Ekol 19 testi


semcoÇevrim Dışı

Kayıt: 19/04/2010
İl: Bursa
Mesaj: 91
semcoÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 01 Mayıs 2010 03:03
[QUOTE=bycan]Telefon numarası 0224 257 23 05 her türlü desteği sağlıyorlar. [/QUOTE]

Dayı ben yüz yüze görüşmek makinayi yerinden almak isterim bilen varsa adresi tarfi etsin.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

DavidoffÇevrim Dışı

Kayıt: 19/09/2008
İl: Istanbul
Mesaj: 138
DavidoffÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 17 Haziran 2010 17:34
Bu debi hesaplaması yapılırken yükseklik ölçüleri vanalardan itibaren mi yoksa filitrenin en altından itibaren mi ölçülüyor ?

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

denemeler1234567Çevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 10/03/2009
İl: Bingöl
Mesaj: 604
denemeler1234567Çevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 17 Haziran 2010 22:09
Motordan itibaren ölçülüyor.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

matanayÇevrim Dışı

Kayıt: 21/12/2008
İl: Bursa
Mesaj: 37
matanayÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 06 Ekim 2010 00:21
Arkadaşlar uzun araştırmalar(bu sayfalar dahil) sonucu ekol 19 u denemeye karar verdim ve zor zahmet bir yerde buldum sipariş ettim elime ulaştı (04.10.2010). Kutuyu açtığım gibi geri gönderdim. Ben bukadar kalitesiz bir ürünle karşılaşacağımı hiç düşünmemiştim. Resimlerle ve anlatılanlarla hiç alakası yok boşuna debidir hacimdir hesaplamaya uğraşmayın o filtre eve sokulmaz. Bunun kişiden kişiye değişebilecek bir durum olduğunu hiç düşünmüyorum gerçekten büyük hayal kırıklığı yaşadım. Yanımda arkadaşımda vardı önce koliyi resimleri falan görünce vay be falan dedik ama kutuyu açıp filitreyi elimize almamızla göz göze gelmemiz bir oldu.  Şu an kullanmakta olduğum lifectech 825 bile bundan iyidir. Ayrıca dolphin c1000 tecrübem de oldu arkadaş tövbe ekol falan. Hee derseniz ki benim arabamın her yerinde çizik ve lekeler var ama fark etmez böle de kullanırım nolcak arada kapı kolu falanda elimde kalabilir sorun değil derseniz bu filtre de kullanılır (belki motoru sağlamdır ben kullanmaya cesaret edemedim)..!!!
Bilgilerinize.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

haymeanamÇevrim Dışı

Kayıt: 30/03/2009
İl: Kayseri
Mesaj: 584
haymeanamÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 06 Ekim 2010 00:39
Ben aldım 1.5 yıldır kullanıyorum.

Muslukları kırıldı direkt çıkışa bağladım :)

Kelepçeleri kırıldı telle tutturdum :)

Her ne olduysa pes etmedim.

Plastikleri çok kalitesiz fakat motoru çok kuvvetli debi konusunda söylenen herşey fasa fiso :)

Tek gerçek debi :)


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

recaitdağÇevrim Dışı

Kayıt: 21/06/2008
İl: Tekirdag
Mesaj: 174
recaitdağÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 07 Kasım 2010 17:12

O kadarda değil plastik biraz kalite ister fakat 1 yıldır sorunsuz 4 adet ekol kullanıyorum bir parça ihtiyacım oldu beş adet parça geldi yurdum malı biraz daha özen gösterilse hiç bir filtreye değişmem.


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ManypooreÇevrim Dışı

Kayıt: 21/10/2010
İl: Istanbul
Mesaj: 20
ManypooreÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 10 Kasım 2010 13:27
Merhaba ,
Güçlü debisi,iyi temizliği ve uygun fiyatı sebebi ile yazılan yorumları da okuduktan sonra ekol 19 almaya karar verdim.herkes plastik kalitesinin düşüklüğünden bahsediyordu fakat nazik kullanım ile memnun kalacağımı düşünüyordum.110 tl ödeyip akvaryumcudan aldım.Akvaryumcu ile içini açıp malzemelerini kontrol edip,eksikse eklemeye karar verdik.İlk görüşte gerçekten profosyonel duruyordu.Fakat plastik kalitesi inanılmaz kötüydü.Filtre malzemelerini ekledkten sonra su doldurup çalışmasını ve kaçak varmı kontrol edelim dedik.Yaklaşık 20-25 dakika kadar uğraşsakta filtrenin üst kapağını tutan 4 adet tırnağı takamadık.Daha doğrusu taktık fakat tutmuyordu,hemen atıyordu.Bir şekilde başardık ve filtreyi kapatabildik. kaçak kontrolü ve debisini kontrol etmek istedik.Fakat bir türlü çalışmıyordu.biraz uğraştık,tekrar kapağı açtık pervaneye tıkladık ettik çalıştı :) neyse tekrar uğraşlar sonucu filtreyi kapattık.Neredeyse tırnaklar elimizde kalıyordu.Calıstırdık ,test yapmadık fakat debi gerçekten gözle görülür şekilde iyiydi.Kapadık ve nazik bir şekilde eve götürdüm.Hortumlarını bağladım,çalıştırdım süper çalışıyordu.Bir gün bu şekilde çalıştı.Herhangi bir kaçak görmedim.Ertesi günü gece yattım , sabah bir kalktım ki  ortalığı su basmış.Akvaryumun suyu yarıya inmiş.tabi uyku sersemi şoka girdim.o panikle hemen fişleri cektim,sağına soluna baktım kaçak göremedim.Hemen filtreyi söküp, akvaryumcuya iade ettim.Kısa süren ekol maceram sona ermiş oldu. Bir dahada hayatta ucuz,dandik mal eve sokmamayı öğrenmiş oldum.Alacaksam adam gibi kaliteli mal alıyorum yada hiç almıyorum.Bütçem müsait değilse birşeyleri erteliyorum,bekliyorum,para biriktiriyorum, kaliteli sağlam ürün alıyorum.İdareten almış olmak için almıyorum.
Önemli bir düşünür demişki.
**ucuz mal alacak kadar zengin değilim**

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

mightymuratÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 28/11/2008
İl: Samsun
Mesaj: 1556
mightymuratÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 10 Kasım 2010 13:46
Alp Bey bende Ekol 19 alacaktım ama son anda vazgeçmiştim  onu alana kadar canpetten Tetratec ex 700 almak daha mantıklı  üstelik forum üyelerine 120 TL kdv dahil satıyorlar. Yerli üretim desteklensin bir itirazım yok ben Ekolu aradım 19 modeli 140 TL fiyat verdiler geçenlerde.Bu kadar sorunlu bir filtreye 140 verene kadar 200 küsür verip Tetra yada Eheim almak daha mantıklı.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

TeymurhanÇevrim Dışı

Kayıt: 28/11/2010
İl: Istanbul
Mesaj: 288
TeymurhanÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 29 Aralık 2010 15:47
Bende de eheim 2213 var şu an debi sıfıra yaklaştı debi kalmadı yok durdu artık. Almanı çini türkü farketmiyor hepsinda arıza çıkabiliyor şans işi birazda.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

DemasoniloverÇevrim Dışı

Özel Üye
[B]6521,2[/B]
Kayıt: 09/08/2008
İl: Mugla
Mesaj: 1213
DemasoniloverÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 29 Aralık 2010 20:25
2213'ünüzün debisinin düşmesi süprizde değil, şanta değil inanın :) Yıllardır birçok modelini kullandım, kullanırım. Ehaimlerin tamamı  debi fukarasıdır, 650 debi ile 360 lt akvaryum, 1000 lt debi ile 600 lt akvaryum arıttığını iddia eden başka bir firma gösterin bana amenna diyeyim bende. Ne desek boş, sonuçta eheima bir kere almış ferari ünvanını, geçmek ne mümkün :)

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

batasoyÇevrim Dışı

Kayıt: 24/04/2008
İl: Istanbul
Mesaj: 32
batasoyÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 27 Mayıs 2011 23:35
Eheim'ın sessizliği ve malzeme kalitesi gerçekten övgüye değer. Eheim'dan Tetra'ya, Ekol'den Atman'a hemen her markayı kullanmış biri olarak, şunu diyebilirim ki Ekol 19 kadar beğendiğim bir filtre olmadı. Keşke malzeme kalitesi, görünümü, özellikle de muslukları daha iyi olsa. Bir yandan da kaliteyi artırıyorlar. Maalesef eski Ekol 15'ler yüzünden kötü bir ün edinmişler ve bunun gölgesinden kurtulamıyorlar. Bayiler de ucuza alıp yüksek kar ettikleri Çin malı filtreleri satmak için müşteriyi ya Alman markalarına ya da Çin mallarına yönlendiriyor (yanlış anlaşılmasın, her Çin malı da kötü demek değil, mesela Atman'ı çok beeniyorum ama o da Eheim Pro kopyası sonuçta). Ama Ekol 19'un debisi, sepet yapısı, iç hacmi, piyasadaki iyi filtrelerin en iyi özelliklerini bünyesinde toplamış. Eheim Ecco serisindeki birbirine geçen, silindirik ve yüksek hacimli sepet mantığını kullanmışlar ki bu çok güzel. Diğer sepetli modellerde olduğu gibi, su filtre edilmeden sepet yanından kaçmıyor. Hacim olaraksa Eheim'ın 2080 ya da 2250 gibi "astronomik" modelleri ve yeni çıkan Tetratec 2400 dışında rakibi yok. Ben hacmin debiden öenmli olduğunu düşünüyorum. Bunun dışında gayet sessiz, kurulumu son derece kolay. Enerji tüketimi -üzerinde yazan rakama bakarak konuşuyorum; yoksa Eheim'da dahil, bütün filtrelerin üzerinde yazan değerden çok tükettiğini sanıyorum, umarım ekipmanı olan birileri bu testleri de yaparlar* ve fiyat olarak da çok iyi. Bir de gerçekten ilgili, dürüst, temiz insanlar ki, sırf bu yüzden bile Ekol alırım. 

Su kaçırma konusuna gelirsek: Ekol 15'ler, son derece kötü tasarlanmış conta yüzünden su kaçırıyordu; aynı sistemi Eheim Classic modelleri hala kullanıyor! Senelerdir, "yahu şu contayı neden motor gövdesine monte etmezler" demiştim; yeni modelde bunu yaptıklarını görünce çok sevindim. Conta oturmaması yüzünden ben Eheim 2213'de kaçak sorunu yaşadım. Hortum aparatındaki contanın zamanla ezilmesi yüzünden aynısorunu Tetratec'de de yaşadım. Eheim'la olan sorunum benim dikkatsizliğimden, Tetratec sorunu ise malzeme - tasarım hatasından kaynaklı. Filtre gibi uzun yıllar sorunsuz hizmet etmesi beklenen ürünler alırken biraz da basit olmasına dikkat etmek gerek diye düşünüyorum. Mesela Eheim Ecco serisini çok istediğim halde almadım çünkü hem taşıma hem de pompalama yapan sap fikri bana göre kolayca bozulabilecek birşeydi. Nitekim özellikle yabancı forumlarda bu konuda şikayetlere denk geldim. Eğer sık sık filtre temizliği yapmayacaksam hortum üzerindeki muslukları bile sökme taraftarıyım.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

DemasoniloverÇevrim Dışı

Özel Üye
[B]6521,2[/B]
Kayıt: 09/08/2008
İl: Mugla
Mesaj: 1213
DemasoniloverÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 28 Mayıs 2011 02:41
Barış Bey söylediklerinize harfiyen katılıyorum, belkide kimsenin hiç bir yorumuna bu kadar içten artı bire tıklamamıştım :) Atmanlar bencede harika filitreler, oldum olası onların kafa motorlarını kullanmışımdır ve daha iyisini düşünemiyorum bile. Bir tanesi şu anda iş yerimin bahçe göletinde duruyor, gölet tamamen tortu dolu : yosunlar, yapraklar, dallar vs... üstelik gölet alttan su kaçırıyor ve neredeyse hemen her gün motor bir kaç saat susuz çalışıyor. 3 4 sene önce almıştım, be arkadaş hiç mi bozulmayacaksın sen demekten alamıyorum kendimi...

Bir daha ne hazır akvaryum alırım, nede dış filitre ama bir durum olurda almam gerekirse Fluval yada atman alırım tercih edeceğim son marka eheim olur şahsen.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ZiyaretçiÇevrim Dışı

Ziyaretçi
Kayıt: 01/01/2003
Mesaj: 0
ZiyaretçiÇevrim Dışı
Ziyaretçi
Gönderim Zamanı: 28 Mayıs 2011 08:40
Ekol 19 kullanmadım ama 17 yi kullanıyorum su az 6 aydır yıkamadım en ufak bir debi düşüsü olmadı gerçekten süper bir filitre herkesede tavsiye ederim. Bu arada her zaman yapılan yanlışı burda bir kez daha düzeltmek isterim aynı şartlardaki eheim,tetra.fluval yaklaşık 300 tl civarında iken ekol 100 tl den alıp yani 3 de bir fiyatından alıp bu filitrelerle malzeme yapısını kıyaslamak ne kadar doğrudur sizce?

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

armagantÇevrim Dışı

Kayıt: 06/04/2010
İl: Afyon
Mesaj: 95
armagantÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 30 Mayıs 2011 00:32
Ekol 15 kullanan biri olarak aldığım 4 taneden 1 tanesi baya problem çıkardı ama diğer üçü hala canavar gibi (birinde ses problemi var). Yaklaşık 300 lt akvaryumları çeviriyorlar.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir