Doğru mu söylüyor?


van helsingÇevrim Dışı

Kayıt: 26/03/2006
İl: Kastamonu
Mesaj: 789
van helsingÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 11 Haziran 2008 07:22
İlk gün yem verilmemesinin nedeni; balık akvaryuma alışmadığı ve şaşkın şaşkın bakındığı için yem yemiyecek oluşundan ve atılan yemin suyu bozacağından verilmemesi gerektiğini okumuştum. Yoksa neden yem verilmesinki. Ha akvaryumcuda yemiş ha sizin akvaryumda ne farkeder. Balığın alışması için biraz süre tanımak lazım. 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

MaLaWiÇevrim Dışı

Kayıt: 12/01/2007
İl: Kahramanmaras
Mesaj: 439
MaLaWiÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 11 Haziran 2008 09:05
[QUOTE=rehinis]Zaten akvaryuma ilave edilen balıklar ilk günlerinde yem yemiyor ama, forma katılan arkadaşların, ilk günlerde yem verilmemeli, su değişiminden sonra yem verilmemeli, bu balıklar için faydalı gibi yuvarlak cümleleri neye göre kurduklarını anlamış değilim. Lütfen bilimsel bir dayanakları varsa bizimle paylaşsınlar bilinçlenelim.
Akvaryumun suyunu değiştirince ve balıklar yem yiyince ishal felan mı oluyor. Yada elektirik kesintisinden sonra yem vermek balıkların ana kartlarını felan mı yakıyor.:)
 
 
[/QUOTE]
Akvaryumun suyunu değiştirince balıkların o suya alışması için yem verilmiyor bildiğim kadarıyla.Elektrik kesintisi olduğu zaman yem verilmemesininde sebebi balığın o besinleri yakmak için O2 kullamasıdır.
Biz balıklara yem verdiğimizde balık onu sindirmek için daha fazla oksijen tüketecektir ve tanktaki oksijen azalacaktır.Haftada birgün balıklara yem verilmemesinin sebebi balıkların sindirim sisteminin dinlendirilmesi vede bağırsaklarının temizlenmesi için.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

rehinisÇevrim Dışı

Kayıt: 04/03/2008
İl: Konya
Mesaj: 84
rehinisÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 12 Haziran 2008 01:04
Bu tepkinin nedenini anlayamadım, benim yazdığım yorumda Uğur Bey'e yada başka bir Beyefendiye ne yönde bir bir saygısızlık var anlamış değilim. Balıklara yem verilmeme hadisesi hep söylenir, bende bunun mantığıma yatması için bu şekilde espirili bir soru yazdım. Uğur Bey'e bu şekilde neden hedef gösteriliyorum? Duyan da sanki birine küfür ettim falan zannedecek. Eleştirel dille sorgulayıcı olmak neden hazmedilmiyor?
Tekrarlamam gerekirse, ne Uğur Bey'e ne bir başka kişiye saygısızlık etmedim etmemde. Hem bu yazımdan Uğur Bey rahatsız olduysa tepki gösterir, bende ona gerekli açıklamayı yapardım. Gerekirse özür de dilerdim. Ali'nin yumruk atma özgürlüğünün Veli'nin burnunun başladığı yerde bittiğini biliyorum. Kimse birbirini saygılı olmaya davet etmesin saygılı olsun da saygısızlık yapıyorsak biz utanalım.
Ben sorumun cevabını Mustafa Erdem ALTINÖZ Bey'den ve İbrahim Maden  Bey'den aldım.
Saygılarımla...
Semihsungur2008-06-12 10:28:14

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

reisÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 04/02/2007
İl: Istanbul
Mesaj: 12935
reisÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 12 Haziran 2008 09:17
[QUOTE=rehinis] Zaten akvaryuma ilave edilen balıklar ilk günlerinde yem yemiyor ama, forma katılan arkadaşların, ilk günlerde yem verilmemeli, su değişiminden sonra yem verilmemeli, bu balıklar için faydalı gibi yuvarlak cümleleri neye göre kurduklarını anlamış değilim. Lütfen bilimsel bir dayanakları varsa bizimle paylaşsınlar bilinçlenelim.
Akvaryumun suyunu değiştirince ve balıklar yem yiyince ishal falan mı oluyor? Yada elektirik kesintisinden sonra yem vermek balıkların ana kartlarını falan mı yakıyor?
 
 
[/QUOTE]
 
 
Recep Bey,bu saydıklarımın geçerli birer gerekçesi var ama keşke bu üslup ile sormasaydınız.
 
Özel mesaj yolu ile özür dilemişsiniz benden,aslında çokta önemli değil ama bu tip eleştirilerde bile daha yapıcı olmanızı tavsiye ederim.Bu hem sizin için,hemde konunun gidişatı için daha faydalı olur diye düşünüyorum.Wink
 
Saygılar....

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir