Ekol 19 testi


GünkutÇevrim Dışı

Kayıt: 31/03/2008
İl: Izmir
Mesaj: 231
GünkutÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 17 Haziran 2009 12:34
[QUOTE=blueboy]Jebo 828 5 sepetli var hangisi daha iyidir sizce.[/QUOTE]

Benim tercihim Ekol 17 olurdu. Silindirik filtrelerin daha iyi su akışı sağladığını okumuştum, bu yüzden imkan varsa eheim klasik, bütçe kısıtlıysa ekol 17 alın.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

fantastik3Çevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 23/02/2009
İl: Kocaeli
Mesaj: 676
fantastik3Çevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 28 Ağustos 2009 23:29
Discus Akvaryum'un internet sitesinden Ekol 19 filtre satın aldım. Fiyatı 90 tl. Sepetleri malzeme ile dolu ve malzemelerin yıkanmış olduğunu fark ettim. Filtre kullanıma hazır halde geldi. Kocaman bir şey! Sepetleri devasa, silindirik yapıda bir filtre.
 Kovayı sağlamlaştırmak için, mandal tertibatını güçlendirmek için 90 derece arayla çıtalar silindirik kovaya monte edilmiş.
Benim filtremden musluklar da çıktı ve gerçekten sızdırmıyorlar. Debi ayarı yapmak için oldukça kullanışlılar.
Filtrede bulunan malzemeler gerçekten yeterince koyulmuş ver kaliteli olduğunu göreceli olarak söyleyebilirim. Sepetleri yerleştirmek için dikkat etmek gerek. Kırmızı boyalı yerleri üst üste getirmek gerek.
Filtreyi bağlamadığım için kurulum ve performans konularına giremiyorum.
Ancak plastik kalitesi, kalıp ve estetik unsurlar kesinlikle iç açıcıcı değil!
Keşke daha özenli bir kalıp ve mühendislik çalışması yapılabilse idi. Koca Türkiye'de sadece tek firma bu sektörde 1984'den beri uğraşıyor. O kadar uyduruk şeylere dünya parayı gömen yatırımcılar, teşvik veren devlet, destek veren Tübitak, Aselsan vb neden yerli üretime destek olmuyor?
Satıcılar 1 'e alıp 5'e sattıkları, Türkçe açıklaması, gerçek garanti belgesi bile olmayan, internette açıklama aramaktan forumlara dadandığımız uzak doğu ürünlerini getirip duruyorlar.
Burada Eheim'in kalitesini ve üstünlüklerini elbette kabul ederim. Adamlar bu konuda dünya markası olmuşlar, teknolojik ve ticari yatırımları var.
Ama adını bile doğru okuyamadığımız markaları bize para kazanmak için satan mantık devam ettikçe, kendi Eheim'larımızı nasıl yapabiliriz ki?
fantastik32009-08-31 09:12:03

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

denemeler1234567Çevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 10/03/2009
İl: Bingöl
Mesaj: 604
denemeler1234567Çevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 30 Ağustos 2009 15:10

Türk malı diyorum başka birşey demiyorum, bir başka akvaryum kuracak olursam kesinlikle bu filtreyi deneyeceğim.

Gerekirse 2 tane alıp akvaryuma bağlarım 20w luk bir cihaz sonuçta
hazerfan2009-08-30 15:15:52

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ghostÇevrim Dışı

Kayıt: 28/08/2009
İl: Bursa
Mesaj: 3
ghostÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 01 Eylül 2009 20:19
Ekol 19 un dış plastiğinin kötü olduğundan bahsetmişsiniz.Ekolun sitesini incelerken kendilerinin yazmış olduğu bir yazıyı buldum. Sanırım bu sorununuza cevap alabilmişsinizdir.Ekol firmas şöyle diyor:

Sevgili Akvaryum Severler,
Firmamız 1982 yılından beri faaliyet göstermektedir. Ürünlerimiz son teknoloji ile üretilmiştir. Bunun sonucu olarak ürettiğimiz filtrelerden yüksek performans alınır. Yüksek teknoloji ürünü olan bobinleri sayesinde motoru ısınma yapmaz ve suyu ısıtmaz.
Enerji sarfiyatı diğer çin mallarına nazaran çok daha azdır.

Ne Yazık ki ülkemizdeki Yabancı Mal hayranlığından dolayı, filitrelerimize gereken ilgi ve alakayı göremedik. Bu sebepten filtrelerimizi dış görünüş olarak geliştirmek için fazla çaba harcayamadık. Fakat yinede değerimizi bilen müşterilerimiz ürünlerimizi uzun yıllardır almaktalar.

Ufak tefek sorunlarınız çıkmış olabilir. Ama bunları zaman içersinde giderip sizlerin eleştiri ve yardımlarınızla geliştirmekteyiz.

 

Gelişen teknoloji ile bizde zamanın teknolojisine ve akvaryumseverlerin isteğine ayak uydurarak yeni nesil EKOL ® 17 ve EKOL® 19 dış filtreleri ürettik. Gerek malzeme kalitesi gerekse dış görünüş açısından akvaryumseverler tarafından tam not aldı.


İlginiz için Teşekkürler


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

fantastik3Çevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 23/02/2009
İl: Kocaeli
Mesaj: 676
fantastik3Çevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 01 Eylül 2009 23:00
Sevgili arkadaşlar,
 
Dün 100x50x50 ebatlarındaki tankım geldi. Ben bitki akvaryumu kurmayı amaçlıyorum.
Bu amaçla yaklaşık 6 aydır kendimce araştırmalar yapıyorum, forumdaki arkadaşların ve çevremdeki kimselerin görüşlerini alıyordum. Filtre konusunu 3 aydır ayrıntılı olarak araştırıyordum.
Çevremde benim istediğim tarzda akvaryum kuran arkadaşlar, Eheim 2217 veya fluval 305 üzerinde durmamı, kendi tecrübelerine dayanarak salık veriyorlardı.
Eheim ve Fluval' ın bütün parçalarını ayrıntılı olarak inceledim, kullananları okudum herkes memnun, zaten 2217 için Ferrari tabiri kullanılıyor.Tek kelimeyle muhteşem!
Ancak satış yapan bazı sitelerde ve kenarda köşedeki akvaryumcularda Ekol diye bir markanın ürünlerini gördüm. Ekol'ün kendi sitesini incelediğimde Ekol 19'un özellikleri teknik olarak beğenimi kazandı. Ürünü satan çok ünlü bir firmadan bilgi istediğimde, elimizde çok daha iyi uzak doğu malları var üstelik daha ucuz cevabını aldım.
Şimdi ürünü aldım, ancak daha çalıştıramadım! Bu nedenle ilk izlenimlerim de görünüş ve işçilik üzerine olabiliyor.
Fotoğraf makinem arızalı olduğu için resimlerini çekip veremiyorum ama o kadar da kötü değil!
Üstelik biz filtreyi dolaba koyuyor, akvaryumu seğrediyoruz, yani esas önemli olan filtreleme performansı, su sızdırmaması ve ömrü diye düşünüyorum.
 
Filtreyi kurduğum zaman yaşadığım tecrübeleri sizinle paylaşırım.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

birolbozkurtÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 02/12/2006
İl: Istanbul
Mesaj: 242
birolbozkurtÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 12 Eylül 2009 23:08

Yerli malı yurdun malı düşüncesiyle Ekol19 filtreyi bende satın almıştım. Yaklaşık 9 ay kullandım. Kutuyu ilk açtığınızda zaten bir hayal kırıklığı yaşıyorsunuz. İnanılmaz kalitesiz bir plastik malzeme kullanılmış, neyse dedim ve kurmaya başladım. Tabii kurarken kovaların birbirine geçmesi o kadar zorki ellerim parçalandı. Filtreyi çalıştırınca debisi beni oldukça şaşırttı, çok iyi çalışıyordu. 3 ay sonra debi düşmeye başladı, bende bi temizleyeyim, açtım temziledim tekrar kurarken kovaları birbirine geçirmek için ellerimi yine parçaladım. Tekrar çalıştırdım ama aynı performansı göstermedi bir daha. Filtreyi ne zaman temizlemek için açtıysam kurarken ellerim parçalandı. Ve dün, bir baktım filtre çalışmıyor. Açtım orasına burasına baktım ne yaptıysam çalıştıramadım ve sinirlenip en sonunda tamamen söküp çope attım. Bu gün Eheim 2217 filtre aldım. Made in Germany. Plastiğinden bile nasıl bir ürün olduğunu anlıyorsunuz. İnanılmaz kaliteli. Kurması derseniz 10 dakikamı almadı ve ellerim parçalanmadı. Buda benim tecrübelerim. Paylaşmak istedim.

Sağlıklı ve sorunsuz günler dilerim.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

fantastik3Çevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 23/02/2009
İl: Kocaeli
Mesaj: 676
fantastik3Çevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 13 Eylül 2009 01:09
Sayın Birol Bey,

İlk önce yeni ferrarinizi Tebessüm (2217) kutlarım, biliyorum ki ondan ötesi yok! Ama bizi alternatif arayışına iten sebep malumunuz maddi imkansızlıklar. Hiç bir şekilde Ekol 19 ile 2217 kıyaslanamaz!

Filtrenizin başına gelenlere ve size yaptıklarına üzüldüm ancak,
2 yıl garantisi olan bir ürünü hakkınız da olduğu halde neden firmaya göndermediniz?


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

birolbozkurtÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 02/12/2006
İl: Istanbul
Mesaj: 242
birolbozkurtÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 13 Eylül 2009 02:18
Teşekkür ederim Mutlu Bey. Evet 2 yıl garantili ürün ama şöyle düşünürsek, ben bu ürünü fabrika Bursa da olduğu için oraya göndermem gerek. Gideceği zaman, firmada kalacağı zaman ve dönüş zamanını hesaba katarsak en az 1 hafta. 1 hafta en iyi durumda yoğunluğa göre değişir tabi. Bu kadar zaman balıklarıma haksızlık etmek istemedim. En iyisi dedim al bi Eheim kurtul bu dertten Tebessüm

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

cennker82Çevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 07/10/2008
İl: Istanbul
Mesaj: 255
cennker82Çevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 22 Eylül 2009 23:25
Bende bugün gidip Ekol 19 aldım.Bundan evvel Tetratec kullanıyordum,ona nazaran çok gürültülü çalışıyor yani aralarında sessizlik açısından bir kıyaslama asla yapılamaz ve bugün kurarken kelepçesi kırılıverdi.Plastiği çok kalitesiz yapılmış daha yeni kurdum bakalım filtrasyonu nasıl?Şuan debisinde bir problem yok zamanla düşecek mi bilmiyorum.100 tl'ye aldım içi gayet iyi ve sepetler ağzına kadar dolu.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

domokunÇevrim Dışı

Kayıt: 19/07/2009
İl: Eskisehir
Mesaj: 111
domokunÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 09 Ekim 2009 02:06
Gerçekten Ekol 19 kullanmayı çok istiyorum, zaten bu konuya da araştırırken geldim. Açıkçası anlamadığım nokta kıyaslanan markalar. Bence Ekol'e haksızlık yapılıyor, evet Türk malı olduğu için duygusal davranıyorum ama sürekli kötülenen ve çıtayı belirleyen firmalarla kıyaslayıp kötü not verilen bir ürün nasıl başarıyı yakalayabilir? Elimde 2 tane dış filtre var, birisi Dolphin C1300 diğeri Eheim 2011 ki eminim forumdaki üyelerin çoğundan yaşlıdır 30 yaş sınırı Big%20smile ama hala çıt çıkarmadan görevini yapıyor, hem de komik bir elektrik harcamasıyla 6w, ha devasa bir tankı çevirmiyor elbette 70LT küçük bir akvaryumu çeviriyor biraz da fazla geliyor, Dolphin'e gelince Çin malı, 35w kesinlikle ucuz değildi, debisi hakikaten müthiş 150LT akvaryumda kullandım çok fazla geliyordu.

Her ikisinide incelediğinizde birisi yılların bilgi birikimi, ilklerle dolu bir firma, diğeri iş gücünün şaka gibi olduğu seviyelerdeki bir ülke hammadde zaten adamlar dünyayı ele geçirdi, ayrıca her iki ülkede de büyük bir sektör akvaryum, şimdi durum bu olunca ve acımasızca eleştirilince çok büyük haksızlık oluyor bence Ekol'e. Kimsenin Şahin'le BMW 520'yi kıyasladığını görmedim. Elbette kolay kazanılmıyor para düşünmeden sokağa atılsın ama zaten mücadele ettikleri firmalara bir bakın. Sen neden kullanmıyorsun o zaman diye sorarsanız, inanın daha yeni öğrendim Ekol 19'u ve Dolphin'den kurtulup almayı planlıyorum, isterse bozulsun çalışmasın yine de saklarım. Sn. Barış Atasoy sitesinde geniş çaplı tanıtmış ilgilenenlere. Yazmadan edemeyeceğim, her ne kadar görmediğimiz araçlar olsalarda (benim için önemi yok aslında sadece eleştirildiği için) Ekol 19'un ve 15'in tasarımı Eheim'ın 2217'sinden kat be kat güzel duruyor.

Saygılar.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

sercan4400Çevrim Dışı

Kayıt: 28/11/2009
İl: Sivas
Mesaj: 17
sercan4400Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 29 Kasım 2009 19:34
İyı aksamlar arkadaslar  bende ekol 19 tavsıye uzerıne almak ıstıyorum  ama halen kararsızım  akvaryumum yenı 600 lıtrelık bı tank 550lt  doldurmayı dusunuyorum yardımcı olursanız sevınırım  550 ltlık bı tankı temızlememde yardımcı olurmu  yada onerebılceıgınız bı marka varmı maddı durumum  bu aralar sıkısık

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

SckNÇevrim Dışı

Kayıt: 31/05/2009
İl: Tekirdag
Mesaj: 96
SckNÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 14 Ocak 2010 02:35
Uzun bir süreden beri başka yorum yazan olmamış. 100*40*50(h) akvaryumuma hala nasıl bir dış filitre alıcam karar veremedim. Ekol 19 kullanan arkadaşlar memnuniyet veya şikayetlerini iletirse sevinirim.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

3R02Çevrim Dışı

Kayıt: 17/12/2008
İl: Istanbul
Mesaj: 133
3R02Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 14 Ocak 2010 09:55
Ekol 19 ekol 17 ve 15 tarafımca arkadaşlarımın akvaryumda test etmişimdir. Atman ve tetra tec den çok daha başarılı sonuçlar vermiştir. Akvaryumcu bir tanıdığımda aynısını söylemiştir kesinlikle tavsiye ederim.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

dus_zamaniÇevrim Dışı

Kayıt: 28/04/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 256
dus_zamaniÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 15 Şubat 2010 14:57
Galiba bende 2.ci akvaryumuma 19 alacagım... çin malı alacagıma türk malı alırım

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir