Duboisi Maswa...


pilgrimÇevrim Dışı

Kayıt: 22/09/2019
İl: Konya
Mesaj: 1
pilgrimÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 22 Eylül 2019 16:42
Öncelikle merhabalar. Aranıza Konya' dan katılıyorum. Şunu belirtmemde fayda var konu hakkında pek fazla bilgim yok ve kafam çok karıştı. Aşağıda anlatacağım durumlara göre iki adet akvaryumu düzenleme kararı aldım. Yardımcı olursanız sevinirim.

Benim şöyle bir sorunum var; çalıştığım yerde iki adet her biri yaklaşık 875 litre büyüklüğünde akvaryum mevcut. Birinde duboisi maswa, diğerinde ise karışık türler var. Duboisi olan akvaryumda toplam sayı 30 civarında (sanırım bu sayı çok fazla) ve hayvanların renkleri gitmiş durumda. Kimisinin şeritleri kaybolmuş yada grileşmiş. Akvaryumda gri renkli sanırım sıradan bir çeşit kum var. Naylon yosun ve gemi görünümlü ince beton görünümlü süs var. Aşağıda 3 kademeli filtre var. İki gözde filtre edici şeyler var. Sırasıyla en altta mavi bir sünger üstünde elyaf üstünde içinde bişeyler olan (sanırım kömür vb..) torbalar ve en üsttü file içinde silindir şeklinde ortası delikli taşlar. Her iki akvaryumda bu şekilde.

Şimdi sorunum şu ki içerisinde karışık türler olan akvaryumu komple boşaltmayı ve diğer akvaryumda bulunan duboiselerden oraya aktarmayı düşünüyorum. Ancak hayvanların orjinal formuna dönmelerini de istiyorum. Bunun için ne yapmam gerekir? Öncelik olarak sıfırlamayı düşündüğüm akvaryum için yapmam gerekenleri söylerseniz diğer akvaryumuda bu doğrultu düzenleyebilirim. Unutmadan yeni yapacağım akvaryuma kaç erkek kaç kişi almam gerekir?

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

abaliÇevrim Dışı

Kayıt: 03/05/2018
İl: Afyon
Mesaj: 66
abaliÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 22 Eylül 2019 23:19
Muhtemelen su değerleriniz hacme rağmen bozulmuş durumda, bunun çözümü kumda biriken nitrat (proteinli atık) temizleme ve filtrenizin malzemelerini yenileyip temizlemekle başlayacaktır,
Temizliği yaptıktan sonra yer değiştirip değiştirmemek sizin elinizde olmakla birlikte, nitrat tutucu substrat, eğer ışık desteğiniz yeterliyse düzgün bir kuma ekilecek yoğun bitki sizi bir çok atık birikimi durumundan ve su değerleri bozulmasından kurtaracaktır.
Uzun süreli çözüm istiyorsanız, filtrenizi daha sık temizleyip bitkilendirme ve salyangoz midye karides gibi doğal temizleyicileri barındırmanız daha iyi olacaktır.

Teşekkür Edenler: [T]217758,pilgrim[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir