discus yem yemiyor


Cüneyt ERGÜNÇevrim Dışı

Kıdemli Akvarist
Kayıt: 05/01/2009
İl: Ankara
Mesaj: 1205
Cüneyt ERGÜNÇevrim Dışı
Kıdemli Akvarist
Gönderim Zamanı: 29 Mayıs 2012 17:08
Cüneyt bey merhaba 
1- Dışkı kontrolünden kastım, balıkda asılı kalan, beyaz/şeffaf jelatimsi, boğumlu bir dışkı mı.
Dışkısı dediğiniz gibi değildi.
İyi haber.
2- Kurutulmuş kan kurdu aldım demiştiniz, ancak kurutulmuş karides aldım verdim ve yemiyorlar diye yazmışsınız, kurutulmuş karides yapısı gereği tane olarak gelebilir, belki o yüzdendir.
 Aldım dediysem yanlış yazmışımdır kusura bakmayın.100 gr 5 tl olarak buldum alıyımmı uygunmudur fiyatı demek istemişimdir.
Estafurullah Sezgin bey, genelde fiyatları o civarda, alın derim.
3- Telefon numaram 0505748 39 62, görüşelim, size bendeki dondurulmuş kan kurtlarından bir miktar vereyim.
Ben Yenimahalle tarafında oturuyorum işten de akşam 6.30 gibi çıkabiliyorum rahatsız etmeyim sizi
Bende Öveçler'de oturuyorum, bilakis memnun olurum, 18.00'de de ben işten çıkıyorum, nasıl arzu ederseniz.
4- Kararma stressden olur, yanık kalması, hayvanın gelişmesinin durması ve form bozukluğudur, eğer yandıysa, Discusun yuvarlak hatları elips şeklini alır, iyice bir kontrol edin, stress sebebi ile de sizden kaçıyorlardır, ancak canlı/hareketli olmaları bir yerde iyi haber, çünkü en azından hasta olmadıklarının belirtisi olarak düşünüyorum.
İnşallah herhangi bir sorunları yoktur.Bu balıklara bakmayı başarabilirsem sadece bu balıklardan beslemeyi düşünüyorum.Bu yüzden tedirginim.
Son olarak akvaryumcunun birinde benim balıklarımın boyutunda yaklaşık 8-10 cm civarında discus vardı renkleri çok canlıydı.benim araştırmalarımda da  o boyuttaki balıklar renklerini tam anlamıyla göstermezler boyle balıklardan kaçının ilaç ile yapmışlardır gibi yorumlar gördüm.Ayrıca benim balıklarımında tam anlamıyla renkleri belli değil aldığımda sadece kuyruğu maviydi simdi sırtının çok az bir bolümü mavileşti.Geri kalan kısmı acik gri renginde.Sizce bu balıklarmı normal benimkiler mi?
Bahsettiğiniz akvaryumcudaki balıklar ithal olabilir, yani sonuçta nereden geldiklerini bilmiyoruz, özellikle uzak doğulu üreticilerin balıkların hızlı büyümeleri ve daha renkli olmaları için hormon/ilaç kullandıklarını duyuyoruz, ancak 8-10 cm boyundaki Discuslar'da da renk yavaş yavaş oturmaya başlar diye biliyorum, renklenme aynı zamanda beslenme ile de ilintili ve bu arada sizinkilerin stress altında olduğunu da unutmayın.
 
Bu arada size evde yapabileceğiniz mama tarifi vereyim, verdiğim bu tarif forumdan alıntıdır, ancak hangi arkadaşın paylaşımdan kopyalayıp arşivlediğimi hatırlamıyorum, umarım anlayışla karşılarve hakkını helal eder,
 

Hayvansal:

Tavuk eti, Balık eti, Balık ciğeri, Karides, Kalamar, yengeç, midye, su piresi, artemia

 

Haşlanacak Sebzeler:

Ispanak, Havuç, Kabak, Brokoli, Patates, Kereviz sapı, Pancar, bezelye, soya filizi, kırmızı biber, yeşil biber, mantar

 

Yaş Sebzeler:

Salatalık, Marul, Sarımsak, ısırgan,

 

Meyveler/Kuruyemişler:

Elma, portakal, vişne, kivi, muz, mango, ananas, kuru üzüm, kestane, fındık, fıstık, kaju, antep, kayısı,

 

Unlar:

Balık unu, Mısır unu, Buğday unu, Prinç nişastası, Soya unu, Yonca Unu, Yumurta Unu, Sarımsak unu, Kalamar unu, Krill unu

 

Diğer katkılar / ilaveler:

Tuz, Jelatin, Toz Spirulina(%5-%10), Toz Astaksantin(%1-%2), tarçın demi, elinizde bulunan kullanmadığınız kuru yemler...

Bemiks Ampul, Vitamin Mineral Premiksi(A,E,D3,K,B1,B2,B6,B12,Kalsiyum, Demir, Çinko,Bakır, Kobalt,Selenyum,Folik Asit, Niasin, mangan, d-biotin, iyot, antioksidan)

 

Hazırlanışı:

Tüm sebze, meyve, kuruyemiş, ve hayvansal gıdalar güzelce yıkanır.

Yaş sebzeler küçük parçalar haline getirilir.

 

Haşlanacak tüm sebzeler pişme derecelerine göre zamanlanarak kaynayan suyun içerisine atılır, kapağı kapılmadan pişirilir. Erime kıvamına gelmeden çıkarılıp kabukları çöpleri vs. ayıklanıp, doğranır.

 

Hayvansal ürünler küçük parçalara bölünür, kaynayan suda kısık ateşte kapağı kapalı şekilde %30-40 pişirilir. Doğal renklerini fazla kaybetmeden ateşten alınır. (Su piresi ve artemia hariç)

 

Meyveler ince doğranır, Kuru yemişler ince çekilmiş hale getirilir.

 

Hayvansal gıdalar ayrı, bitkisel gıdalar ayrı şekilde rondoda ince şekilde kıyılır.

 

Oluşturlan karışımlar bitkisel ağırlıklı, hayvansal ağırlıklı ve karma şekilde ayrıldıktan sonra içlerine katkılar ve ilaveler eklenir. Rondoda tekrar harmanlanır.

Karışım eğer cıvık bırakılmak istenirse kilitli poşetlere ince tabakalar oluşturacak şekilde yayılır, buzluğa kaldırılır.

Karışım eğer hafif katı hale getirilecekse unlar ve toz madde oranı fazlalaştırılıp ince hamur şeklinde yayılır. Alüminyum folyo üzerine yayılarak öğlen güneşinde 1 saat kadar kurutulur. (Turbo fırında da kurutulabilir) Ardından kilitli poşetlere konulup buzluğa kaldırılır.

 

He riki karışıma 24 saat sonra çıkarılıp Bıçakla istenilen boyutta kesilerek  büyük saklama kaplarına doldurulabilir. Parçalara bölünen karşımın üzerine ılık suda eritilmiş Jelatin fıskıye ile püskürtülür. Yaş iken üzerine Sarımsak unu gibi bir karışım dökülerek yapışması önlenebilir.

 

Kullanılacağı zaman istenilen miktarlarda alınıp bir süre ortam sıcaklığında bekletilip canlılarınızı yemleyebilirsiniz.

 

Tek lokma halinde canlıların boylarına göre bir yemleme her zaman daha temiz bir tank demektir. El işçiliği ile hazırlanan iri parçalı bu yemler genelde iri boy ve damızlık canlılar için daha ideal bir yemleme oluşturur.

 

Saygılarımla.

 

 





Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

szgn_hsdmrÇevrim Dışı

Kayıt: 24/04/2012
İl: Ankara
Mesaj: 251
szgn_hsdmrÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 01 Haziran 2012 13:35
Cüneyt Bey merhaba 
Öncelikle özür dilerim işlerimin nedeniyle cevap yazamadım ve arayamadım çok mahçup durumdayım.Kurutulmuş kan kurdu aldım küp şeklinde onları atıyorum bugün ikinci gün umarım bunları yerler.Akvaruyumumda benim mango kökü yada mangomix kökü bulunmamaktadır. Acaba balıklarımın sitrese girmeleri suyumun yeterince yumuşak olmamasından mı kaynaklanıyor.Sitresten çıkartmak için neler yapmalıyım.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Cüneyt ERGÜNÇevrim Dışı

Kıdemli Akvarist
Kayıt: 05/01/2009
İl: Ankara
Mesaj: 1205
Cüneyt ERGÜNÇevrim Dışı
Kıdemli Akvarist
Gönderim Zamanı: 04 Haziran 2012 13:56
Sezgin bey tekrar merhaba,
 
Geriye dönüp baktığım da tankınızın bitkili ve kumlu oldunu görüyoruz, dolayısı ile öncelikle Discus'a devam edeceğinizi ve bu konuda karar almış olduğunuzu artık varsayıyorum.
 
Şu anda bana kalırsa yapılacak en doğru şey, mevcut tankınızı bozup, Discus'a uygun hale getirmektir diye düşünüyorum, bence öncelikle kumu çıkartın ve tankınızı cama cam hale getirin, bitkilerinizi ne yaparsın pek bilemiyorum ama eğer imkanınız varsa küçük bir tank alıp, kumunuzu da oraya aktarıp bitkilere orada bakmaya devam edebilirsiniz, böylece ileride kendinizi hazır hissettiğinizde Discus tankınızı gereksiz yere masraf yapmadan tekrar bitkili hale getirebilirsiniz.
 
Mangrow kökünü yardımcı etken olarak, olarak düşünebilirsiniz, Mangrow kökü olacak diye bir şart yok, ayrıca mangomix dediğiniz kökü bilmiyorum, sanırım yazım hatası, dediğim gibi Mangrow kökü olursa iyi olur, ama olmazsa da sorun olmaz.
 
Kurutulmuş kan kurdu aldım onu küp küp veriyorum diyorsunuz, tahminimce aldığınız kurutulmuş kan kurdu değil, Tubifex, Tubifexler küp küp olur, eğer Tubifex ise, bu aşamada pek vermenizi tavsiye etmem.
 
Şu an itibari ile yukarıda da belirttiğim gibi bence öncelikle tankınızı Discus'lara uygun hale getirelim derim, sonra adım adım ilerliyerek durumu hakimiyet altına alırız diye düşünüyorum.
 
Daha önce de belirttiğim gibi istediğiniz zaman çekinmeden arayın, yapabileceğim elimden gelen birşey varsa her zaman yapmaya çalışırım.
 
Saygılarımla.
 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

szgn_hsdmrÇevrim Dışı

Kayıt: 24/04/2012
İl: Ankara
Mesaj: 251
szgn_hsdmrÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 05 Haziran 2012 17:30
Cüneyt bey merhaba mangrow kökünde dediğiniz gibi yanlış yazmışım kusura bakmayın. :) Discuslarım iç parazit olmuşlar sanırım dışkısı beyaz jelimsi bir şekildeydi.Balıkları aldığım yer bir ilaç verdi üç gün kullan dedi.İlacın adını hatırlamıyorum ama sarı renkli bir ilaç tankım sapsarı oldu.Dün dışkı kontrolümde ise dışkı beyazken şimdi siyah beyaz şeklinde olmaya başladı acaba düzeliyor olabilirmi.Bu arada balıkları aldığım balıkçıdaki balıkları yemledim hepsi çok güzel yem yemekteler.Ph değerlerini ve Suyu nasıl kullandığını sordum.Ph falan yok abi çeşmeden suyu doldurup bir gün bekletiyorum okadar senin suyunu beğenmemiş olabilir bide az sayıda oldukları için olabilir dedi.Şimdi diğer balıkları verip yerine yani discuslar almayı düşünüyorum.Cama cam yapmayı açıkcası istemiyorum kumla daha güzel görünmekte.Ama bitkileri çıkarttım.Kumu çıkartmasam olmazmı ?

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

CROW_27Çevrim Dışı

Kayıt: 28/10/2011
İl: Gaziantep
Mesaj: 48
CROW_27Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 05 Haziran 2012 18:29
[QUOTE=szgn_hsdmr]Cüneyt bey merhaba mangrow kökünde dediğiniz gibi yanlış yazmışım kusura bakmayın. :) Discuslarım iç parazit olmuşlar sanırım dışkısı beyaz jelimsi bir şekildeydi.Balıkları aldığım yer bir ilaç verdi üç gün kullan dedi.İlacın adını hatırlamıyorum ama sarı renkli bir ilaç tankım sapsarı oldu.Dün dışkı kontrolümde ise dışkı beyazken şimdi siyah beyaz şeklinde olmaya başladı acaba düzeliyor olabilirmi.Bu arada balıkları aldığım balıkçıdaki balıkları yemledim hepsi çok güzel yem yemekteler.Ph değerlerini ve Suyu nasıl kullandığını sordum.Ph falan yok abi çeşmeden suyu doldurup bir gün bekletiyorum okadar senin suyunu beğenmemiş olabilir bide az sayıda oldukları için olabilir dedi.Şimdi diğer balıkları verip yerine yani discuslar almayı düşünüyorum.Cama cam yapmayı açıkcası istemiyorum kumla daha güzel görünmekte.Ama bitkileri çıkarttım.Kumu çıkartmasam olmazmı ?[/QUOTE]

SEZGİN BEY MERHABA

Öncelikle geçmiş olsun yazınızı okudukça inanın canım çok yandı neden derseniz ?
Öncelikle yapmanız gereken sadece ısıyı yükseltmekti(32 derce) ve mümkün olduğunca sezgin bey az yemlemekti.
Sizin kullandığınız ilaç yanlış bilmiyorsam sera baktoburdur(tam emin değilim)

Ama kesin emin olduğum bir şey var oda bütün bakteri kültürünüzü şuan için yok oldu !!!.
Ama üzülmeyin yanlışlar yaparak ve bunlardan ders alarak öğreniyoruz.Ama bu yanlış ters etki yaratmaması için bir kaç birşey yapmamız lazım. 

Öncelikle şunlara dikkat etmenizi rica edeceğim çünkü kaş yapalım derken göz çıkarmayalım.

İlaçtan dolayı akvaryumda şuan oksijen çok az derecededir bu yüzden mümkün olduğunca akvaryuma bol hava verin mümkün olduğunca az yemleme yapın hatta yemi sarımsak sulu vermeniz en güzel olacaktır.

Sonra ısıyı sabit tutmaya özen gösteriniz 30 ise hep 30 da kalsın çünkü ısı artıkça oksijen azalır buda hem ilaç hemde ısı çok az oksijen demektşr discuslarınızı kaybetmenize yol açabilir.

Sonra ilaçı kesinlikle kullanım kılavuzundaki gibi uygulayın ve kesinlikle çok atayım çabuk iyileşsinler demeyin bu aksine durumu kötü edecektir ve büyük ihtimalle 3 günlük ilaçlama periyotlara bölünmüştür bu harfi harfine uymaya bakın sezgin bey. 

Sonra ilaçlanma süreleri bitince dış filitreniz yada sump sisteminizi elden geçirmemiz lazım çünkü ilaç etkisini gösterdikçe bakteri kültürü oluşmaycaktır.Elyafların tamamını değiştirmemiz lazım ve filitre sistemimize aktif karbon eklememiz lazım.

Sonrada balık değişimi konusuna geleceğim bence mevcut balıklarınızı değiştirmeyin çünkü onlar bu akvaryuma alışmaya başlıyorlar,yeni gelecek balık gideni aratabilir (stres yapabilirler,alışma süreclerini atlatamayıp ölebilirler)Akvaryumcudaki balıkların yeme geldiğini söylemişsiniz bakın sezgin bey siz kendi balıklarınıza zaman tanırsanız inanın yeme gelmekten çok siz elinizi akvaryuma koyunca kendini size sevdirmeye kadar yolu var.

Discus=sabır+özveri+zamandır bu discus beslemenin bence tek formülüdür.

Ve aklınızda bulunması için böyle bir sorunla karşılaştığınızda ısıyı 32 dereceye çıkartıp balıkları çok rahatsız etmeden günlük rütin şekilde bakımlarını yaparsanız iç parazit daha kolay aşa bilirsiniz.

Discus sağlam bir balıktır ama onu en çok etkileyen su şartlarıdır bu yüzden mümkün olmadığı sürece kimyasallar kullanmak doğru değildir çünkü kimyasallar su şartlarını alt üst de etmeleri muhtemeldir.

İnşallah kayıpsız şekilde bunu hep beraber atlatırız buradan gelişmeleri yazarsanız daha da yardımcı olmaya çalışacak değerli forum üyesi arkadaşlarımız mevcuttur.



Esenle ve sağlıkla kalmanız dileklerimle.........
CROW_272012-06-05 19:36:06

Beğenenler: [T]180550,Bestfix[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Cüneyt ERGÜNÇevrim Dışı

Kıdemli Akvarist
Kayıt: 05/01/2009
İl: Ankara
Mesaj: 1205
Cüneyt ERGÜNÇevrim Dışı
Kıdemli Akvarist
Gönderim Zamanı: 06 Haziran 2012 10:32
Sezgin bey merhaba,
 
Ahmet bey her şeyi gayet güzel açıklamış ve anlatmış, ilaç kullanmadan önce keşke önce burdan bize ulaşsaydınız, neyse sağlık olsun artık.
 
Ahmet bey, Sezgin bey mevcut balıkları verip yerine yeni Diskus almayı planlıyor  yani Diskus'a yeni bir arkadaşımız daha katılıyor.
 
Bu arada kesinlikle bu tedavi süreci bitmeden ve yeni tankın değerleri oturmadan tanka balık eklemeyin, önce bu tedavi sürecinin bitirelim ve yeni tankın biyolojik yapısının oturmasını sağlayalım ki yeni Diskus eklediğinizde sorun çıkmasın.
 
Sezgin bey, lütfen yanlış anlamayın ama sonuçta bende Ankara'da olduğum için bana istediğiniz zaman mobil numaramdan ulaşabilirsiniz, her türlü konuda size yardımcı olmya çalışırım, ayrıca hem mevcut hemde yeni Diskuslarınızı almayı planladığınız akvaryumcuyu merak ettim, paylaşırsanız sevinirim.
 
Kum konusuna gelince, tamam kum kalsın, hatta bitkilerde kalsın...ama kumun özellikleri nedir, salınım yapıyormu, örnek midye kırığı gibi, eğer salınım yapan bir kum ise değiştirmeniz lazım, benim cama cam tanka geçin dememdeki ana sebep şu, Diskus beslemek konusunda kararlı olduğunuzu gördüğüm için ve yeni başlayan biri olarak, Diskus konusunda biraz tecrübe kazanıp kendinizi hazır hissedene kadar, cama cam tank da Diskus beslemeniz ki, böylece su değerleri, dip çekimi vs gibi konularda cama cam tank sizin için muhtemelen daha ideal olacak, sonra kendinizi hazır hissettiğiniz zaman güzel bir ön hazırlık ile tankınızı kumlu, bitkiliye çevirebilirsiniz, evet biliyorum, bu zahmetli bir iş, yani mevcut tankı boz, sonra tekrar yap, zaman, emek ve para demek, fakat daha sağlıklı bir yol gibi geldi bana.
 
Saygılarımla.

Beğenenler: [T]180550,Bestfix[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

szgn_hsdmrÇevrim Dışı

Kayıt: 24/04/2012
İl: Ankara
Mesaj: 251
szgn_hsdmrÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 06 Haziran 2012 13:48
Öncelikle Cüneyt bey ve Ahmet bey merhaba
Yaptığınız yorumlar için çok teşekkür ederim.Çok aydınlatıcıydı.Ahmet bey balıklarımı diğiştirmeyi düşünüyorum derken discusları değil lepistes , neon gibi türlerde balıklar var onları verip mevcut discuslarıma eklemede bulunacağım.Kullandığım ilacı üç gün kullanmamı söylediler cuma cumartesi ve pazar günü kullandım.Hava vermem gerektiğini balıkçı da söyledi bende hava moturu çalıştırıyorum devamlı.Suyun derecesi de 30 dur.

Cüneyt bey ulus hal de akvaryumcular var ordan dayım vasıtasıyla aldım.Gerçi daha dogrusu parasını o verdi bende tankıma koyunca çok hoşuma gitti balıklar.Numaranızı kayıt etmiştim zaten bir durum olursa arayacağım bu olanağı bana verdiğiniz içinde ayrıca teşekkür ederim.

Tedavi dönemi bittiyse ben tankın suyunu tamamen değiştiriyim mi yoksa oyle sarı renkte kalsın mı?
Dış motorumu temizlemelimiyim?

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

CROW_27Çevrim Dışı

Kayıt: 28/10/2011
İl: Gaziantep
Mesaj: 48
CROW_27Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 06 Haziran 2012 15:14
[QUOTE=szgn_hsdmr]Öncelikle Cüneyt bey ve Ahmet bey merhaba
Yaptığınız yorumlar için çok teşekkür ederim.Çok aydınlatıcıydı.Ahmet bey balıklarımı diğiştirmeyi düşünüyorum derken discusları değil lepistes , neon gibi türlerde balıklar var onları verip mevcut discuslarıma eklemede bulunacağım.Kullandığım ilacı üç gün kullanmamı söylediler cuma cumartesi ve pazar günü kullandım.Hava vermem gerektiğini balıkçı da söyledi bende hava moturu çalıştırıyorum devamlı.Suyun derecesi de 30 dur.

Cüneyt bey ulus hal de akvaryumcular var ordan dayım vasıtasıyla aldım.Gerçi daha dogrusu parasını o verdi bende tankıma koyunca çok hoşuma gitti balıklar.Numaranızı kayıt etmiştim zaten bir durum olursa arayacağım bu olanağı bana verdiğiniz içinde ayrıca teşekkür ederim.

Tedavi dönemi bittiyse ben tankın suyunu tamamen değiştiriyim mi yoksa oyle sarı renkte kalsın mı?
Dış motorumu temizlemelimiyim?
[/QUOTE]

Sezgin bey merhaba

Dinlendirilmiş suyla tamamını değiştire bilirsiniz ama ufak ama önemli 2 ayrıntı var 1 cisi ısıda oynama yapamazsanız ve akvaryumla aynı anda dış filitrenin malzemelerini değiştire bilirsek hiç bir problem yaşamazsınız.Ve hızlı bir şekilde bakteri kültürü oluşturmak için hazır bakteri kültürü eklememiz lazım.

Filitre medyalarının bağzılarını değiştirmemiz lazım ve aktif karbon kullanmamız lazım bunu da en doğru şekilde yapmak için sizden ricam sezgin bey Dış filitreniz içinde hangi malzemeler kullandığınızı yazarsanız daha da ayrıntılı bir çalışma yapabiliriz.

Saygılarımla.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Cüneyt ERGÜNÇevrim Dışı

Kıdemli Akvarist
Kayıt: 05/01/2009
İl: Ankara
Mesaj: 1205
Cüneyt ERGÜNÇevrim Dışı
Kıdemli Akvarist
Gönderim Zamanı: 06 Haziran 2012 15:38
Sezgin bey merhaba,
 
Tedavi süreci bu durumda bitmiş, ancak Ahmet beyin de belirttiği gibi bazı temizlikler ve düzenlemeler yapmanız gerekiyor, öncelikle %30-40 oranında su değişimi ve filtrenize ekleyeceğiniz aktif karbon ile filtreleme yapmanız gerekiyor, tabii bu arada biyolojik döngünüz de zarar gördüğü için onu da acilen tamir etmeniz lazım, ve mümkünse birer gün ara ile 2-3 defa su değişimi, aktif karbon kullanımı, tüm filtre malzemelerinin temizlenmesi ve biyolojik döngünün yeniden başlıyabilmesi için her su değişiminde düzenli bakteri kültürü eklemenizi tavsiye ederim.
 
Bu süreçte aynı zamanda vitamin takviyesinde de bulunursanız balıklar daha hızlı bir şekilde toparlanırlar, inşallah bu arada Discuslar mukoza atmamışlardır diye umuyorum.
 
Akvaryumcu konusunu özellikle sordum, Ulus halindekiler olduğu aklıma geldi ve sizden teyit etmek istedim, ancak benim size nacizane tavsiyem, oradan balık almak yerine, şu hastalık süreci, tankın biyolojik döngüsünün yeniden oturtulması gibi hususları hallettikten sonra, Ulus akvaryumcularından ziyade, forumda yer alan hobici ilanlarını takip etmenizi ve şu linke bir göz atmanızı tavsiye ederim,
 
 
Bende yakında burayı bir ziyaret edip görmek, tanışmak istiyorum.
 
Saygılarımla.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

szgn_hsdmrÇevrim Dışı

Kayıt: 24/04/2012
İl: Ankara
Mesaj: 251
szgn_hsdmrÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 06 Haziran 2012 16:25
Ahmet bey ve Cüneyt bey merhaba

1-)Bakteri kültürü ve aktif karbon dedikleriniz nedir?
2-)Nereden ne şekilde temin edebilirim?
3-)Fiyatları ne kadardır?
4-)Dış filitrenin içeriğini bilmiyorum markası tetratech 1200 orijinalinin içinde ne varsa o vardır.Herhangi bir şey eklemedim.
5-)Cüneyt bey akvaryumcu seçimini dayım vasıtasıyla yaptım.Sanırım tanıdığı biraz ucuza almıştık.30 tl o boydaki balıklar 65 70 tl civarında satıyorlar.
6-) Cüneyt bey verdiğiniz linkteki resimler bilgisayarımda görünmedi bi sorun var sanırım bilgisayarımda eve gittiğimde tekrar bakacağım 

Çok fazla bütçe ayıramıyorum bu yüzden ucuz olması taraftarıyım.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

fatihkarakaserÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 17/06/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 387
fatihkarakaserÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 06 Haziran 2012 17:09
Sezgin bey merhaba;

Cüneyt bey ve Ahmet kardeşim yapılması ve yapılmaması gerekenleri detaylı olarak basit bir dille anlatmışlar.Sizi sıkılmadan doğruya bilgiye yönlendirme noktasında ki emeklerinden dolayı tebrik ediyorum. İç parazit hususunda kendi yaşadığım tecrübelerim de en basit,etkili ve ucuz yolun canlı su piresine emdirilmiş flagyl tedavisi olduğunu söyleyebilirim.Eğer iyileşme olmaz ya da ileride iç parazit sorunu ile karşılaşırsanız çekinmeden deneyebilirsiniz.

-Önce orta boy boş bir yoğurt kabına akvaryum suyundan bir miktar alıyoruz.
-İçerisine çay tabağında kaşıkla ezdiğimiz bir tablet flagyl'i ekliyoruz ve iyice karıştırıyoruz.Su beyazımsı olacak.
-Daha sonra canlı su pirelerimizi ekliyoruz ve yaklaşık 1 saat bu su da tutuyoruz.
-Su içerisindeki pireler bu 1 saatlik süreç içerisinde flagyl'i emeceklerdir.Daha sonra su pirelerini balıklarımıza servis edebiliriz.
-Haftalarca hiç yem almayan balıklar dahi su piresine hayır demeyeceklerdir.
-Bir kaç günlük uygulama tekrarından sonra balıklarınız sağlıklarına kavuşacaklardır.
-Tedavi sürecinde ısıyı 1-2 derece artırmak ve su değişim sıklığını artırmak etkili olacaktır.Yine gözlemleme yapmak çok önemli.Özellikle varsa yem almayan balıkları tespit etmek ve sürekli dışkı kontrolü yapmak çok önemlidir.

Geçmiş olsun..

Saygılarımla.. 

DİPNOT: Sera baktopur iç parazit değil bakteriyel enfeksiyon,kuyruk erimesi ve dış parazitlerin tedavisinde kullanılan bir ilaçtır.İç parazit için tavsiye edilen sera baktopur direct'tir.
fatihkarakaser2012-06-06 17:15:18

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Cüneyt ERGÜNÇevrim Dışı

Kıdemli Akvarist
Kayıt: 05/01/2009
İl: Ankara
Mesaj: 1205
Cüneyt ERGÜNÇevrim Dışı
Kıdemli Akvarist
Gönderim Zamanı: 06 Haziran 2012 17:23
Ahmet bey ve Cüneyt bey merhaba

1-)Bakteri kültürü ve aktif karbon dedikleriniz nedir?
 
Her ikisinide isterseniz akvaryumculardan (Ulusdakiler de varmıdır yokmudur bilemem...) veya internet üzerinden satın alabilirsiniz, karbonun markası bence çok önemli değil, ama bakteri kültürü devamlı olarak kullanıldığı ve her zaman ihtiyaç duyulan bir malzeme olduğu için, Sera'nın Nitrivec ürününü pek tavsiye etmem (kaliteli malzemedir, kalite ile ilgili bir soru aklınıza gelmesin) tavsiyem SEACHEM STABILITY olur, daha yoğundur, tabii yine faklı markaların farklı ürünleri mevcut, internet üzeinden araştırmanızı tavsiye ederim.
 
2-)Nereden ne şekilde temin edebilirim?
İster internet üzerinden isterseniz akvaryumculardan, her iki ürün içinde eğer internet üzerinden satın alacaksanız www.akvaryem.com Ceylan beyi tavsiye ederim.
3-)Fiyatları ne kadardır?
Fiyatlar ürünün markasına ve miktarına göre değişkenlik göstermektedir.
4-)Dış filitrenin içeriğini bilmiyorum markası tetratech 1200 orijinalinin içinde ne varsa o vardır.Herhangi bir şey eklemedim.
Aynı marka model dış filtreyi bende kullanıyorum, iyi bir seçim, ancak Tetra'nın en büyük dezaavantajı, filtre ile beraber gelen biyolojik filtrasyon malzemeleri zayıftır, size tavsiyem Sera Siporax temin etmeniz, 2 Lt civarı işinizi görür, bu konuda da forumdaki toplu alımları takip etmenizi öneririm, normal de 1 Lt ambalajlı Sera Siporax yaklaşık 50 TL civarı, kovadan bölme 1 Lt 30 TL, ancak forumdaki toplu alımlarda 1 Lt'sini max. 22 TL civarı temin edebilirsiniz.
5-)Cüneyt bey akvaryumcu seçimini dayım vasıtasıyla yaptım.Sanırım tanıdığı biraz ucuza almıştık.30 tl o boydaki balıklar 65 70 tl civarında satıyorlar.
Anlıyorum ve bu konuda yorum yapmıyorum, hepimiz gibi siz de bütçenize göre hareket etmek durumundasınız.
6-) Cüneyt bey verdiğiniz linkteki resimler bilgisayarımda görünmedi bi sorun var sanırım bilgisayarımda eve gittiğimde tekrar bakacağım 

Çok fazla bütçe ayıramıyorum bu yüzden ucuz olması taraftarıyım.
Tahmin ediyorum.
 
Ancak şu konuyu özellikele vurgulamam gerektiğine inanıyorum, bakteri kültürü ve Siporax (veya eşdeğeri bir biyolojik filtrasyon için subsrat) bu işin ana temelidir, bunları mutlaka temin etmeniz gerek aksi takdirde, hangi tür balık olursa olsun sorun yaşarsanız, örneğin bakteri kültürü, her su değişiminden sonra, üreticinin kullanım talimatında belirttiği şekilde, değiştirlen su miktarına göre düzenli olarak tanka eklenir, eğer bu konuda benim bir yanlış bilgim/bilgilendirmem varsa lütfen daha tecrübeli arkadaşlar/bilgili arkadaşlar düzeltsin.
 
Saygılarımla.


Fatih bey merhaba,
 
Canlı su piresi yerine aynı zamanda dondurulmuş su piresi (çözüldükten sonra) kullanabilirmiyiz?
 
Saygılarımla.
 
 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

fatihkarakaserÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 17/06/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 387
fatihkarakaserÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 06 Haziran 2012 18:00
Cüneyt bey merhaba;

Canlı su piresi yerine dondurulmuş su piresi kullanmamız mümkün değil.Burada ki amaç canlı su piresinin ilacı yutmasını ve akabinde vücudunda ilaç bulunan su pirelerinin direk balığın midesine gitmesini ve sindirim sisteminde özümsenerek en kısa zamanda etki etmesini sağlamak. Yoksa bu ilacı balığı yakalayarak direk ağzına şırınga ile enjekte etmek gibi yöntemlerde var.Ancak bu süreç içerisinde balığın kendisi zahmet çekmekte ve mukozası zarar görmekte.Bana göre bu yöntem en ideali.Aynı şekilde normal şartlarda balık hasta değilse canlı su pirelerine bemix compose emdirilerek te gene direk hedefe ulaşma ve bağışıklık sistemini kuvvetlendirmede etkili olarak kullanılabilir bu yöntem. Bahsettiğiniz dondurulmuş su pirelerini vermek özellikle hasta olan balıklar yem almıyor ise yem almalarını teşvik bakımından etkili olabilir ve tedavi sürecinde flagyl'li canlı su pirelerini destek için ara öğünlerde verilebilir.

Saygılarımla..
fatihkarakaser2012-06-06 18:01:05

Beğenenler: [T]199342,Ahmet0816[/T]
Teşekkür Edenler: [T]199342,Ahmet0816[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

CROW_27Çevrim Dışı

Kayıt: 28/10/2011
İl: Gaziantep
Mesaj: 48
CROW_27Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 06 Haziran 2012 18:12
[QUOTE=cunergun]
Fatih bey merhaba,
 
Canlı su piresi yerine aynı zamanda dondurulmuş su piresi (çözüldükten sonra) kullanabilirmiyiz?
 
Saygılarımla.
 
 
[/QUOTE]

Cüneyt Abi merhaba

Sevgili ve değerli Fatih Abim'e sorduğun soruyu nacizane ben de cevaplamak isterim.

Fatih abim çok güzel şekilde açıklamış ellerine ve yüreğine sağlık.

Bir ek bilgi olarakta;

Bu uygulama sadece cüneyt abi su piresinde değil Artemialarda da uygulanmaktadır.
24 saat de çıkan artemia suyuna 20 'ci saatinde vitamin veya da eklenmek istenilen sıvı konulunca artemialar da bu konulan sıvıyı bünyesine alır ve daha zengin bir kültür elde ederiz.

Saygılarımla..
CROW_272012-06-06 18:15:21

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir