dişiyken erkek oldu


malawi_cheartÇevrim Dışı

Kayıt: 30/09/2008
İl: Ankara
Mesaj: 4128
malawi_cheartÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 29 Ocak 2013 23:54
Evet Mesut bey artı olarak yazdım.Yani bahsettiğiniz gösterişli olmayan bir erkeğe göre fazla iri ve geç ergin olan lepisteslerin % 99 u xx kromozomlu balıklar.
Emircan bey doğrusunu istersen hiç deneyimlemediğim bir konu kılıç dişileri erkeğe dönüşebiliyor ancak bu dişiden erkeğe dönenlerin kısır oldukları veya iş gördükleride tam olarak belli değil.Benim deneyim e düşüncelerime göre görmüyorlar çünkü eğer bu balıklar normal bir dişiyle çiftleşebiliyorsa yavruların hepsi dişi olur.
Konumuza gelirsek görünüşe göre hiç kimse hamile bir kılıcın erkeğe dönüşmesini yaşamamış.Bekleyip görmekten başka çare yok ancak düşünceme göre karnındakiler eğer yavruysaki öyle gözüküyor doğurmayacak ve yavrular vücut tarafından yok edilecektir.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

umutgunayÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 22/01/2012
İl: Istanbul
Mesaj: 5099
umutgunayÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 31 Ocak 2013 09:48
Öncelikle şunu belirtmek lazım, kılıçkuyruklarda dişilerin erkeğe dönme durumu sadece yaşlanmış balıklarda oluyor. Genellikle iri olurlar. Tam emin değilim ama sanırım 2 kez başıma geldi. Sami Aru'nun dediği gibi, hiç çiftleştiğini görmedim, hatta akvaryumdaki diğer aktif erkek ile kavgaya girdiğini de görmedim. Zaten kuyruğundaki kılıcın büyümesi tamamlanmadan birden bire öldü. Bu biraz şunun gibi oluyor, hani menapozdan sonra kadınların yaşlandıkça bıyıkları sakalları çıkmaya başla, ona benzer bir durum. Cinsiyet değiştirirken hamile değildi bendeki.
Gelelim sizin durumunuza;
Evet balığınız hamile ve çok genç bir balık. Onun erkeğe dönüştüğünü de düşünmemelisiniz bence. Sadece ebeveynlerinden biri aykılıç'tı ve düz kuyruğa göre ddaha baskın olan aykılıç özelliği bu gri kılıçkuyruğa da geçti. Aykılıç besleyen bilir. Balık ergenliğine girer, doğruganlık ve dölleme özelliği oturur, daha sonra kuyruklardaki uzantılar çıkmaya başlar. Sizdeki durumun da bundan ibaret odluğunu düşünüyorum. Genç, sağlıklı bir dişi ve hamile. Umarım yüzgeçleri de iyice uzar ve gösterişli bir balık olur. Şu an için problem görmüyorum ben.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

OrhansÇevrim Dışı

Kayıt: 20/01/2010
İl: Bursa
Mesaj: 21
OrhansÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 31 Ocak 2013 10:29
Benim Kılıçlarda cinsiyet değişimlerinde gözlediğim dişinin erkeğe dönüşmeye başladığında mutlaka karnındaki siyahlıktan kurtulduğu şeklinde. Sizin resimdeki balıkta siyahlık hala net olarak görülmekte.

Belki Umut Bey'in dediği gibi Aykılıç özellikleri ortaya çıkarıyor, belki de dönüşüm yeni başladı, yakında yavru ya da döllenmemiş son yumurtalarını atıp erkekleşir.

Ama arkadaşlarıma katılıyorum, değişim geçirmiş erkeklerin aktif olduğunu hiç gözlemleyemedim.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

emircan495Çevrim Dışı

Kayıt: 04/01/2013
İl: Izmir
Mesaj: 89
emircan495Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 03 Şubat 2013 12:39
Arkadaşlar balıktaki siyahlık büyüdüğünü gözlemledim fakat kuyruk uzaması durdu 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir