ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
Sertacs
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
26 Aralık 2007 02:12
Son Ziyaret:
10 Ekim 2011 11:37
Toplam Mesaj:
21 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Sertac SARI
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Istanbul
Meslek:
Mimar
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Sertac SARI

SON 10 MESAJI

Salyangozlarla Baş Edemiyorum
Kum içinde yumurtalar falan olablir belki. Sonuçta bir süre sonra makrakantalar çıkacak diğer çapulcular tehlike geçti deyip çıkarlarsa...Smile
Salyangozlarla Baş Edemiyorum
Peki arkadaşlar makrakanta kalıcı çözüm sağlıyormu? Yani makrakantalar çıkarıldıktan sonra tekrar görülme ihtimali varmı ?
Pigeon Yavrularım
Merhabalar ve teşekkürler, Bende dediğiniz aşamayı kendim tecrübe etmiş değilim henüz. Ama Discus forumunda bu konuda kaynak olabilecek çok fazla başlık var, bende tekrar tekrar dönüp okuyorum üstatlar nasıl yapıyor diye Smile Kısaca özetlersek düzenli ve sık su değişimi ve düzenli besleme yapmak gerekiyor.Tahmini 10. güne kadar anne mukozası sonra ek olarak artemia ve daha sonra kuru yeme ve ev yapımı yeme alıştırma süreci var. Sizin yavruların iştahsızlığının mutlaka bir nedeni vardır öncelikle onu tespit etmeniz lazım..
Pigeon Yavrularım
Hepinize güzel sözleriniz için çok teşekkürler arkadaşlar Smile
Pigeon Yavrularım
Çok teşekkürler arkadaşlar, darısı başınıza Smile
Diskusa geçiş ve sorular?
Merhaba, biraz geç oldu ama şimdi gördüm mesajınızı, haklısınız akvaryum deyince ilk akla gelen bitkiler kayalar ağaç kökleriyle dolu bir akvaryumdur.Bende ilk diskus a geçtiğinde uzunca bir süre o şekilde devam ettim, ama özellikle yavru diskus un ihtiyacı olan sık su değişimi ve sık protein ağırlıklı  yemleme ile uzun süre bitkili akvaryum idare etmek çok zor, zaten ne kadar dip çekerseniz çekin kalabalık tefrişli bir akvaryumda temizlik imkansız gibi birşey.. Tabiki karar sizin..Filtre konusunda Tetra 700 modeli gayet uygun bence, bir üstü olan 1200 ise bence fazla gelecektir, ben 1200 modelini 430 lt akvaryumda kullanıyorum sizinkinde gereğinden fazla akıntı yaratır bence..Eheimler iyi ama pahalı, atmanlar ise düşük kaliteli..
Pigeon Yavrularım
Tekrar merhabalar, yavrular 3 haftalık oldular az miktarda kayıp verdim sanırım anne mukazasın dan yeterince faydalanamayanlardı.10. Günden itibaren artemia ile besleniyorlar sayı fazla olduğu için oldukça sık beslemeye çalışıyorum bu günlerde ufalanmış tetra bits de vermeye başladım ama şimdilik pek ilgilenmiyorlar.Ebeveyn ler didişmeye başlayınca erkeği ayırdım, hergün dip çekimi ve su değişimi ile devam ediyorum. Yavrular üreme konisiyle hatta dijital termometre ile fazla samimi olup anne-baba yı unutunca çıkardım Smile Bir kaç resim ekliyorum. Saygılar... Sertacs2008-02-01 00:05:56
Discus için şaşal su?
Arkadaşların dediği gibi musluk suyu kullamanız mantıklı olur, ilerde üretim yapacam derseniz zaten daha küçük bir akvaryum edinmeniz lazım, sonra benim de yaptığım gibi sadece yumurtlama dönemi ve yavruların ilk 1 haftası damacana su kullanıp sonra tekrar musluk suyuna dönebilirsin.Bende Kabalak marka kullanıyorum Ph 6.8  ve gayet iş görüyor.
akvaryum yapımı
İşin komik tarafı ekran çözünürlüğü değiştikçe ölçününde değişecek olması :)
Discu Yavrularım çıktı ancak
Bende Selçuk Bey e katılıyorum bir kaç sn ye sonra tekrar tükürüp istediği yere yapıştırmaya çalışıyor olmalı. Yumurta sayısına gelince maşallah demek bile yeterli değil :)

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.