ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
CROW_27
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
3
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
28 Ekim 2011 17:10
Son Ziyaret:
14 Mart 2013 13:37
Toplam Mesaj:
48 [0.01 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
AHMET ÖZBİLGİNER
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Gaziantep
Meslek:
MUHASEBE
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

AHMET ÖZBİLGİNER
GAZİANTEP

SON 10 MESAJI

Discus Rahatsızlık
Ahmet Bey merhaba

Discuslar için ilaç kullanmak bence en son tercih olmalıdır.
Ayrıca bunu bilinçli şekilde yapmakta fayda vardır.Discusların en iyi özelliği ısı yükseltmeyle(30-32)arasında doğal olarak kendilerini tedavi edebilmeleridir.


Ayrıca Ahmet bey balığınız yeni tedaviden çıktığı için stres belirtisi göstermesi çok normaldir.

Bunun için sadece biraz sabır ve discusunuza biraz ilgi iyi gelecektir.Ayrıca ısıyı artırırsanız bu süreç daha da hızlı atacaksınızdır.


Saygılarımla.

SU ISINMIYOR !
Mustafa bey merhabalar

Hüseyin beyin dediklerine katılıyorum,ayrıca bir kaç düzenleme ile bu sorunu atlata bilirsiniz.

Öncelikle şu konuda da sizi aydınlatmak isterim nacizane bilgilerle.Discuslar sıcak suyu severler doğrudur ama illa 30 olacak diye bir şey yoktur Mustafa bey 28-30 arası ideal bir sıcaklıktır discuslar için.Benim önerilerim ise şunlar

1)Dış veya sump filtre kullanıyorsanız ısıtıcıyı suyun çıkış yerine doğru yönlendirirseniz daha iyi olacaktır.Akvaryuma gelen su ilk başta ısıdan geçerek akvaryumu ısıtmaya başlayacaktır.

2)Strafor konusunda akvaryumun etrafını strafor ile sarmanız hem ısı kaybı hemde fatura için önemli bir nokta kış aylarında.

3)Hüseyin beyin dediği gibi ısınan su yukarı doğru hareket edeceği için ısıtıcıyı tabana da koya bilirsiniz.

4)Isıtıcıyı yeni almışsınız o yüzden kalibre hemen oturmaya bilir.Bu akvaryumdan akvaryuma değişiklik göstere bilir onun için sizden ricam kalibreyi tekrar etmenizde fayda vardır. 

Saygılarımla
Albino Red Oscarlarım - " Akvaryumdaki Dehşet" Fragman sayfa 2
[QUOTE=fatihkarakaser]Cüneyt bey;

Anlaşılan gazı tam verememişiz :D Şaka bir yana sağlıklı bir Discus sürüsü her zaman keyif verir. İyi ki besledim diyebildiğim nadir balıklardandır Discus. Ben sanırım tek bir balık türüne takılı kalamıyorum sıkıntı orada :)

Saygılarımla..
[/QUOTE]

Fatih Abim merhaba,yine farklı bir balık türünde daha göz zevki yaşattın bize....

Emeğine ve yüreğine sağlık. 

Maşallah canavar gibiler....

Fatih abi sağ olsun çoğu konuda gerçekten çok yardımcı olmuştur insanlara ticari kaygı gütmeden,
sadece iyilik adına çok şey paylaşmıştır ve hala çizgisinden ayrılmadan tam gaz devam ediyor.

Bende sayesinde yetiştim ve discus üzerinde yoğunlaştım.

Ama şunu bilirim ki insan emek verince başaramayacağı bir şey yoktur örnek bu akvaryum gibi....

Tekrardan emeğine sağlık Fatih ustam....

Bu arada Cüneyt abi Fotoları bekliyoruz haberin olsun!!!!

Saygılarımla...

72X25X40 uygun mu ?
[QUOTE=semenders]    Arkadaşlar benim 72X23X40(h) bir akvaryumum var . buna erişkin kaç discus olur ? Şimdiden teşekkürler ![/QUOTE]

Merhabalar 

Bence tank ölçüleriniz yetersiz.Evet içine balık koya bilirsiniz ama günlük su değişimi yapsanız da balıklar muhtemelen küçük kalacaktır.Yani hem discuslar için hemde sizin için çok büyük sorun olacaktır.


Saygılarımla
Diskus Bakımı Hakkında Bilgi...
[QUOTE=bekirgok25]
Fatih hocam merhaba,
Uzun zamandır foruma resim eklenemiyordu
Akvaryumda son hal resımlerdeki gibi fakat balıklar çok ama çok ürkekler akvaryumun köşesinen hiç çıkmıyorlar
Sadece uzaktan izliyorum arada bi yemı alıp kaçıyorlar
Nedeni neden kaynaklı ve farklı stresini alacak balık öneriniz varmıdır?
 
tşk.
[/QUOTE]
Bekir bey Merhaba

Tankınıza maşallah çekelim öncelikle.

Fatih abime katılarak zaman en iyi ilaç olacaktır.
Bir tane bence eksik var oda pipo filitre onuda yaparsanız bence 10 numara olacaktır.
Discusa yeni başladım.
Hakan kardeşim merhaba

Balıkların hayırlı uğurlu olsun kardeşim.Tank ebatı ile hiç bir sorun yaratmaz beslediğin discuslar.
Sorun olarak gördüğün ise kardeşim Discuslara has bölge belirleme olabilir o yüzden kardeşim mümkün olduğunca rahatsız etmemekte fayda var.

Balıkları yanık değil kardeşim sıkıntı yoktur bence ama biraz daha form olarak üzerinde durulması lazım.
Ama oda çok sıkıntı değil kardeşim biraz özen sadece....

Sayı olarak az kardeşim ama tankın ve balıklarının sonradan büyümesi konusunda baz aldığımız da bu sayı sorun yaratmazsa balıklarda(mutsuz olmaları,stresli olmaları)gibi hiç başka balık ekleme kardeşim çünkü bu bir risktir.

Türleri konusunda şuan için bir şey demek çok yanlış olur kardeşim çünkü balıklar 6-16 aylık arası türlerini sergilemeye başlarlar en belirgini 12-16 aylık olduklarında yansır.

Tekrardan hayırlı olsun..

Saygılarımla 


Bir de eğer maddi olarak müsaitsen kardeşim bir tane dış filitre şart olmuş.

Şuan için cam cam olarak bakıp biraz daha büyüte bilirsen daha güzel olur ve bitkili veya da dekorlu olarak akvaryumu düzenleye bilirsin kardeşim.....
CROW_272012-07-05 09:42:25
Discuslar hakkında yorumlarınız
[QUOTE=sufy]  Üstadım kankurdu sanki labaratuvar ortamında oluşturulmuş insanlık için adeta bir frankeştayn gibi bahsediyosunuz lütfen. Balıklarımıza verdiğimizde balıklar sanki kimyasala maruz kalmış gibi ölecekler zannediliyor. Dediğinize katılıyorum nereden toplandığı çok önemli. Biz arkadaşımın arıcılık yaptığı bi yerde kurt bulduk. Derede ve topladık bu hayvanın neresinde ağır metal var hala çözemedim. Bilmediğim konuda ısrar etmem ama arkadaşın araştırmasının neticesini merakla beklerim. Eğerki benim gördüğüm kurdun beslendiği derede ağır metaller varsa oradaki köy komple ağır hasta olmalı. Bahçeler bağlar onunla sulanıyor. Ben Ankaradayım pazara gelen sebzelerin çoğu böyle dere suları ile sulanıyor. Hepimiz nice ağır metallere maruz kalıyoruz. Zararlı olabilir inat etmiyorum ama her canlıya Cenab- Allah bir bağışıklık sistemi vermiş. Evlerde beslenen kedi sokağa çıktığı zaman fareyi yemezmi. Yaradılışı gereği yicektir. Bize iğrenç ve zararlı görünebilir ama bu hayvanların doğasında var bu. Arkdaşımızın biride amazon da kurt olduğunu düşünmek hayalperestliktir diyor. Ben kimsenin kalbini kırmamamak için uzatmak istemedim ama bu hayvan sanki Cennette yaşıyormuş gibi hiç kurt yemiyor heralde. Fazla uzatmaya gerek yok herkesin doğruları var benim doğrularım bu demiyorum ama tecrübelerim bu...
[/QUOTE]

Merhaba mehmet bey günaydınlar

Akvaryumforum özel üyesi olan Bir su ürünleri mühendisi arkadaş ummalı bir çalışma ile ancak %60 dan %7 kalacak şekilde mikroptan arındırılmış bulunmaktadır.sonra sizin bir kaç sorunuza bu makale cevap vermiş.

Bu makale www.akvryumforum.com dan alıntıdır.

Orjinal link


Tubifexler pis suların içerisindeki canlı organizmaların yok edilmesi için üreyen bir tür canlı türü diyebiliriz.Ölü bir hayvanı bir yere gömerseniz bir süre sonra kurtların oluştuğunu ve hayvanı yemeye başladığını görürsünüz.İşte tubifex tamda buydu.Su ortamında bulunan çürükcüller ya da organizma öğütücüler diyebiliriz.
Tubifex canlıları suyun ılık veya ılıktan biraz daha soğuk olan bölgelerinde yaşıyan canlılardır.Bünyeleri en kötü şartlara bile alışık olduğundan suyun sıcaklığı 14 dereceye kadar düşsede yaşamayı başarırlar.Bulundukları su ortamlarında öğütebilecekleri çürükcül organizmalar en önemli yiyecek besinleridir.Bizim aklımıza gelen pis ortamlar , örneğin lağım kenarlarında yaşarlar.Fakat lağımın olmadığı daha temiz ortamlarda da muazzam şekilde ürerler.Lağım kenarlarında bize göre zararlı ve pis maddelerin aksine o ortamda bulunan başka organizmalar ile beslenir fakat lağım ortamındaki pis suyuda süzdüğü için mikropları bünyesine almış olur.Süzer diyorum çünkü evet tubifexler bir midye gibi suyu berraklaştırma yeteneğine sahiptirler.Tubifexlerin içi boş tek bağırsaktan oluşan ve ortamdaki suyu süzerek beslenen canlılardır.Yaşadıkları su ortamında yüksek derecede oksijen olması ve akıntı olması 1.dereceden şartlar arasındadır.Akıntının hızı önemli değildir.Sudaki hareket onlara yetecektir.Nemli özel bir toprak ( özel diyorum çünkü gübreleme yöntemi ile elde edilen toprak ) üremeleri için 2.dereceden şart olan maddedir.


Mehmet bey diyor ki

''Derede ve topladık bu hayvanın neresinde ağır metal var hala çözemedim ?''

Makalenin verdiği cevap(Kırmızı ile işaretledim)

''Lağım kenarlarında bize göre zararlı ve pis maddelerin aksine o ortamda bulunan başka organizmalar ile beslenir fakat lağım ortamındaki pis suyuda süzdüğü için mikropları bünyesine almış olur.Süzer diyorum çünkü evet tubifexler bir midye gibi suyu berraklaştırma yeteneğine sahiptirler.Tubifexlerin içi boş tek bağırsaktan oluşan ve ortamdaki suyu süzerek beslenen canlılardır ''

Sonra temizlenme işlemi hakkında ki çalışmayı da paylaşmak isterim.

Özel yapım ufak bir akvaryumdan (50*40*30 ) 1 top ya da öbek ile dere kenarından alınan tubifexleri 30 küsür deneme yanılma sonucu ile üretip başarıya ulaşmış bulunmaktayız.Her yanlış deneme sonucunda 1 top yani şuana kadar 29 top tubifex öldürdük.30 da ürettik.Tubifexler yaptığımız akvaryumda 1 hafta kadar yaşıyorlar daha sonrasında ölüyorlardı.Yaklaşık 1 aydır 1 öbek tubifexin 11 öbek şeklinde çoğalıp gözle görülür biçimde arttığını gözlemledik.Dereden ilk aldığımız tubifex örnekleri ile aradan zaman geçip bizim besledigimiz ve çoğalttığımız tubifexleri laboratuar ortamlarında incelediğimizde ise mikrop denilen zararlı maddelerin %60lardan %7lere kadar indiğinide kayıt altına aldık.

Bence %7 bile bir risk diye düşünüyorum Discus da.....

Mehmet bey sizin böyle temizleme işlemi yaptınız mı acaba ? yada böyle bir bilimsel çalışma ?

(Bilimsel anlamda diyorum çünkü bu araştırma bu işi gerçekten okulunu okumuş kişilerce yapılmış ve deneysel anlamda ortaya konan bir çalışma var....)

Evet bu makalede artı yanları da var kabul ediyorum tubifex'in ama böyle bir çalışmayla ve üretimle belli bir nesilden sonrası faydalı olduğunu tüm gerçekliğiyle göre biliyoruz. 

Bende kimsenin kalbini kırmak istemem ama Her zaman büyüklerimin bir sözü bende derin etki yaratmıştır.

''Doğru yazan kalem her zaman,kılıçtan keskindir ve saygı duyulması lazımdır.......''

Saygılarımla....
CROW_272012-06-14 11:13:04
Discuslar hakkında yorumlarınız
[QUOTE=Karaburuk]Discuslar doğal ortamında ne yiyor ne ile besleniyor nasıl ürüyor bilgisi olan var mı? Ayrıca herkes kendi tecrübeleriyle konuşur kendi doğrularıyla üretir veya besler büyütür. herkese saygı göstermek lazım boşuna forumlarda tartışmaya veya telefonla arayıp (beni çok aradılar discus hakkında gelin yüzyüze tecrübe edelim bilgi paylaşalım teklifime rağmen) çarpışmaya lüzum yok. balıklarınızı iyi gözlemleyin hareketleri ve görünüşleri size herşeyi anlatıyor. Saygılar...

Video çok net olmamakla beraber ne olduğu açıkca bellidir.[/QUOTE]

Murat bey merhaba Hayırlı akşamlar


Ellerinize sağlık murat bey balıklar güzel gözüküyor ama tam anlamıyla gelişimlerini gösteren(büyümüş hallerini ) bir video da koyarsanız tam olacak. 

Birde kurttan başka bir yemlerde kullanıyormusunuz ?

Bende merak ettim aslında murat bey gelişimleri nasıl oldu diye.
Aslında dediğiniz gibi her yiğidin bir yoğurt yemesi farklıdır bu yüzden zaten discus yarışmaları var herkes aynı besleseydi böyle bir yarışmada mantıken olamayacaktı.


Saygılarımla.....
kebodiscus2012-06-14 01:13:52
Discuslar hakkında yorumlarınız
[QUOTE=FRaVF]

Cem bey ısıya dikkat ediyorum tuz'u normal bildğimiz iyotsuz tuzmu kullanmamı tavsiye edersiniz yoksa akvaryumcularda satılan tablet tarzındaki tuzumu ikisininde özelliği aynımı

[/QUOTE]

Kesinlikle tuz kullanmayın derim çünkü atacağınız tuz ph'ı azda olsa etkilecektir ama suyunuz sertleştirecektir buda discusta istenilen bir durum değildir boş yere strese sokmuş oluruz discuslarınızı yeni alışmaya çalışan discuslarınza bu müdahale iylikten çok zarar verir.Piğmentler kayboluyorsa bu demekki kalıcı piğment değil bu yüzden piğmentin gitmesi için yol çok basit suyu mümkün olduğunca taze tutmak ve çok aşırı akvaryuma müdahale de bulunmamak lazım.

Isıyı 32 derececeye çıkara bilirseniz ve Fatih bey yedikleri yeme az bir şey sarımsak suyu damlata bilirseniz sorun kalkacaktır.

Isıyı 1 hafta süreyle sabit tutarsanız daha da iyi olacaktır.

Isı yükseldiği için akvaryumda oksijen azalacaktır bu konu da da mümkün olduğunca Fatih bey havalandırmanızı en üst seviyeye taşımanız rica edeceğim (Hava motorunu en güçlü seviyeyle çalıştırılması gibi)


Saygılarımla.....
CROW_272012-06-12 18:38:20
Discuslar hakkında yorumlarınız
[QUOTE=FRaVF]

Çok Teşekkür ederim fatih abi bilgilerini paylşatığın için günlük su değişimini aldğımdan beri yapıyorum hemen hemen 1 hafta falan oldular fotograflar ilk aldığımda çekktiğim fotoğraflardı ve dedğiniz gibi akvaryumcudan aldım balıkları tavsiyeleriniz için çok sağolun

[/QUOTE]

Merhabalar Fatih bey 

Sevgili Fatih(FATİH KARAKAŞER) abimin dediği gibi yemlemesine dikkat edersen hiç bir sorun olmaz.

Discus Gönül işidir ona ne kadar gönül verirsen o kadar daha da iyi olacaktır.

örnek vermek gerekirse bende bulunan bir diamondun önce ki ve sonra ki halini koymak isterim. 

İlk aldığım hali 



Sonra ki hali
 

Biz istiyoruz ki Fatih bey en güzel olan bizim elimize geçsin her şey güzel olsun ama olmuyor işte bazen.

Ama sizin discuslarınızın ve diğer discusların yaşadığı(Zayıf kalması) sadece akvaryumcular da geçerli değil,bazı üreticiler içinde geçerli.Ürettiği balıkların içinden en güzellerini seçip geri kalanını satış yoluyla elden çıkarıyorlar bizim en büyük sorunumuz bu orta da malesef çok ilgi ve tecrübe isteyen discuslar dolaşıyor.

Bu işe gönül vermiş abilerim ve kardeşlerimde bana katılacaktır eminim bu tip satış yerine yeni başlayacak arkadaşlara özellikle düzgün olanı vermeliyiz ki o insanlar bu hobiden tat alsın.

Yanık ve zayıf kalmış balık düzeltile bilir ama bunu yapacak tek şey bilgi ve tecrübeden geçer.

Fatih bey sizin balıklarınız maşallah güzeller sağlam bir bakımla hiç bir sorun kalmaz.

Şimdiden Hobici yüreğinize sağlık diliyorum.....


Esenle kalmanız dileklerimle FATİH bey
CROW_272012-06-12 17:28:36

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.