Dropsy Hastalığını Yenebilen Var Mı?


undomielÇevrim Dışı

Kayıt: 01/04/2018
İl: Ankara
Mesaj: 29
undomielÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 12 Haziran 2018 20:11
Arkadaşlar merhaba. çok şükür balıklarım sağlıklı ama son 1 yılda 2 tane balığımı dropsyden kaybettikten sonra tedirginim, sera baktopur direk , flagly, epsom tuzu, bol su değişimi, ıspanak, sarımsaklı yem, hepsini denedim ama sonuç alamadım. bu hastalıkla daha önce karşılaşıp atlatanlar varsa nasıl yaptı? paylaşırsanız sevinirim iyi günler.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

YYILDIZ51Çevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 17/03/2009
İl: Nigde
Mesaj: 6193
YYILDIZ51Çevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 13 Haziran 2018 00:46
Sera bactopur kullanacaksınız. Drospy iç hastalığın dışa vurmuş halidir. Su kalitesi düşüktür, uyumsuz türler vardır aynı ortamda, bayat yemler kullanılmıştır,dip çekimi yetersiz kalmıştır. Bunlar nedenleri . Sera Baktopur ile 3 gün kullan ve 4. gün %50 su değişimi yapın. Sonra aynı işlemi tekrarlayın. Balıkta düzelmeler varsa doğru yoldasınız. Akvaryumda fitlreler sökülmeli sadece pipo filtre varsa o yeterlidir. Yoksa hava taşı olacak. Dış filtre çok iyi şekilde temizlenmelidir. Hastalık düzeldiyse normale dönülebilir.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

MertZerdeÇevrim Dışı

Kayıt: 18/05/2016
İl: Istanbul
Mesaj: 359
MertZerdeÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 13 Haziran 2018 14:40
Merhaba sera baktopur kullandığımda yeterince etki göremiyordum yada 1 balık hastalıktan kurtarılmadıkça tekrar tekrar ilaçlama ve strese girmelerine sebep olunca tablet ilacını kullanmayı bıraktım. Direk suya katmak ve banyo yapmak gibi yöntemleri deneyip durdum ama çare olmadı. Sonra sera bakto tabs adlı ilaçlı yemle tanıştım. Baktopur tablet ülkeye sokulması yasaklandığı için tek bulabildiğim yem ve sıvısıydı. Baktopur sıvı ilaç iç parazite hiç etki etmiyor ve reçetesindede iç hastalıklardan özellikle bahsedilmiyor. Bakto tabsı kullandığım ilk gün balıklarımın karınları düzeldi, 2. Gün başka yem vermek geldi içimden ama yinede bakto tabs vermeye devam ettim hastalığı tamamen atlatsınlar diye. 7. Gün kesin başarıya ulaşmış oldum ve bundan sonrada hep kullanıyorum. Tablet ilaçla karşılaştırıldığında 1 adet baktopur tablet 1 lira, bakto tabs paketinde 275 adet tablet yem bulunmakta ve fiyatı 33 lira. Baktopur tablet suya karışıp tüm bakteri kültürünü sıfırladığı için balıklarınızı kurtarmış olsanız bile sera nitrivec eklemezseniz akvaryum oturmadığı için balıklar başka hastalıklara kapılıp ölüyor. Bakto tabs ise yenildiğinde etkin maddesi direk vücuda karıştığı için suya zararı dokunmuyor. Tabi fazla yem kalırsa zarar verebilir.

Beğenenler: [T]188146,Xzyfos[/T][T]205339,undomiel[/T][T]209936,Byknss97[/T]
Teşekkür Edenler: [T]205339,undomiel[/T][T]209936,Byknss97[/T]
+1: [T]205339,undomiel[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

YYILDIZ51Çevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 17/03/2009
İl: Nigde
Mesaj: 6193
YYILDIZ51Çevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 14 Haziran 2018 23:08
[QUOTE=MertZerde]Merhaba sera baktopur kullandığımda yeterince etki göremiyordum yada 1 balık hastalıktan kurtarılmadıkça tekrar tekrar ilaçlama ve strese girmelerine sebep olunca tablet ilacını kullanmayı bıraktım. Direk suya katmak ve banyo yapmak gibi yöntemleri deneyip durdum ama çare olmadı. Sonra sera bakto tabs adlı ilaçlı yemle tanıştım. Baktopur tablet ülkeye sokulması yasaklandığı için tek bulabildiğim yem ve sıvısıydı. Baktopur sıvı ilaç iç parazite hiç etki etmiyor ve reçetesindede iç hastalıklardan özellikle bahsedilmiyor. Bakto tabsı kullandığım ilk gün balıklarımın karınları düzeldi, 2. Gün başka yem vermek geldi içimden ama yinede bakto tabs vermeye devam ettim hastalığı tamamen atlatsınlar diye. 7. Gün kesin başarıya ulaşmış oldum ve bundan sonrada hep kullanıyorum. Tablet ilaçla karşılaştırıldığında 1 adet baktopur tablet 1 lira, bakto tabs paketinde 275 adet tablet yem bulunmakta ve fiyatı 33 lira. Baktopur tablet suya karışıp tüm bakteri kültürünü sıfırladığı için balıklarınızı kurtarmış olsanız bile sera nitrivec eklemezseniz akvaryum oturmadığı için balıklar başka hastalıklara kapılıp ölüyor. Bakto tabs ise yenildiğinde etkin maddesi direk vücuda karıştığı için suya zararı dokunmuyor. Tabi fazla yem kalırsa zarar verebilir. [/QUOTE]

Ben haftada 1 kez sera bakto taps kullanıyorum.Ancak hastalığa kapılmış balık yem yemediğinde çözüm olmuyor. Hasta olan balığı ayırıp banyo yaptırmak en mantıklısı hatta ben flagy tablet eritip direk ağızdan enjekte ediyorum. Bu şekilde kurtardığım çok balık oldu. Sera baktopur 2 farklı üretim var. Alman üretimini bulabilirsek etkili oluyor. Diğerinin menşei faklı idi.
Muadil olarak : Mardel Clout, Furan2,

Beğenenler: [T]205339,undomiel[/T]
Teşekkür Edenler: [T]205339,undomiel[/T]
+1: [T]205339,undomiel[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir