızı bağlayabiliyoruz kim ne derse desin bu bir hastalık. Hobi de zaten bunun üzerine kurulu. Benim şikayet konularından ve yaşadığım tecrübelerden dolayı söyleyebileceğim tek şey satan kişi bu işin duayeni de olsa tek tek kontrol etmeden ve kafanıza yatmayan bir balığı almayacaksınız. İşini düzgün yapan arkadaşalrı tenzih ederek burda isim yapmış kişilerin çift diye sattıkları balıkları ya da düzgün formlu yavru balıklarını da gördük. o yüzden herşey alışveriş yapılana kadar sonrası yok.

Adana Akvaristler Derneği ( A C A D)
Hayırlı Olsun Adanaya.
Diskus satın alma
Meleklerle discusun birlikte bakılmamasının sebebi iki tür de parazit taşırlar ve bu parazitlerle kendi bünyelerinde yaşayabilirler. Birlikte bakıldığında ise bu taşıdıkları parazitler diğer tür için her zaman tehdit taşımaktadır o yüzden pek önerilmez. fakat birlikte besleyen arkadaşlar da epey bi çoğunluktadır. Benim tavsiyem her iki türü de besleyen biri olarak ayrı bakılması gerektiğidir.
Adana Buluşması
Ben gelmiyorum :))
Discus'da Problem
Genelde uzun yoldan sonra tanka aktarım sırasında yaşanan, bazen suyun oturmamış olmasından bazen de enfeksiyonel olarak bu tarz durumlar yaşanabiliyor. Balığınızın düzelmiş olması sevindirici. Herkes ister ki beslediği canlı hasta olmasın, fakat biraz bilgisizlik biraz da doyumsuzluğumuzdan dolayı ideal tank ölçüsü ve balık sayısını abartınca bu tip durumlar hep karşımıza çıkıyor ve çıkacaktır.
hangi baliklar para kazandirir
Bu düşünceyle discusa hiç başlamayın derim. Hobi zaten para kazanma amacı gütmez. hele hele discusta para kazanmanız için sağlıklı balıkları ve kanı iyi balıkalrı tercih etmeniz gerekecek. 10 liraya alıp büyüttüğün balık ile 50 liraya alıp büyüttüğün balık aynı olmayacaktır. emek olarak ikisine de aynısını vereceksin ama karşılık olarak 1 sene sonra ne aldığın belli olmayacak.
hobıhane kurulum gider ve gelirleri
Hocam petshoplar elbette para kazanacak onların işi bu. Benimki ise hobi. 6 ayda 3000-3500 tl civarı balık satmışım ayda 600 tl giderim olmuş ve başlangıçta verilen ve hala devam eden harcamalar duruyor geriye baktığımda. Petshoplarda senden alır 1 liraya kendi satar 3 liraya o yüzden para kazanır ve onda kalacağı süre bir haftayı geçmez, bende ise satış boyuna gelmesi için en az 2 ay kalması gerekir. Burdan petshopcu arkadaşlar sitem etmesin elbetteki onların masrafları var o kar ile birlikte o civara kurtarıoyrdur. Benim hobihanem bu şekilde çalışıyor ve şuanda elimde mümkün olduğunca fazla balık tutmamak 5-10 akvaryumla devam edip karşısında kahvemi yudumlamak istiyorum. Ve inan 1000 liraya aldığın balığı sıkıştığın zaman ya da sınırlarını zorladığın zmaan 300 tl ye verip şükür kurtuldum diyebiliyorsun :)) ,
 
Not: Kimse kendini kandırmasın;  "hobide" kazanç yoktur, sadece günü kurtarmak vardır.
amorphis2014-03-11 13:41:51
hobıhane kurulum gider ve gelirleri
Bende her ikisi de mevcut. digger arkadaşların dediği gibi akı dibini geçiyor. en önemlisi zamanınızın büyük bir kısmı oraya gidiyor. Hep aç gözlü olduğumuz için o da olsn bu da olsun darken bir bakmışsın aklına gelmeyecek türler tankalrda ve hepsinin bakımı ayrı bir dert sonunda da zarar kar düşünmeden ihtiyaç dışı malzemeleri veriyorsunuz yorgunluk da size kalıyor. Amacımsizin şevkinizi kırmak ya da yapılacak işi baltalamak değilk bunlar yaşanmış tecrübeler ve birçok arkadaşım da bu düşünceye katılacaktır.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.