Discus'un Yanına Sajica?


MajereÇevrim Dışı

Kayıt: 22/04/2009
Mesaj: 74
MajereÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 25 Nisan 2010 00:39
Dostlarım uzun zamandır forumdan uzak kaldım.Ancak tekrardan aranıza dönmek beni mutlu ediyor.
Sizlere bir sorum olacak.
Uzun süredir boş kalan akvaryumumda Sajica beslemeye karar verdim.Ancak ne yazıkki bulamadım.Bulamadığım günlerde bir tanıdığımın biraz tavsiyesi birazda gazı ile 4 adet Discus beslemeye başladım.(Tank 200 Litre) (Discuslar Yavru).
Tam akvaryumu kurdum karşısına geçip kahvemi içecekken internet üzerinden görüştüğüm bir akvaryumcu nun mail'ini gördüm.Aradığım Sajica'lar gelmişti.Şimdi ne discusdan vazgeçmek istiyorum ne Sajica'dan.Sizce bu iki tür uyumlu olurmu.Sajica barışçıl olan.Sadece üreme döneminde agresifleşen bir Amerika Cichlid'i.En fazla 15 cm olabilen ve eş tutan bir balık.
Önerilerinizi bekliyorum.
Birde bitkili bir akvaryum yaptığım için ışıklandırma vermek zorunda kalıyorum.Bu camdaki yosunlar saç baş yolduracaklar bana.2 Günde bir temizlik yapıyorum gene her yer yemyeşil.Bana bu konularda yardımcı olrsanız sevinirim.
Hepinize Saygılar.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Koksal GurkanÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 19/10/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 6964
Koksal GurkanÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 26 Nisan 2010 08:23
2-3 SAE alırsanız yosun sorununa çözüm sağladığınız gibi akvaryuma hareket de katarsınız. Sajica konusuna emin değilim. Cüce amerikan türleri discuslarla birlikte beslenebiliyor ama sajica büyüdüğü için sıkıntı olabilir.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir