ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
expographic
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
31 Mart 2014 16:00
Son Ziyaret:
06 Ağustos 2014 01:06
Toplam Mesaj:
15 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Can Dönmez
Doğum Tarihi:
25 Ekim 1993
Yaş:
30
İl:
Kayseri
Meslek:
Grafiker
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA


SON 10 MESAJI

Bitki Önerisi
Tetralar bildiğim kadarıyla bir çok çeşidi var hangi çeşidi güzel ve lepisteslerimle beraber yaşarmı aynı yemi mi yiyor yoksa baska yem mi alacağım bunları belirtirsen sevinirim kardeş.
Bitki Önerisi
Selamlar arkadaşlar 100x50x50 boyutlarında sarı prensesler için bol kayalıklı hazırladığım akvaryumu sarı prenseslerden sıkıldığım için bitkili lepistes,elma salyangozu gibi canlıların yaşadığı bir akvaryuma çevirmek istedim. Şimdilik bol kaya ve sadece çeşitli lepistes türleri var bugün bi alışveriş yapıcam ve almam gerekenleri sorayım dedim. Canlı olarak akvaryumu neşeli gösterecek canlı türleri önerirseniz sevinirim. Bitki olarakda akvaryumdaki kayaları çıkarmadan eledoa,anubias gibi çok bakım istemeyen böyle kayaya taşa tutturunca yetişen bitki türlerini önerirseniz sevinirim. Aydınlatma olarak su altı 50cm pembe floresan var yeterli olurmu akvaryum pencerenin hemen yanında sarı prenses beslerken perde açmıyordum yosun olmasın diye ama odam günde 4-5 saat güneş görüyor . Isıtıcım 27 derecede duruyor akvaryumun ısıtıcıya en uzak köşesi 25 derece. Filtrasyon olarak iç filtrem çok kuvvetliydi hırdavatçıdan çıkışa göre 1 metre hortum alıp kapaga montaladım 10-12 tane delik açtım şelale tipi filitre giibi belirli noktalardan su akışı mevcut yani hem su temizleniyor hem oksijen giriyor suya hemde su sirkülasyonu çok değil. Şimdilik bu kadar alışverişe öğledn sonra çıkacağım yazdıklarınızı görüşlerinizi bekliyorum saygılar..
Zenci Prenses
Eyvallah saol bilmiyordum
Kayalıklar ve prensesler
Akvaryum boyutum 100×50×50 bir hafta önce dağdan topladığım kayalıklarla ( iyice yıkayıp kaynatıp tuzlu suda beklettikten sonra ) akvaryumun dibine full yuva gibi kayalıktan yerler yaptım bir arkadaşım kayaları çıkar yavru vermezler dedi 14 adet sp var 3 erkek 11 dişi bu şekilde yavru alabilir miyim kayalıkları çıkartayımmı ? Birde onun akvaryumunu gördüm gerçekten de dibinde kum dahi yok 2 erkek 10 dişi sp var dişilerin çoğunun ağzı dolu yumurtalık var dolu,akvaryum pislikten geçilmiyor ama yavru veriyor ben haftada düzenli su değişimi dipcek yapıyorum doğallıktan yanayım bi türlü yavru alamıyorum ne yapayim simdi ben :(expographic2014-06-13 01:37:11
Zenci Prenses
7cm Erkek sarı prensesim adeta zenci oldu neden olmus olabilir ya
Dizayn nasıl olur ?
Merhabalar 100x50x50 boyutlarında bir akvaryumum var ve dizayn etmek istiyorum bol kayalık ve bitkili . Besleyeceğim tür ise demasoni,iceman,saulosi,sarı prenses . Yani benim düşüncem bu sekilde bide yavru almak istiyorum beceremiyorum. Çok bakım gerektirmeyen bitki isimleri ve türlerime uygun isimler verirseniz sevinirim. Akvaryumda pembe su altı floresan beyaz silis kum var siyah kayalar ve bitki nasıl olur sizce birde bu kadsr fazla balık sıkıntı olur mu . Bir şey daha var iç filtrem çok güclü su sirkülasyonu aşırı fazla oluyor nasıl desem 100 cm akvaryumsa bunun 70 cm sine kadar üfürüyor havayı iyi mi kötü mü balıklar sürekli yüzüyorlar şu anda bir tek sarı prnses var oda 2 erkek 8 dişi baskada canlı yok imkanlar içerisinde yapmam gerekenleri söylerseniz sevinirim. Saygılar.
Yunus yavru zamanı
Kum göründüğü gibi büyük değilki rahatca ağızlarına alıp bırakabiliyorlar ama zaten silis kumu seviyorum ondan alıcam beyaz ışığım pembe birazda kayalandırcam ısıyıda artırdım 27 yaptım 23 de duruyordu
İkinci Vatozumda Bugün Öldü
Vatozu gündüz aydınlık bir saatte koyarsan onu yem sanıp saldırabilirler. Ama gece akvaryum karanlık haldeyken balıklar dibe çöküp uyku moduna geçince atacaksın vatozu veya diğer ufak balıkları.
Yunus cichlid ne yer?
Canlı yem olarak yavru iseler artemia fakat büyük boy iseler ( 5+cm ) su piresi verebilirsiniz. Tabi kuru yem desteğide olmak şartıyla.
yardıııııııııııııııııııııım
1 hafta daha dursunlar bence yavru tankın varsa çıkarsanda olur aslında ama o çıkmamış yavrular sıkıntı yaşaycaklar ve belkide ölecekler. Yemlemeyide annelerine verdiğin yemden karabiber değirmeninde ufalayarak verebilirsin veya artemia ile beslersende olur besin değeri çok yüksek artemia nın. Sağlıklı yavrular.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.