Discus Kararma Ve Hareketsizlik (çözüldü)


CihanSRGÇevrim Dışı

Kayıt: 26/09/2016
İl: Istanbul
Mesaj: 286
CihanSRGÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 04 Nisan 2017 10:31
[QUOTE=BozkurtGokturk]

[B]Discuslarınızı nereden aldığınız, ne tür su değerlerine alışkın olduklarını bilmeniz gerekir ve dinlenmiş çeşme suyu ya da damacan sularının ortalama pH derecesi 8 civarındadır. Öncelikle ilk müdahale olarak bir adet Flagyl tableti bir bardak suda eritip akvaryuma dökün. Ertesi gün tarçın uygulaması yapın. Tarçın uygulamasını gün aşırı şekilde 3-4 gün ve gerekirse 1 hafta sürdürün. Gelişmelere göre tekrar farklı uygulamalar önerilebilir.
Bu arada discus tankında tuz kesinlikle kullanmayın. Çok güçlü mineral yapısıyla iletkenlik değerlerini patlatacak, aynı zamanda pH yükselmesine de sebep olur. Ayrıca discusların mukozasını da yakar. Permasol tablet ise dezenfektandır ve tüm bakteri popülasyonunu sıfırlar. Yani çok daha büyük problemleri ve hatta kayıplara sebep olabilecek şeyleri ellerinizle yapmış olursunuz. Permasol gibi ilaçlar özellikşe discus tanklarında ölümcül hastalıklar görülmeden kullanılmaması gereken şeylerdir.
Dediğim gibi;
Siz önce Flagyl tablet uygulayın ertesi gün de tarçın uygulaması yapın ve uygulamayı takriben 1 hafta sürdürün. Gelişmelere göre sonrasında farklı uygulamalar tavsiye edebiliriz.[/B][/QUOTE] Tarçın uygulamasini detaylı anlatırsanız sevinirim bilgiler için teşekkürler defterime not ettim [:iyi:][:geek:]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

BozkurtGokturkÇevrim Dışı

Kayıt: 28/09/2016
İl: Antalya
Mesaj: 187
BozkurtGokturkÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 04 Nisan 2017 11:57
[QUOTE=CihanSRG] Tarçın uygulamasini detaylı anlatırsanız sevinirim bilgiler için teşekkürler defterime not ettim [:iyi:][:geek:][/QUOTE]

[B][K]Tarçın’ın Akvaryum Balıkları Üzerindeki Etkileri ve Kullanımı[/K]
Çok sayıda bilimsel çalışmalar neticesinde, Tarçının insan sağlığına olan sayısız yararları bilimsel olarak tespit edilmiştir. Tarçının, biz insanlar için sağladığı yararları, balıklarımız ve diğer canlılar üzerinde de aynı etkilerle sağladığını göreceksiniz.

[K]Şimdiden söyleyelim;[/K]
Verdiğimiz bilgiler, tamamen bilimsel verilere, şahsi deneyimlerimize ve tavsiyelerimizle kullanan akvarist arkadaşlarımızdan aldığımız olumlu geri dönüşlere dayanmaktadır. Uygulamak ya da uygulamamak sizin kararınız. Ancak; Uygulamak isterseniz bizim vereceğimiz tarifin dışına çıkmayın ve kesinlikle doz aşımı yapmayın. Aksi halde ortaya çıkabilecek kötü sonuçlardan bizi sorumlu tutmayın!

[K]Kemik sağlığı için önemlidir:[/K]
Tarçın, kemiklerin güçlenmesinde önemli rol oynayan kalsiyum içerir. Kalsiyum emiliminin sağlanmasına yardımcı olan manganezi içeren tarçın, kemik oluşumunu destekler ve bağ dokusunu iyileştirir. Bu sayede, anaç balıklarınızın daha sağlıklı, güçlü ve enerjik olmasını sağlar, iskelet ve kas yapısının güçlü olmasını sağlar.

Yavrularınızın sağlıklı gelişimleri için de son derece yararlı olan Tarçın, gelişim sürecini hızlandırır, iskelet ve kas yapısının güçlü olmasını sağladığı, yemlerin hazmedilmesini kolaylaştırır ve yedikleri yemleri enerjiye çevirebilmelerini de sağlar.

Özellikle Lepistes başta olmak üzere canlı doğuranlarda meydana gelen sakat doğumlar, doğum sonrası anaçlarda felç ve bel kırılmalarının da büyük oranda önüne geçer.

[K]Yaşlanma karşıtıdır:[/K]
Tarçın, cilt gençleşmesinde önemli yeri olan yedi farklı antioksidan içerir. Yeni hücre oluşumunu destekleyen antioksidanlar, serbest radikallere karşı savaşarak cildin genç kalmasını sağlar.

Antioksidan özelliği sayesinde, özellikle nitrit ve nitratın yol açtığı zehirlenmelerden çok daha az etkilenmelerini ve daha sağlıklı kalabilmelerini sağlar.

[K]Kasları rahatlatır:[/K]
Tarçının aromatik kokusu ve antienflamatuar (iltihap önleyici) özelliği, kas ağrılarının iyileşmesinde önemli bir görev üstlenir. Tarçın, yaşa bağlı olarak görülen kas ağrılarına iyi gelir.

Tarçını akvaryumlarınızda ilk uyguladığınızda, balıklarınızın şoka girmiş olduklarını düşünebilirsiniz. İlk birkaç saat içinde yüzmelerinin yavaşladığını, sakinleştiklerini ve belki biraz da şaşkınlaştıklarını gözlemleyeceksiniz.

[K]Korkmayın;[/K]
Alışkın olmadıkları bu tat, bu koku ve su değerlerinin, vücutlarında, derilerinde, iç organlarında ve hatta sindirim sistemlerinde meydana getirdiği rahatlamayı ve huzuru özümsemeye çalışıyorlar. Discusların, tarçının etkilerini özümsedikten sonra renklerinin parladığını tecrübe ettik.

Uygulamadan hemen sonra tüm balıklarınızın renklerinin parladığını, bant basmaların yoğunlaştığını, bantların düzelip belirginleştiğini, yeme karşı ilginin arttığını kendi gözlerinizle gözlemleyeceğinizden emin olun.

[K]Hafızayı güçlendirir:[/K]
Tarçının hafızayı kuvvetlendirdiğini biliyor muydunuz? Alzheimer hastalığı üzerinde yapılan bir araştırmada tarçının beyin sağlığı için olumlu etkileri olduğu ortaya çıkarılmış.

[K]Şişkinliği önler:[/K]
Şişkinliğe ve hazımsızlığa neden olan bakteriler ve candida adı verilen bir mantarla savaşan tarçın, şişkinlik problemini ortadan kaldırır.

Şişkinlik ve hazımsızlığa neden olan bakteriler ve bağırsak florasına ciddi zarar veren candida mantarı, balıklarda, özellikle tanganyika ve trop türlerinde sıklıkla görülen Bloat hastalığı ile savaşır, bağırsak florasına zarar veren bakteri ve mantarları, iç parazitleri öldürüp vücuttan atılmasını sağlar.

[K]Mantar enfeksiyonlarını önler:[/K]
Tarçın, ayaklarda oluşan mantar enfeksiyonlarını önler. Tarçın yağını ayağınızdan mantarlar tamamen temizlenene kadar her gece sürün. Doğal bir kür olan tarçın yağı, ayaklarınızın mis gibi kokmasına da yardımcı olacak.

[K]Yüzgeç Erimesini önler, sebep olan bakterileri öldürüp yok eder.[/K]
Yüzgeçlerde, özellikle kuyrukta erime varsa, eriyen yüzgecin ucunda pamuğumsu veya koyu renk bir şerit varsa buna yüzgeç erimesi (İngilizce adı fin rot) denir. Yüzgeç erimesi özellikle stresten olur ve önemli bir sebebin sonucu olarak gelişir.

[K]Beyaz Benek bakterileri ile savaşır, çok kısa sürede bakterilerin ölüp balığınızın derisinden ayrılmalarını sağlar.[/K]
Beyaz benek suda yaşayan bir protozoandır. Protozoa suda yaşayan ve hayvansal özellikler gösteren ve bazen büyük koloniler kurabilen tek hücreli canlılara verilen ortak isimdir. Latince adı Ichthyophthirius multifiliis'tir. İngilizce kaynaklarda kısaca Ich diye tanımlanır.

Bu asalakların çok azının bile tanka bulaşması tüm tankı dezenfekte etmeyi gerektirir. Balığın üzerine tutunarak noktadan balığın kanını emmeye başlar.

[K]Doğal dezenfektan:[/K]
Sağlığa pek çok faydası olan tarçın, aynı zamanda doğal bir dezenfektandır. Antibakteriyel özelliği bulunan tarçın, iç ve dış parazit, beyaz benek ve mantar rahatsızlıkları öncesi uygulanırsa, bu rahatsızlıklara sebep olan patojenler akvaryumunuza ve balıklarınıza yaklaşamaz. Bahsettiğimiz rahatsızlıkların bulunduğu balık veya tanklara uygulandığında ise bahsi geçen patojenleri balıklarınızdan ve akvaryumunuzdan söker atar.

[K]Tarçın, yararlı bakteri popülasyonuna asla zarar vermez; Ana tanklarınızda ve yavru tanklarınızda gönül rahatlığı ile kullanabilirsiniz.[/K]

[K]Tarçının Sağlığa Faydaları:[/K]
Tarçın ağacı kabuğunun sağlığa faydaları ve alternatif tıpta bu kadar yaygın kullanılmasının nedeni içerdiği sinamaldehid, sinnamil asetat ve sinnamil alkol adlı bileşenlerdir.

[K]Tarçın ve Mikroplar:[/K]
Tarçın yağı geleneksel olarak doğal bir mikrop önleyici/temizleyici olarak kullanılmaktadır. Bu özelliği laboratuvar testleriyle de kanıtlanmıştır. Bakteri ve mantar hastalıklarının yayılmasını önler. Aynı zamanda gıda sektöründe, gıdalarda bakteri üretimini önlemek ve raf ömrünü uzatmak için kullanılmaktadır.

[K]Bir Bakışta Tarçının Faydaları:[/K]
• Tarçın yağı mantara karşı kullanılmaktadır.
• Tarçın lösemi ve lenfoma hastalarında kanser hücrelerinin çoğalmasını azaltabilir.
• Tarçın kokusu hafızayı güçlendirir.
• Pastörize edilmemiş içeceklerde bulunan E.Koli bakterisine karşı kullanılır.
• Strese bağlı baş ağrısı ve migrene iyi gelir.
• Tarçın yağı kokuya neden olan bakterileri öldürür.
• Serbest radikallerle savaşarak kanserli hücre oluşumunu yavaşlatır.
• Tarçın çayı veya tarçın yağıyla masaj yapmak artrit ve osteoporoza bağlı ağrıları hafifletir.
• Tarçın yağı taşıyıcı yağlarla (badem yağı, zeytinyağı, badem yağı…) karıştırılarak masaj yapıldığında kas ağrılarını alır.
• Tarçın çayı “huzursuz bağırsak sendromu” olarak adlandırılan sindirim sistemi rahatsızlığına iyi gelir.
• Tarçın çayı antibakteriyel özelliği ile ağız hijyeni sağlayarak diş çürüklerini geciktirir ve dişeti sağlığını korur.
• Yüksek manganez içeriğiyle adet öncesi sendromuna ve adet kramplarına iyi gelir.

Tarçın (cinnamon), acı tadını veren yağ asitlerinin içinde 3 adet faydalı kimyasal madde içerir. Bunlar cinnamaldehyde, cinnamyl asetate, cinnamyl alcoholdür. Bunun haricinde çok sayıda uçucu maddeler içerir.

[K]Pıhtılaşmayı önleyici etki (kanı sulandırma, antiaggregan):[/K]
Cinnamaldehyde (cinnamic aldehyde de denir) pıhtılaşma üzerine etkileri yoğun şekilde araştırılmıştır. Trombositler normalde acil durumlarda aktive olarak kanın pıhtılaşarak kanamanın durmasına yardımcı olurlar. Sayıları çok artınca veya vücuttaki olumsuz diğer bazı durumlarda trombositler bir araya gelerek pıhtılaşmaya sebep olarak damar daralmalarına ve tıkanmalarına sebep olabilirler.

Tarçın, içindeki Cinnaldehyde kanda oluşan bu istenmeyen pıhtılaşmaları antiaggregan etkisiyle sağlayabilir. Bunu araşidonik asid ve tromboxan A2 salgısını azaltarak gerçekleştirmektedir.

Böylece aynı zamanda iltihap önleyici (antiinflamatuar) etki de ortaya çıkmaktadır.

[K]Anti-Mikrobial etki:[/K]
Cinnamonun essensiyel yağları, mikropların ve mantarların üremesini durdurabilir. Cinnamon extreleri ile daha önce gelişmiş mantar ilacı direnci de yok edilebilmektedir (örneğin candida infeksiyonunda fluconazol adlı ilaca karşı gelişen direnci önlemesi gibi). Yiyeceklere ilave edildiği takdirde yiyeceklerde mikropların üremesini önlediğinden uzun süre taze kalmasını sağlayabilir (food preservatif özelliği) Ağustos 2003de International Journal of Food Microbiology, birkaç drop tarçının 100ml (3ounce) havuç suyuna ilave edilmiş ve buzdolabında 60 gün dayandığı tespit edilmiştir. Tarçın yağı ilave edilmediği takdirde patojenler üremektedir.(October 1, 2003) Başka bir çalışmada tarçın yüksek doz fruktozla beslenmiş fareler üzerinde denenmiştir. Tarçının diğer 6 antioxidant üründen (anise, ginger, licorise, mint, nutmeg ve vanilya) ve kimysal food preservatiflerden (butylated hydroxanisole, propyl gallate, BHT (butylated hydroxitoluene) daha fazla antioxidan olduğu görülmüştür. Mint haricindekilerden daha fazla oksitlenmeyi önlediği görülmüştür.

[K]Tarçının, içerdiği vitaminlerle, balıklarınızın ve diğer canlılarınızın sağlığına çok değerli katkıları olacaktır.[/K]

[K]Tarçın’ın akvaryuma uygulanması:[/K]
Akvaryumdan alacağınız bir miktar suyun içerisine 1 çay kaşığı (tepeli olmayacak) toz tarçını atıp 10 dakika kadar karıştırarak iyice ezilmesini sağlayın. Sonra da elyaftan ve mümkünse birkaç kez süzerek filtrenizin çıkışına doğru çok yavaş bir şekilde akvaryumunuza dökebilirsiniz.

[K]Su değişimi gerektirmez. Bakteri popülasyonuna kesinlikle zararı yoktur.[/K]

[K]Porsiyon Miktarı: 100 g[/K]
Kalori (kcal) 247
Toplam yağ 1,2 g
Trans yağ 0 g
Kolesterol 0 mg
Sodyum 10 mg
Potasyum 431 mg
Karbonhidrat 81 g
Diyet lifi 53 g
Şeker 2,2 g
Protein 4 g
A vitamini 295 IU
Kalsiyum 1.002 mg
D vitamini 0 IU
B12 vitamini 0 µg
C vitamini 3,8 mg
Demir 8,3 mg
B6 Vitamini 0,2 mg
Magnezyum 60 mg

[K]Unutmayın;[/K]
“İlaç ile zehrin arasındaki tek fark “doz”dur. Dozu arttırdığınızda vitamin ve mineraller bile zehirleyici olabiliyorlar.”

Çoğu ilacın ve bitkilerin etkileri, kendilerinden değil, bünyesinde bulunan ana maddenin ph, sıcaklık, karaciğer enzimleri ile metabolizasyonuna bağlı olarak ortaya çıkan farklı metabolitler üzerinden ortaya çıkar. Akvaryumunuzun su değerlerinden tutun da, bakteri türlerine kadar detaylı bir kapsama alanı bu metabolitleri etkilemektedir.

Akvaryuma uyguladığınız X ilacı farklı akvaryum değerlerinde farklı metabolitler ve sonuç olarak farklı etkiler göstermektedir. Bu kimi zaman tedavi ve destek amaçlı etki gösterir, kimi zamansa toksik etki göstererek balıklarınızın ölümlerine neden olabilir. Bunlara ek olarak suyunuzda bulunan yararlı bakterileri gereksiz yere etkileyip fırsatçı bakterilerin çoğalmasına neden olur.

Bu gibi durumlarda su değerlerinize göre geniş spektrumlu antibiyotikler kullanılabilir ama bu da balıklarınızda ilaçlara karşı direnç gelişmesine neden olacaktır.

Yine ek olarak ilaçların metabolizasyonu çoğunlukla karaciğerdeki CYP450 enzimlerinin alt birimleri olan enzimlerle olur. Bu enzimlerin balıklarda ne derece olduğu konusunda bir bilgiye rastlamadım. İnsanlara bakıldığından birinin fayda gördüğü ilaçtan bir değeri fayda göremiyorsa nedeni şu iki unsurdur.

1) Etki göremeyen insanda ilacın etken maddesine direnç gelişmiştir.
2) İlacın metabolize olduğu karaciğer enzimleri eksik demektir.

Sonuç olarak ilaç metabolize olamayıp vücutta birikir ve toksiditeye neden olur.

Bitkileri hafife almayın. Birçok ilacın etken maddesi bitkiler üzerinden keşfedilip sentetik olarak sentezlenmiştir. Bitkiler de, sandığınız gibi doğal olup zararsız değiller. Çoğu durumda gayet öldürücü olabiliyorlar. “Unutmayın; İlaç ile zehrin arasındaki tek fark dozdur. Dozu arttırdığınızda vitamin ve mineraller bile zehirleyici olabiliyorlar.”

[K]"DOZ !.."[/K]
Bu sihirli kelimeyi anlamak çok önemli. Milyonlarca şarta bağlı bir değişkenlik yumağı doğal mucize olan yaşamlara bir şeyler ilave etmek her zaman risk taşır. Bunlar tamamen deneysel çalışmalardır. Sadece ve sadece isteyenler bunu kullanabilir. Kötü ya da iyi sonuçlanan her şey kullanıcının sorumluluğundadır! Kimse hangi şartta uygularsanız uygulayın sonuçları olumlu olur dememiştir. Diğer şartlar optimum olduğunda bunu kullanmak üremeyi hızlandırıcı etki de yapabilir.[/B]

Beğenenler: [T]189421,CihanSRG[/T][T]69760,lolindir[/T][T]199342,Ahmet0816[/T][T]223633,Captaint96[/T][T]225094,Hacanak[/T]
Teşekkür Edenler: [T]189421,CihanSRG[/T][T]223633,Captaint96[/T][T]225094,Hacanak[/T]
+1: [T]189421,CihanSRG[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

CihanSRGÇevrim Dışı

Kayıt: 26/09/2016
İl: Istanbul
Mesaj: 286
CihanSRGÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 04 Nisan 2017 12:35
Suan itibari ile uygulamaya basladim

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

BozkurtGokturkÇevrim Dışı

Kayıt: 28/09/2016
İl: Antalya
Mesaj: 187
BozkurtGokturkÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 04 Nisan 2017 16:06
[B]Uygulama inşallah canlılarınıza çok iyi gelecek. Şimdiden başarılar.[/B]

Beğenenler: [T]189421,CihanSRG[/T]
Teşekkür Edenler: [T]189421,CihanSRG[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

CihanSRGÇevrim Dışı

Kayıt: 26/09/2016
İl: Istanbul
Mesaj: 286
CihanSRGÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 06 Nisan 2017 01:56
[QUOTE=BozkurtGokturk][B]Uygulama inşallah canlılarınıza çok iyi gelecek. Şimdiden başarılar.[/B][/QUOTE]

Bu gece 2. gün bitti artık renk düzeldi ve dolaşmaya başladı yem yemede hala biraz sıkıntı var ama atlatıcak sağlam olsun diye tedavıye 3 gün daha devam edeceğim tekrardan teşekkürler [:nazar:][:iyi:][:geek:]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

BozkurtGokturkÇevrim Dışı

Kayıt: 28/09/2016
İl: Antalya
Mesaj: 187
BozkurtGokturkÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 08 Nisan 2017 02:00
[QUOTE=CihanSRG]
Bu gece 2. gün bitti artık renk düzeldi ve dolaşmaya başladı yem yemede hala biraz sıkıntı var ama atlatıcak sağlam olsun diye tedavıye 3 gün daha devam edeceğim tekrardan teşekkürler [:nazar:][:iyi:][:geek:][/QUOTE]

[B]Tedavinin başarılı olup balığınızın düzelmesine çok sevindim. Tekrar geçmiş olsun. Ve inşallah bir daha hasta olmasın.[/B]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

CihanSRGÇevrim Dışı

Kayıt: 26/09/2016
İl: Istanbul
Mesaj: 286
CihanSRGÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 12 Nisan 2017 22:22
[QUOTE=BozkurtGokturk]

[B]Tedavinin başarılı olup balığınızın düzelmesine çok sevindim. Tekrar geçmiş olsun. Ve inşallah bir daha hasta olmasın.[/B][/QUOTE]


Tekrar Merhaba Son 1 Haftadır akvaryumda bi durum gerçekleşmeye Başladı kısaca bilgi veriyim akvaryumda 4 çöpçü 2 cüce vatoz 4 yetişkin elma salyangozu vardı ekstradan son 3 gün içinde 3 çöpçü ve 1 vatoz malesef öldü sorun ne bilmiyorum son 1 haftayı rapor edeyım sıcaklık 32 sabit su değişiminde duruma göre 31e düşüyor zaten her akşam dip çekimi yapıyorum ekstradan geçen gün reeflowers bakteri feedr yani bakteri kültürü aldım nitrat durumunu standart tutmak için 2 gün 2+2 ml ekledim onun dışında en başta yazdıgım gıbı stabil devam etmekte bunlardan oncede sızın önerdiğiniz tarçın ve flagy tedavisini uygulamıştım discuslarda bir sıkıntı yok yetişkin cüce vatozda ve salyangozlardada bir sıkıntı yok acaba neden bu durumu yaşamış olabilirim günde 4 kez yemleme sabah pul yem öğlen kankurdu akşam donmuş artemia gece pul yem yardım rica ediyorum [:geek:][:((]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

BozkurtGokturkÇevrim Dışı

Kayıt: 28/09/2016
İl: Antalya
Mesaj: 187
BozkurtGokturkÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 12 Nisan 2017 23:34
[QUOTE=CihanSRG]
Tekrar Merhaba Son 1 Haftadır akvaryumda bi durum gerçekleşmeye Başladı kısaca bilgi veriyim akvaryumda 4 çöpçü 2 cüce vatoz 4 yetişkin elma salyangozu vardı ekstradan son 3 gün içinde 3 çöpçü ve 1 vatoz malesef öldü sorun ne bilmiyorum son 1 haftayı rapor edeyım sıcaklık 32 sabit su değişiminde duruma göre 31e düşüyor zaten her akşam dip çekimi yapıyorum ekstradan geçen gün reeflowers bakteri feedr yani bakteri kültürü aldım nitrat durumunu standart tutmak için 2 gün 2+2 ml ekledim onun dışında en başta yazdıgım gıbı stabil devam etmekte bunlardan oncede sızın önerdiğiniz tarçın ve flagy tedavisini uygulamıştım discuslarda bir sıkıntı yok yetişkin cüce vatozda ve salyangozlardada bir sıkıntı yok acaba neden bu durumu yaşamış olabilirim günde 4 kez yemleme sabah pul yem öğlen kankurdu akşam donmuş artemia gece pul yem yardım rica ediyorum [:geek:][:((][/QUOTE]

[B]Anlattıklarınızı ve gelişmeleri alt alta koyduğumuzda, benim buradan görebildiğim;
Günlük dip çekimi suyun oturmasını engelliyor!.. Kayıplarınızın en büyük suçlusu bu!.. Ayrıca hem vatoz için hem de tüm salyangoz türleri için 32 °C sıcaklık çok fazla.

[K]Gözden kaçırdığınız bir detay;[/K]
Salyangozlar dibe çöken artık yemlerle beslenirler ve aynı şekilde vatozlar da cam gibi pırıl pırıl su değil aksine hafif asidik ve Yellow water diyebileceğimiz, çoğu amatörün ise kirli dediği suyu severler.

[K]Başka bir detay;[/K]
Salyangozlar da, çöpçüler de, vatozlar da fazla ışığı sevmez, aksine rahatsız olurlar Fazla ışık, onlar için stres kaynağıdır.

Discuslarınızın tedavisi bittiyse, ısıyı kademeli olarak 26 - 27 °C'ye düşürün. Günlük dip çekiminden vazgeçin!.. Suyun oturmasına, bakteri popülasyonunun gelişmesine müsade ve zaman verin. Tankınıza Mangrowe, Yati veya asma kökleri ekleyin. Işık fazlaysa azaltın.

Dip çekimi denilen ne idüğü belirsiz, bilimsel hiçbir delili ve alt yapısı olmayan, bir delinin kuyuya attığı taş misali birinin uydurup yüzlerce insanın da tekrarladığı saçma sapan şeyin hiçbir faydası olmadığı gibi aksine tankınızı yıkıma götüren zararları olduğunu da lütfen düşünün ve benden başka kaynaklardan da lütfen teyit edin!..

[K]Unutmayın;[/K]
Beslediğiniz canlıların tamamı amazon türleri!.. Amazon nehri su değerlerini lütfen araştırıp inceleyin!.. Araştırmaya başladığınızda bulunduğunuz noktadan çok uzaklaşacaksınız emin olun!.. [/B][EDIT]BozkurtGokturk,2017-04-12 23:36:43[/EDIT]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

CihanSRGÇevrim Dışı

Kayıt: 26/09/2016
İl: Istanbul
Mesaj: 286
CihanSRGÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 13 Nisan 2017 00:43
[QUOTE=BozkurtGokturk]

[B]Anlattıklarınızı ve gelişmeleri alt alta koyduğumuzda, benim buradan görebildiğim;
Günlük dip çekimi suyun oturmasını engelliyor!.. Kayıplarınızın en büyük suçlusu bu!.. Ayrıca hem vatoz için hem de tüm salyangoz türleri için 32 °C sıcaklık çok fazla.

[K]Gözden kaçırdığınız bir detay;[/K]
Salyangozlar dibe çöken artık yemlerle beslenirler ve aynı şekilde vatozlar da cam gibi pırıl pırıl su değil aksine hafif asidik ve Yellow water diyebileceğimiz, çoğu amatörün ise kirli dediği suyu severler.

[K]Başka bir detay;[/K]
Salyangozlar da, çöpçüler de, vatozlar da fazla ışığı sevmez, aksine rahatsız olurlar Fazla ışık, onlar için stres kaynağıdır.

Discuslarınızın tedavisi bittiyse, ısıyı kademeli olarak 26 - 27 °C'ye düşürün. Günlük dip çekiminden vazgeçin!.. Suyun oturmasına, bakteri popülasyonunun gelişmesine müsade ve zaman verin. Tankınıza Mangrowe, Yati veya asma kökleri ekleyin. Işık fazlaysa azaltın.

Dip çekimi denilen ne idüğü belirsiz, bilimsel hiçbir delili ve alt yapısı olmayan, bir delinin kuyuya attığı taş misali birinin uydurup yüzlerce insanın da tekrarladığı saçma sapan şeyin hiçbir faydası olmadığı gibi aksine tankınızı yıkıma götüren zararları olduğunu da lütfen düşünün ve benden başka kaynaklardan da lütfen teyit edin!..

[K]Unutmayın;[/K]
Beslediğiniz canlıların tamamı amazon türleri!.. Amazon nehri su değerlerini lütfen araştırıp inceleyin!.. Araştırmaya başladığınızda bulunduğunuz noktadan çok uzaklaşacaksınız emin olun!.. [/B][/QUOTE]

Yanlız Şöylebir durumdan Bahsetmek İstiyorum Nacizane Fikrimi Sunucam Size ısı derecesınde haklısınız dusurmem gerek kademelı olarak bunun yanı sıra akvaryumda bakterı kültürü zaten oturmus durumda gerek dış filitre gerekse iç filitre olarak akvaryum 1 seneden fazladır aktif durumda ve o çöpçüler neredeyse 8 aydır benımle anlam veremediğim konu dip çekimi yapmazsam nitrat artar zaten cama cam oldugundan görüntü sıfır olur ben bile izlerken rahatsız ooluyorum okadar pislik arasında onlar yem ararken mangrov kökü ve dev anubias var ona baglı buda akvaryumda ortalama 6 aydır ölümlerin nedeni ısı olsa ısıda ortalama 1 aydır 32 derece ikinci sorum benim bildigim discuslar 30 derece altında strese girerler ne kadar doğru siz daha iyi bilirsiniz bilgi verirseniz sevinirim

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

BozkurtGokturkÇevrim Dışı

Kayıt: 28/09/2016
İl: Antalya
Mesaj: 187
BozkurtGokturkÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 13 Nisan 2017 01:03
[QUOTE=CihanSRG]

Yanlız Şöylebir durumdan Bahsetmek İstiyorum Nacizane Fikrimi Sunucam Size ısı derecesınde haklısınız dusurmem gerek kademelı olarak bunun yanı sıra akvaryumda bakterı kültürü zaten oturmus durumda gerek dış filitre gerekse iç filitre olarak akvaryum 1 seneden fazladır aktif durumda ve o çöpçüler neredeyse 8 aydır benımle anlam veremediğim konu dip çekimi yapmazsam nitrat artar zaten cama cam oldugundan görüntü sıfır olur ben bile izlerken rahatsız ooluyorum okadar pislik arasında onlar yem ararken mangrov kökü ve dev anubias var ona baglı buda akvaryumda ortalama 6 aydır ölümlerin nedeni ısı olsa ısıda ortalama 1 aydır 32 derece ikinci sorum benim bildigim discuslar 30 derece altında strese girerler ne kadar doğru siz daha iyi bilirsiniz bilgi verirseniz sevinirim [/QUOTE]

[B]Bu kadar canlı türlerini duyunca, açıkçası tankınızı cama cam şeklinde hayal edemedim!..
Birincisi;
Amazon su değerleri 27-28 °C ve tüm amazon türleri için en ideal sıs değerleri bu rakamlardır. Sizin de amazon türleri beslediğinizi düşünürsek olması gereken sıcaklık budur.

İkincisi;
Hem dış filtre hem iç filtre çalışan bir akvaryumda ve özellikle sizin söyleminizle, bakteri opülasyonu oturmuş bir akvaryumda nitrat olmaz!.. Bunu aklınızın bir köşesinde bulundurun lütfen!..

Üçüncüsü;
Protein ağırlıklı beslenme kayıplara neden olabilir. Sizin iddianızın aksine bakteri popülasyonu oturmamış olabilir. İki filtrenin birlikte çalışmasıyla oluşan akıntı anafor haline gelip stres ve hastalık kaynağı olmuş olabilir.

Ve unutmayın;
Tanka antibiyotik tedavisi uyguladınız!.. Antibiyotik bakteri popülasyonunu sıfırlar!..

Tüm bunların dışında başka bir sürü neden de sayılabilir. [/B]

Beğenenler: [T]189421,CihanSRG[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

MaviYesilÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 04/05/2007
İl: Antalya
Mesaj: 6873
MaviYesilÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 13 Nisan 2017 08:59
Geçmiş olsun. Tarçının tedavi amaçlı kullanılmasını çok riskli buluyorum. Özellikle kedi balığı türlerinde ölümcül sonuçlar doğurabiliyor. Tarçını kesip bol bol su değişimi yapmanızı tavsiye ederim. Akvaryumunuzda bir uygulama yapmadan önce detaylıca araştırma yapıp ona göre hareket etmekte fayda var.

Tekrar geçmiş olsun.

Beğenenler: [T]173168,Tunc Berk[/T][T]189421,CihanSRG[/T]
Teşekkür Edenler: [T]189421,CihanSRG[/T]
+1: [T]173168,Tunc Berk[/T][T]183330,alpburakozbay[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

CihanSRGÇevrim Dışı

Kayıt: 26/09/2016
İl: Istanbul
Mesaj: 286
CihanSRGÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 13 Nisan 2017 12:55
Öncelikle cevaplarınız için çok teşekkür ederim tarçın tedavisi 4 gün sürdü üstüne neredeyse %80 şu değişimi yaptım dediğiniz gibi çöpçü lerim ve 1 adet cüce vatoz um bu yüzden olmuş olabilir katılıyorum ama iş işten geçti ısıyı gece itibariyle 30 dereceye çektim sabaha kadar ağır ağır 30 dereceye düştugune eminim zaten oda en az 30 derece 2 akvaryum olduğu için bunun yanı sıra bende antibiyotik tedavisinden sonra bakteri kültürü kullandım özellikle gerçi nitrat testlerinin sonucu hep 5mg/l çıkıyor ya ni okadar da fazla değil diye düşünüyorum yanlış mı düşünüyorum bilemiyecegim siz tecrübelilerden bilgi almak bu konuda daha yaraylı oluyor protein demişken büyük ihtimal dönmüş yemi bu aralar çok kullandım meleklerim in yumurta dönemi diye onlara attıkça discuslar ada veriyordum ölen balıklara ağır gelmiş olabilir dediğiniz gibi çok teşekkür ederim farklı tezleri olanlar da yazarsa en azından değerlendirme yaparız daha çok [:geek:][:iyi:]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

MaviYesilÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 04/05/2007
İl: Antalya
Mesaj: 6873
MaviYesilÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 13 Nisan 2017 13:02
Yemle alakalı bir şey olduğunu düşünmüyorum. Sıcaklık 28-30 arası uygundur. Bu dönemde günlük dip çekimi ve bol bol su değişimi ile devam etmenizi tavsiye edeeim.

Nitrat ile ilgili bir problem olduğunu sanmıyorum. İyi filtre edilen her tankta nitrat olur. Su değişimleri ile nitratı azaltırız.

[EDIT]MaviYesil,2017-04-13 13:03:37[/EDIT]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

BozkurtGokturkÇevrim Dışı

Kayıt: 28/09/2016
İl: Antalya
Mesaj: 187
BozkurtGokturkÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 13 Nisan 2017 20:04
[QUOTE=MaviYesil]Geçmiş olsun. Tarçının tedavi amaçlı kullanılmasını çok riskli buluyorum. Özellikle kedi balığı türlerinde ölümcül sonuçlar doğurabiliyor. Tarçını kesip bol bol su değişimi yapmanızı tavsiye ederim. Akvaryumunuzda bir uygulama yapmadan önce detaylıca araştırma yapıp ona göre hareket etmekte fayda var.
Tekrar geçmiş olsun.[/QUOTE]

[B]Tarçın'ın zararlı olduğunu hangi bilgi veya kaynaktan iddia ediyorsunuz? İddianızın kaynağını belgelendirirseniz biz de öğrenmiş olalım!..[/B]

[QUOTE=MaviYesil]Yemle alakalı bir şey olduğunu düşünmüyorum. Sıcaklık 28-30 arası uygundur. Bu dönemde günlük dip çekimi ve bol bol su değişimi ile devam etmenizi tavsiye edeeim.
Nitrat ile ilgili bir problem olduğunu sanmıyorum. İyi filtre edilen her tankta nitrat olur. Su değişimleri ile nitratı azaltırız.[/QUOTE]

[B]Azot döngüsü hakkında bilginiz var mı? Nitrat'ın su değişimleri ile azaltılmaya çalışıldığı tanklarda, filtrasyonun iyi olduğunu nasıl söyleyebiliyorsunuz? [/B]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir