ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
iahmetgunay
Kullanıcı Grubu:
Forum Özel Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
6
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
29 Ekim 2009 00:32
Son Ziyaret:
07 Haziran 2023 11:49
Toplam Mesaj:
325 [0.06 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
İ. Ahmet Günay
Doğum Tarihi:
01 Temmuz 1980
Yaş:
43
İl:
Izmir
Meslek:
Arkeolog
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

SON 10 MESAJI

UARU ve Diğerleri
Merhaba,
Videoyu hayranlıkla ve büyük zevkle izledim.Hayallerimi gerçekleştirdiğin,nezaketin ve canlılara bu kadar iyi bakıp özen gösterdiğin için tekrar teşekkür etmek istedim.Nice sağlıklı kolonilerin olsun inşallah.
Saygılar...
Discus beslemek istiyorum
[QUOTE=Kuttay]Teşekkürler Ahmet Bey. Tavsiyenize uyup tabanı açık renk kum ve sonrasında bitki kumuyla yükselteceğim. Peki kumu ve bitikiyi hazırladıktan sonra discusları akvaryuma alıştırmak ile ilgili tavsiyeniz var mıdır?[/QUOTE]

Tekrar merhaba,
Alıştırma süreci dediğimiz şey aslında diğer canlılara da uyguladığımızdan çok farklı değil.Geldikleri akvaryumla suyunuzu yakın sıcaklıklara alın öncelikle.Balıklarınızı eklemeden önce poşetlerini önce suyun içine koyarak sıcaklığı dengeleyin,sonrasında damla damla akvaryum suyunuzdan poşetlerine ekleyin poşetin içindeki su kadar en azından.Sonunda da mümkün olduğunca korkutup zedelemeden suyunuza aktarın.Bu işlemler sırasında ışıkların kapalı olması size avantaj sağlayacaktır.Saklanma eğiliminde olmaları muhtemeldir,saklanacak pek bir yer bırakmazsanız bu sorundan da kurtulursunuz.Birkaç gün birşey yemeyebilirler bazen,sorun etmeyin.1-2 gün ışıkları açmamanızı tavsiye ederim bu durumda da.
En önemlisi,balıklarınızı tek bir yerden,tek seferde alın ve tek seferde ekleyin.Farklı kaynaklardan balık alarak ekleme yapmayın.Bunlara dikkat ettiğiniz sürece,biraz araştırmayla ne kadar dayanıklı ve keyifli bir tür olduğunu göreceksiniz.
Saygılar...
Discus beslemek istiyorum
Merhaba,
Üretim düşünmüyorum demişsiniz,pH'a kesinlikle takılmayın,yokmuş gibi davranın.Sadece alacağınız balıkları suyunuza alıştırma sürecine dikkat edin yeter.
Siyah taban pigmentasyon sorununu getirecektir muhtemelen.Açık bir tonla bir kat kum daha sermek isteyebilirsiniz.Ya da siyahın üzerine bitki kumu onun üzerine daha açık bir tonda kumla bunu çözebilirsiniz.Tabii tabanla oynadığınız için bakteri kültürünüzde bir değişim olacaktır,bunun için de tabanı ve bitkilendirmeyi hallettikten sonra suyunuzun oturmasını bekleyip balıklarınızı daha sonra almanızı tavsiye ederim.
Su üstü bitkileri suyunuzun daha temiz kalmasına yardımcı olacaktır,bunu da düşünmenizde fayda var.
Alırken dikkat etmeniz gerekenler hemen hemen her türde olduğu gibi.Forumda konu ile ilgili birçok makale ve başlık var,incelemenizi öneririm.
Saygılar...
Tetratec Akvaryum Isıtıcı HT 300 watt
Merhaba,
Çok uçuk fiyat farkı yoksa Jaeger alın,kalibrasyonunu yapar ömür boyu kullanırsınız.Tetra'da kalibrasyon gibi bir sorun yoktur,o da sorunsuz çalışır.Her ikisini de kullanmış biri olarak aralarında Tetra'nın yeşil boyasının kimi balıklarınızca kazınarak yenmesi dışında bir fark yok.İkisinin de gücü aynıdır,birinin yettiğine diğeri yetmez gibi bir durum matematiksel olarak pek mümkün değil zannımca.
Saygılar...
çöpçüüü
Merhaba,
Çöpçü türlerinin klasik hareketleridir bunlar,endişelenmeyin.Sadece akvaryumunuzu kapaksız bırakmayın,suya değil yere düşebilirler.
Saygılar...
Yine tür degisikligi tavsiye bekliyorum
Merhaba,
Başlıktaki "Yine"ye istinaden şunu tavsiye etmek isterim:Anladığım kadarıyla net bir tercihiniz yok ve tür konusunda kafanız karışık.Size tavsiyem böyle güzel bir hacimde öncelikle size en cazip gelen türü belirleyin,en zevk alacağınız tür sizi en mutlu edecek olandır.Amerikanlar da,Tropheuslar da gayet neşeli ve izleme keyfi yüksek türlerdir.Bu iki türü inceleyip bir cins üzerinde yoğunlaşabilirsiniz.
Saygılar...
Discusa Başlamak
Merhaba,
Çeşme suyuna alıştırdığını söylüyorsa Faik Bey,bir problem olmaz,ancak İzmir'in çeşme suyuna da güvenilmez.Ben de direkt olarak çeşme suyu kullanıyordum yıllardır.birkaç sefer yoğun klor kokusunu hissettim ve telafi edene kadar çok uğraştım açıkçası.
Tetralarla sorun yaşamazsınız,merak etmeyin.
Bu tür bana kalırsa kendini kurtardıktan sonra su değişiminden çok yoğun gözlem ve dikkat istiyor.Su değişimi daha ikincil birşey eğer 15+ cm balıklarım olsun gibi bir takıntınız yoksa.
Zaman ayırabileceğinize,lisans eğitiminizde yanınızda olacaklarına inanıyorsanız başlayın.Şehir dışında okumak gibi bir düşünceniz varsa hiç bulaşmayın,arkadaşın da dediği gibi discuslar bir yere kaçmıyor.Eğitiminizi tamamladıktan sonra çok daha rahat ve kaliteli bir tankla çok daha kaliteli ve sağlıklı balıklarla daha yüksek seviyede yaşarsınız discus zevkini.
Saygılar...
Aktif Karbon.
[QUOTE=emrullah2580]Zeolit ne işe yarıyor acaba.

[/QUOTE]

Merhaba Emrullah Bey
Arama yaparak birçok sorunuza daha kolay,çabuk ve güvenilir cevaplar bulabilirsiniz.
Zeolit için örneğin,aşağıda linkini paylaşacağım başlık size yardımcı olacaktır.
Saygılar...

Çağdaş ÖZDOĞAN2014-03-01 23:01:50
Uaru, Hole in the Head mi?
Tekrar merhaba,
Özgür Bey,ben de ilk gördüğümde oldukça telaşlanmış ve sizinle aynı şeyleri düşünmüştüm.Oldukça panik yapmış,bulduğum her yılana sarılma noktasına gelmiştim,ta ki birkaç akvaryumcuda aynı durumda balıklar görene kadar."Bu kadar yaygın bir hastalık mı bu?" diye araştırmaya başladım böylece ve aslında oldukça az görülen,ekstrem bir hastalık olduğunu gördüm.
Deliklere gelince,tam fonksiyonları hakkında çok kesin bir bilgim yok.Yanlış hatırlamıyorsam birkaç yabancı forumda piton tüplerine benzer bir işlevi olduğu yazıyordu.Kaynak verebilmem maalesef mümkün değil.
Şu linkler belki biraz içinizi rahatlatmaya yarayabilir diye düşünüyorum.Gördüğünüz üzere gayet sağlıklı canlılar:

http://animalstown.com/animals/d/discus/wallpapers/discus-wallpaper-4.jpg

http://thumbs.dreamstime.com/z/discus-fish-2866088.jpg

http://www.discus.gen.tr/wp-content/uploads/2013/08/Galaxy-Turkuaz-Cobalt-Blue-Discus_1.jpg

Saygılar...
 
İzmir Amerikan Cichlid Besleyenler
Merhaba,
Uaru akvaryumumun filtre hatasıyla çökmesinden sonra oldukça canlı kaybı yaşadım.
Şu an discus besliyorum sadece chiclid olarak.
Saygılar...

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.