Discus için geri sayım başladı


mussa_yagmurÇevrim Dışı

Kayıt: 16/04/2013
İl: Konya
Mesaj: 339
mussa_yagmurÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 28 Haziran 2013 21:07
Evet arkadaşlar discus için geri sayım başladı bugün günlük değiştireceğim suyumu dinlendirmek için yaptırmış olduğum özel akvaryumumu (60x60hx40 buhar sürgüsü yok içine de bir pipo atacağım 24 saat içinde klordan arındırmış olacağız) aldım getirdim. Pazar günü de yunuslarımı çıkartıyorum. Sırada akvaryumun suyunu hazırlamak kaldı aslına bakarsak yunusların şuan ki suyu sağlıklı diye düşünüyordum ama bir kaç hesaplama yaptıktan sonra dış filtredeki karbonun süresi baya geçmiş o yüzden karbon u çıkartıp suyu tekrar baştan hazırlayacağım.
Discusun suyunu hazırlamada ve dış filtre hazırlığında yardımcı olursanız çok memnun olurum.

Ben bu işe sıfırdan başladım gerçekten discus hakkında tek bilgim zor bir balık olmasıydı ama sizler sayenizde her gün bir şeyler daha öğrenmekteyim.
Buralara gelmemden dolayı yardımlarına çok teşekkür ettiğim akvaryum form üyeleri ve CoşkunKaya, M.Tuna, Unotim123, Bugracagatay, Syprinus, İahmetgunay, Suskunsair, Tolgakırcalı, Discusclup, Experfaruk, Omerdaing, Ervinpaşa ve ismini sayamadıklarım hepinize minnet borçluyum sayenizde gerçekten çok bilgi aldım hepinize kucak dolusu teşekkürlerimi sunuyorum.



Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

iahmetgunayÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 29/10/2009
İl: Izmir
Mesaj: 325
iahmetgunayÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 28 Haziran 2013 21:40
Merhabalar,
Önceki akvaryumunuzdaki kültürden tamamen vazgeçmeyin bence.Filtre medyalarınızın temizliğini yapın,karbonu yenileyin,yunuslarınızı çıkardıktan sonra da 80% civarında bir su değişimi yapıp akvaryumu çalıştırmaya devam edin filtrenizi.discuslarınızı eklemeden önce dinlendirdiğiniz su kadar bir su değişimi yapmanız yeterli olacaktır.Ayrıca discuslarınızı koyacağınız tanka bir pipo filtre eklemenizi su değişimleri,filtre temizliği gibi durumlarda yedek bakteri kültürü olmasını sağlayacacağından tavsiye ederim.
Şimdiden kolay gelsin;
Saygılar...

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Tolga KabaşÇevrim Dışı

Kayıt: 05/05/2012
İl: Ankara
Mesaj: 269
Tolga KabaşÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 28 Haziran 2013 22:32
Öncelikle hayırlı olsun demek istiyorum ve yorumun için teşekkür ederim kendi adıma Musa :)

Discus zor bir balık değil aslında,sadece kendine göre istekleri olan bir tür,bu koşullar sağlanırsa biraz ilgi ile çok keyif alacağınızdan süpem yok,bir kaç detay hakkında düzeltme ve ekleme yapmak istiyorum.

Suyu dinlendirmek ve hazırlamak en önemli detaylardan biri elbette ancak su hazırlanırken bence sıfır kültürle veya balıkların tankından alınan su ile kültür oluşturmak daha iyi olacaktır,hazır bakteri kültürü kullanılacaksa balıkları hemen ekleyebilirsin ama tabiki r/o veya aquatan kullanımı ile istemediğimiz ağır metalleri veya klordan arınmış ise..
Ben bu sorunu aşmak için r/o olmadığı hobiye başladığım ilk zamanlar hazır su kullanmıştı,nestle yada erikli ama kabul etmek lazım 300 lt için biraz maliyetli olmuştu :)
Balıkları alacağınız akvaryumdan su eklemesi ile ortam oluşması sağlanacak ise bu süre tank büyüklüğüne bağlı olarak 2 haftayı geçebilir.Bu arada tankta kullanılan pipo filtre olduğundan sürekli o2 girişinden ph yükselecektir buda istemediğimiz bir durum.

Dış filtre içinse ben kendi tanklarımda şimdiye kadar karbon kullanmadım,tercih etmiyorum bunun yerine zeolitten çok daha iyi sonuç aldım,dış filtre kullandığım sıra ise en alttan itibaren sera sporax,bioball,zeolit ve elyaf şeklinde oldu.

Balık şeçimi ve sayısına da değinmek istiyorum,balıkları özellikle aynı yerden ve balık başına en az 40 lt düşecek şekilde minimum 5 adet almak gerekiyor,discus sürü balığı bunu unutmamalı,alacağın balıklar ise en az 6-7 cm olursa daha rahat olur senin için bu boy balık kendini kurtarmış diyebiliriz :)
Ayrıca balığın şekil ve renk sorunu olmamasına dikkat edilirse daha sağlıklı balık şeçilmiş olacaktır.

Işıklandırma içinse malawilerde ki gibi çok aydınlık olmazsa adaptasyon süreleri daha kısa olur,bilindiği gibi bu balık doğada hafif bulanık,loş bir ortamda yaşıyor.

Ve zamin kesinlikle beyaz yada açık renk olmalı bunu sağlamak için akvaryum tabanına dışından beyaz folyo yada strafor kullanabilirsin,başlangıçta kum önermiyorum cama cam olmalıtank ve mangrow kullanımı hem dekor açısından hemde suyu yumşatma açısından faydalı olacaktır.

En önemli konulardan biri de sabır :) Akvaryumun ve suyun hazır olmadan balıkları eklememeni önermek istiyorum ve balıkları alırken yanından mutlaka discustan anlayan birinin olması çok yardımcı olacaktır.

Nacizane,tecrubelerimden birşeyler paylaşmak  istedim umarım yardımcı olur,tekrar hayırlı olsun kurulumun :)

Sağlıklı bol yavrulu günler.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ervinpasaÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 18/02/2012
İl: Bursa
Mesaj: 514
ervinpasaÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 29 Haziran 2013 00:04
Musa kardeşim hayırlı olsun senide aramızda görmekten memnuniyet duyuyorum.
Tolga arkadaşımız hemen hemen ihtiyacın olan tüm bilgileri yazmış. Ben de ekleme ve yenileme yapayım.
Öncelikle kuracağın tankının ölçüsünü, kumlumu kumsuzmu olduğunu yazmamışsın yada ben  göremedim ama herşeyden önce sabırlı olman gerekiyor. Heycanına yenik düşersen üzülürsün sonra.
Tankını tamamen boşalt ve permasolle yıka. Cama cam olarak başlamanı tavsiye ederim. Filtre malzemelerini yapabiliyorsan yenile. Karbon yerine zeolit al.
Balıkları alcağın kişi hobici olmasını tavsiye ederim. Bu hobiciden hangi balıkları seçtiysen tek seferde ve en az 6 lı grup olarak al balıklarını. Alacağın balıkları almadan tanktan su alarak ışılama yap kendi tankına ve en az 5 gün hazır olarak boş çalıştır.  Başka sormak istediğin olursa memnuniyetle elimizden geldiğince yardımcı olmaya çalışırız kardeşim.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

mussa_yagmurÇevrim Dışı

Kayıt: 16/04/2013
İl: Konya
Mesaj: 339
mussa_yagmurÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 29 Haziran 2013 02:03
Arkadaşlar discusları koyacağım akvaryum; 100x50hx40 200 litre, çok geldim gittim ikilemde kaldım ama kararımı verdim discusları yavru alacağım için cama cam yapmaya karar verdim iyi bir büyüme gösterirsem 8 ay sonra kumlu bir akvaryuma geçiş yapacağım, akvaryumda pipo bulundurmamayı düşünüyorum görsellik açısından kötü olduğu için akvaryuma sadece bir adet ufak hava taşı + şelaleli dış filtre (tabi pipo şart ve çok önemliyse karar değiştirebilirim), alacağım discuslar dediğim gibi yavru 4-6 cm aralığında olacak ve sayıda karar veremedim coşkun abi ile de görüştük ama benim düşüncem ileride 3-4 tanesi kavruk kalırsa diye korkum var o yüzden alınması gereken max sayıyı bir anda alacağım part part eklemeyi istemiyorum, ışık konusunda önceki bitki akvaryumumdan kalma 3 adet t5im var akvaryumu olduğundan fazla net gösteriyor görsellik olarak harika ama fazla derseniz illaki bir tanesini iptal ederim, dış filtre konusunda karbonu çıkartmayı düşünüyorum sizin dedikleriniz malzemeleri aklımda tutacağım ve büyük ihtimal alırım.

Ahmet abi; yedek bakteri kültüründen bahsetmişsiniz ben özel yeni yaptırdığım akvaryuma bir adet pipo koymamın amacı, buhar sürgüsüde olmayacağı için pipo sayesinde kloru atmaktı o akvaryumun suyunu günlük yenileyeceğim için bakteriyi nasıl tutabilirim bir de balık olmadan bakteriler ölür diye biliyordum biraz aydınlatırsanız sevinirim.

Tolga abi; suyun hazırlanışı ile ilgili bir kaç püf noktası vermişsiniz ama hangisini seçeceğim kafam karıştı :) size sadece şunu söyleyeyim ona göre yolumuzu çizelim. Şuan ki akvaryumdan kesin olarak çıkartacaklarım (yunuslar-iç filtre-kum-karbon). Işıklandırma da yukarıda bahsettiğim gibi ama ben bu işe başlarken o kadar masraf yapıyorum her şey benim için kafasıyla girmiştim okuduğum ve öğrendiğim bilgiler dahilinde şuan zihniyetim değişti her şey Discuslarım için o yüzden hangisi ise onu yapmaya hazırım ışık fazla derseniz değiştiririm. Zemin konusuna gelirsek evet kum koymayacağım için direk akvaryumun altındaki yarım yarım olan pembe strafor gözükecek o yüzden pembe gözükmesin diye ben mavi el işi kağıdı gibi bir şey alıp zemini biraz kapatmaya çalışacaktım şu dalgalı akvaryum arka fonları var ya ondan alıp kessem güzel gözükür mü ve etkili olur mu? Tek renk mi yapıyım? Mangrow u bende düşünüyorum birazcıkda benim için olsun :) görsel olsun diye ama ne kadar alacağıma karar veremedim fazla olmasından korkuyorum o konu hakkında biraz bilgi verebilir misiniz? Mesela hakan beyin akvaryumu gibi olabilir mi yukardan dal şeklinde iniyordu o çoklukta olabilir mi? Sabrım tükenmeye başladı çünkü balıklarımı çok istemeye başladım ama sabrediyorum tabi ki sizler ne zaman tamam dır musacım evimiz hazır discusları misafir edebiliriz derseniz alıp getireceğim. Yanıma discusdan anlayan birini arıyorum henüz bulamadım ama arayış içindeyim.

Ervin abi;  permasolle yıka demişsiniz bu ne oluyor abi nerden nasıl temin edebilirim ve ne işimize yarayacaktır. Evet filtre malzemelerini yenileyeceğim bende karbonu çıkartmayı düşünüyorum. Aşılama derken alacağım balıklar kişiye İstanbul'dan gelecekler ben o kişide 1-2 hafta tuttuktan sonra alıp evime getireceğim aşıla derken bakterilerini mi alıyım yoksa direk suyundan bir miktar alıp akvaryumuma mı katıyım. 

Ayrı ayrı yazmayı daha makbül gördüm tabi hepsini okumanızı isterim. Ayrı ayrı hepinize teşekkürlerimi sunuyorum zaman ayırdığınız için çok sağolun.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ervinpasaÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 18/02/2012
İl: Bursa
Mesaj: 514
ervinpasaÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 29 Haziran 2013 02:24
Aşılamayı balıkları yakın bir yerden alıcaksan diye yazdım bu durumda gerek yok. Permasol çok kuvvetli bir dezenfektandır. Eczanelerde satılır. Tankta kalan patojenleri yok etmen için gerekli. Tankını ve filtreni kurunca suya sera nitrevec bakteri kültürü dök ölçüsünce. 2-3 gün sonrada tanka 5-10 tane neon at ki balıklar gelinceye kadar döngü otursun. Alıcağın balıklar küçük olduğu için 10 lu grup olarak alman senin avantajına olucaktır. Ve şunu unutmaki 5 tlye aldığın bir discusada 50 tlye aldığın bir yavru discusada aynı emeği, vakti ve masrafı harcayacağın için başta kaliteli damızlıkların yavrularını al ki sonra üzülme. 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

iahmetgunayÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 29/10/2009
İl: Izmir
Mesaj: 325
iahmetgunayÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 29 Haziran 2013 02:29
Merhaba,
Pipo filtreyi ana tanka koymaktan bahsetmiştim ben yedek kültür olması açısından.Görsel olarak çok birşey kaybettirmez büyük ihtimalle ama büyük oranlarda su değişimi yapacağınız ve kum kullanmayacağınızı düşünürsek bakteriler nispeten daha az tutunacak yer bulacak,filtre temizliği gibi durumlarda da bir kısmının kaybedilebileceğinden dolayı yedekte çalışan bir sistemin varlığı biraz sigorta gibi düşünülebilir.
Daha önce de söylediğim gibi,hiçbirşey için sakın acele etmeyin."1 gün erken olsun."un sonrasında çok üzülür,soğursunuz ve inanın bana çok şey kaçırırsınız.
Birkaç tane elma salyangozu ekleyebilirsiniz temizlik ekibi olarak.
Balık adedini 6'nın altında tutmayın.Bahsettiğiniz boylar için 8 adet ideal bence.Sonradan ekleme şansınız kesinlikle yok,aksi halde bir gecede hepsini kaybetme riskiniz yüksek.
Tabanı mümkün olduğu kadar açık renk tutun.Koyu renklerin pigmentasyona sebep olması gibi bir durum var maalesef.Işıklandırmanız yeterli bence,dilerseniz deneme-yanılma yolu ile tek tek yakın floresanları.Yeterli gördüğünüz kadarını kullanın.
Yati,Mangrow,Red Moore köklerinden dilediğiniz kadar kullanabilirsiniz.Dekorasyonda sadece çok fazla saklanma alanı oluşmamasına dikkat edin.
Bu aşamada permasol ya da farklı bir ilaca ihtiyacınız olduğunu düşünmüyorum.
Saygılar...
iahmetgunay2013-06-29 02:30:39

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Deep83Çevrim Dışı

Kayıt: 01/01/2009
İl: Bursa
Mesaj: 205
Deep83Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 29 Haziran 2013 05:38
Ervin beye katılıyorum , yunusları tanktan çıkardıktan sonra permosol ile tankı dezenfekte edip sıfırdan kurulum çok daha mantıklı olucaktır . Yunuslar ile discusların olası parazit ve mikroplara göstericekleri tepki farklı olucaktır , o yüzden riske girmektense , suyun oturmasını beklemek çok daha mantıklı bir seçenek.
 
Büyütme ve boylandırma tanklarında su kalitesi görsellik ve dekarasyondan çok daha önemli olucağından pipo filitreye takılmamalısınız ve tankınızda bence mutlaka bulundurmalısınız. Yumuşak sudan ziyade balıklarınızı sabit su değerlerinde bol o2 li ortamda büyütmeye bakın , pipo filitrede o2 ve bakteri oluşumunda size avantaş sağlıcacaktır.
 
Dış filitreniz zeolit , sporaxs ve biyolojik süngerden oluşturmanız yeterli ,ne kadar çok bakteri yerleşicek yüzey olursa o kadar iyi. Balık sayısına ve boyuna gelirsek bence 8-10 cm civarı 6 adet balık temin ederseniz , tecrübe kazanana kadar sizi çok daha az üzeceklerdir. 4-5 cm balıklar bence ilk discus tecrübesi için oldukça hassas ve narin durumda oluyorlar.
 
Umarım her şey gönlünüzce olur. Sağlıklı balık ve hobiler.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

mussa_yagmurÇevrim Dışı

Kayıt: 16/04/2013
İl: Konya
Mesaj: 339
mussa_yagmurÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 29 Haziran 2013 10:01
Ervin abi söylediğiniz ilaç mantıklı ama kullanımı hakkında fazla bir bilgim yok kullanımı hakkında bilgi verirseniz neden olmasın mantıklı tabi. Evet neon almayı düşünüyorum.

Ahmet abi 2 çeşit pipo var biri tabana yapıştırılan geniş biride yan veya arka cama yapıştırılan ciğer şeklinde siyah olan pipo mu kullanayım? Eğer fark etmez derseniz siyah çok belli olmadığı için siyahı alabilirim. Elma salyangozu disk ile yaşarsa çok iyi olur bende cüce vatozu sizlere soracaktım olur mu diye. Eğer bir gecede hepsini kaybedersem bir daha bakamam abi maddiyat anlamında değil daha hazır olmadığımdan öyle bir şeyden çok üzülürüm inşallah toplu şekilde bir katliam olmaz.

Salih abi bu konu önceki zamanlarda geçti ama kimse 10cm ve üstünü tavsiye etmedi o yüzden 5.6 cm aralığında düşünüyorum. Pipo mantıklı geliyor hocam konuşmalara göre pazara kadar neticelendirelim.



Bir de arkadaşlar mama yapacağım ama ne zaman yapıp hazır hale getiriyim bilemedim. Şuan nereden baksak 10.15 gün sonra diskleri atacağım diyorum ki mamayı yapıp derin dondurucuda muhafaza etsem ne dersiniz. Ne zaman hazırlayayım.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Tolga KabaşÇevrim Dışı

Kayıt: 05/05/2012
İl: Ankara
Mesaj: 269
Tolga KabaşÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 29 Haziran 2013 14:14
Taban konusunda beyaz yada kırık beyaz harici renk kullanımını önermiyorum balık pigmentli kan taşıyorsa diğer renklerin kullanımı pigment atmasına neden olurve balık pigmenti rahat olmadığından stres yüzünden yapar,kaliteli balık durumu kesinlikle çok önemli piyasada aynı boy için 20 liraya da balık var 80 lirayada...Sonradan üzülmemek için bu cidden önemli.Yerli yada ithal olması önemli değil bence başlangıçta sadece sağlıklı olsun,kaliteli olsun ve tüm balıklar aynı yerden alısın yeterli...

Su hazırlama konusun da farklı alternatifler vermemin nedeni sana en uygun geleni seçmen içindi,benim kendi yöntemim r/o olmadan önce en pratik olarak,direk çeşme suyunu tanka doldururdum sonra gerekli kadar sera aquatan ile suyu düzenleyip,sera nitrivec ile bakteri kültürünü aşılayıp 2 gün dış filtreyi çalıştırırdım,az yem atıp (neon veya rasbora da ekleyebilirsin) sonra balıkları ilave ederim.Ben pipo filteyi r/o kullandığım zaman haricinde kullanmıyorum.Suya sürekli o2 verip bu yüzden ph yükseltir.
Damacana kullanmamın nedeni ph,ph ölçemediğin durumlarda damacana üstündeki değerlerin belli olması su değerleri hakkında fikir sahibi olmanı sağlar  ve ağır metaller içermemesi yüzünden aquatan kullanmaya gerek kalmaz...

Kök olayına gelince,bence çok kök kullanılmamalı su hacmini düşürmemek için tank zaten 200 lt,yavrular büyüdüğünde bu tankı kullanmayacağın için şimdilik göze hitap ettiği gibi kalsın çok fazla tasarım ile uğraşma,bu tasarımı yeni geçtiğin tankta yaparsın bu arada zaten balıkların büyümüş ve kendini kurtarmış olur ;)

Diğer detaylarda da herkes gerekeni yazmış yalnız permasol cok zehirli bir preparat,tankta kalıntısı kalmaması gerek buna dikkat edersen kullanımı sonucunda tank komple nerdeyse steril edilmiş gibi olur.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

mussa_yagmurÇevrim Dışı

Kayıt: 16/04/2013
İl: Konya
Mesaj: 339
mussa_yagmurÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 29 Haziran 2013 21:10
Tolga abicim tamam beyaz yapalım hani ben açık mavi filan yaparız diye düşünmüştüm ama sorun değil beyaz yaparım peki pigment konusunu birazcık açabilir misiniz? Peki arka fon önemli değil demi zemini dediğiniz gibi beyaz yapacağım arka fon? r/o dediğiniz ne oluyor? İnşallah ya usta büyük akvaryuma bi atıyım şöyle bir avucumu kaplasın daha ne isterim yavru vermezse vermesin :) öldürmeyeyim şuan tek amacım o benim için.
Evet arkadaşlar bugün fan sistemimi aldım geldim sıcak yaz aylarında ısımızı sabit tutmak için. Montajı bu hafta içi yapılacaktır.



Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Tolga KabaşÇevrim Dışı

Kayıt: 05/05/2012
İl: Ankara
Mesaj: 269
Tolga KabaşÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 29 Haziran 2013 22:53
R/O yani reverse osmosis su filtre sistemi ile elde edilen su kullanımını kastetmiştim bu sistem  discusta yada diğer türlerde için ideal su şartlarını sağlamak kullanılır ph,ms değerleri gibi ayrıca ağır metalleride süzdüğü için dinlendirmeye gerek kalmaz,pigment olayıda balık üzerinde siyah çil gibi leke oluşumlarıdır.Bu balığın kanında olabileceği gibi stres yada adaptasyon sorunları yüzünden de olabilir.Taban açık renk olduktan sonra arka fon sana kalmış dekorasyona uygun arka fonlar kullanabilirsin ben balığın rengini gösterdiği için mavi,siyah yada mat beyaz tercih ediyorum bu tamamen sana kalmış yani,desenli fonlarda kullanabilirsin örnekleri çok aslından google dan aratırsan çok fazla çıkacaktır :) syprinus2013-06-29 22:53:51

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

suskunsairÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 02/02/2013
İl: Ankara
Mesaj: 242
suskunsairÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 30 Haziran 2013 13:10
Merhabalar kardeşim yeni fırsat buldum kusura bakma. Öncelikle arkadaşlarım fazlasıyla bilgi vermişler sanırım biraz kafan karışmış. Bilgi veren arkadaşlarıma katılmakla birlikte aflarına sığınarak özetlemek isterim. 200 litre kurulum yapacaksın öncelikle o tankı komple boşalt. Permasol yerine boşalan akvaryumu bolca kaya tuzu ile yıka ve kurula 1 gün boş kalsın. Aynı şekilde dış filtrenide dediğim şekilde yıka hatta imkanın varsa elyafları sıfırla. Sonrasında akvaryumunu çeşme suyu ile doldur. Suya Microbe-lift Aquatic stress relief yada sera aquatan ekle gerekli dozlar kullanım şeklinde yazar. Bu katkılar maksimum suyunu 24 saat içerisinde klor kloraminden arındıracaktır. Sonrasında yani 24 saat sonra suyuna Hagen nutrafin cycle yada sera nitrivitec ekle bu katkının bir kısmınıda dış filtrene ekle ve dış filtreni çalıştır. 24 saat sonra balıklarını çekinmeden ekleyebilirsin. Tabi aldığın balıklara aşılama yaparak yani tankının suyundan balıklara azar azar ekleyerek yarım saat yeni sularına alıştırman. Son olarak balıkları kepçe ile alıp yeni tanka eklemen ve geldikleri sudan kullanmaman faydalı olacaktır. R.o suyuna gelince ozmoz arıtma suyunu sadece yumurta çatlatmakta anaçlarda kullanıyoruz. Yavrular için ve normal besleme için bu cihaza gerek yoktur hatta kullanmak olumsuz etki yaratır. Normal besleme ve büyütmede bu cihazın sadece ilk üç kartuşunu yani blok karbon ve sediment filtre kısmını kullanıyoruz. Sudaki klor kloramin ve ağır partiküller arınıyor su sertliğinde oynama yapmıyor. Yavru boylandırmada büyütmede 300 ms -500 ms civarında su tercih ediliyor. O nedenle bu düşünceye hiç girmene gerek yok. Dinlendirdiğin çeşme suyun yeterli olacaktır. Özellikle microbe-lift aquatic stress relief temin edersen bu ürün inanılmaz bir şey. Sıfırdan 6 saatte tank kurdurabiliyor(üçlü kartuş suyu ile). Ayrıca bu katkıyı sürekli kullanıyorum yeni balık aldığımda tanka eklediğimde balıkta sıfır stres, tanka giriyor ve yem yiyor 15 dk içerisinde. Tekrardan hayırlı olsun aramıza hoşgeldin.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

mussa_yagmurÇevrim Dışı

Kayıt: 16/04/2013
İl: Konya
Mesaj: 339
mussa_yagmurÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 30 Haziran 2013 15:05
Arkadaşlar hepinize çok teşekkür ederim kurulum öncesi yapılması gereken çoğu şeyi öğrendim bugün akvaryumu boşaltıyorum kumu çıkartıp güzel bir yıkıma yaptıktan sonra 1 gün dinlendirmeye bırakıyorum yarın akşam tekrar bir durulama yaptıktan sonra suyumu doldurup ilerleme devam edecek.

Sizlere kurulum öncesi tek bir şey sormak istiyorum. Sera aquatan veya sera nitrivetec yani klor ve bakteri ilaçlarını kullanırken ikisinide peş peşe mi kullanayım yoksa arasında ne kadar zaman farkı bırakayım bir de bu ilaçlar kullanılırken dış filtre kapalı mı olacak?

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir