Dünyaca Ünlü Bitki Akvaryumları Hakkında Soru


hakanxdÇevrim Dışı

Kayıt: 27/05/2008
İl: Bursa
Mesaj: 64
hakanxdÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 27 Mayıs 2008 20:02
http://www.akvaryum.com/Forum/forum_posts.asp?TID=175211&PN=1
Bu akvaryumdan çok etkilendim.Buna benzer bir kurulum yapmak istiyorum.Burdaki akvaryumun boyu 45*24*30(h).Benim elimde 40*23*30(h) bir akvaryum var.Acaba benzer bir şey yapabilir miyim?Orda kullanılan mazemeler Türkiye'de bulunur mu?

1Taban mazemesinin aynısı varmı ?Yoksa alternatifi ne olabilir.
2  ''Gübreleme: ADA Step 1, ADA Brighty K, ADA iron bottom, ADA Phyton-Git, ADA Palm Net, AZOO black algicide'' yazılmış bunun anlamı nedir ?Fiyatları pahalı mıdır ? Bilen varsa yazabilir mi?

3Aydınlatmada ordakini anlıyamadım anlıyan varsa yazabilir mi? Yeterli bilgi yoksa alternatifi ne olabilir ?

4Amozonia arkada kullanılan kum mu?Türkiyede bulunur mu?
 
5Ordaki Co2 sistemini anlıyabilen var mı?
 
6Substrat nedir? Nasıl gözlemlenir?
 
7Ordaki taşlardan nerde bulunur?
 
8Öndeki kum hangisidir?
 
9Isıtıcı , filtre ve akvaryumu çıkarırsak maliyet ne kadar olur ?
 
10 O renk arkafon göreniniz varmı nerde bulunur ?
 
Biraz uzun oldu ama bu bilgilere ihtiyacım var.Şimdiden cevap veren herkeze sonsuz teşekkürler.
 
Yeni üye olduğum için düzeltmeden cevap vericem.

Cevaplar alta yazıcam.


Cevap:

1Teşekkür ederim cevabınız için.Bi arama yapayım o zaman.
hakanxd2008-05-27 23:24:35

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

alihay34Çevrim Dışı

Kayıt: 24/12/2007
İl: Istanbul
Mesaj: 7
alihay34Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 27 Mayıs 2008 23:15
Yabancı alışveriş sitelerinden yada ADA nın kendi satış sitesinden bu malzemeleri temin edebilirsiniz...Türkiyede biraz aramanız gerek yada bir akvaryumcu vasıtasıyla dışardan sipariş ettirebilirisiniz...tabi biraz tuzlu olur gibi gözüküyor ben bir aralar bakmıştım fiyatlar uçuktu...

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

mustafaerdogarÇevrim Dışı

Kıdemli Akvarist
[B]6033,1[/B] [C]3,2,38529[/C]
Kayıt: 13/12/2007
İl: Istanbul
Mesaj: 2469
mustafaerdogarÇevrim Dışı
Kıdemli Akvarist
Gönderim Zamanı: 28 Mayıs 2008 08:04
Öncelikle hoşgeldiniz :) Başarılı tanklar kurmanız ve güzel paylaşımlarda bulunmanız dileğiyle..


Sorularınızı yanıtlamaya başlamadan bir iki şey belirteyim izninizle. Seçtiğiniz kurulumda bazı problemler yaşanmış; tabandaki kumun fazla eğimden dolayı kayması (tutunamaması) ve zamanla şeklin bozulması gibi. Bu anlamda kurulumun sahibi Justin Law' da bu akvaryumun uzun ömürlü  ve başarılı olmadığını ifade etmeye çalışmış. Bu sorunların önüne geçmek için yapabileceğiniz şeyler:

- Hemianthus callitrichoides gibi çok geç adapte olup yavaş gelişen bir bitki yerine daha hızlı adapte olup gelişen bir bitki kullanmak; Glossostigma elatinoides mesela.

- Eğimi baştan daha az tutmak

olabilir veya başka bir kurulum seçersiniz.


Sorularınıza gelirsek:

1, 2, 4 ve 8. sorularınızın cevabı için aşağıda linkini verdiğim konudaki yazılarımı ve yazılardan ulaşacağınız diğer linkleri incelemenizi öneririm. Link:

http://www.akvaryum.com/Forum/two_tower_kurulum_k175805.asp?PN=2

3 - 8000 K ve renk tayfında 520 ve 540 nm (mavi-yeşil) de güçlü ışık veren sodyum buharlı florasan kullanılmış. Bunun yerine benzer özelliklerde bildimiz florasan lamba (bitki için olanlardan) kullanılabilir.
Aydınlatma periyodu: 3-1-4' den kasıt; ışıkların 3 saat yanık, 1 saat kapalı, 4 saat yanık olduğu.

5 - Belirtilmemiş ancak %99,9 tüplü sistem.

6 - Substrat taban malzemesidir (söz konusu kurulumda "ADA Amazonia" ve "ADA  bright Sand" kumları). Gözlemlemekten kasıt, eğim nedeniyle sürekli erozyona uğrayan kumun gözlenerek gerektiğinde düzeltilmesi.

7 - Ülkemizde yok. Dışarıdan almanız gerekli. İsimleri ve bulabileceğiniz yerlerle ilgili  yukarıdaki linkten ulaşacağınız diğer linklere bakabilirsiniz. Benim fikrim mümkünse taşları kendiniz toplamanız olur.

9 - Bunu söylemek çok güç. Malzemelerin aslını yada muadilini almanıza  ve bulmanıza göre değişecektir, kendiniz araştırıp bir hesap çıkartmalısınız.

10 - Bildiğim kadarıyla reklam panosu yapan yerlerde oluyor. Biraz araştırırsanız bulabileceğinizi düşünüyorum.
mustafaerdogar2008-05-28 08:08:40

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Muzaffer DEMİRÇevrim Dışı

Özel Üye
[B]8624,2[/B]
Kayıt: 22/03/2008
İl: Kocaeli
Mesaj: 2114
Muzaffer DEMİRÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 28 Mayıs 2008 14:02
Sn. Sağlam,
 
Aynı akvaryumu ( Walking Aoyama ) bende yapmaya çalışmıştım. Ama sonuç fiyasko oldu. Zaten, kendisi de pek başarılı olmadığını söylemiş yazısında. Bunu da bana, Sn. Erdoğar söylemişti.
 
Kolay gelsin.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ErtugÇevrim Dışı

Özel Üye
[B]8879,2[/B] [C]2,3,27254[/C]
Kayıt: 09/05/2007
İl: Ankara
Mesaj: 622
ErtugÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 28 Mayıs 2008 17:45
Benim bu yazılarda dikkatimi çeken nokta ışıklandırma oldu. Forumda genellikle 12 saat süreyle ışıklandırma yapılıyor ve tavsiye ediliyor ancak bu dünyaca ünlü akvaryumların hepsinde ışıklandırma süresi 8 saat . Bizmi yanlış yapıyoruz ya da benim atladığım bir noktamı var bilemedim.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

hakanxdÇevrim Dışı

Kayıt: 27/05/2008
İl: Bursa
Mesaj: 64
hakanxdÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 28 Mayıs 2008 22:26
Herkeze cevapları için çok teşşekürler.Ali Bey cevabınız için teşekkürler.Mustafa Bey sizede çok teşekkür ederim verdiniz linkleri inceledim.Taban mazemesi hakkında pek birşey çıkaramadım.Türkiyede bulunabilen mazemeleri sölermisiniz alternatif olucak.Tabanda ön ve arka tarafı anlatır mısınız ?Katman olarak en altta tor üstünde midye kırığı gibi mesela önüne ne tavsiye edersiniz Bende tüplü sistem kullanıcam Co2 konusunda.Şelale filtre düşünüyorum ama o eğimi bozabilir diye bir dış filtre alabilirim.Şu anda benim için önemli olan kısım taban sanırım sizde yardımcı olursanız başarılı bir akvaryum kurcaz.1-2haftaya yavaş yavaş resimler eklerim.Tabiki tavsiyelerinizden sonra.Birde dikkatimi çeken bir şey var o akvaryuma göre o dış filtre biraz fazla değil mi ?Muzaffer Bey deneyimizi paylaştığınız için çok teşekkürler.Dikkate alıcam.Işıklandırma benimde dikkatimi çekti.Bir araştırma yapılabilir üstünde.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

mustafaerdogarÇevrim Dışı

Kıdemli Akvarist
[B]6033,1[/B] [C]3,2,38529[/C]
Kayıt: 13/12/2007
İl: Istanbul
Mesaj: 2469
mustafaerdogarÇevrim Dışı
Kıdemli Akvarist
Gönderim Zamanı: 29 Mayıs 2008 08:58
Hakan Bey,

Bu işe araştırarak doğru ve güzel şeyler yapmak için giren herkese yardımcı olmaktan memnuniyet duyuyorum ancak bu son mesajınız beni hayal kırıklığına uğrattı malesef.. Sebeplerine gelirsek:

[QUOTE=hakanxd]Mustafa Bey sizede çok teşekkür ederim verdiniz linkleri inceledim.Taban mazemesi hakkında pek birşey çıkaramadım.Türkiyede bulunabilen mazemeleri sölermisiniz alternatif olucak. Tabanda ön ve arka tarafı anlatır mısınız ?Katman olarak en altta tor üstünde midye kırığı gibi mesela önüne ne tavsiye edersiniz
[/QUOTE]
Verdiğim linki incelediğiniz halde bu soruları sormuş olmanız ilginç zira hepsinin cevabı var. Normalde aynı konuları tekrar tekrar yazmak bana doğru gelmesede sizin için kolaylık olması açısından ilgili bölümleri alıntı yapayım. Taban malzemeleri (hem kum hemde gübre) muadilleri olarak demişim ki:


"""""""""""
Substratlar:
 
Aquasoil Amazonia => Dazs Soil (Bu ürünle ilgili malesef çok az bilgi bulabildim. Forumdan kullanan Uğur Bey, ürünün fotoğrafını kendi tanıtım başlığında vermiş. Link:
 

Power sand special => Seachem onyx (veya seachem flourite)
 
Bright sand vb. => (Sadece dekoratif olması nedeniyle kullanıldığından) Aynı renk ve tane kalınlığında salınım yapmayan herhangi bir kum.
 
Gübreler:
 
Step 1 => Seacem trace
Step 2 => Seachem trace + seachem iron (veya demir-EDTA çözeltisi)
Brighty K => Seachem potassium (veya potasyum sülfat çözeltisi)
ECA => Seachem iron (veya demir-EDTA çözeltisi)
Multi buttom => Seachem flourish tabs
Penac W => Tetra initial sticks (tam muadil sayılmaz)
Iron buttom => bulamadım
Phyton-Git => bulamadım
Palm net => bulamadım
 
Not: Çok ayrıntılı araştıramadım; bulduğum ürünlerden daha iyi muadil olabilecek veya bulamadıklarıma muadil olabiecek ürünler olabilir.

"""""""""""

Yine aynı linkte bir diğer mesajda..


"""""""""""
Dazs Soil ile ilgili Uğur Bey' den yanıt geldi. Ama malesef kendi tanıtımında verdiği bilgilerden farklı bir bilgiye ulaşamadık. Bu bilgileri toparlayacak olursak:

Delta toprağının üst kısmından elde edilmiş, GH düşüşü, pH kontrolü ve fotoğraftan doğru anladıysam temiz bir su sağlayan (başka özelliklerde var ama anlaşılmıyor); yapı ve görünüm olarak Amazonia' ya çok benzeyen bir ürün. Sanırım daha iyi bilgiyi, kullanıp test etmeden söylemek zor.

ADA Aqua Soil Amazonia ise siyah topraktan elde edilmiş, suyun KH ve pH değerlerini düşüren, organik içeriği yüksek besleyici bir kum. Yapı olarakta (küçük taban bitkileri için ince tanelisi olduğunuda düşünürsek) bitkiler için uygun. Bu özellikleriyle amazonia' yı ben daha çok bazı markaların granül formdaki torflarına (sera super peat, eheim torf pellets) benzetiyorum. Amazonia' nın farkı; daha sert, daha yavaş salınıp yapıp daha uzun dayanan ve suya renk vermeyen (bundan emin değilim) bir yapıda olması.

Kısacası Dazs Soil, Amazonia' ya muadil olma şansı olan bir malzeme(araştırıldıktan ve denendikten sonra daha kesin şeyler söylenebilir elbette).

"""""""""""""

Tabanda ön ve arka derken ne kasteddiğiniz tam anlaşılmıyor. Farklı kumların kullanılması ise; muadilleri zaten verdiğim linkte vardı, üsttede tekrar verdim. Nasıl yapıldığı ise kurulumda ayrıntılı anlatılıyor. Benden istediğiniz nedir anlamadım.

Midye kırığını tabanda düşündüğünüze göre bu tür bir kurulum yapmadan önce bitkili akvaryumlar hakkında bilgi edinmeniz gerektiğini düşünüyorum. Yine bir önceki mesajda verdiğim linkten ulaşabileceğiniz diğer bir linkteki makaleyi okumanızı ve konu hakkında mümkün olduğunca farklı kaynaklardan bilgi toplamanızı öneririm. Makalenin linkini tekrar veriyorum:

http://www.akvaryum.com/Forum/bitki_akvaryumunda_basari_k162934.asp:


[QUOTE=hakanxd]
Birde dikkatimi çeken bir şey var o akvaryuma göre o dış filtre biraz fazla değil mi ?[/QUOTE]

Bununlada ilgili o kurulumun devamındaki yazışmalarda bir yazım olmuştu, onuda tekrar vereyim:

"""""""""""""""
Hakan dediğin gibi dengeleri sağlamak ve yosun problemini fazla yaşamamak bu tür akvaryumlarda çok zor. Yalnız filtre dikkatini çekti mi? Wink Uygun ve büyük bir filtrenin özellikle küçük akvaryumlardaki dengeler üzerinde çok ciddi olumlu etkisini zamanında bizzat yaşadım.

"""""""""""""""

Forumda aynı konuların tekrarlanıp hem mesaj kirliliği hemde zaman kaybı olmaması için lütfen arama butonunu kullanın. Yeterince araştırma yapan herkes merak ettiği birçok konu hakkında istediğinden fazla bilgi bulabilir. Araştırdığınız halde bulamadığınız bilgileri sorarsınız.
mustafaerdogar2008-05-29 09:34:23

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

YILDIRIMOZDEMIRÇevrim Dışı

Kurumsal Üye
Kayıt: 26/03/2007
İl: Istanbul
Mesaj: 293
YILDIRIMOZDEMIRÇevrim Dışı
Kurumsal Üye
Gönderim Zamanı: 30 Mayıs 2008 17:46
Merhabalar,
Dazs Soil olarak adı geçen ürün HongKong menşeili Dazs Aquarium Systems adı verilen bir firmanın bitkili akvaryumlar için zemin kumu olarak imal ettiği bir üründür. Firma bu ürünü Açık kahverengi, kahverengi ve siyah oılarak üç farklı renkte üretse de buraya sadece kahverengi olan gelmektedir. 2 ve 10 litrelik ambalajlarda gelmektedir. El ile kolay ezilebilen bir yapıda da olsa, kumun altında zeminde kullanılırken ezilip dağılması oldukça uzun zaman almakta ve bütünlüğünü korumaktadır. Bu şekilde uzun ömürlü ve suya oldukça yavaş salınım yapan bir üründür. Demir ve humik asit açısından zengin olan bu ürün içerisinde akvaryumun rengini veya dengesini bozacak nitelikte salınım yapacak bir kimyasal bulunmamaktadır. Karides ve balıklar açısından sakıncalı bir madde içermemektedir. Tane büyüklükleri ortalama 2-4mm çapında yuvarlaktır. Ürün İEC (iyon değiştirme) özelliğine sahip değildir. Bu özellikleri sayesinde bitki gelişimine büyük katkı sağlamakta, pH değişimlerine neden olmamakta, GH düşüşüne yol açarak suyu yumuşatmakta, gözenekli ve hafif yapısıyla sağlıklı bir kök gelişimine neden olmaktadır. Ürün üzerindeki her türlü açıklama Çince yapılmış malesef. Bu bilgileri toparlamam da bir aydan fazla zamanımı aldı açıkçası. Aklınıza gelen başka sorular olursa bunları da bana bildirebilirsiniz. Araştırmalarıma bu sorularınızı da dahil etmeye çalışırım.

Beğenenler: [T]9253,pilatin[/T]
Teşekkür Edenler: [T]9253,pilatin[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

mustafaerdogarÇevrim Dışı

Kıdemli Akvarist
[B]6033,1[/B] [C]3,2,38529[/C]
Kayıt: 13/12/2007
İl: Istanbul
Mesaj: 2469
mustafaerdogarÇevrim Dışı
Kıdemli Akvarist
Gönderim Zamanı: 30 Mayıs 2008 18:39
Bilgiler için çok teşekkürler, doğrusu çok merak ettiğim ürünlerden birisi. iyon değiştirme özelliği olmadan GH' ı nasıl düşürdüğünüde öğrenmemiz mümkün olsa çok güzel olurdu.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ahmetcenkÇevrim Dışı

Kayıt: 30/01/2008
İl: Antalya
Mesaj: 119
ahmetcenkÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 30 Mayıs 2008 18:51
http://www.plantedtank.net/forums/photo-album/27265-stealthy-tank-journey-discovery-56k-warning-4.html
 Dazs Soil hakkında bende ufak bir araştırma yapmıştım...Fakat bu liknteki kullanıcının tankında 6 hafta geçmesine rağmen sisli görünüm kaybolmamış..Ayrıca dazs soilin çamursu hale geldiğindende bahsediyor...Fakat ilk kurulurken tankı sadece bu malzeme ile kurmuş..Üzerine 3 4 hafta sonra siyah kum eklemiş..Sebebi bu da olabilir..

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

hakanxdÇevrim Dışı

Kayıt: 27/05/2008
İl: Bursa
Mesaj: 64
hakanxdÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 31 Mayıs 2008 10:51
[QUOTE=mustafaerdogar] Hakan Bey,

Bu işe araştırarak doğru ve güzel şeyler yapmak için giren herkese yardımcı olmaktan memnuniyet duyuyorum ancak bu son mesajınız beni hayal kırıklığına uğrattı malesef.. Sebeplerine gelirsek:

[QUOTE=hakanxd]Mustafa Bey sizede çok teşekkür ederim verdiniz linkleri inceledim.Taban mazemesi hakkında pek birşey çıkaramadım.Türkiyede bulunabilen mazemeleri sölermisiniz alternatif olucak. Tabanda ön ve arka tarafı anlatır mısınız ?Katman olarak en altta tor üstünde midye kırığı gibi mesela önüne ne tavsiye edersiniz
[/QUOTE]
Verdiğim linki incelediğiniz halde bu soruları sormuş olmanız ilginç zira hepsinin cevabı var. Normalde aynı konuları tekrar tekrar yazmak bana doğru gelmesede sizin için kolaylık olması açısından ilgili bölümleri alıntı yapayım. Taban malzemeleri (hem kum hemde gübre) muadilleri olarak demişim ki:


"""""""""""
Substratlar:
 
Aquasoil Amazonia => Dazs Soil (Bu ürünle ilgili malesef çok az bilgi bulabildim. Forumdan kullanan Uğur Bey, ürünün fotoğrafını kendi tanıtım başlığında vermiş. Link:
 

Power sand special => Seachem onyx (veya seachem flourite)
 
Bright sand vb. => (Sadece dekoratif olması nedeniyle kullanıldığından) Aynı renk ve tane kalınlığında salınım yapmayan herhangi bir kum.
 
Gübreler:
 
Step 1 => Seacem trace
Step 2 => Seachem trace + seachem iron (veya demir-EDTA çözeltisi)
Brighty K => Seachem potassium (veya potasyum sülfat çözeltisi)
ECA => Seachem iron (veya demir-EDTA çözeltisi)
Multi buttom => Seachem flourish tabs
Penac W => Tetra initial sticks (tam muadil sayılmaz)
Iron buttom => bulamadım
Phyton-Git => bulamadım
Palm net => bulamadım
 
Not: Çok ayrıntılı araştıramadım; bulduğum ürünlerden daha iyi muadil olabilecek veya bulamadıklarıma muadil olabiecek ürünler olabilir.

"""""""""""

Yine aynı linkte bir diğer mesajda..


"""""""""""
Dazs Soil ile ilgili Uğur Bey' den yanıt geldi. Ama malesef kendi tanıtımında verdiği bilgilerden farklı bir bilgiye ulaşamadık. Bu bilgileri toparlayacak olursak:

Delta toprağının üst kısmından elde edilmiş, GH düşüşü, pH kontrolü ve fotoğraftan doğru anladıysam temiz bir su sağlayan (başka özelliklerde var ama anlaşılmıyor); yapı ve görünüm olarak Amazonia' ya çok benzeyen bir ürün. Sanırım daha iyi bilgiyi, kullanıp test etmeden söylemek zor.

ADA Aqua Soil Amazonia ise siyah topraktan elde edilmiş, suyun KH ve pH değerlerini düşüren, organik içeriği yüksek besleyici bir kum. Yapı olarakta (küçük taban bitkileri için ince tanelisi olduğunuda düşünürsek) bitkiler için uygun. Bu özellikleriyle amazonia' yı ben daha çok bazı markaların granül formdaki torflarına (sera super peat, eheim torf pellets) benzetiyorum. Amazonia' nın farkı; daha sert, daha yavaş salınıp yapıp daha uzun dayanan ve suya renk vermeyen (bundan emin değilim) bir yapıda olması.

Kısacası Dazs Soil, Amazonia' ya muadil olma şansı olan bir malzeme(araştırıldıktan ve denendikten sonra daha kesin şeyler söylenebilir elbette).

"""""""""""""

Tabanda ön ve arka derken ne kasteddiğiniz tam anlaşılmıyor. Farklı kumların kullanılması ise; muadilleri zaten verdiğim linkte vardı, üsttede tekrar verdim. Nasıl yapıldığı ise kurulumda ayrıntılı anlatılıyor. Benden istediğiniz nedir anlamadım.

Midye kırığını tabanda düşündüğünüze göre bu tür bir kurulum yapmadan önce bitkili akvaryumlar hakkında bilgi edinmeniz gerektiğini düşünüyorum. Yine bir önceki mesajda verdiğim linkten ulaşabileceğiniz diğer bir linkteki makaleyi okumanızı ve konu hakkında mümkün olduğunca farklı kaynaklardan bilgi toplamanızı öneririm. Makalenin linkini tekrar veriyorum:

http://www.akvaryum.com/Forum/bitki_akvaryumunda_basari_k162934.asp:


[QUOTE=hakanxd]
Birde dikkatimi çeken bir şey var o akvaryuma göre o dış filtre biraz fazla değil mi ?[/QUOTE]

Bununlada ilgili o kurulumun devamındaki yazışmalarda bir yazım olmuştu, onuda tekrar vereyim:

"""""""""""""""
Hakan dediğin gibi dengeleri sağlamak ve yosun problemini fazla yaşamamak bu tür akvaryumlarda çok zor. Yalnız filtre dikkatini çekti mi? Wink Uygun ve büyük bir filtrenin özellikle küçük akvaryumlardaki dengeler üzerinde çok ciddi olumlu etkisini zamanında bizzat yaşadım.

"""""""""""""""

Forumda aynı konuların tekrarlanıp hem mesaj kirliliği hemde zaman kaybı olmaması için lütfen arama butonunu kullanın. Yeterince araştırma yapan herkes merak ettiği birçok konu hakkında istediğinden fazla bilgi bulabilir. Araştırdığınız halde bulamadığınız bilgileri sorarsınız.
[/QUOTE]
 
 
 
Mustafa Bey teşekkür ederim.Siz olmasanız böyle bir projeye giremezdim.Bu gün akvaryumu boşaltıyorum ve bazı mazemeleri aramaya gidiyorum.Gelişmeleri yazıcam.
hakanxd2008-05-31 10:51:59

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

hakanxdÇevrim Dışı

Kayıt: 27/05/2008
İl: Bursa
Mesaj: 64
hakanxdÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 31 Mayıs 2008 10:52
[QUOTE=maltepeakvaryum]Merhabalar,
Dazs Soil olarak adı geçen ürün HongKong menşeili Dazs Aquarium Systems adı verilen bir firmanın bitkili akvaryumlar için zemin kumu olarak imal ettiği bir üründür. Firma bu ürünü Açık kahverengi, kahverengi ve siyah oılarak üç farklı renkte üretse de buraya sadece kahverengi olan gelmektedir. 2 ve 10 litrelik ambalajlarda gelmektedir. El ile kolay ezilebilen bir yapıda da olsa, kumun altında zeminde kullanılırken ezilip dağılması oldukça uzun zaman almakta ve bütünlüğünü korumaktadır. Bu şekilde uzun ömürlü ve suya oldukça yavaş salınım yapan bir üründür. Demir ve humik asit açısından zengin olan bu ürün içerisinde akvaryumun rengini veya dengesini bozacak nitelikte salınım yapacak bir kimyasal bulunmamaktadır. Karides ve balıklar açısından sakıncalı bir madde içermemektedir. Tane büyüklükleri ortalama 2-4mm çapında yuvarlaktır. Ürün İEC (iyon değiştirme) özelliğine sahip değildir. Bu özellikleri sayesinde bitki gelişimine büyük katkı sağlamakta, pH değişimlerine neden olmamakta, GH düşüşüne yol açarak suyu yumuşatmakta, gözenekli ve hafif yapısıyla sağlıklı bir kök gelişimine neden olmaktadır. Ürün üzerindeki her türlü açıklama Çince yapılmış malesef. Bu bilgileri toparlamam da bir aydan fazla zamanımı aldı açıkçası. Aklınıza gelen başka sorular olursa bunları da bana bildirebilirsiniz. Araştırmalarıma bu sorularınızı da dahil etmeye çalışırım.
[/QUOTE]

Bilgiler için çok teşekkür ederim.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

hakanxdÇevrim Dışı

Kayıt: 27/05/2008
İl: Bursa
Mesaj: 64
hakanxdÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 31 Mayıs 2008 10:54
[QUOTE=ahmetcenk]http://www.plantedtank.net/forums/photo-album/27265-stealthy-tank-journey-discovery-56k-warning-4.html
 Dazs Soil hakkında bende ufak bir araştırma yapmıştım...Fakat bu liknteki kullanıcının tankında 6 hafta geçmesine rağmen sisli görünüm kaybolmamış..Ayrıca dazs soilin çamursu hale geldiğindende bahsediyor...Fakat ilk kurulurken tankı sadece bu malzeme ile kurmuş..Üzerine 3 4 hafta sonra siyah kum eklemiş..Sebebi bu da olabilir..
[/QUOTE]


Linki paylaştığınız için teşekkürler.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir