Elektrik kesintisinden sonra balıklar hastalandı


pythagorasÇevrim Dışı

Kayıt: 28/03/2015
İl: Istanbul
Mesaj: 8
pythagorasÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 02 Nisan 2015 23:42
Fotoğraf: var

Canlıdaki Belirtiler: ağız kısmında kızarmalar , solungaçlarda kızarmalar , hareket etmeme , yem yememe , 

Akvaryum Kapasitesi (litre): 200 lt

Akvaryumdaki Diğer Canlılar: 10 sp , 5 beyaz prenses , 10 yunus , iceman (2 si bugun öldü)

Bilinen Tüm Su Değerleri (pH, sıcaklık, amonyak, nitrat):

Filitrasyon: dış filtre , iç hava 

İlaç Kullandıysanız İsimleri ve Miktarları:

Diğer Genel Bilgiler (Su değişim sıklığı, akvaryumda en son yaptığınız değişiklikler vb.) :


Arkadaşlar malum Salı günü yaşanan elektrik kesintisinden sonra evden uzak olduğum için ve müdahaleyi geç yaptığım için bu sorunları yaşadığımı düşünmekteyim. Elektirikler 10 saat sonra geldiğinde dinlenmiş su olmadığı için su değişimi yapamadım   elektirikler kesildikten 5 saat sonra müdahale edebildim ve yarım saatte bir alttan suyu yukarıdan aşağıya bırakarak oksijen verdim. o gün balıklarım da bir kayıp yoktu , dün de balıklarımın 2-3 tanesinde yavaşlık hareketsizlik gözlemledim ve bu akşam eve geldiğimde 2 iceman ın öldüğünü gördüm. hemen akvaryumdan çıkardım. gözlemlediğim kadarında 2 icemanin de durumu aynı olacak biri kösede cok hareket etmeden duruyor diğeride ısıtıcının altından cıkmıyor. Ayrıca sabah verdiğim yemler hememn hemen hiç yememiş hiç biri dün akşam su değişimi için suyu dinlendirmeye aldım daha 24 saati yeni dolacak ve daha iki günü var değiştirmek için %25 değişim yapıcam ve ilacı öyle atıcam . Şu aşamada sorunun ne olduğunu neler yapmam gerektiğini , acil ve ivedi olarak bahsederseniz sevinirim. 










Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

mesutokÇevrim Dışı

Kıdemli Akvarist
Kayıt: 10/04/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 17993
mesutokÇevrim Dışı
Kıdemli Akvarist
Gönderim Zamanı: 03 Nisan 2015 08:40
Elektrikler bukadar uzun  saat kesildiğinde bütün filtreler açılıp temizlenmelidir malzemeleri çünkü içindeki organik artıklar bozuluyor ve sonra çalıştırıldığında balıkları zehirleyici salınımlar yapılıyor balıklar ölüyor yahut bu tür hastalıklar olabiliyor. Sizinde filtreleriniz aşırı doludur iyice bozulma zehirleme miktarı yüksek olmuştur. Filtreleri temizleyin, yüzde 60 civarı su çekin klorsuz ve akvaryumla aynı ısıda su ekleyin, sonra hava taşı çalıştırın sadece 3 gün kadar ve Biyoteknik mikofish ilacı alın suyu açık yeşilim tırak tonda yapacak kadar damlatın 3 gün bu suda yüzsünler amacı bu yaralı yerlere bakterilerin yerleşip daha fazla balıkları yememesi 4. günde yaralar durur genelde ilerlemez balıklar iyileşme sürecine girerler diye düşünüyorum. Bu arada 3 gün sadece hava taşı kullanacaksınız hava taşının üstüne akıntılı yerine ısıtıcıyıda koyun tabiki hava baloncuklarının akıntısı ısıtıcıyı çalıştırı yahut suyun yüzeyine elinizde fazla akıntı yapmayacak süngersiz bir kafa motoru varsa yahut küçük bir iç filtrenin süngerini çıkartın yüzeye yakın monte edin yüzeye akıntı verin. Bunlar iyi gelecektir diye düşünüyorum. Mikofish'i abartmaya gerek yok, kullanma talimatı süngerli filtrelere uygun yapıldığı için çok abartılmış dozu, siz süngersiz hava taşıyla tedavi edeceğiniz için abartmayın aşağıdaki rengi yakalayın o kadar 3 gün bu suda yüzsünler, yemlemeyi az yapın.

Su renk Tonu:

mesutok2015-04-03 08:40:23

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

SiyaqÇevrim Dışı

Kayıt: 10/10/2014
İl: Kirsehir
Mesaj: 124
SiyaqÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 03 Nisan 2015 09:15
Mesut Abiye katılıyorum, ancak şahsi fikrim mikofishe ihtiyacın olmadığı yönünde. Bir hava motoru ve hava taşı sayesinde suyu havalandırarak 6 saat içerisinde hazır hale getirebilirsiniz. Büyük bir ihtimalle dış filtrenizde elektrik kesintisinden sonra bakterilerin ölümü sonrası zehirlenme yaşanıyor. Bunun en iyi tedavisi %50-60 su değişimi, biraz daha ısıyı arttırabilirsiniz (bağışıklığı yükseltmek adına), yem yiyorlarsa yemlerine sarımsak özütü kullanabilirsiniz. Bol havalandırma yapınız. Su değişimi için daha fazla beklemeyiniz. Şuandaki sıkıntı klordan daha zararlı gibi görünüyor. Suyunuzu 5-6 saat hava motoru ile havalandırın ve su değişimini yapın. Işıkları çok fazla açık tutmayın, stres faktörlerini mümkün mertebe uzak tutun akvaryumdan. İnşallah kurtulurlar. Keyifli hobiler....

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

akvaryumaşkıÇevrim Dışı

Kayıt: 04/03/2013
İl: Manisa
Mesaj: 82
akvaryumaşkıÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 03 Nisan 2015 12:59
Merhaba mesut bey doğru söylemiş dış filtreniz yeni temizlenmemişse zehirlenme durumu söz konusudur çünkü 2.3 saatlik filtrenin çalışmaması bile filtre içindeki döngüyü bozabilir yeni temizlenmişse sorun olmaz ancak 9..10 saat az değil keşke filtrenin fişini çekseydiniz mesut beyin tedavi şekli doğru su değişimlerini mutlaka yapın ve patlaya nitratı akvaryumdan uzaklaştırın. 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir