Dizayn nasıl olur ?


expographicÇevrim Dışı

Kayıt: 31/03/2014
İl: Kayseri
Mesaj: 15
expographicÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 11 Haziran 2014 03:09
Merhabalar 100x50x50 boyutlarında bir akvaryumum var ve dizayn etmek istiyorum bol kayalık ve bitkili . Besleyeceğim tür ise demasoni,iceman,saulosi,sarı prenses . Yani benim düşüncem bu sekilde bide yavru almak istiyorum beceremiyorum. Çok bakım gerektirmeyen bitki isimleri ve türlerime uygun isimler verirseniz sevinirim. Akvaryumda pembe su altı floresan beyaz silis kum var siyah kayalar ve bitki nasıl olur sizce birde bu kadsr fazla balık sıkıntı olur mu . Bir şey daha var iç filtrem çok güclü su sirkülasyonu aşırı fazla oluyor nasıl desem 100 cm akvaryumsa bunun 70 cm sine kadar üfürüyor havayı iyi mi kötü mü balıklar sürekli yüzüyorlar şu anda bir tek sarı prnses var oda 2 erkek 8 dişi baskada canlı yok imkanlar içerisinde yapmam gerekenleri söylerseniz sevinirim. Saygılar.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

YYILDIZ51Çevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 17/03/2009
İl: Nigde
Mesaj: 6194
YYILDIZ51Çevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 11 Haziran 2014 08:19
Bende size benzer bir konu açmıştım. Java fern ve Anübias bitkisi almaya karar verdim.
Balık türünü Demasoni ve saulosi olarak tercih edin. Saulosi dişi sarı olduğu için 3 tür varmış gibi görünecektir. Yavru almak istiyorsan tür sayısı az olmalıdır.Bitki için beyaz florasan veya led tercih ediniz.Dış filtreniz varsa sessiz hava motoru ile bu işi çözebilirsiniz.Olmadı sirkülasyonu boyuna değilde enine verebilirsiniz.Yani ön cama doğru.
Demasoni ve salulosi dışında 2 adet cüce vatoz, 3 adet makrakanta alınız.Balıkları küçükten alırsanız diğer türlere saldırı bir eylemde bulunmazlar. 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir