ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
fisherman
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
08 Kasım 2005 21:42
Son Ziyaret:
09 Temmuz 2016 21:18
Toplam Mesaj:
176 [0.03 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
caner taşöz
Doğum Tarihi:
15 Haziran 1969
Yaş:
54
İl:
Izmir
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Caner TAŞÖZ
0 535 4237962
Bayraklı - İZMİR

SON 10 MESAJI

discuslarım hastamı
Salih bey merhaba, öncelikle geçmiş olsun. Bakteriyel bir hastalık olarak düşünüyorum. Özellikle BAKTERİ ÇAKIŞMASI olabilir. Bunun için size bir kaç sorum olacak. Tanka en son ne zaman balık eklediniz? bu durum balık ekleme olayından sonramı gelişti, ayrıca balıkların genel durumu son olarak nedir. Yan yatma, aşırı bir soluma veya denge problemi varmı. bu konuda biran önce ayrıntılar verirseniz, size yardım etmeye çalışabilirim. Elinizde mevcut ilaçlar varmı bunlar nelerdir. 
Discuslar simsiyah dolaşıyorlar
   Arkadaşım merhaba, öncelikle dış filtreniz şu an daha çok yeni, bakteri oluşumu aşamasında olduğunu (nidro bakteri) düşünüyorum.  Bakteri oluşumu esnasında, sudaki amonyak seviyesi çevrim esnasında devamlı değişken olacağından bu durumu balık tolere edemeyerek kararma gibi durumlar olabilir.
Discusları aldığınız yerden 5-6 litre su alıp yeni tanka ilave etmenizi öneririm. ilaç kullanmayı sakın düşünmeyin, imkanınız varsa bir iki kapak SERA AGUATAN kullanabilirsiniz. Ayrıca büyük mangow kütükleri saklanacak ortam yaratacağından balığı strese sokabilir, çıkarmanızı öneririm. Bunun yerine daha küçük bir parça kullanabilirsiniz. Kolay gelsin.
fisherman2011-03-23 01:01:59
Discuslarım Ölüyor
Erdem bey geçmiş olsun, büyük ihtimalle bakteri çakışması yaşıyorsunuz. Tanka sonradan eklenen bir balık, bitki vs. şeylerden gelebilir. MİKO FİSH süspansiyon kullanmanızı öneririm. yeni tarihli olmasına dikkat et, iki gün sonra kısmı su değişimi ve tekrar miko fish kullanın. ısıyı 30c. dereceye sabitleyiniz.
Silinebilir.
Harun bey alt ve üst finlerde deforme olan yüzgeçleri bıçak veya makas yardımı ile  keserek düzeltebilirsiniz.
fisherman2011-01-27 01:06:55
Yavru discusta hastalık belirtisi mi?(resimli)
Isı değerleriniz nedir. Fin kasılması var su değerleriniz  tekrar gözden geçirin ayrıca dipte kaya görüyorum. Suyla tepkime gireceğinden pH7'nin üzerindeki suyunuzu devamlı olarak alkalanitesini artırır. Buradaki alkalinetenin ikinci bir işlevi ise sudaki karbonat sertliği seviyesini vermesidir.  Parazitlenme gibi düşünüyorum. Isı düşük.
Discusla geçinebilecek alg yiyiciler
Alg yiyici olarak otocinclus, temizlik için çin ejderi kafi gelir. Bakteri çakışmasına dikkat etmeni önemle tavsiye ederim.
OZMOS PH YÜKSELTİYOR
Tuna bey aldığınız cihaz Reverse Ozmos cihazı mı yoksa saf su makinası mı?gulay2010-11-01 18:18:33
Discus Severler Doğadan Size Bi Discus Vi

Amazon havzasındaki türlerin tehdit altında oldukları bu videoda çok bariz gözüküyor. Ebeveynlerin kuyrukları bakteri yüzünden parçalanmış, Brezilya yerleşim birimi yapmak için nehrin 3/1’ni betonlaştırdı, yakın tarihte amazon nehrinde özel türlerin barınacağını sanmıyorum.

yavru ölümleri,

Birol bey artemiayı süzdükten sonra aynı bez üzerinden tekrar birkaç bardak normal su ile yıkadıktan sonra bu artemiayı bir bardak suyun içine alın, bu işlemi yaparken üstten bir ışık olması şart, daha sonra bir iki dakika bekleyip üstteki yüzen artemiaları vermenizi tavsize ederim. Şayet altta kalan hala açılmamış yumurtaları verdiği takdirde, başta kabızlık, solungaç problemi tankta aşırı tuzluluk ve kirlenme olacaktır. Haliyle yavru ölümleri kaçınılmaz olacaktır. Kal sağlıcakla...

yavru ölümleri,

Birol bey düzenli artemia veriyorsunuz. Artemia için tuz olarak ne kullanıyorsunuz. artemiayı direkmi yoksa yıkayarakmı veriyorsunuz. verirken miktar nedir ne kadar sürede bitiriyorlar.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.