Dişi erkeği kovalıyor


ali_78Çevrim Dışı

Kayıt: 04/04/2008
İl: Istanbul
Mesaj: 8
ali_78Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 07 Nisan 2008 23:37
Merhaba arkadaşlar,
Ben foruma yeni üye oldum. Sizlere bir şey danışmak istiyorum. Yaklaşık 150-200 lt civarında bir akvaryumum var ama bu güzel hobiyi sürekli başıma gelen bir şey yüzünden bırakma aşamasındayım. Halbu ki her şeyi yeni kurdum. Neyse sorunuma geleyim. Bende 4 adet sp var. Bunlar 3d, 1e. Vent kontrol yaptım. Ancak dişi sarı prensesim erkek spyi sürekli kovalıyor ve rahatsız ediyor. Balığım sürekli diplerde yüzüyor ve çok ürkek. Balık kaybı yaşamaktan korkuyorum. Sizce ne yapmalıyım? Sorun ne? Bir-iki kez başıma geldi ve balık kaybı yaşadım. Ne yapmalıyım sizce? Acil önerilerinizi bekliyorum.
Raven2008-04-08 08:40:20

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ahbeabiÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 09/05/2007
İl: Antalya
Mesaj: 751
ahbeabiÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 08 Nisan 2008 14:31
Ali Bey, merhabalar, hoşgeldiniz.
 
Eğer bu agresif sarı prensesin dişi olduğundan kesin eminseniz, olması gerekenin aksine, koloni içi hiyerarşik yapıda erkekten üstün olduğunu görüyoruz. İdeali, en baskın üyenin koloni erkeği olması, ardından dişilerin kendi aralarındaki rekabetten çıkan sonuçlara göre erkeğin altına dizilmesidir. Eğer erkeğiniz daha küçükse, o özgüveni yüksek ve fiziksel olarak da güçlü olan dişiyi sindirmekte sorun yaşar. Bu elbette sizin de karşılaştığınız gibi hoş olmayan bir durumdur, fakat bunun balık kaybına kadar gitmesi ilginç gerçekten. Eğer o kayıpları bu asabi dişi yüzünden yaşadıysanız, en kısa sürede bu dişiyi elinizden çıkarmanızda fayda vardır.
 
Eğer dişinin agresifliği sadece erkek üzerineyse, diğer dişilerle arasında sorun yoksa, başka bir çözüm de düşünülebilir. Erkeğinizi değiştirmek gibi. Tabii bunun için erkeğinizin diğer dişiler üzerinde de bir varlık gösterememesi gibi faktörleri düşünmelisiniz. Örneğin erkek diğer dişilerle gayet rahatsa, dişiler onu benimsediyse, çiftleşme sinyalleri alıyorsanız, erkeği değiştirmek doğru olmayacaktır. Eğer hiç böyle gözlemleriniz yoksa, çok pasif ve büyük olasılıkla sağlık sorunları olan bir erkeğiniz olduğu düşünülebir, ve onu daha büyük (asabi dişiden de büyük) başka bir erkekle değiştirebilirsiniz. Kendinden güçlü olan erkeği o dişide kabul edecektir. Fakat sizi uyarayım, hazır koloninin erkeğini değiştirmek biraz profesyonelce yapılması gereken bir süreç içerir...
 
Eğer yine kararsız kalırsanız, koloni ilişkileri konusunda daha çok detay verin. Bizde olası çözümler üzerine tavsiye vermeye çalışalım... Smile
 
 Saygılar...
 
 
ahbeabi2008-04-08 14:35:30

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ali_78Çevrim Dışı

Kayıt: 04/04/2008
İl: Istanbul
Mesaj: 8
ali_78Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 08 Nisan 2008 17:44
Sadece o dişi erkeği rahatsız ediyor.Erkek ise sadece ondan kaçıyor.Diğer ikisiyle bir sorunu yok ama diğer dişi neden böle davranıyor anlamadım doğrusu.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ZiyaretçiÇevrim Dışı

Ziyaretçi
Kayıt: 01/01/2003
Mesaj: 0
ZiyaretçiÇevrim Dışı
Ziyaretçi
Gönderim Zamanı: 08 Nisan 2008 21:50
endede öyle bir dişi var.Dişinin kafa yapısı alnı dik olanlardan değil mi?Benimde öyle huysuz bir dişim var.Erkeğe ara sıra rakiplik taslıyor ama erkek ondan 1 cm daha büyük ve iri olduğu için bişey yapamıyor.Ama dieğr dişiler ondan korkuyor.Balıklarda insanları gibi kişilik değişikliği vardır.Normal olabilir.Ama dişinzi vermek istemiyorsanız erkeği verip o dişiden en az 1 cm daha büyük bir erkek almanızı öneririm.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir