ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
ecarpar
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
2
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
08 Nisan 2007 15:32
Son Ziyaret:
14 Temmuz 2011 09:19
Toplam Mesaj:
45 [0.01 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
gökhan erdal çarpar
Doğum Tarihi:
07 Nisan 1981
Yaş:
43
İl:
Meslek:
grafiker
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Gökhan Erdal ÇARPAR...

SON 10 MESAJI

Göle balık salmak
Düşününki istanbul sokaklarında aslan dolaşıyor gece panterler sırtlanlar avlanıyor ne olurdu ?
Su olmuş olması oranında bir doğal dengesinin olmadığı anlamına gelmez yırtıcı olsun yada olmasın yabancı bir yere orada normalde yaşamayan bir tür bırakılmamalı üremeyi başarırsa yaşamınıda sürdürebilir soğuk sıcak sanmıyuorum bir şekilde birileri yaşıyacaktır ve oranın dengesini alt üst edecektir.

tavsiye etmem
İceman Hamileyken Yavrularını Yedi
Diğer arkadaşlarında söylediği gibi. Bir balık ağzındaki  yumurtalarını döküyor veya yututyorsa mutlaka korkmuş olmalıdır. Bu illede siz taşırken korkacak diye algılanmasın aynı akvaryumdaki diğer balıklarda onu korkutup ağzındaki yumurtalarını döktürebilirler. Heleki  ilk yumurtlaması olan bir balığın dökmesi çok normaldir. İLk deneyim olduğu için yutmuş yada dökmüştür üzülmeyin düzgün beslenme ve gerekli koşulların sağlanması sonucu balığınız en kısa zamanda yenidden yumurtalarını ağzına alacaktır.
İç parazit tedavisinde süre nedir ? Acil !
e ozaman benim eczacıda sorun var geçen sene almak istediğimde bana o ilacın satıştan kaldırıldığını söyledi :( bende başka ilaçlara yöneldim. tekrardan araştıracağım bu uyarılar üzerine sağolun. ecarpar2009-04-14 14:51:24
Discuss ' da octomitusmu ?
Bilenlerden destek istiyorum.
 
Şu an için sabahtan beri yaptığım araştırmalara dayanarak. Balıklarımı gerekli ölçüde tedavi süresince hergün akşam Permasol banyosu yaptırmayı düşünüyorum (Yanlış bir düşünce ise düzeltin lütfen).
tedaviye baktopur ile başlıyacağım karantina tankıma balıklarımı ayırıp ilk gün sadece baktopur içersinde bekleteceğim.
yemlemede sarımsak suyu kullanacağım. ve tankada sarımsak suyu kullanacağım.
su değişimi yapıp %10 -15 lik Bactrim forte tedavisine geçeceğim. bu süreçte balıklarımın iyileşmiş olmalarını ümid ediyorum forumda bu tedaviyi uygulayıp balıklarının tümünü kurtaran bir arkadaş yazmış onun tedavisini uygulayacağım bu akşamdan başlıyarak.
 
daha sonrada balıkların formlarını toparlaması açısından tedavis onrası 3-5 saat bemiks li tankta bekletip bir süre sarımsaklı ve bemiksli yem ile yemleme yapacağım. tedavinin süreci ile biraz düşüncelerim var sadece her ilaç gün aşırı bekleniyor birtek permasol hariç oda 10 - 30 dk bekletme ile kullanılıyor. bu arada söylemek istediği önermek istediği birşeyler olan varmı varsa paylaşırsa yada gereksiz gördüğü birşey olan varsa uyarırsa ve açıklarsa sevinirim.
ecarpar2009-04-14 14:29:41
Discuss ' da octomitusmu ?

Fotoğraf:  üzerindeki herşey neredeyse aynı yüzgeçlerini kapatıp renk soldurması ve derisinde yama gibi dökülmeler.

Canlıdaki Belirtiler: Yem yemede sorun yok. Saklanma ve stres belirtileri var faklı olarak toplanıp akvaryumun köşesine gidip orada öylece bekliyorlar. Biraz araştırdım OCtomitus olma ihtimali vr bu resimdekiyle uyuştuğu için. belirtilerinde Soluk renk lekeler Koyulaşmış vücut rengi diyor. bunlara artı olarak iştahda sorun yok ama karında çekilme var. tedavisi ve ilaç olarak ne kullanmalıyım nasıl kullanmalıyım?

Su değişimi tüm tankı çekip yeniden doldurdum ancak balıklarım 1 hafta sonra bu duruma geldiler  su değişiminden olmuş olamıyacağını düşünüyorum.
 
(Biraz saldırgan bir tavır olucak ama eklenirmi kardeşim %100 sumu değişirmişten ziyade çözüm arıyorum yaptık bir hata zaten... gelip zırvalamaktan ziyade çözüm biliyorsanız yazarsanız iyi olur. Buna inat bu tip eleştiri yazacak olan arkadaşlar olursa polemiğe girmiyeceğimi sadece yararlı bilgilendirici yazı yazan arkadaşlar ile konu hakkında konuşacağımı en baştan söylüyeyim.)

Akvaryum Kapasitesi (litre): 500

Akvaryumdaki Diğer Canlılar:

Bilinen Tüm Su Değerleri (pH, sıcaklık, amonyak, nitrat):

Filitrasyon: sump

İlaç Kullandıysanız İsimleri ve Miktarları: Nutrafin aquaPlus (su hazırlayıcısı) Mıcrobe-lift Amazon Bio-Colorant (yeni aldım bunu). bunları suyu hazırlamak için kullandım.

Diğer Genel Bilgiler (Su değişim sıklığı, akvaryumda en son yaptığınız değişiklikler vb.) : %100 su değişimi (Amonyak patladığı için suyun tümünü değiştirmek zorunda kaldım) su değişiminin 2. haftası 4 ünde suyu değiştirmiştim. 

ecarpar2009-04-14 11:07:24
İç parazit tedavisinde süre nedir ? Acil !
flagyl satıştan kaldırılalı yıl oldu üstadım. Onun yerine ne kullanılabilir?
Paludaryuma Başlarken
yan camlarda alacağınız camın kalınlığını hesaplayıp yüksekliğini ona göre kestirin.

1.5 cm lik cam kestirdiniz ve ön + arka canı dıştan oturttunuz tabana bu durumda yan camlar içeriye sığmıyacak ancak dış kısımada küçük gelecektir
ön+arka camı içten oturrtunuz bu seferde yancamı dıştan tabanın alt kısmına oturtacaksınız ve yan camlar kısa gelecek.

örneğin

1.5 cm lik cam kalınlığı olduğunu varsayıyorum.
150x 50x50h lik bir akvaryum olduğunu düşünün

size gereken parçalar ilk bakışta

2 adet 150 x 50 cm ön ve arka camlar
50x50 cm lik yan camlar
150x50 cm taban camı gibi görünüyor ancak bu ölçülerde kestirirseniz yukarıdaki hataya düşersiniz.
önceden yapıştırma yerlerini düşünüüp ona göre ölçü çıkartmalısınız
camlar tabana oturacakmı yoksa dıştanmı saracak ? metreyi elinize alıp kesin ölçülerinizi belirleyin
Yukarıdaki ölçülere göre yaparsanız ilk açıklamamdaki sorunları yaşarsınız. umarım anlatmayı başarabilmişimdir aynı sorunu daha önce yaşadığım için uyarayım dedim.
Daha bilgili arkadaşlar varsa ve yetersiz anlattıysam lütfen bu bilgiyi  paylaşsınlar.
Discuss larımın ikitanesinde sorun var.
Üzgünüm işler yüzünden bırakın iterneti evdeki bilgisayarımı açamadımbile.

Bu arada internetin gözünü seveyim bol bol araştırma yaptım konuyu genede buraya açmıştım ve araştırmaya boş kaldıkça devam ettim ve cevapları buldum araştırarak bulunamıycak cevap yok tabi forumun bu konudaki yardımlarınıda unutmamak lazım. Batuaydin gösterdiğin özene teşekkür ederim ve resmi koyamadığım için senden özür dilerim ilgine karşılık veremedim.

Bütün araştırmalarım sonucu ilk balıığımın sorunun ne olduğunu anlıyamadım tam olarak ama aynı davranışları sergiliyen balıklara uygulanan tedavinin kaya tuzu olduğunu gördüm bemix kompoze ile beslemekte tedavinin bir parçası olarak söylenmişti.

Benim nasıl yaptığıma gelirsek;
Kaya tuzunu az miktarda ekledim heryerde normal oranlardan bahsetselerde tuz PH ı yükseltiyor ve discus lar Düşük ph ı seviyor. balığı rahatsız etmemek için karantina kullanmadım zaten belli psikolojik bir sorunu vardı hayvanın stres de olabilirdi.

Akvaryumuma kaya tuzu ekledim bemix bana hiç bir zaman iyi bir b vitamini kompleksi olarak gelmediği için apikobal kullandım hap olan bu ilacı iyice ezip yeme su yardımı ile emdirip balıklarımın tümüne verdim. deli gibi hareket eden balığım düzeldi.

İkinci balığım ise vücudundaki sivilce benzeri şeyler gittiği ve rengi normale döndüğü halde öldü bir çok forumda bu hastalık için birşe yapmanızza gerek yok denmişti ancak malesef varmış ne olduğunu öğrenemedim.

İLginize teşekkür ederim.
ecarpar2009-02-14 13:47:41
Şiş karın şiş göz
Gözü mikrop kapmıştır. Aynı sorun bir discusumun başına gelmişti bir gözü dışarı fırlıyarak etrafı beyaz bir şekilde şişiyordu hatta iltihap bile diye bilirim okadar çok benziyordu. tedavide tuzlu su kullandım karantina akvaryumunda mikofish ve kaya tuzunu karıştırıp az miktarda kayatuzu bu arada 20 lt akvaryuma 1 yemek kaşığı koymuştum ben mikofish standart kullanım prosedürü uyguladım balığı her sabah akşam bu suda 30 dk kadar bekletip geri ana tanka aldım. Şu an balığımın hiç birşeyi yok gayet sağlıklı.
Umarım hastalık aynıdır ve bu tedavi sizinde işinize yarar.

Karındaki şişlik kabızlık yada iç parazit olabilir. Yeminizi eğiştirdiyseniz buda neden olmuş olabilir.
Discuslar ve beslenme alışkanlıkları.
İnternette gezinirken Bulduğum bir yazıyı yayınlamak istiyorum. Yazı tümüyle alıntıdır tarafımdan hiç bir düzenleme yapılmamıştır Umarım sizler içinde faydalı olabilir.

Şunu asla unutmamak gerekir ki Discuss türleri kendilerine yem olarak ne verilir ise onun ile beslenebilir ve sağlıklı kalırlar. Ama ayrıca şunu unutmamalısınız ki doğadan yakalanmış Discus türlerinin değişik beslenme alışkanlıkları vardır.

Tony Silva & Barbara Kotlar Discus, 1980 , TFH Yayınları.



Bilinen pek çok Discus diyeti vardır. Bunların büyük çoğunluğuna internet aracılığı ile çok kolayca ulaşabilirsiniz. Ama asıl soru şu olmalı: Bütün discus diyetleri aynı özelliklerde midir? Bu diyetlerin büyük çoğunluğu normal kullanıcıların deneme yanılma yöntemleri ile elde ettikleri ve genellikle sağlaması yapılmamış diyetlerdir.

Ben daha çok bitkisel yemler aracılığı ile yapılan diyetler üzerinde durduğumdan dolayı diğer arkadaşlarım ile devamlı Discus diyetleri üzerine fikir tartışmalarına, analizlere giriyorduk sonunda elde ettiğim sonuç şu idi; Discuslar için bitkisel kökenli yemlerle yapılan diyet diğerlerine oranla daha sağlıklı.



Beslenmenin Temelleri;

Discus yavruları eğer ailesinden uzakta beslenecek ise canlı karides ile beslenmelidir. Akvaryuma atılacak karides önce temiz bir suda iyice temizlenmeli sonra akvaryuma atılmalıdır.

Kısa bir süre sonra yavru balıkların karidesleri ne kadar keyifle yemeye başladığına şahit olacaksınız. Akvaryumun suyuna mineral takviyesi yapmak yavru balığın gelişim sürecini sağlıklı ve kısa olmasını sağlar. Tabi her hafta akvaryum suyunun %25�ini değiştirmeliyiz.

Discuslar Etobur Balıklar mıdır?

Emekli olduktan sonra Discusların beslenme alışkanlıkları üzerine daha çok vakit ayırmaya başladım.

Şu noktaya hayretle dikkat ettim ki, Discus balıklar Akvaryum ortamında iken bitkisel ürünlerle karıştırılmış, yürek ve ciğer etlerini yiyorlar. Ama aynı balıklar doğal ortamlarında bu yemlere ilgi göstermiyorlar.

Şimdi soru şu. Discuslar etobur mu otobur mu? Bir Discus balığının midesini incelersek minik alg parçaları, bazı bitkilerin yaprakları ve bunun yanında larva ve ufak balıklar görülüyor.

Şunu biliyorum ki benim akvaryumumdaki Discuslar tankımın kenar duvarlarındaki algleri yiyorlar. Onlar ayrıca akvaryuma attığım ıspanak parçalarını da hemen bitiriyorlar. Genelde tankın içine atmış olduğum bitkisel yemlerin hemen hiçbirisi dibe inmeden balıklar tarafından bitiriliyor. Discuslar ağız tatlarına uyan hemen her şeyi hiçbir huzursuzluk çıkartmadan yerler.

Biz akvaryumcular Discuslarımızı değişik ürünlerle beslemeyi tercih ediyoruz. Bitkisel ve hayvansal yemler, vitaminler, mineraller, doğal tatlandırıcılar Yürek en efektif yemdir. Hem oldukça ucuzdur hem de diğer yemlerle karıştırılabilir.

Ne Yerler?

Toronto Üniversitesinden Doktor Will Crampton  Discuslar öncelikle otoburdur demiştir. Brezilyanın çeşitli bölgelerinden özellikle Amazonlardan toplanan discusların mideleri incelendiğinde %80 oranında alge denk gelinmiştir.

  Discusların özellikle omurgasız canlıları tercih ettiğini görüyoruz. Özellikle larvalar. Ben onların midelerinde ufak balıklara hiç denk gelmedim  diyerek konuşmasını sürdürmüştür Doktor Crampton.

Pek çok akvaryumcu Discusların Spirulina adındaki basit tek hücreli mavi-yeşil alg tercih ettiklerini düşünürler. Doktor Mark Lemon ( O.S.I Marine Labs yönetim kurulu başkanı, Profesörlük derecesini vahşi ve akvaryum ortamlarındaki balıkların yaşam ve ekosistem dengeleri konusundaki çalışmaları sonucunda almıştır ) bu düşüncenin doğru olmadığını söyler. Spirulina sıcak alkaline oranı yüksek taze sularda yaşar, Discusların tercih ettikleri gibi asidik oranı yüksek sularda değil. Ama eğer düzgün eklentiler olursa Spirulina Discuslar için mükemmel bir diyet yemi olurlar. Çünkü içerik olarak %70 protein ve amino asit içeriği vardır.

Vahşi Discuslar yırtıcı balıklar değildir. Genel olarak doğal yaşam alanları içindeki bitki ve algleri yiyerek yaşamayı tercih ederken eğer bir imkân oluşursa larva, yavru balık ve omurgasızları yiyerek beslenmesini teminde ederler.

Ama şunu aklınızda tutun bu sonuçlar kesin teoriler değildir. Şu anda Discuslar etobur mu otobur mu konusunda kesin bir yanıt yoktur. Bu yazılanlar benim uzun seneler sonucundaki birikimlerim ve analizlerimin sonucudur.


Yazar : Alper Tunga

NOT : Yazı tümüyle alıntıdır.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.