Doğmamış yavrulardan anaç parasını çıkarma...!


scorsskiÇevrim Dışı

Kayıt: 01/10/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 206
scorsskiÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 29 Kasım 2011 16:15
Selamlar, öncelikle konuyu yanlış yere açtıysam doğru yere taşınmasını yönetimden rica ederim. Gelelim konumuza uzun zamandır siteye üyeyim yeri geldi balık sattım yeri geldi balık aldım. Bir çok hobici arkadaşla tanıştım kaynaştım. Ancak artık son zamanlarda dikkatimi çeken ve beni rahatsız eden bir konuyu burdan paylaşmak istedim. Baştan belirtmek de fayda görüyorum kimseyi karalamak yada farklı tabirlerle itham etmek gibi bir niyetim yok. Yazımı kimse şahsi olarak da üstüne almasın. Artık yeni moda ilan şekillerinde balık fiyatlarının çok fahiş tutulduğu ve altına ufak bi not düşüldüğüyle ilgili. Örneğin;
 
FİYAT KONUSUNDA PAZARLIĞIM YOKTUR. BALIKLARIN DEĞECEĞİ RAKAMDIRKİ ORTALAMA Bİ HESAP YAPARSANIZ ZATEN EN FAZLA 2 PARTİ YAVRUDA KENDİLERİNİ AMORTİ EDECEKLERDİR.
 
Bu örnekte anlayabileceğimiz üzere daha doğmamış yavrudan insanlar sattığı balığın parasını çıkarttırıp balığı satmaya çalışıyorlar. Arkadaşlar siz balığınızı olduğu fiyata satın bırakın alıcak kişi yavrularından çıkartıcağı paraya yada zevke kendi baksın. Bence bu işin hobicilikle uzaktan yakından alakası yok. Varsada biri bana anlatırsa gerçekten çok sevinirim. Daha doğmamış ortada hiç olmayan bişey için ücret bilgisi vermek gerçekten gülünç bi durum. Tabiri caizse doğmamış çocuğa bişeyler biçmek gibi birşey oluyor bu durum. Farzedin o balığı sattığınız kişi balıkları yavru almadan öldürdü hastalandı birşey oldu, ee o zaman sorarım sizlere nasıl çıkartıcak bu adam o parayı. TAbi buda alıcının suçu dimi ben baktım o da balıklara güzel baksaydı. Arkadaşlar hobiyi bu kadar baltalamayalım lütfen. fiyatlar neyse onu yazalım, siz sadece balığınızı satmayı düşünün alıcağı yavruları değerlendirmekde bırakın alıcak arkadaşlara kalsın. Dediğim gibi kimse yazdıklarımı üstüne alınmasın. Herkes fikrime katılacak diede bir durum yok, polemik oluşturucak mesajlar yazılmassa da sevinirim bu konu altına. Herkese saygılar.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

furrionÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 30/12/2008
İl: Istanbul
Mesaj: 2157
furrionÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 29 Kasım 2011 17:29
Bu tip başlıklar bu sıra çok.Arkadaşlar ne beslemeliyim yavru kolay alınsın , hızlı büyüsün ve pahalı olsun .Böyle konu açan adam var.İnsanın '' kaç paraya ihtiyacın var gel verelim yeter ki forumu rahat bırak '' diyesi geliyor.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

scorsskiÇevrim Dışı

Kayıt: 01/10/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 206
scorsskiÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 29 Kasım 2011 17:50
[QUOTE=furrion]Bu tip başlıklar bu sıra çok.Arkadaşlar ne beslemeliyim yavru kolay alınsın , hızlı büyüsün ve pahalı olsun .Böyle konu açan adam var.İnsanın '' kaç paraya ihtiyacın var gel verelim yeter ki forumu rahat bırak '' diyesi geliyor.[/QUOTE]
Doğru söylüyorsunuz yılmaz bey, çoğu insan artık daha ilk akvaryumunu kurarken bile hobiden ziyade ticareti düşünüyor. Kim, neden, ne için bu duruma getirdi bu hobiyi merak ediyorum. Bunda biz hobicilerin de suçu olduğunu düşünüyorum. Bazı ilanlara bakıyorum akvaryumcularda daha uygun olan bir balık yada malzeme burada daha pahalı. Helede şu kalın harflerle belirttiğim cümle neredeyse hemen hemen çoğu hobicinin ağzında artık.  İlk batımda yada 2. batımda parasını amorti eder.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

sezerdmnÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 22/07/2010
İl: Bursa
Mesaj: 539
sezerdmnÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 29 Kasım 2011 17:56
Ben bu yavru olaylarından satma vs durumlardan ölesine tiksindimki bütün balıkları tek alıyorum satanlarda böle haksızlık yapanlar olduğu gibi satarkende öle teklifler geliyoki arkadaşında dediği gibi ben sana o parayı vereyim lütfen bir daha bana msj atma diyesim geliyor ben özellikle güney amerika besliyorum gold severummum  var sırf satma vs sıkıntı olur diye eş almıyorum bu durum sajicadada böle meleklerdede böle bir ara crowtail beta ürettim inanın hayatımın hatasını yaptığımı balıkları verecek yer bulamıyınca anladım sonra üniversitede  arkadaşlara dağıttım herkes betta besliyor. 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

JapoJupoÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 05/11/2011
İl: Istanbul
Mesaj: 2095
JapoJupoÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 03 Aralık 2011 22:34
İnsanlar eğlenirkende para kazanabilir.Hobiden para kazanılmaz diye birşey yok.Adam hem yaptığı işten keyif alıyorsa hemde 3-5 kuruş kazanıyorsa bunda ne gibi bir anormallik var?
 
Adam evinde gözü gibi bakıyor mesela tropheuslara yemiyor yediriyor icabında o derece özenle bakıyor.Bırakın satabiliyorsa satsın hem alan adam gibi balık almış olur hemde satan hiç değilse harcadığı yem parasını v.s. çıkartmış olur.Kimse 2 tankta çıkarttığı 50-100 yavru ile köşe dönemez merak etmeyin.
 
Örneğin L serisi ithal edilen yetişkin vatozların pek çoğu kısır.Adam almış bir şekilde şansı yaver gitmiş yavru almış ne güzel işte satsın alanda hiç değilse evde el bebek gül bebek büyümüş yavru alsın.Elin gavuru kazanacağına benim vatandaşım kazansın.
 
Balık beslemeyi seviyordur beslerken acaba 3-5 de kazanabilir miyim diyordur.Ben bunda bir anormallik görmüyorum.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

SalemÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 13/12/2008
İl: Istanbul
Mesaj: 1217
SalemÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 04 Aralık 2011 00:12
Hobide insanların amaçları farklı olabiliyor. Kimisi görsellik ister, kimi yavru almak, kimi bu yavruları satmak. Bunların hiçbirinin sakıncası yok. Sadece hobicilikle ticareti karıştırmamak lazım.
Bu konuyu burada konuşmamızın da tartışma çıkartmak dışında hiçbir faydası olmayacaktır.
Dolayısı ile konuyu kilitliyorum.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir