Discus Hakkında bilgi


DiscusvariÇevrim Dışı

Kayıt: 29/01/2014
Mesaj: 7
DiscusvariÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 29 Ocak 2014 15:45
Merhaba

260 litrelık bir akvaryuma sahibim.henüz balık yok.öncelıkle akvaryumla ilgili çalışma yapmak istiyorum..Sadece discus yetiştirmek istiyorum.cok fazlaca discus almayacağım(daha iyi olur dusuncesindeyım) açıkcası 4 tane farklı cinsden renklerine göre almak istiyorum..Kafamda bazı soru işaretleri var.kum veya çakıl dusunmuyorum akvaryuma.bazı discuslarla ilgili  malzemeler koymak istiyorum yada önerileriniz olursa sevınırım.

Yola yavru, yani ufak discuslarla mı başlamalıyım.Yoksa yumurta dokmeye hazır discus mu alayım..Farklı cins discuslar birbiryleriye çiftleşip yumurta dökerler mi döksede mantıklı mı? diyelık 2 cift dıscus birbirını buldu yumurta döktu.diğer discuslar yumurtalara zarar verır mı versede diğerleriyle anlaşmama problemı yaşarlar mı? (40 litrelık 2.bir akvaryuma sahibim ilerde işime yarar sanırım) Mutlaka günlük su değiştirmelimıyım bu balıklar ıcın,haftada 2-3 gün yeterli olmaz mı?hobıcıyım bu balıkları eve katacağı görsellik sevımli bulduğum ıcın bakmak istiyorum..
özür diliyorum cok soru sordum ama ciddi bir şekılde öğrenmek istiyorum.sağlıklı bir şekılde bakmak istiyorum..evet bazı makaleler okudum bu konu ile ilgili fakat benım ıcın burdakı arkadaşlar olsun ilgilenen arkadaşlar olsun fikri bana daha anlaşılabilir samimi geleceği için burdan öğrenmek istiyorum..daha ekstra bilgilerinizden de yararlanabilirim yönlendirmede yapabilirsınız :) teşekkurler.
Discusvari2014-01-29 15:51:17

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

symbol_11Çevrim Dışı

Kayıt: 12/11/2012
İl: Istanbul
Mesaj: 30
symbol_11Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 03 Şubat 2014 21:45
Bol bol canlı bitki ve kütük kullanın diyeceğim ama kum kullanmıyacağım demişşsin. iyi bir dekor kumdan geçer bence... birde discus zor balıktır iyi düşünüp iyi karar verin derim


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

-doctore-Çevrim Dışı

Kıdemli Akvarist
[C]2,1,131352[/C]
Kayıt: 29/06/2012
İl: Samsun
Mesaj: 2142
-doctore-Çevrim Dışı
Kıdemli Akvarist
Gönderim Zamanı: 03 Şubat 2014 22:05
Hayırlı olsun kararınız. Bütçeniz uygun ise tabi ki mümkün olduğunca büyük discus alın. Bu bütün bakım koşullarını değiştirecektir. 
Yavru (satış boyu, 4-5cm ) alırsanız günlük su değişimleri, kaliteli yem ve mamayla büyütmeniz gerekecek. Büyük alırsanız su değişimini haftada 1-2 olarak yapabilirsiniz. 
Küçük alırsanız kayıp-yanık durumları olabileceği için sayıyı fazla tutmakta fayda var. Sonradan eklerim mantığı pek hoş sonuçlar doğurmayabilir. Ayrıca tabi büyümeleri sabır ve zaman gerektiriyor.
Büyük alırsanız daha sağlam ve koşulları tolere edebilme kapasiteleri olur. Tabi yine de dikkat ister. Fakat kumlu,dekorlu güzel bir tankta görselliklerinden yararlanarak izleyebilirsiniz. Farklı türler eş tutar sıkıntı olmaz. Fakat eş tutanı ayırmalısınız. Yumurta ve yavru olayı farklı su koşulları ve tecrübe ister.
Çok tecrübeli arkadaşlar da fikir verecektir. Ana hatlarıyla böyle, seçim sizin.
Yineliyorum, bütçe uygunsa kesinlikle büyük almanızı tavsiye ederim.
-doctore-2014-02-03 22:07:15

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir