Diskusa geçiş ve sorular?


HakanÇevrim Dışı

Kayıt: 07/07/2006
İl: Afyon
Mesaj: 151
HakanÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 31 Aralık 2007 16:50
Merhabalar ben yeni kurduğum yaklaşık 2 ay oldu 85-60h-45 ölçülerinde ki bitkili tankımda melek besliyordum, geçenlerde akvaryumcuya gittiğimde yeni gelen diskusları gördüm diskus beslemek benim için hep bir hayaldi ve hiç besleyebileceğimi düşünmüyordum o an ne oldu nasıl oldu anlamadım akvaryumcudan hemen en hareketlilerinden 2 tane aldım ve bir koşu soluğu evde aldım daha sonra akvaryumda ki melekleri de vererek 1 adet daha diskus aldım şu an için elimde 4-5 cm lik 2 adet , 1 adette 4 cm lik toplam 3 diskus,3neon(neonlar 1 aydır tankta sorunsuz yaşıyolardı),2adet vatoz,1adet sae,3kırmızı göz tetra,2 zebra,2 elma salyangozu var. Dış filitre tetra tec 700 ve 1 adet iç filitre var ısıtıcı 300 watlık ve ısı şu an 29 derecede.Haftada 2 gün 30 ar litre toplam 60 litre su çekimi yapıyorum.Yem olarak tetra diskus bits,seranın bitkisel karışık yemi,kurutulmuş kan kurdu,arada dondurulmuş kankurduda veriyorum,aradada seranın sarımtırak ciklit pond yeminden veriyorum balıklarımın iştahı şu an için süper her yemi yiyorlar.Geçenlerde balığımın bir tanesinin dışkısının beyazımsı olduğunu farkettim fakat ince değildi bunun üzerine forumdan okuyarak öğrendiğim tetra diskus bits e sarımsak suyu sıkarak verdim iç parazite karşı balıklarımda bir iştahsız lık yok ancak 2 tane balığım diğerlerinden biraz daha iri olması sebebiyle küçüğü sürekli kovalıyolar küçüktede bazen söylediğim gibi dışkısı kırmızı yada siyah değil beyaz oluyor ama balıkta bi sorun gözükmüyor.Balıkların durumları şu an için iyi ben akvaryuma yaklaştığımda hemen yukarı çıkıyorlar elimi cama koyduğumda takip ediyorlar.
1-Arkadaşlar acaba bu sarımsak sulu yemden haftada nekadar vermeliyim?
2-Su çekimimim yeterli mi daha fazla su çekmeli miyim?Tanka dinlendirilmiş çeşme suyu ilave ediyorum ancak ilave ettiğim su 20-22 derece oluyor ve akvaryumda su çekimi sonrası sıcaklık 29 dan 28-27 ye düşüyor ilave ettiğim suya sıcak su karıştırayım mı?
3-Küçük olan balığımda iç parazit olabilir mi?
4-Bir de balıklar sanki hızlı soluk alıp veriyor gibi geliyor bana ancak balıkların solungaçlarının 2 side çalışıyor.
5-Acaba bu tankıma kaç tane daha diskus ekleyebilirim ben 2 tane daha düşünüyorum uygun mudur.Tabi 4-5 cm liklerden.
6-Tankımda 2 tane vatoz var 5-6 cm kadar ve diskuslara hiç dokunmuyorlar ancak gece karanlıkta saldırır diyorlar vatozları çıkarıp cüce vatoz alayım mı vatozları camı temizledikleri için tutuyorum aynı görevi elma salyongozları da yapar mı ?
7- Yemlemeyi ne sıklıkta ve nekadar yapmalıyım ben sabah 1 akşam az az sıksık 3-4 kere veriyordum tüm yemi tüketiyorlar.
Arkadaşlar yazdıklarım hakkındaki tavsiye ve görüşlerinizi bekliyorum ilgilenen yardımcı olan arkadaşlara şimdiden teşekkürler.
Hakan2007-12-31 17:05:47

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

citronxÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 29/11/2006
İl: Istanbul
Mesaj: 5773
citronxÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 02 Ocak 2008 01:55
Hayırlısı olsun öncelikle,
1- Haftada iki kez vermeniz önlem amaçlı iyi olacaktır. Fakat bunu yaparken dana yüreğinden veya ev yapımı dediğimiz yem'in içine eklemeniz de fayda var. Ama tetra yem ile vermenizde ki faydası tartışılır. Çünkü kuru yem yiyen discusunuz kolay iç parazit olmayacaktır.
2-İlave etiğiniz su ya sıcaklık açısından müdahele şansınız varsa eğer,gerekli bir önlem. Dinlerdiğiniz suyun sıcaklığını ayarlamak kolay olmasa da söylediğim gibi gerekli. 1 derecelik bir ısı farkı akvaryumda tolere edilip durum kurtarılabilir.
3-İç parazitle ilgili Hastalıklar ve İlaçlar forumunda bilgi edinmekte fayda var. Beyaz dışkı iç parazitte görülen,beraberinde yem yememek,akvaryumun bir köşesine çekilip zayıf düşmek,ilerleyen zamanda kararmaya başlayan renk vs.. belirtiler de olabilir. İç parazitte önemli olan mümkün olduğunca teşhisi erken koyabilmek, önlemleri alabilmektir. Tolga Bey'in Ecza dolabım başlıklı link i size fikir verecektir.
4-Aynı sorunla karşılaşmış yeterli hava vermediğimi farketmiştim. Umarım sorun sadece bu dur.  Bitkili akvaryumlarda yüksek miktarda co2 in etkisiyle de benzer sıkıntılar yaşanabiliyor ama dediğim gibi sorun bu değilse eğer,diğer görüşleride dikkate almakta fayda var.
5-Akvaryumunuzun 230 litre oluşundan çok, ölçüler önemli bence. Diğer ciklet türleri gibi yer tutan,bunun için sıkça kavga edip sürtüşen bir tür discus. Fakat hacimden çok akvaryumunuzun uzunluğu da önemli bence bu durumda. Yine de söylediğiniz boylarda 2 discus sorun olmayabilir. Tabii ki akvaryuma eklenen discusların alındığı yerdeki su şartları,yem alışkanlıkları ayrı ve önemli bir detay. Bununla ilgili bilgileri de tatlı su canlıları bölümündeki discus makalelerini okumakta fayda var.
6-Cüce vatoz daha uygun discus için.
7-Yemlemeden ve periyotlarından önce size tavsiyem bolbol discus makalesi okumanız. Gördüğüm kadarıyla sıkı beslenmeye ihtiyacı olan boy da discuslarınız var.
Kayıpsız,sağlıklı büyütmeniz dileğiyle...
citronx2008-01-02 02:10:52

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

HakanÇevrim Dışı

Kayıt: 07/07/2006
İl: Afyon
Mesaj: 151
HakanÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 10 Ocak 2008 11:05
Arkadaşlar su çekiminden bıkmış durumdayım hafatada 2 kere akavaryumun suyunu yarısına kadar değiştiriyorum akvaryumun tabanı 1 gün sonra gene pis oluyor balıkların iştahı iyi acayip pisliyolar acaba ne yapabilirim filitrem mi yeterli gelmiyo dip çekimi işkence oldu...

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

SertacsÇevrim Dışı

Kayıt: 26/12/2007
İl: Istanbul
Mesaj: 21
SertacsÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 10 Ocak 2008 14:30
Bir tek çözüm var o da birçoğumuz gibi taban malzemesi olmayan bir akvaryum, zaten dicus larınızın boy atmasını istiyorsanız bol bol su değişimi şart bitkili ve kum lu bir akvaryum dan atıkları uzaklaştırmak çok daha zordur.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

HakanÇevrim Dışı

Kayıt: 07/07/2006
İl: Afyon
Mesaj: 151
HakanÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 10 Ocak 2008 14:54

 
Kumsuz bitkisiz akvaryum da içine altın dahi koysak bana bomboş geliyor diskustan vaz geçerim ama kumdan bitkiden asla şimdilik çekmeye devam gibi gözüküyor ancak tetretec 700 yeterli gelmiyo gibi geliyor bana filitre olarak tetra tec  1200 mü alsam yada fiyatı uygun tavsiye edebileceğiniz filitreler var mı?
Hakan2008-01-17 14:25:36

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

SertacsÇevrim Dışı

Kayıt: 26/12/2007
İl: Istanbul
Mesaj: 21
SertacsÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 31 Ocak 2008 23:22
Merhaba, biraz geç oldu ama şimdi gördüm mesajınızı, haklısınız akvaryum deyince ilk akla gelen bitkiler kayalar ağaç kökleriyle dolu bir akvaryumdur.Bende ilk diskus a geçtiğinde uzunca bir süre o şekilde devam ettim, ama özellikle yavru diskus un ihtiyacı olan sık su değişimi ve sık protein ağırlıklı  yemleme ile uzun süre bitkili akvaryum idare etmek çok zor, zaten ne kadar dip çekerseniz çekin kalabalık tefrişli bir akvaryumda temizlik imkansız gibi birşey.. Tabiki karar sizin..Filtre konusunda Tetra 700 modeli gayet uygun bence, bir üstü olan 1200 ise bence fazla gelecektir, ben 1200 modelini 430 lt akvaryumda kullanıyorum sizinkinde gereğinden fazla akıntı yaratır bence..Eheimler iyi ama pahalı, atmanlar ise düşük kaliteli..

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir