Discuss ' da octomitusmu ?


ecarparÇevrim Dışı

Kayıt: 08/04/2007
Mesaj: 45
ecarparÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 14 Nisan 2009 09:18

Fotoğraf:  üzerindeki herşey neredeyse aynı yüzgeçlerini kapatıp renk soldurması ve derisinde yama gibi dökülmeler.

Canlıdaki Belirtiler: Yem yemede sorun yok. Saklanma ve stres belirtileri var faklı olarak toplanıp akvaryumun köşesine gidip orada öylece bekliyorlar. Biraz araştırdım OCtomitus olma ihtimali vr bu resimdekiyle uyuştuğu için. belirtilerinde Soluk renk lekeler Koyulaşmış vücut rengi diyor. bunlara artı olarak iştahda sorun yok ama karında çekilme var. tedavisi ve ilaç olarak ne kullanmalıyım nasıl kullanmalıyım?

Su değişimi tüm tankı çekip yeniden doldurdum ancak balıklarım 1 hafta sonra bu duruma geldiler  su değişiminden olmuş olamıyacağını düşünüyorum.
 
(Biraz saldırgan bir tavır olucak ama eklenirmi kardeşim %100 sumu değişirmişten ziyade çözüm arıyorum yaptık bir hata zaten... gelip zırvalamaktan ziyade çözüm biliyorsanız yazarsanız iyi olur. Buna inat bu tip eleştiri yazacak olan arkadaşlar olursa polemiğe girmiyeceğimi sadece yararlı bilgilendirici yazı yazan arkadaşlar ile konu hakkında konuşacağımı en baştan söylüyeyim.)

Akvaryum Kapasitesi (litre): 500

Akvaryumdaki Diğer Canlılar:

Bilinen Tüm Su Değerleri (pH, sıcaklık, amonyak, nitrat):

Filitrasyon: sump

İlaç Kullandıysanız İsimleri ve Miktarları: Nutrafin aquaPlus (su hazırlayıcısı) Mıcrobe-lift Amazon Bio-Colorant (yeni aldım bunu). bunları suyu hazırlamak için kullandım.

Diğer Genel Bilgiler (Su değişim sıklığı, akvaryumda en son yaptığınız değişiklikler vb.) : %100 su değişimi (Amonyak patladığı için suyun tümünü değiştirmek zorunda kaldım) su değişiminin 2. haftası 4 ünde suyu değiştirmiştim. 

ecarpar2009-04-14 11:07:24

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ecarparÇevrim Dışı

Kayıt: 08/04/2007
Mesaj: 45
ecarparÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 14 Nisan 2009 14:01
Bilenlerden destek istiyorum.
 
Şu an için sabahtan beri yaptığım araştırmalara dayanarak. Balıklarımı gerekli ölçüde tedavi süresince hergün akşam Permasol banyosu yaptırmayı düşünüyorum (Yanlış bir düşünce ise düzeltin lütfen).
tedaviye baktopur ile başlıyacağım karantina tankıma balıklarımı ayırıp ilk gün sadece baktopur içersinde bekleteceğim.
yemlemede sarımsak suyu kullanacağım. ve tankada sarımsak suyu kullanacağım.
su değişimi yapıp %10 -15 lik Bactrim forte tedavisine geçeceğim. bu süreçte balıklarımın iyileşmiş olmalarını ümid ediyorum forumda bu tedaviyi uygulayıp balıklarının tümünü kurtaran bir arkadaş yazmış onun tedavisini uygulayacağım bu akşamdan başlıyarak.
 
daha sonrada balıkların formlarını toparlaması açısından tedavis onrası 3-5 saat bemiks li tankta bekletip bir süre sarımsaklı ve bemiksli yem ile yemleme yapacağım. tedavinin süreci ile biraz düşüncelerim var sadece her ilaç gün aşırı bekleniyor birtek permasol hariç oda 10 - 30 dk bekletme ile kullanılıyor. bu arada söylemek istediği önermek istediği birşeyler olan varmı varsa paylaşırsa yada gereksiz gördüğü birşey olan varsa uyarırsa ve açıklarsa sevinirim.
ecarpar2009-04-14 14:29:41

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir