Elektrik Kaçağı


avcılarlıÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 29/06/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 1255
avcılarlıÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 16 Ekim 2014 12:02
Herkese merhabalar.Hobiyi bir zamandır bırakmıştım.Fakat;hobi bizi bırakmadı işte...
Arkadaşım geçen hafta 100x50x50 akvaryum almış ve sarı prenses ve yunus yavrularından oluşan bir akvaryum kurmuş.Fakat;sürekli ölümler olduğu için benden yardım istedi.Bende gittim evine.Akvaryumun içerisindeki malzemeler şöyle:
Tabanda renkli taşlar.
Debisi çok fazla bir iç filtre.
Derece,ısıtıcı ve hiç kaya yok.
Ama şöyle bir durum söz konusu.Isıtıcı yok fakat;buhar camı olduğundan dolayı ısı değeri 22 dereceden aşağıya düşmüyor.Ölüm nedenleri ısıtıcı olamayacağı düşüncesiyle,akvaryumda elektrik kaçağı  olacağı şüphesine vardım.Ve bir kontrol kalemi yardımıyla suya test ettim ve hakikaten elektrik var.Zaten akvaryumun kurulumuda uygun olmadığı için yapmamız gereken tek şey akvaryumu baştan kurmak.
Gittik silis kum,akvaryumun debisine göre iyi bir iç filtre,ısıtıcı,derece,kaya tuzu ve benim eskiden kalan kayalarımı aldık,akvaryumu baştan aşağı kurduk.Bu arada dış filtre daha sonra alınacaktır.
Bu aşamaya kadar herşey sorunsuz ilerlerken kurulumdan sonra test aşamasına geldi ve kontrol kalemini tekrar suya değdirdiğimizde elektrik akımı halen var.Akvaryumun ışıklandırmasını çıkardık olmadı.Prizi değiştirdik olmadı.İç filtre ve ısıtıcının kablolarını suya temastan çektik olmadı.Uzatma kablosunu değiştirdik olmadı.İç filtre ve ısıtıcı aynı anda çalışırsa elektrik oluyor.Birini kapatınca olmuyor.Ama eski iç filtre kendi başına yeterli akımı üretiyor akvaryumda zaten.Ne yapsak olmadı.
Sizlerden ricam bakılacak başka daha neresi olabilir acaba.
Herkese sağlıklı balıklar dilerim.Saygılar.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Konyali23Çevrim Dışı

Kayıt: 12/02/2006
İl: Yurtdisi
Mesaj: 1925
Konyali23Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 17 Ekim 2014 01:36
Ic filtrenin yada isiticinin fisini ayni sigorta hatti üzerindeki prizden degilde , uzatma kablosu kullanarak bir baska prizden cekin. Isitici ve filtrenin fisleri üzerinde topraklama olmadigi icin bu sekilde olmasi normal. Fakat baliklarin ölümünün elektirik den ziyade su sicakligi ile alakasi olabilir. Uzun süre 22 derecede kalan baliklar cok cabuk zayiflar ve ölebilirler.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Erdem ÖztürkÇevrim Dışı

Kayıt: 07/02/2015
İl: Istanbul
Mesaj: 56
Erdem ÖztürkÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 19 Şubat 2015 00:43
Şimdi tek tek bütün fişleri çıkarıp tek tek geri taktım. Kontrol kalemiyle bakarak. Eğer fişi taktığımda elektirik varsa yön değiştirdim. Şu anda sorun yok tertemiz.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir