ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
MertZerde
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
237
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
18 Mayıs 2016 23:46
Son Ziyaret:
24 Ocak 2024 08:55
Toplam Mesaj:
359 [0.13 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:
1

BİLGİLER

Ad Soyad:
Mert Avsar
Doğum Tarihi:
11 Ocak 1998
Yaş:
26
İl:
Istanbul
Meslek:
Öğrenci
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Mert Avsar

SON 10 MESAJI

Lepistesin Kuyrugu Cubuk Gibi
Merhaba, iç parazit ile karıştılıyor fakat balık veremi bu hastalık. Balık sağlıklı dursada kuyruk eriyor omurga kırılıyor ve normal dışkılıyor. Temin edebilirseniz gümüş suyu kullanın. Edemezseniz yardımcı olabilirim.
Gümüş Suyu İle Balık Veremini Yenmek
[QUOTE=mrah]Amaciniz enfekte olan canliyi gumus suyu ile tedavi etmek mi? Yoksa akvaryum ve diger tum ekipmanlari sterilize etmek mi?[/QUOTE]

Her ikiside, çünkü hastalık canlıda tedavi edilsede ortamda kalan virüsler yüzünden tekrar ortaya çıkıyor.
Gümüş Suyu İle Balık Veremini Yenmek
Merhaba, bu konuyu öncelikle tecrübe edinmediğim sürece tavsiye amacıyla açmaktan başka bir beyanım bulunmaksızın açıyorum. Uzun süre boyunca mycobacterium tuberclosis patojenine karşı bir tedavinin bulunmadığı için bu fikri hayata geçireceğim.

Bildiğiniz üzere bu patojen Balık Veremi diye tabir ettiğimiz hastalığa sebep oluyor ve sinsice ilerlediği için canlıyı imha etmek gibi bir çaremiz bile bulunmuyor. Ben her defasında tüm malzemeleri deterjanlı suyun içinde dezenfekte etsemde, sıcaklığı 35 derecede tutup bu hastalıktan tamamen kurtulmayı hayal etsemde beceremedim. Belki yeme bulaştı belki de bir salyangoza. Hep gözümden kaçan bir şey olmalı ki bu illetten kurtulmak kolay değil. 6 ay ara verip tekrar hobiye başlasamda sanırım petshoptan geldi bu sefer hastalık tankıma. Şimdi bu hastalığın ilaçla tedavisi var ve eczanelerden temin edebiliriz. Ama eczacı veyahut doktor bir tanıdığımız olmadığı sürece bu ilacı bize reçetesiz verecek olmaları imkansız. Çünkü seneler önce doktora yalvar yakar iç parazitleri ölsün diye yazdırdığım flagyl tabletleri bir daha yazdıramadım, haliyle eczanedende alamadım. Balık veremi içinde aynı durum söz konusu, verem olmadığınız sürece gereken ilacı (adını hatırlamıyorum) yazdıramazsınız.

Bu sıralar bir çok viral hastalıklara karşı denemek istediğim bir yöntem var : Kolloidal Gümüş Suyu. Bu iksir negatif iyonlu bakterileri, virüsleri ve zararlı organizmaların solunumunu keserek öldürüyor. Yani bağışıklığı olmayacak şekilde virüsü yok ediyor. Bunu akvaryumumdaki kurtuluşu olmayacak hastalıklar için deneyeceğim. Sizlere gümüş suyu yapımından bahsetmeyeceğim bununla ilgili tonlarca bilgi ve video mevcut. Yapımıyla uğraşmak zorunda değilsiniz bir çok marka ve firma üretime geçmiş. Tavsiye etmek haddim değil ama çoğu kullanıcının tavsiye ettiği marka sivaderm.

Gümüş suyu dezenfekte veyahut düzenli kullanım önerilerinde bulunmam doğru olmaz ama viral hastalıklarda ne kadar faydalı olur bunu deneyip konuyu güncelleyeceğim. Daha önceden bundan bahsedilmiş olabilir mantara iyi geldiğine hem fikiriz. Ama balık veremi gibi üreticininde hobicininde sonu olan hastalığa belki bir çözüm olabilir. Buna istinaden belirli ücret karşılığında elimdeki gümüş suyunu diğer akvaristlere bu hastalık üzerinde denemeleri için gönderebilirim.


Şimdilik kullanım önerileri;

- Gümüş suyunu kullanırken Aktif Karbon gibi metalleri ve kimyasalları emen bir filtre malzemesi kullanmayınız.

-Gümüş suyunu tuz ile üretenlerde klor bağlanması yüzünden insan sağlığında birikinti oluşturabiliyor ve zararlı olabiliyor. Bundan yola çıkarak tuzlu su akvaryumlarında kullanılmasını tavsiye etmem. Akvaryumunuzda gümüş suyu uyguladığınız süre boyunca da tuz kullanmayın.

Sorulara ve fikirlere açığım, bunları üretip uygulamaya geçmem ve gidişatı izlemem 40 günden az sürmeyecek. O yüzden sağlıklı hobiler dilerim.[:nazar:]
Karın Çökmesi
Daniolarda balık veremi sık görülür eğer iç parazit değilse muhakkak veremdir.
Betta'ma Yem Beğendiremiyorum.
Camda nematod gibi küçük parazit canlılarla beslendiyse canlı yeme alışmış olabilir ve sizin göremediğiniz kalan nematodlarıda yiyor olabilir. elinizdeki yemleri ufaltıp vermeyi deneyin.
Koi Gölü İçin Birki Kum Tavsiyesi
Merhaba,
kum konusuna bende sıcak bakmıyorum zamanla dipte biriken malzemeler tabanı oluşturucaktır. Bitki olarak Su mercimeği kullanıyordum ve hızlı çoğaldıkları için koilerin bitirmesine imkan kalmıyordu. Görüntü kirliliği yaratabilir ama en iyi doğal yem onlar için buydu. Başka türler ve sump konusunda fikrim yok iyi hobiler dilerim.
Tavsiye Etmiyorum
Şu melek balığının yanına kafanıza göre balık almayın daha da almayı düşünmeyin. Gördünüz işte zarar veriyor.
Balığım Çok Bitkin (öldü 😭)
Bu saatten sonra balığınız için hiçbir tedavi kalmamıştır, dediğim gibi dezenfekte edip baştan başlayın hobiye.
Balığım Çok Bitkin (öldü 😭)
Merhaba, öncelikle geçmiş olsun. Japon balığınız için gereken şartları yerine getirmemişsiniz hacim ısıtıcı gibi bir çok etmenden bahsediyorum. Diğer yandan balığınız balık veremi hastalığına sahip. Yani sizin bir sorununuz yok balığınıza bulaşmış bir hastalık. Akvaryunuzu dezenfekte edin ve beta beslemenizi öneririm bu akvaryumda.
Göz Fungusu
Tebrik ederim davranışınız takdire değer. Umarım iyileşir :)

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.