Discus üretimi ve kimyasal kullanımı


kemal erkanÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 27/03/2006
İl: Hatay
Mesaj: 404
kemal erkanÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 06 Temmuz 2008 18:54
Arkadaşlar discus üretimi sırasında hidroklorikasit kullanıldığı zaman belli bir saat sonra ph düşmüşken tekrar yükselmeye başlıyor bu yükselmeyin nasıl engelleriz?Birde hidroklorikasitin iletkenliğe nasıl bir etkide bulunur bunu öğrenmek istiyorum iletkenlikte artış mı olur düşüş mü? kemal erkan2008-07-06 18:55:00

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Murat75Çevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 07/11/2005
İl: Ankara
Mesaj: 631
Murat75Çevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 06 Temmuz 2008 19:09
Kemal bey,üretim suyu hazırlarken HCL kullanıyoruz.Biraz tehlikeli aslında ama kendi uygulamamı yazıyım .Çiftler belli bir yumurtlama periyoduna girdikten sonra az çok hangi gün tekrar yumurtlayacağını tahmin edebiliyorsun.Üretim tankına balıkları almadan  1. gün Ph ı yaklaşık 1 düşürüyorum.2.gün tekrar yükseliyor bu sefer 1,5 düşürüyorum 3.gün de 1 düşürdüğüm zaman yakalşık 4-5 gün Ph 6-6,5 seviyelerinde kalıyor.3.günde balıkları koyuyorum .Bu 4-5 günlük süredede larvalar çıkmış oluyor sorun kalmıyor.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

tezelhÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 01/01/2005
İl: Edirne
Mesaj: 1012
tezelhÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 06 Temmuz 2008 23:05
Asit kullanıldığında  Ms  yükselmektedir.    Ph  konusunda  yardımcı  olunmuş.  Denemeler   yaparak  yavru  alacaksınızdır.  

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

fishermanÇevrim Dışı

Kayıt: 08/11/2005
İl: Izmir
Mesaj: 176
fishermanÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 06 Temmuz 2008 23:48

   Kemal bey, merhaba güzel bir konu açtığınız için teşekkür ederim , en azından ciddi bir konuda yazmayı  özlemiştim. Gelelim sorunuza , evet asit kulllanımında ilk barametreler suyun ph. Değerlerini düşürdüğünüzü gözlemlediyseniz’de sonradan suyunuzdaki kalsiyum karbonat değerleri nin yüksek oluşu,  tamponlama görevi üstlenerek ph.değerleri bir kaç saat içinde eski yüksek değerlerine dönecektir. Bu işlemler sırasında ms. Ancak bir derece düşebilir veya bir derece yükselebilir.  Bunun sebebi üretimde kullandığınız su seceneklerinden  kaynaklanmaktadır.  Size bir fikir vermesi açısından ancak şunu söyleyebilirim. Eski suyu olan bir tankınızda ms. değerlerinin en fazla bir veya iki derece düşmüş olduğunu göreceksiniz. Alacağınız önlemler, üretim suyunuzun alkalinitesini düşürmek ya da asidite ve alkalinitesini artırmak olabilir. Akvaryum suyunun alkalinitesini düşürmek onu asidik yapmaz, yalnızca ph.nötrler. öte yandan, alkaliniteyi azaltmak suyu daha az asidik yapar ve bu suyun tamponlama kapasitesini daima yükseltir.

   Tamponlama süreci suyun ph. daki değişimlere dayanabilmesini sağlar. suyun mineral içeriği ne kadar yüksekse tamponlama kapasitesi de o kadar büyüktür.
   Şunu söylemedende edemeyeceğim daha önce bir tecrübeniz yoksa, mutlaka  asit kullanımı üzerine araştırma yapmanızı öneririm.
fisherman2008-07-07 00:24:22

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

hayaldünyasıÇevrim Dışı

Kayıt: 21/01/2006
İl: Istanbul
Mesaj: 207
hayaldünyasıÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 09 Temmuz 2008 01:10
[QUOTE=Murat75]Kemal bey,üretim suyu hazırlarken HCL kullanıyoruz.Biraz tehlikeli aslında ama kendi uygulamamı yazıyım .Çiftler belli bir yumurtlama periyoduna girdikten sonra az çok hangi gün tekrar yumurtlayacağını tahmin edebiliyorsun.Üretim tankına balıkları almadan  1. gün Ph ı yaklaşık 1 düşürüyorum.2.gün tekrar yükseliyor bu sefer 1,5 düşürüyorum 3.gün de 1 düşürdüğüm zaman yakalşık 4-5 gün Ph 6-6,5 seviyelerinde kalıyor.3.günde balıkları koyuyorum .Bu 4-5 günlük süredede larvalar çıkmış oluyor sorun kalmıyor.[/QUOTE]
 
 
 
 
Üretimde ben şahsen tuz ruhuna karışmaktansa kuvvetli bazik anyon degiştirici recine buna ilaveten hidrojen iyon degiştirici recine kullanımından yanayım.Bu malzemeleri 1,5 ayla 3 ay sonrasında kuvvetli bazik anyon  degiştirici (NaOH)sodyum hidroksitle.Hidrojen iyon degiştirici yide seyreltilmiş (HCL )  tuzruhu ile nötürleyip tekrar tekrar kullanmaktan yanayım.Bu iki recine küçük su filtre ünitelerinden iksini yanyana baglayıp .Sumpta kafa motorundan hava hortumuyla su basacak şekilde basınçlayarak suyun 1 hafta zaman zarfında iletkenligini sıfıra kadar düsüre bilirsiniz .Filtrelerde yine hava hortumuyla su alıp ikili recine ünitesinden geçirerek suyun iletkenligini 1 hafta gibi sürede düşürerek kullana biliriz .İkil recine ünitesinde 1ünitebazik anyon ,2ci ünite hidrojen iyon olmalıdır.Yanı saflaşan su enson hidrojen iyon degiştiriciden cıkmalıdır.
Saygılar.
 
 
 
 
 
 
 
i

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir