Discus Yeni Başlayanlar.


kartalmat61Çevrim Dışı

Kayıt: 06/01/2017
İl: Nevsehir
Mesaj: 1
kartalmat61Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 06 Ocak 2017 09:44
Discus Yeni başlayanlar.

Merhabalar. Discus konusunda yeni sayılırım. 1.5 yıllık bir tecrübem oldu. 3 adet 10-12m cm civarında discus besledim. İlk bir yıl herhangibir sorun yaşamadım ta ki 4. discusu akvaryuma koyana kadar. Ondan sonra hepsini kaybettim. Ama bu 1.5 yıllık tecrübemde discus korkumu yendim diyebilirim. Şimdi yeniden discus akvaryumu kurmak istiyorum. Bu arada discus konusunda epey bişeyler okudum ve geçmişte yaptığım hataları şimdi çok daha net görebiliyorum
Akvaryumum 300 litre. Cama cam akvaryumda beslemeyi düşünüyorum. 7-8 cm 6 adet ithal discus satın almak istiyorum. Yalnız kafama takılan bir kaç soru var.
1. Discus bakan bazı arkadaşlarım bana alacağın balığın kuru yeme alışkın olmasını tavsiye ettiler. Aksi taktırde canlı yeme alışkın balıkları kuru yeme alıştırma safhasında ciddi kayıpların olabileceğini söylediler.
Bu konu hakkında beni bilgilendirebilirmisiniz..

2. Almayı düşündüğüm tür Golden sun merah. Ankarada bir petshop da cok canlı renkte bu tür balıklar gördüm. Ancak yine kafamı karıştıran bazı arkadaşlarım oldu. Bu balıkların hormonlu yemle beslendiğini söylüyorlar ve renklerdeki bu canlılığı benim koruyamayacağımı söylüyorlar. Bu konu hakkında beni bilgilendirebilirmisiniz.

Şimdiden teşekkürler.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Fatih TÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 13/11/2005
İl: Izmir
Mesaj: 1981
Fatih TÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 06 Ocak 2017 09:51
Elbetteki şebeke suyuna, canlı yeme alışmış balık her zaman avantajdır. Ancak kuru yeme alışmış da olsa discuslar için canlı yem protein anlamında diyetlerinde önemli bir yer teşkil eder. Bunun yerine ya da bununla beraber dana yüreğinden başlayan birçok tarifi forumda bulabilirsiniz. Renkleri koruyamama gibi birşey pek söz konusu değil. Yavru balıklarsa büyüdüklerinde pigmentasyon sorunları vb olabilir. Tabii bu hemen her balık için geçerli. Erişkin boyda balık alacaksanız bu konuda endişe etmenizi gerektirecek bir şey yok.

Teşekkür Edenler: [T]192790,kartalmat61[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

celalabayÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 28/05/2012
İl: Istanbul
Mesaj: 2996
celalabayÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 06 Ocak 2017 11:27
Merhaba,

Önceden yaşadığınız 4. discusu ekledikten sonraki kayıpların sebebi bakteri çakışmasıdır. Yeni discus ekleyecekseniz öncelikle tankınızda geniş çaplı bir temizlik yapmanızı öneririm.

Kuru yem konusunda, pet shoplara satılması için gelen discuslar zaten karantinadan geçip kuru yem almaya başlamış oluyorlar. Renklerin korunması kısmı, eğer bakımını iyi yaparsanız renklerin kaybolması çok zordur. Bakımda ve yemlemede sıkıntı olursa hangi balık olursa olsun zaten renk ve formda sıkıntı yaşamanız mümkündür.

Ankara'da çok başarılı yerli üreticiler var. Daha az risk ile daha sağlam balıklar elde edebilirsiniz. Ithal bence son tercih olmalı. Zira ithallerdeki renklendirici ve hormon içerikli yem konusu maalesef ki gerçek.

Teşekkür Edenler: [T]192790,kartalmat61[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir