doğumda anne ve yavru ölümleri


StratusÇevrim Dışı

Kayıt: 17/03/2007
İl: Istanbul
Mesaj: 71
StratusÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 19 Mart 2007 00:41
Bugün 2 saat önce kılıç yavrulamaya başladı başlarda hiçbirşey yoktu ama 1 saat sonra anne öldü. bi çok yavru ölü doğdu. Canlılar ise ölmeye başladı. Anne sağlıklıydı ama yavrularda sanki erken doğmuş gibiler şu an 4 yavru yaşıyor ama bi dengesizlik var. Acaba stresten mi? çünkü anneyi yavru tankına aldım 2 saat sonra doğurmaya başladı. Stratus2007-3-19 1:1:6

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

GRAFTTÇevrim Dışı

Kayıt: 14/12/2006
İl: Istanbul
Mesaj: 4452
GRAFTTÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 19 Mart 2007 01:00
Stresten dolayı olacağını sanmıyorum,Fakat insanlarda böyle vakalar çok oluyo.Birçok kez canlı doğuranlardan yavru aldım.Ama birçok kez yavrular ölü yada yumurta halinde doğdular.Ve 7senelik canlı doğuran besleme sürecimde 2 defa dişi balık yavrularken öldü

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

artelcomÇevrim Dışı

Kayıt: 05/11/2006
İl: Nigde
Mesaj: 231
artelcomÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 19 Mart 2007 11:51
Çok normal birşeydir balığın doğum esnasında yada doğumdan hemen sonra ölmesi.İnsanlarda bile olan birşey.Özellikle genç balıklarda daha fazla görünmekde.Yapılacak çok fazla birşey yok sanırım.İyi beslenme ve dengeli akvarum ortamını sağladıkdan sonra gerisi Allaha kalmış .Anneyi yavruluğa koymamanızı tavsiye ederim buda ölümlerdeki büyük fakdörlerden biri.Yavruluk hem annenin hemde yavruların yaşamını ciddi anlamda etkiliyor.İmkanlarınız ölçüsünde akvaryum almanızı ve doğumları burda yapdırmanızı öneririm .Olmadı en azından daha geniş ve büyük olan tül yavruluğu tercih edin derim.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

M.OkurÇevrim Dışı

Kayıt: 31/01/2007
İl: Manisa
Mesaj: 804
M.OkurÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 19 Mart 2007 12:32


  Dişi balık ilk kez doğum yapıyorsa zorlanabilir,düşük doğurabilir.Ama bu doğum gittikçe artacağı için; anne artık kendisine besin yetiştiremez birde 15 'den fazla yavrusunu doğurma cesaretini gösteremez.Ve dünyaya ölü yavrular yada daha embriyo halinde balıklar dünyaya getirir.
  İşte anneden daha fazla yararlanmak istiyorsak mutlaka doğumdan önce veya sonra beslenmesine dikkat etmeliyiz.Bu kural genellikle doğumdan sonraki dönemi kapsamaktadır.Doğumdan sonra anne yavrulukta ve başka bir tanktaysa onu hiç bir balığın bulunmadığı ayrı bir tanka koyunuz.Ona kaliteli yemlerle(artemia iyi sonuç verir,genellikle),düzenli su değişimleriyle sağlığını yerine getirmek düzenli bunları uygulayınız.Bir de anne balık strese yakalanabiliceği için akvaryumun etrafını gazetelerle kapatıp,ışık almasını engelleyiniz.İşte o zaman,balık iyi bakılırsa,hayata yeniden dönebilir.

   Saygılarımla....

 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir